Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metas pokyčiams: 11 dalykų, kuriuos privalote liautis darę tuojau pat

Stresą ir liūdesį sukelia išties daug įvairių veiksnių ir situacijų, būtent dėl to patartina jų kiek įmanoma greičiau atsikratyti, kad galėtumėte džiaugtis laisvesniu ir lengvesniu gyvenimu.
Laiminga moteris
Laiminga moteris / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Psichologija

Pradėkite nuo šiandien ir visiems laikams atsisakykite portale huffingtonpost.com gyvenimo būdo ekspertės Carolyn Maul išvardytų dalykų, kurie kenkia gero gyvenimo kokybei ir trukdo lengvesniu žingsniu žengti per kasdienybę.

Pasiruošę? Pats metas atsisakyti šių dalykų.

Atsisakykite permainų baimės

Permainos yra būtinas progreso, augimo, laimės ir gero gyvenimo veiksnys. Kiekvieną kartą bijodami jų, mes kartu atsisakome bei paneigiame galimybę savo gyvenimui suteikti daugiau šviesių spalvų, atsisakome į savo gyvenimą įnešti daugiau gyvybės ir nuotykių.

Permainos privalo įvykti, jeigu norite pasiekti savo užsibrėžtus tikslus, jei norite žengti savo išsvajotu karjeros keliu ar galiausiai – jeigu norite tiesiog kokybiškai gyventi. Taigi, liaukitės joms priešintis – permainas jūs galite išnaudoti tam, kad pagerintumėte savo gyvenimo kokybę!

Liaukitės manyti, kad galite kontroliuoti viską gyvenime

Jūs galite pakeisti save, savo mintis, savo jausmus ar veiksmus, bet kitų žmonių jūs niekuomet nepakeisite, nes jie taip pat gali pasikeisti tik patys. Jūs nepakeisite oro, likimo ar gilių savo tėvų įsitikinimų dėl tam tikrų dalykų.

Taip pat skaitykite: 9 kliūtys, kurios neleidžia sukurti laimingo ir gražaus gyvenimo

Bandydami tai daryti, jūs tik nereikalingai sugaišite laiką ir neišvengsite nusivylimo. Manipuliacijos kiekvienoje situacijoje atneša tik susierzinimą ir nieko daugiau. Pasistenkite kontroliuoti tik save, o visa kita tegu vyksta savaime.

Nustokite ieškoti pasiteisinimų

Pripažinkite – pasiteisinimai jūsų gyvenimui tikrai nėra naudingi. Ieškodami jų jūs tiesiog bandote laimėti daugiau laiko, bandote atidėlioti ar išvengti daryti tai, ką daryti bijote.

Pasiteisinimai tėra energijos švaistymas – tiesiog apsispręskite ir neieškodami jokių pasiteisinimų pasakykite: tą dalyką jūs darysite ar ne.

Nekaltinkite kitų

Niekas jums netrukdo gauti tai, ko norite, nebent tai darote pats – juk visu šimtu procentų esate atsakingas už savo gyvenimą. Kiti žmonės į smegenis jums „nesudeda“ klaidingų minčių ar nestato kliūčių, trukdančių jums progresuoti.

Iš tiesų, juk realybėje yra kur kas daugiau žmonių, kurie nori matyti jūsų sėkmę, nei tų, kurie džiaugtųsi jums suklupus. Tiesiog apsupkite save žmonėmis, kurie tiki jūsų svajonėmis.

Liaukitės skųstis

Tai dar vienas jūsų brangaus laiko švaistymas. Skųsdamiesi nesėkmėmis ar kitais savo gyvenimo aspektais jūs sutelkiate mintis į tuos dalykus, kurie jums nepatinka ar kurių jūs nenorite. Kam gi to reikia?

Taip pat skaitykite: Ką daryti, kad norai pildytųsi: 7 žingsnių programa

Juk jei koncentruosite mintis ties neigiamais dalykais, jie ir nutiks. Savo minčių galią verčiau išnaudokite savo svajonėms – susitelkite į jas, būkite pozityvūs ir nuoširdžiai tikėkite, kad jos išsipildys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius