Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką per kelias sekundes gali atskleisti jūsų veidas

Sakoma, kad nereikia spręsti apie knygą iš jos viršelio. Tačiau mūsų veidas kartais tampa atversta knyga kitiems. Sužinokime, kokios paslaptys jame slypi – jas atskleidžia Davidas Robsonas.
Moters veidas
Moters veidas / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Sveikata

Kaulų struktūra

Koks jūsų veidas? Smulkus, stambus, pailgas? Štai Carmen Lefevre (Northumbria universitetas, Anglija) tyrimas tikina, jog dažniausiai žmonių, kurių testosterono kiekis palyginti didelis, veidas būna platus, masyvesnis, su aukštais, aiškiai įrėmintais skruostikauliais. Tokie žmonės, tyrėjos nuomone, dažniausiai yra labai ryžtingi, kartais gali būti linkę į agresiją.

Taip pat skaitykite: Partnerio veidas: ką jis atskleidžia?

Kitas tyrimas, atliktas su gyvūnais (paprastaisiais kapucinais), atskleidė, jog platesnio veido savininkai dažniau puikavosi aukštesne vieta grupės hierarchijoje. Šią teoriją patvirtina ir tai, kad futbolo žaidėjai, kai kurie politikai išsiskiria būtent platesne, išraiškingesne veido forma. 

Kūdikio putlumas

Pasirodo, putlus veidas ir skruostai nėra toks nekalti, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Tyrimai atskleidža, jog itin putlūs skruostai ar veidas dažniausiai reiškia, kad esate labiau linkę į įvairias infekcijas. O štai žmonės, kurių veidas smulkesnis, rečiau kenčia nuo įvairių ligų, taip pat tų ligų sukelti efektai nebūna tokie ryškūs.

Taip pat teigiama, kad veido pilnumas apie mūsų sportiškumą atskleidžia daugiau nei kūno masės indeksas. Lieknesnis veidas – mažesnė depresijos, nerimo rizika, tuo labiau, kad fizinė ir psichinė sveikata neatsiejama viena nuo kitos. 

Taip pat skaitykite: Keisčiausi būdai išvengti raukšlių: nuo kraujo injekcijų iki sutramdyto juoko

Odos tonas

Gelsvesnė ar aukso spalvos oda reiškia, kad žmogus pasižymi puikia sveikata.

Glazgo universiteto (Škotija) mokslininkas Benedictas Jonesas ir jau minėtoji Carmen Lefevre sutinka, kad odos tonas gali labai daug ką atskleisti apie žmogaus gyvenimo būdą (šiuo atveju kalbama būtent apie veido toną, o ne apie etnines ypatybes).

Pavyzdžiui, gelsvesnė ar aukso spalvos oda reiškia, kad žmogus pasižymi puikia sveikata. Toks odos atspalvis gali sustiprėti dėl atitinkamų produktų, tarkime, oranžinių ir raudonų vaisių bei daržovių, kurios stiprina žmogaus imuninę sistemą. 

Taip pat skaitykite: Veidotyros specialistė Eglė Pelienė: „Veido bruožai išryškina ne tik teigiamas, bet ir neigiamas asmens savybes“

Rausvas, paraudęs veidas gali reikšti, kad žmogus gyvena aktyvų gyvenimą, taip pat jo puiki kraujotaka. Moterims, beje, tai ir vaisingumo rodiklis. Įdomu tai, kad mokslininkai sako, jog moterų skruostai gali parausvėti tam tikru menstruacinio ciklo metu – tuomet moteriškasis hormonas estradiolis priverčia skruostų kraujagysles kiek išsiplėsti. Pastebima, kad tai gali būti priežastis, kodėl moterys tampa tokios patrauklios priešingai lyčiai ovuliacijos metu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius