Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trūksta pasitikėjimo savimi? Išeikite į lauką

Gaivaus oro gurkšnis ne tik naudingas mūsų sveikatai, bet ir gali įkvėpti mums pasitikėjimo savimi bei savo išvaizda.
Mergina miške
Mergina miške / „Fotolia“ nuotr.

Mokslininkai išsiaiškino, kad žmonės, kurie lauke praleidžia daugiau laiko, kur kas pozityviau vertina savo išvaizdą ir daug labiau savimi pasitiki – tad šie įrodymai galėtų padėti kompleksų dėl savo figūros turintiems asmenims bei kenčiantiems nuo valgymo sutrikimų, praneša „The Daily Mail“.

Ankstesnės studijos jau įrodė, kad arčiau natūralios gamtos gyvenantys asmenys patiria didesnį pasitenkinimą savo gyvenimu ir išgyvena mažiau streso nei tie, kurie gyvena nuo žalumos atitolusiuose miestuose. Tačiau šis tyrimas atskleidė tiesioginį ryšį tarp dažno buvimo lauke ir asmens požiūrio į savo kūną bei polinkio „nepasiduoti“ visuomenės primetamiems grožio standartams.

Tyrimą, kuriame dalyvavo 199 moterys ir 200 vyrų (19–76 metų), surengė socialinės psichologijos profesorius Virenas Swamis. Jo metu respondentų buvo paprašyta penkiabalėje sistemoje įvertinti, kiek stipriai jie sutinka su teiginiais apie savo kūną.

Jiems buvo išsakyti tokie ir panašūs teiginiai: „Aš gerbiu savo kūną“, „Kai pamatau gražų žmogų, svarstau, kaip mano paties išvaizda galėtų su juo pasilyginti“, „Aš dažnai žiūriu į save veidrodyje vien tam, kad įsitikinčiau, jog gerai atrodau“, „Jaučiu spaudimą iš savo šeimos narių, kad turėčiau būti lieknesnė (-is)“.

Respondentų taip pat buvo paklausta, kiek dažnai jie būna gamtoje ir kiek apskritai jie jaučiasi artimi gamtai.

„Leisdami laiką gamtoje galime išmokti vertinti savo fizinį kūną, išsiugdyti pagarbą jam ir supratimą, kad svarbiau ne tai, kaip tas kūnas atrodo, o tai, ką jis yra pajėgus padaryti“, – sakė tyrimo autorius.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius