Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip nepriaugti svorio per atostogas: 10 patarimų

Per atostogas atsipalaiduojame, todėl su bagažu parsivežame ir vieną kitą prilipusį kilogramą.
Moteris paplūdimyje
Moteris paplūdimyje / Fotolia nuotr.

Tam, kad išvengtumėte tokios situacijos, turėtumėte laikytis kelių taisyklių. Gali būti, kad sugrįšite dar geresnės formos negu buvote.

Venkite gundymų

Vienas iš lengviausių būdų nepriaugti svorio – nesirinkti viešbučių su „viskas įskaičiuota“ programa. Kur kas sveikiau apsigyventi apartamentuose su virtuve, kad galėtumėte gamintis pačios – taip pigiau ir sveikiau. Galų gale net jeigu viešbutyje viskas įskaičiuota, galite rinktis sveikesnes alternatyvas – liesą mėsą, žuvį, vaisius, daržoves.

Būkite išrankūs

Restorane atidžiai skaitykite valgiaraštį ir stenkitės ištyrinėti patiekalo sudėtį, kad rinktumėtės sveikesnius ir ne tokius kaloringus patiekalus. Vietoje kaloringų salotų su majonezu valgykite daržovių patiekalus be padažo, vietoje mėsos, skrudintos aliejuje, skanaukite ją ruoštą ant grotelių ar orkaitėje, o saldžius desertus puikiai atstos vaisiai, želė, šerbetas. Visada galima atrasti ne tokių kaloringų, sveikesnių alternatyvų.

Dienos valgymai – skirtingo sotumo

Pusryčiaudami galite kiek labiau atsipalaiduoti, netgi suvalgyti gabalėlį pyrago ar kitų skanėstų. O atėjus pietų ir vakarienės metui būkite šykštesni ir kuklesni. Labiausiai antroje dienos pusėje tiks daržovės su liesa mėsa, paukštiena, žuvimi, jūros gėrybėmis.

Gerkite daugiau skysčių

Vanduo normalizuoja medžiagų apykaitą, padeda palaikyti energiją. Arbata ar kava ryte tikrai suteiks budrumo, tik pernelyg nepiktnaudžiaukite gėrimais, turinčiais kofeino ir cukraus. Tokie dovanoja krūvą kilokalorijų ir skatina svorio augimą. Net natūralios sultys turėtų būti geriamos pirmoje dienos pusėje, juolab, kad cukraus jose išties nemažai.

Būkite aktyvūs poilsiautojai

Taip, kartais norisi tik tysoti paplūdimyje, bet verčiau turėkite daugiau planų nei tik įdegti – važinėkite dviračiais, lankykite įdomias vietas, keliaukite į muziejus ir renginius, kuo daugiau vaikščiokite. Žinoma, viena kita dienelė gaudant saulės spindulius taip pat būtina, bet tik tuo neapsiribokite – galiausiai ir paplūdimyje galite būti net labai aktyvūs žaisdami įvairius žaidimus.

Pakeiskite požiūrį į pačias atostogas

Poilsiaudami galite kaip tik susigrąžinti prarastas formas – daugelyje viešbučių yra treniruoklių salės, vyksta sporto užsiėmimai, ką jau kalbėti apie tai, kad paplūdimiu galite bėgioti, jame organizuojamos jogos treniruotės, vaikščiojimas šiaurietiškomis lazdomis, o kur dar vandens pramogos ir plaukiojimas. Tiesiog reikia išsirinkti ir atrasti sporto malonumą, o ne manyti, kad atostogos – tai nuolatinis tingėjimas, kadangi tingėdami dažnai grįžtame dar labiau pavargę, o ne pailsėję.

TAIP PAT SKAITYKITE: 11 širdies ligų simptomų, kuriuos aplaidžiai ignoruojate

Netingėkite

Jeigu nuolat užsiimate sportu, tuomet neatsipalaiduokite ir per atostogas. Galite netgi pasiimti pagrindinius sporto reikmenis, kurie pravers palaikant formą – nuo jogos kilimėlio iki nedidukų svarmenų. Patogi apranga ir sportiniai bateliai taip pat turėtų atsidurti jūsų lagamine, kad iš pat ryto galėtumėte mankštintis.

Vida Press nuotr./Atsispaudimai
Vida Press nuotr./Atsispaudimai

Apribokite alkoholio vartojimą

Dar viena dažna atostogų nuodėmė – pernelyg dažnas ir gausus alkoholio vartojimas. Dėl jo mūsų organizmą pradeda kamuoti dehidratacija, oda sausėja ir raukšlėjasi, jau nekalbame apie žalą vidaus organams ir psichikai. Be to, alkoholiniai gėrimai ir kokteiliai yra labai kaloringi, todėl verčiau jau būkite atidūs suvartojamam kiekiui ir rinkitės nealkoholinius gėrimus.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kaip (ne)išmokti gerti? Psichoanalitikas Tomas Kajokas – apie alkoholio žalą smegenims

Gerai išsimiegokite

Stenkitės nenaktinėti, o atrasti harmoningą dienos rutiną, kuri yra labai naudinga ir paveiki. Gražiai figūrai miegas toks pats svarbus kaip ir mityba bei fizinis aktyvumas. Daugelis mokslininkų mano, kad miego trūkumas sustiprina alkį, turi įtakos cukraus kiekio svyravimui kraujyje, dėl ko jaučiame energijos šuolius.

Džiaukitės atostogomis

Neužsidarykite viešbučio kambaryje, neįstrikite tik paplūdimyje – eikite, veikite, keliaukite, ragaukite ir būkite kuo aktyvesni. Jeigu norite pasilepinti gabalėliu pyrago, nestabdykite savęs, tačiau visame kame išlaikykite saiką, kad jaustumėte malonumą, o ne kaltės jausmą. Vidinė harmonija taip pat turi teigiamos įtakos mūsų figūrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius