Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Natūralūs dantų balinimo būdai pagal daktarą Ozą

Kad išsaugotume natūralų dantų baltumą, dažniausiai nepakanka vien tik dantų šepetėlio, dantų pastos ir skalavimo skysčio.
Šypsena
Šypsena / Fotolia nuotr.
„Scanpix“ nuotr./Daktaras Ozas
„Scanpix“ nuotr./Daktaras Ozas

Balinimo būdų yra įvairiausių, tačiau dauguma žmonių nenori naudoti cheminių priemonių, kurios gali pažeisti dantų emalį ar padaryti dantis itin jautrius. Be to, nuolat balinami dantys ilgainiui dar greičiau pasidengia apnašomis, todėl dažnas jų balinimas kai kuriems tampa neišvengiamas. Kodėl gi nepasinaudojus populiariojo daktaro Ozo patarimais?! Natūralios dantų balinimo priemonės neišbalins jūsų dantų taip, kaip tai geba padaryti visagalė Photoshop programa žurnalų viršelių modeliams. Bet, kad ir kaip būtų, šios priemonės – tai pats paprasčiausias, pigiausias ir sveikiausias pasirinkimas.

 

Natūralus dantų šepetėlis – obuoliai

Pasak daktaro Ozo, traškūs ir kietesni obuoliai – puikus pasirinkimas: juose gausu vitaminų, o ilgiau kramtant jie veikia kaip dantų šepetėlis. Kramtomi obuoliai nuo dantų bei iš tarpdančių pašalina maisto likučius ir bakterijas, padeda išvengti paviršinių dantų dėmių. Ar žinojote, kad obuolių sudėtyje yra tam tikros rūšies rūgščių, kurios naudojamos dantų balinimo produktuose? Valgykite į sveikatą!

 

Razinos vietoj skalavimo skysčio

„Razinos gali padėti dantims išlikti baltesniems, – sako daktaras Ozas: – nes jos skatina seilių išsiskyrimą ir gamybą. Taigi valgyti razinas labai naudinga – apsaugo nuo dantų akmenų.“

 

Natūrali dantų stiprinimo priemonė kokosų aliejus

Šis aliejus pasižymi beveik stebuklingomis savybėmis! Daktaras Ozas teigia, kad jis padeda organizmui įsisavinti kalcį ir magnį, o tai labai naudinga ir kaulams, ir dantims. Dantys tampa ne tik sveikesni ir stipresni, bet ir mažėja ėduonies tikimybė.

 

Ypatingasis daktaro Ozo dantų balinimo receptas!

Reikės:

• sodos,

• citrinos.

Ką daryti?

1. Nedideliame indelyje sumaišykite pusės citrinos sultis su keliais šaukšteliais sodos. Masė turi šiek tiek putoti.

2. Paimkite vatos tamponėlį ir, pamirkiusi į gautą masę, švelniai patrinkite ja dantis. Palaikykite ne ilgiau minutės, kad nebūtų pažeistas dantų emalis!

3. Išsivalykite dantis dantų šepetėliu ir gerai išskalaukite burną.

P. S. Nemėginkite to, jeigu esate jautri kuriai nors sudedamajai daliai, turite rimtų burnos ertmės problemų, jūsų dantys labai pažeisti, jautrūs ir pan. Tokiu atveju dėl dantų balinimo būdų geriausia pasitarti su odontologu, kuris, įvertinęs jūsų dantų būklę, parinks tinkamiausias priemones.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius