Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuo organizmui naudingas vanduo su ananasais?

Visi puikiai žino, kad vanduo su citrina itin naudingas mūsų sveikatai. Tačiau vandenį pagardinti galima ne tik citrinomis, bet ir įvairiais kitais vaisiais.
Vanduo su ananasais
Vanduo su ananasais / Fotolia nuotr.

Greičiausiai sutiksite, kad ananasai – ne tik gardūs, bet ir organizmui itin naudingi. Štai ananasų sultys nepamainomos toms dailiosios lyties atstovėms, kurios ypač rūpinasi savo figūra, užsiima lengvuoju kultūrizmu ar laikosi dietos. Ananasų sulčių sudėtyje yra bromelaino, deginančio riebalus ir, mūsų laimei, jauninančio organizmą. Šių vaisių sultys taip pat padeda sergant angina, inkstų ligomis, nepamainomos esant šaltkrėčiui ir stresui, pašalina iš organizmo skysčių perteklių, tad... gelbėja mus nuo celiulito.

Patys ananasai – sveikas užkandis tarp valgymų. Mokslininkai ištyrė, kad šiuose vaisiuose gausu ne tik virškinimą gerinančio ir baltymus skaidančio fermento bromelaino, bet ir imuninę sistemą stiprinančių antioksidantų, mineralų, žarnyną valančių skaidulų. Bromelainas taip pat mažina uždegimus, malšina skausmą, skystina gleives, todėl peršalus lengvina atsikosėjimą.

Ko turi: 100 g yra apie 50 mg organizmo atsparumą stiprinančio vitamino C. Širdžiai, smegenims ir nervams būtinų kalio, magnio. Taip pat mangano, kuris padeda išlaikyti sveiką odą, reikalingas kaulams ir kremzlėms bei gliukozės toleravimui.

Dar šis tas. Ne per seniausiai mokslininkai iš fermento bromelaino išskyrė kelias molekules, kurios, kaip paaiškėjo, galėtų kovoti su įvairių auglių ląstelių augimu ir plitimu.

Verta žinoti, kad vanduo su ananasais drėkina organizmą, kovoja su uždegiminiais procesais, stimuliuoja kepenų veiklą, o ir pagaminti tokį tikrai nėra sunku.

  • Ananasuose yra jau minėto bromelaino, kuris kovoja su uždegiminiais procesais, naikina toksinus, kurie kenkia organizmo audiniams, sukelia skausmus, patinimus.
  • Vanduo su ananasais gerina savijautą, ypač, kai kenčiame nuo artrito. Tik gerkite šį vandenį tuščiu skrandžiu, mat taip organizmas geriausiai įsisavins visas naudingąsias medžiagas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Greipfrutų dieta: valome organizmą

  • Ananasų vanduo kovoja ir su svorio problemomis: užtikrina sotumo jausmą, malšina potraukį saldumynams, greitina medžiagų apykaitą, aprūpina organizmą būtinais mikroelementais, pavyzdžiui, kaliu, naudingu širdžiai ir kraujagyslėms, padeda įveikti nuovargį.
  • Bromelainas, esantis ananasuose, teigiamai veikia kepenų veiklą, valo organizmą, žarnyną, nuo toksinų ir sunkiųjų metalų, padeda, kai kamuoja užkietėję viduriai.
  • Ananasų gėrimas saugo mus ir nuo autoimuninių ligų, tinka kovoti su skydliaukės problemomis.

Kaip pasigaminti ananasų vandens?

Ingredientai:

½ ananaso;

1 l vandens.

Kaip gaminti:

  1. Tai paprasčiausias ir greičiausias būdas. Nuvalykite ananasą, supjaustykite kubeliais ir užpilkite vandeniu. Palikite per naktį.
  2. Kitą rytą vaisius ištraukite, (juos vėliau galėsite suvalgyti) ir gerkite ananasų vandenį tuščiu skrandžiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius