Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokie augalai atbaido uodus?

Uodai jau pamažu budinasi, tad kyla klausimas – kaip išvengti jų atakų? Mažiausiai norisi naudotis cheminėmis priemonėmis, kai yra ne vienas natūralus pasirinkimas, atbaidantis juos ne ką prasčiau.
Melisa puikiai atbaido uodus
Melisa puikiai atbaido uodus / Fotolia nuotr.
Temos: 3 Uodas Kvapas Augalai

Tačiau kas kraujasiurbius taip traukia prie mūsų? Tikinama, kad visa tai priklauso nuo mūsų odos kvapo. Ir jeigu daug judame, sportuojame, natūralu, kad išsiskiria prakaitas, kuris taip pat kaip magnetas vilioja uodus.

Taigi, pateikiame sąrašą augalų, kurių skleidžiamas kvapas gali tapti tikru išbandymu uodams. Tik naudokitės jais praktiškai – geriausia, ką galite padaryti ir gauti maksimalų efektą, tai sutrinti augalų lapelius tarp pirštų ir išsiskyrusiomis sultimis patepti atviras kūno vietas.

Vaistinė melisa

Itin malonaus citrinų kvapo vaistažolė, iš kurios verdama arbata puikiai ramina nervų sistemą, tiks atbaidyti ir uodus. Tiesa, kai auginate ją atkreipkite dėmesį, kad ji pritraukia įvairių vabzdžių kolonijas, tad būkite atsargūs. 

Katžolė

Rašoma, kad šis augalas kvepia mėtomis ir citrina, taip pat dažnai naudojamas sveikatos bėdoms spręsti. Įdomu ir tai, kad jis (žvilgtelėkite į pavadinimą) dar ir patinka katėms, o tuo pačiu varo iš proto kenkėjus, šiuo atveju – uodus.

Bazilikas

Toks puikus prieskonis turi ir dar vieną puikią savybę. Pasak 2009-aisiais metais atlikto tyrimo, eterinis aliejus, išgautas iš baziliko, itin nepatinka ir yra toksiškas uodų lervoms.

Bazilikai
Bazilikai

Levanda

Svajingas augalas, kuris žavi ir savo grožiu, ir aromatu. Pastarasis privalumas uodams duoda signalą skristi kuo toliau, taip pat nubaido ir museles. Galite naudoti ne tik eterinį levandų aliejų, bet ir patrinti odą augalu – efektas bus kur kas didesnis.

Taip pat skaitykite: 5 labiausiai aistras kurstantys aromatai

Fotolia nuotr./Levandos
Fotolia nuotr./Levandos

Pipirmėtė

Dar vienas kvapnus pasirinkimas uodams baidyti. Tikinama, kad eterinis aliejus nuvaiko ir suaugusius uodas, ir naikina jų lervas. Tačiau vasaros metu puikiai tiks ir pipirmėčių lapai, kuriais pakaks patrinti atviras kūno vietas.

Šalavijas ir rozmarinas

Gardūs prieskoniai, gelbstintys nuo uodų. Štai jei vakarą planuojate praleisti prie laužo, tuomet pabandykite kiek padeginti šalavijus ir rozmarinus. Tuo metu išsiskiria tam tikras kvapas, kuris itin nepatinka kenkėjams.

Fotolia nuotr./Šalavijas
Fotolia nuotr./Šalavijas

Pelargonija

Dar vienas stebuklingas augalas, kurio aromatas daugeliui nėra pats maloniausias... Tačiau negi geriau kęsti uodų atakas? Taigi į pagalbą pasitelkite eterinį aliejų ar vieną kitą šakelę, kurios stiprus kvapas tikrai daro stebuklus. 

Žaliųjų citrinų ir gvazdikėlių kerai

Ir gražu, ir kvapnu, ir padeda išvengti uodų. Susmaigstykite gvazdikėlius į šį citrusinį vaisių ir padėkite ten, kur dažniausiai skraidžioja nemalonieji kenkėjai. 

Fotolia nuotr./Uodus atbaido ir citrusiniai vaisiai bei gvazdikėliai
Fotolia nuotr./Uodus atbaido ir citrusiniai vaisiai bei gvazdikėliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius