Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verta išmėginti: 10 antistresinės gimnastikos pratimų

Kai užpuola krūvos darbų, o dar ir kalėdinis maratonas lipa ant kulnų, dažnai pasijuntame pavargusios ir išsekusios. Kaip greitai atgauti jėgas? Pirmiausia pasistenkite atsipalaiduoti ir atsitraukite nuo išmaniųjų telefonų ir kompiuterių, o tada išbandykite gimnastiką – ir ne bet kokią, o antistresinę.
Veido joga
Veido joga / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Joga Stresas

1. Suglauskite delnus ir gerai patrinkite vieną į kitą. Turite jausti malonią šilumą. Pakartokite 2–3 kartus.

2. Dešine ranka suimkite kairės rankos mažąjį pirštą ir suspauskite dešinę ranką į kumštį. Dabar švelniai, lyg bandytumėte nusiimti žiedą nuo piršto, truktelkite kumštį į viršų. Tą patį pratimą atlikite su kitais pirštais. Pakartokite viską su dešine ranka.

3. Rodomąjį ir didįjį pirštus suglauskite ir uždėkite ant mažojo kairės rankos piršto. Atsargiai lenkite jį žemyn. Taip išmankštinkite visus rankos pirštus. Vėliau pratimą pakartokite su kita ranka.

4. Apimkite dešine ranka kairės rankos riešą ir švelniai sukamaisiais judesiais patrinkite aukštyn ir žemyn. Pakartokite pratimą su kaire ranka.

5. Apimkite dešine ranka kairės rankos riešą ir švelniai sukite pagal laikrodžio rodyklę. Pakartokite pratimą su kaire ranka.

6. Sunerkite abiejų rankų pirštus, sudėkite rankas ant už galvos ant kaklo ir 1,5-2 minutes masažuokite pirštais apatinę kaklo dalį – aukštyn ir žemyn. Puikiai atpalaiduoja.

7. Išskėskite abiejų rankų pirštus, sujunkite juos tarpusavyje ir stipriai spauskite. Tuomet suspauskite rankas į kumščius ir, nuleidusios žemyn, visiškai atpalaiduokite.

8. Išsėskite pirštus ir intensyviai „pašukuokite“ jais galvą. Pradėkite nuo kaktos, užbaikite pakaušiu. Kartokite kelis sykius.  

9. Išskėstais rankų pirštais apimkite ausų zoną ir švelniai sukamaisiais judesiais patrinkite minutę.

10. Masažuokite rodomuoju ir didžiuoju pirštu tarp nosies ir lūpų esančią sritį, o vėliau pereikite tarp antakių – prie „trečiosios akies“ zonos.

P. S. Visus pratimus stenkitės atlikti švelniai, bet energingai!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius