Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 06

Planetų įtaka jūsų likimui

Astrologai teigia, kad žvaigždžių, planetų ir kitų dangaus kūnų padėtis gimties valandą įsupa dienos šviesą išvydusį kūdikį į tam tikrų energijų verpetą. Tie visatos impulsai mus veda tarsi už rankos visą gyvenimą, turi įtakos neigiamoms ir teigiamoms charakterio savybėms, gebėjimams, polinkiams...
Planetos
Planetos / Shutterstock nuotr.

Teigiama, kad gimdami atsinešame tam tikrų savybių ir gebėjimų, įgytų iš praėjusiųjų gyvenimų. Daug lemia ir horoskopo ženklas, kokioje padėtyje gimties momentu buvo Saulė ir kokiame zodiako ženkle Mėnulis bei kitos planetos. Pavyzdžiui, Mėnulio padėtis turi įtakos emocijoms, pasąmonei, santykiams su šeima, ypač motina.

Anot astrologų, kiekvienas turime mus globojančią planetą, kurios įtaka yra stipriausia. Štai Avino ženklo žmones iš visų Saulės sistemos planetų labiausiai veikia Marsas. Jeigu žmogaus gimties momentu buvo ryški būtent ši planeta, jam reikia ieškoti veiklos, kurioje galėtų išlieti savo energiją, antraip gali tapti agresyvus, despotiškas... Jeigu horoskope dominuoja Jupiteris, žmogus bus aktyvus, išmintingas, sugebės nuspėti įvykius ir apeiti kliūtis, stiprios valios, jam seksis siekti gyvenimo tikslų. Tačiau visada yra ir kita medalio pusė. Ši planeta taip pat skatina garbės troškimą, todėl būtina išsaugoti pusiausvyrą, antraip taps visų nekenčiamas garbėtroška... 

Vienų žmonių gimimo horoskope daugelis planetų yra susikoncentravusios vienoje vietoje, todėl jie jaučia pasitenkinimą veikdami vienoje srityje. O būna, kad horoskope planetos išsibarsčiusios po įvairius būstus, todėl žmogus negali pasitenkinti dirbdamas vieną darbą. Jam reikia papildomos veiklos saviraiškai, neretai tai virsta aistringais pomėgiais ir pan.

Žinodama savo, artimo žmogaus dominuojančią planetą, lengviau pažinsite silpnąsias ir stipriąsias savybes. Bus daug paprasčiau suprasti, kas ir kodėl vyksta. Kodėl, tarkim, lydi nesėkmės ar tam tikros ligos, kodėl šeimoje ar darbe nuolat kyla konfliktų. Ką reikėtų keisti, kad prisiviliotume sėkmę, meilę ar pinigus...

Kiekvienas Zodiako ženklas yra susijęs su kokia nors vyraujančia planeta.

Avinas Kovo 21–balandžio 20 d. Marsas 9
Jautis Balandžio 21–gegužės 21 d. Venera 6
Dvyniai Gegužės 21–birželio 20 d. Merkurijus 5
Vėžys Birželio 21–liepos 22 d. Mėnulis 2, 7
Liūtas Liepos 23–rugpjūčio 22 d. Saulė 1, 4
Mergelė Rugpjūčio 23–rugsėjo 22 d. Merkurijus 5
Svarstyklės Rugsėjo 23–spalio 22 d. Venera 6
Skorpionas Spalio 23–lapkričio 22 d. Plutonas (ir Marsas) 8, 9
Šaulys Lapkričio 23–gruodžio 21 d. Jupiteris 3
Ožiaragis Gruodžio 22–sausio 20 d. Saturnas 8
Vandenis Sausio 21–vasario 19 d. Uranas 4, 2
Žuvys Vasario 20–kovo 20 d. Neptūnas 7, 3

Marsas (skaičius 9) simbolizuoja drąsą, energiją, ryžtą, agresiją, vyriškumą. Tai – stiprios valios planeta. Stipriai išreikštas harmoningas Marsas gimties momentu Avino ženklo atstovams lemia pasitikėjimą savo jėgomis, gebėjimą greitai bei impulsyviai reaguoti ir veikti, sutelkti jėgas siekiant tikslo. Jeigu ši planeta neharmoninga, žmogus tampa agresyvus,  irzlus, neryžtingas. 

Taigi, jei esate Avino ženklo atstovė, be kitų planetų, jus labiausiai veikia Marsas. Esate ryžtinga, atkakliai siekiate tikslo. Atvėstate tik tada, kai gaunate tai, ko troškote. Nurimstate neilgam, kol neapima naujas impulsas veikti. Jums nuolat reikia veikti, judėti į priekį, todėl greitai susižavite naujomis idėjomis, kuriate vis naujus planus.

Teigiamos savybės: įkvėpimas, drąsa. Neigiamos: impulsyvumas ir disciplinos trūkumas. Jums būtina išmokti kantrybės, pažaboti agresiją ir polinkį į despotizmą.

Žmonės, kurių gimimo horoskope vyrauja Marsas, linkę sirgti smegenų, kraujo, tulžies pūslės, lytinių organų bei kitomis vidaus ligomis. Juos dažniau nei kitų ženklų atstovus persekioja migrena, onkologinės ir infekcinės ligos (pastarosios būna ūmios, lydimos stipraus karščiavimo). Reikėtų saugotis traumų (sumušimų, nudegimų).

Venera (skaičius 6) simbolizuoja grožį, meilę, seksualumą, moteriškumą, švelnumą, finansus ir žemiškąsias vertybes. Jeigu gimimo horoskope Venera yra harmoninga, žmogų lydi finansinė sėkmė, jam lengva bendrauti, jis geba vertinti grožį, yra seksualus, apdovanotas meniniais gebėjimais, estetiniu skoniu. Jaučio ir Svarstyklių ženklo atstovams ši planeta lemia jausmų pastovumą, pasiaukojamą prieraišumą, vaisingumą. Taip pat ir sėkmingą meilę. Neharmoninga planeta skatina tingumą, irzlumą, provokuoja finansines klaidas, ardo meilės santykius, didina nepasitenkinimą savimi ir aplinkiniais.

Jei esate gimusi po Jaučio ženklu, jums nestinga darbštumo, užsispyrimo, ryžtingai siekiate tikslo, tvirtai stovite ant žemės. Teigiamos savybės: atkaklumas, patikimumas. Neigiamos – gobšumas, užsispyrimas. Reikėtų išmokti būti labiau nepriklausomai.

Gimusieji po Svarstyklių ženklu yra nepastovūs, permainingi ir dvilypiai. Mėgsta dirbti kolektyvinį darbą. Teigiamos jų savybės: diplomatiškumas ir draugiškumas. Neigiamos – neryžtingi, pasiduodantys kitų įtakai, dažnai tampa priklausomi nuo kitų. Reikia tapti ryžtingesniems, labiau pasitikėti savimi. 

Venera valdo lyties organus, kiaušides, sprandą, kepenis. Žmonės, kurių gimimo horoskope vyrauja Venera, linkę sirgti inkstų, širdies, odos, endokrininės sistemos, ginekologinėmis ligomis. Jiems svarbu nepriaugti svorio, gyventi aktyviai. Stenkitės nepersitempti, kontroliuoti kūno svorį.

Merkurijus (skaičius 5) simbolizuoja protą, intelektą, logiką, informaciją, ryšius, aukščiausius idealus ir asmeninius poreikius, gėrį ir pyktį. Jeigu gimimo horoskope ši planeta harmoninga, Merkurijaus aspektai skatina mąstymą, nuovokumą ir judrumą, padeda įsiminti ir suvokti naują informaciją, bendrauti, rašyti ir tvarkyti dokumentus. Saugo nuo nelaimių kelionėje. Neharmoningas Merkurijus išryškina neigiamas savybes: skatina išsiblaškymą, net gali pastūmėti į vagystes, melagystes.

Dvynių ir Mergelės ženklo atstovai, kurių ženkle vyrauja Merkurijaus planeta, yra apdovanoti prekybininko gyslele, verslumu. Gyvenime jie neprapuls, visada ras išeitį, kaip užsidirbti duonai. Geba rasti kalbą, lengvai užmezga pažintis. Vienu metu gali dirbti kelis darbus. Nepastovūs, dvilypiai, sunkiai nuspėjami ir trykštantys energija.

Teigiamos Dvynių savybės: smalsumas, įvairiapusiškumas. Neigiamos – nekantrumas. Reikia išmokti kontroliuoti emocijas, protą ir energiją, išsiugdyti kantrybę.   

Mergelės ženklo atstovai linkę į materializmą, yra atsargūs ir aktyvūs. Teigiamos savybės: išsiskiria analitiniu protu, įvairiapusiškumu. Neigiamos – būna pernelyg kritiški ir priekabūs bei nepakantūs. Būtina išmokti pakantumo ir tolerancijos.

Merkurijus valdo nervų ir kvėpavimo sistemas, smegenis, kojas, rankas, liežuvį, jutimo organus. Jis taip pat atsakingas už sausgysles ir plaukus.

Žmonės, kurių horoskope stipriausią įtaką turi Merkurijus, linkę sirgti nervų ir galvos smegenų ligomis, juos dažniau nei kitus vargina atminties sutrikimai, kalbos defektai, galvos svaigimas ir kt. Svarbu išsaugoti dvasinę ir psichinę pusiausvyrą, antraip gali apimti depresija.

Mėnulis (skaičiai 2 ir 7) simbolizuoja jautrumą, emocijas, intuiciją, pasąmonę, buitį. Jeigu gimimo horoskope Mėnulis yra harmoningas, skatina švelnumą, jautrumą ir intuiciją, kelia nuotaiką, padeda prisitaikyti prie aplinkos ir bendrauti. Globoja namų, šeimos ir meilės srityse. Jei Mėnulis pažeistas, žmogus nuolat gali jausti nerimą, nepaaiškinamas baimes, nepasitikėjimą savo jėgomis. Jam sunkiau priimti teisingus sprendimus, prisitaikyti prie aplinkos. Gali apnikti abejingumas.

Vėžio ženklo žmonės į savo pasaulį įsileidžia tik patikimus, laiko patikrintus žmones, su kuriais jiems miela bendrauti ir su kuriais jaučia sielos ryšį. „Vėžiukai“ yra labai jautrūs, ypač aplinkos pokyčiams. Nors atrodo pasyvūs, santūrūs, viduje kunkuliuoja emocijų jūra. Kai emocijos netelpa viduje, gali pratrūkti ir tapti labai emocionalūs, elgtis audringai.

Teigiamos savybės: pastovumas, prieraišumas, gebėjimas atjausti ir suprasti. Neigiamos: per didelis jautrumas, šykštumas. Reikėtų mokytis pastabumo, neimti visko taip giliai į širdį.

Mėnulis susietas su krūtine, skrandžiu, gimda, endokrinine sistema. Jis atsakingas už limfą, kraują. Žmonės, kurių gimimo horoskope vyrauja Mėnulis, linkę sirgti nervų, ginekologinėmis, kvėpavimo takų ligomis, podagra ir kt. Jie dažniau kenčia nuo medžiagų apykaitos sutrikimo, alergijos. Neharmoningas Mėnulis skatina polinkį į alkoholį, persivalgymą (gresia antsvoris). Patartina stengtis visur išsaugoti saiką.

Saulė (skaičiai 1 ir 4) simbolizuoja gyvybę, šviesą, šilumą, gyvybingumą, individualybę, sąmonę ir džiaugsmą. Jeigu gimimo horoskope Saulė harmoninga, ji skatina laisvės ir nepriklausomybės troškimą, energiją, veiklumą. Kai Saulė neharmoninga, dingsta gyvenimo džiaugsmas,  kyla finansinių problemų, prastėja sveikata, gali trikti kraujospūdis. 

Liūto ženklo žmonės mėgsta būti dėmesio centre, vadovauti, organizuoti ir viską išbandyti. Jiems svarbu save išreikšti dirbant kolektyve, kad jų pastangos ir triūsas būtų įvertinti, matomi. Patinka, kai juos giria ir liaupsina. Ką darytų, kur būtų, visur jaučiasi lyderiai – stengiasi pakeisti aplinką pagal save. Nesidairo į praeitį, o gyvena čia ir dabar. Nori turėti viską tuoj pat, šią akimirką, ir mėgautis gyvenimu šiandien, o ne rytoj.

Teigiamos savybės: išdidumas, optimizmas. Neigiamos – nepakantumas, nelankstumas. Reikėtų išmokti kuklumo, tolerancijos, diplomatijos.

Saulė atsako už energinį žmogaus potencialą. Ji valdo širdies veiklą, stuburą, smegenis.

Žmonės, kurių gimimo horoskope dominuoja Saulė, yra linkę sirgti širdies ir kraujagyslių, akių, sąnarių, stuburo bei nervų ligomis. Jie dažnai persišaldo ir sloguoja. Moterims neretai kyla gimdymo komplikacijų. 
Labiausiai reikėtų saugotis ugnies (nudegimų), profesinių ligų.

Plutonas (skaičiai 8 ir 9) simbolizuoja energiją, valią, įtaigą, transformaciją. Jeigu gimimo horoskope ši planeta harmoninga, žmogus būna ištvermingas, valingas, apdovanotas didžiule vidine jėga. Geba atsiriboti nuo svetimos įtakos. Jam sekasi rizikingi sumanymai (ypač susiję su finansinėmis operacijomis, verslu). Jeigu Plutonas neharmoningas, pažeistas, žadina agresiją, polinkį į nusikaltimus, sukelia katastrofas, nelaimingus atsitikimus, nerimą ir baimę, mažina atsparumą neigiamai įtakai. Tai mirties ir pakartotinio gimimo planeta. Ji valdo mūsų pasąmonę ir motyvus, valdžios siekimą, užslėptus instinktus.

Jei esate gimusi po Skorpiono ženklu, didžiausią įtaką jums turi ši planeta, taip pat Marsas. Jums labai svarbu pasiekti daugiau, įsitvirtinti, išreikšti save. Esate emocinga, energinga, kritiška ir jautri. Sunkiai prisitaikote prie aplinkos, išrankiai renkatės draugus. Jei kas nors smarkiai įžeidžia, to nepamirštate iki gyvenimo pabaigos.  

Teigiamos savybės: veiklumas, išdidumas. Neigiamos – šykštumas, nesugebėjimas atleisti. Šio ženklo atstovams būtina išmokti atlaidumo.

Plutonas valdo lyties organus. Žmonės, kurių gimimo horoskope yra ši planeta, linkę sirgti lytiniu būdu plintančiomis bei nervų ligomis.

Reikėtų saugotis kelionėse katastrofų, nes Plutonas didina nelaimingų įvykių tikimybę.

Jupiteris (skaičius 3) simbolizuoja autoritetą, valdžią, įstatymą, sėkmę, augimą, didybę, visuomeninę padėtį, socialinį aktyvumą. Taip pat etiką, plačią pasaulėžiūrą. Jupiteris priskiriamas prie palankių planetų. Jis dar vadinamas geradariu.

Jeigu gimimo horoskope ši planeta harmoninga, nepažeista, ji padeda įgyti autoritetą, bendrauti su įtakingais žmonėmis, siekti karjeros, tikslų. Atveria naujų galimybių ir yra susijusi su visokeriopa sėkme. Jei Jupiteris neharmoningas, mažina sėkmę, kelia pavojų autoritetui ir pasitikėjimui savimi, skatina konfliktus su valdžia.

Gimusieji po Šaulio ženklu ypač junta stiprią Jupiterio įtaką. Jie aktyvūs, atkakliai siekia tikslų, nenustygsta vienoje vietoje, nepasitenkina tuo, kas pasiekta. Trokšta valdžios ir nepriklausomybės. Jiems svarbu įsivirtinti ir užimti tam tikrą padėtį visuomenėje, būti pripažintiems.

Teigiamos savybės: draugiškumas, įvairiapusiškumas. Neigiamos – netaktiškumas, nepastovumas. Reikia išmokti valdyti emocijas.

Jupiteris atsakingas už kepenis, klubus, sėdmenis, judėjimo koordinaciją, kraujospūdį, sėklides, plaučius, kraujagysles, diafragmą, raumenis. Žmonės, kurių gimimo horoskope stiprus Jupiteris, linkę sirgti kepenų, stuburo, širdies ir kraujagyslių, plaučių ligomis. Juos dažniau kamuoja kraujospūdžio ligos, sutrikusi medžiagų apykaita (reikia nuolat tikrinti cukraus ir cholesterolio kiekį kraujyje). Patartina atidžiau rinktis produktus, nes didesnė rizika apsinuodyti. Taip pat reikia saugotis traumų, nepiktnaudžiauti alkoholiu (gali atsirasti priklausomybė). 

Saturnas (skaičius 8) simbolizuoja tvarką, sistemą, discipliną, apribojimus, senatvę. Jeigu gimimo horoskope ši planeta harmoninga, Saturnas padeda susikaupti, siekti tikslo, susivaldyti ir laikytis disciplinos. Neharmoningas Plutonas trukdo susikaupti, kelia liūdesį ir pesimizmą, skatina uždarumą, sukuria įvairių kliūčių, didina traumų ir nelaimingų įvykių tikimybę. Ši planeta vadinama pragaištingąja arba didžiąja nelaime.

Gimusieji po Ožiaragio ženklu yra organizuoti, pareigingi. Pasaulis jus slegia. Aplinkiniams neretai atrodo keistoki. Jiems daug svarbiau ne tai, kas vyksta aplinkui, o susikurti materialinę gerovę. Jie pastovūs, praktiški, kantrūs, atkaklūs, veikia lėtai, neskubdami. 

Teigiamos savybės: atsakingumas, veiklumas. Neigiamos – polinkis į pesimizmą, uždarumas. Būtina išmokti bendrauti, atsiverti.

Kitaip nei Marsas, Saturnas gali sutrikdyti bet kokio organo funkcijas. Be to, ligos būna lėtinės. Pagrindinės jų priežastys – šaltis, depresija, užakimas.

Saturnas atsakingas už kaulų sistemą, sąnarius, dantis, stuburą, blužnies veiklą, šlapimo pūslę, skrandį. Žmonės, kuriuos stipriai veikia Saturnas, linkę sirgti sąnarių, stuburo, onkologinėmis ligomis. Juos dažnai vargina užkietėję viduriai, akmenligė, diegliai, melancholija ir depresinės nuotaikos.

Reikėtų stiprinti psichinę sveikatą. Ši planeta didina paralyžiaus, uždusimo, smurto pavojų.

Uranas (skaičiai 2 ir 4) simbolizuoja laisvę, įžvalgą, aiškiaregystę, originalumą, reformas, netikėtus pokyčius, maištą, tolimus ryšius, intelektą. Jeigu gimimo horoskope Uranas harmoningas, nepažeistas, jis didina įžvalgą ir išradingumą, skatina laisvės ir savarankiškumo siekį. Neša sėkmę meilės srityje, taip pat visuomeninėje, mokslinėje veikloje. Kai ši planeta neharmoninga, skatina impulsyvumą, sukelia technikos gedimus, avarijas, sprogimus, traumas ir netvarką. Taip pat kelia konfliktus, sunkina bendravimą. Tokie žmonės būna nervingi, tikri maištautojai ir revoliucionieriai. Gyvenimas jiems žeria vieną išbandymą po kito.

Vandenio ženklo žmonėms Uranas daro didelę įtaką. Jie būna judrūs, atsargūs, mėgsta dirbti individualiai, lyderiauti. Teigiamos savybės: išsiskiria originalumu, turi puikią intuiciją. Neigiamos – nedisciplinuoti, vertina nepriklausomybę, nepaiso kitų žmonių nuomonės. Reikėtų išmokti dirbti kolektyve, būti nuoširdesniems. 

Uranas valdo nervų sistemą, blauzdas, kulkšnis, akis. Žmonės, kurių gimimo horoskope stipriai išreikštas Uranas, linkę sirgti kraujo, akių, nervų ligomis. Jiems didesnė tikimybė susirgti artritu, tromboflebitu, venų varikoze. Reikėtų saugotis traumų, būti atidesniems kelionėse, vengti ekstremalaus sporto.

Neptūnas (skaičiai 3 ir 7) simbolizuoja kūrybą, talentą, idealus, jautrumą, meilę, intuiciją, iliuzijas, klastą, laisvę, originalumą. Ši planeta globoja menininkus ir Žuvų ženklo atstovus.

Jeigu gimimo horoskope Neptūnas yra harmoningas, jis skatina altruizmą ir meilę, vaizduotę, kūrybiškumą, grožio pojūtį, įžvalgą, dvasinius siekius ir suteikia įkvėpimo. Kai ši planeta pažeista, neharmoninga, žmogų nuolat kamuoja nerimas, įvairios baimės, gali atsirasti polinkis į blogus įpročius. Neptūnas dar vadinamas iliuzijų planeta, todėl kyla grėsmė būti apgautam, pakliūti į blogų žmonių pinkles.

Gimusieji po Žuvų ženklu yra jautrūs, atitrūkę nuo realybės, artistiški ir dvilypiai. Gyvena iliuzijų pasaulyje, dažnai susiduria su klasta. Yra apdovanoti talentais – leiskite jiems atsiskleisti. Turi puikią intuiciją, jų galvoje nuolat kirba utopinių idėjų.

Teigiamos savybės: darbštumas, visada pasirengę padėti kitiems, stengiasi nuolat tobulėti. Neigiamos – trūksta ryžto, jiems neretai koją pakiša pernelyg didelis jautrumas. Reikėtų būti atkaklesniems ir bent retkarčiais nusileisti iš padebesių ant žemės.

Neptūnas valdo pėdas ir psichiką. Žmonės, kuriuos veikia ši planeta, linkę sirgti infekcinėmis, sąnarių ligomis, taip pat jų jautri vieta kojos (ypač pėdos). Patartina saugotis traumų. Organizmas nelinkęs toleruoti vaistų – reikėtų jais, taip pat ir alkoholiu nepiktnaudžiauti. Ši planeta didina priklausomybių riziką.

Naudota tinklalapio http://www.dharma.lt informacija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius