Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 ilgo ir laimingo gyvenimo paslapčių

Visi to norime, bet ne visi gauname. Tik nepradėkime dejuoti, kad gyvenimas suknistas, kad nesiseka, nes... (galite įrašyti šimtas vieną priežastį). Tai jau patyrėme ir jau girdėjome. Nustebsite, kaip viskas paprasta!
Nuotaka
Nuotaka / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Šeima Laimė

Taigi, rytojaus rytą pradėkite mintimi, kad išaušo nuostabi diena (nesigilinkite, koks vaizdas už lango ir kas jums galbūt gresia darbe). Pabūkite bent pakenčiamu aktoriumi ir stebėkite, kas vyks, kai įžengsite į kontorą su sau nebūdinga plačia šypsena... O toliau – pasistenkite nepamiršti 10 dalykų, kurie suteiks jūsų gyvenimui kitokių spalvų.

Nebijokite būti vaikiški

Tai reiškia, kad vertėtų mintimis vis sugrįžti į vaikystę. Beje, tai labai padės auginant vaikus – geriau juos suprasite, kai prisiminsite, kad pats buvote dešimt kartų labiau pasiutęs. Bet užtat laimingas! Tik bėgantys metai paverčia mus cinikais ir atima pažinimo džiaugsmą, entuziazmą ir natūralumą. Neleiskite, kad jums taip nutiktų!

Nesigėdykite savo gerumo

Tai visai nesusiję su silpnumu. Priešingai. Žmonės kartais įsivaizduoja, kad pasaulį galima užkariauti tik su rūgščia veido išraiška ir nepatenkintu balsu. Paprasčiausia užuojauta ar pagalba tiems, kuriems to reikia (o kad reikia, tai tikrai – tik apsidairykite!), suteiks jums laimės pojūtį.

 Jauskite dėkingumą

Dažnai apie tai pamirštame, ypač tada, kai jaučiamės nesėkmių prispausti – lyg po presu. Tuomet mintyse vardijame savo problemas, jaučiamės likimo nuskriausti ir nelaimingi. Vertėtų lyg iš šalies pažvelgti į savo gyvenimą – pamatysite, kad jame yra daug ko, apie ką anksčiau svajojote. Tad liaukitės bambėti ir pradėkite už tai dėkoti likimui, Dievui ar sutuoktiniui.

Būkite su tais, kuriuos mylite

Laimingo gyvenimo sąlyga – šalia esantys mums brangūs žmonės. Daugelis gyvena toli nuo savo tėvų, giminių, kartais – netgi sutuoktinio. Dažniausiai laimingais jaučiasi žmonės, apsupti artimųjų ir draugų, bet ne vienišiai laimės ieškotojai...

Išgyvenkite kiekvieną akimirką

Niekas nežino, kiek laiko mums ČIA skirta. Tad vienas iš būdų jaustis laimingu – branginti kiekvieną akimirką. Išbandykite tai, ką norėjote išbandyti, nukeliaukite ten, kur visada troškote. Nieko neatidėliokite.

Fotolia nuotr./Maltoje galite išvysti įvairių senųjų kultūrų pėdsakų.
Fotolia nuotr./Maltoje galite išvysti įvairių senųjų kultūrų pėdsakų.

Nepamirškite svajonių

Aišku, kai kurios jų telieka praeityje (tapti žinoma dainininke ar išlošti milijoną), tačiau realesni troškimai tegul ilgai nelaukia savo išsipildymo valandos. Išmokite, nuvažiuokite, išdrįskite, įveikite. Pradėkite nuo mažmožių – kiekviena diena tegul kažkuo skiriasi nuo vakarykštės. O kaip – sugalvokite.

Juokitės

Pats paprasčiausias, bet turbūt pats svarbiausias patarimas. Juokitės! Net jeigu tai bus juokas pro ašaras.

Dažniau pasikalbėkite su tėvais

Tai vieninteliai žmonės, kurie jūsų visada lauks ir visada jus pateisins. Nepaisant visų jūsų kvailysčių. Tad kol jie dar yra su jumis – nepamirškite bent telefono skambučių. Ir nereikia teisintis, kad nėra laiko juos aplankyti...

Skaitykite knygas

Skaitymas – tai universalus receptas nuo daugybės problemų. Be to, niekas taip nepraturtina jūsų vidinio gyvenimo, kaip geros knygos. Skaitykite klasiką ir pripažintus rašytojus – neeikvokite laiko menkavertei literatūrai.

Shutterstock nuotr./Poilsis su knyga
Shutterstock nuotr./Poilsis su knyga

Keliaukite

Nauji peizažai, miestai, nauji žmonės ir kitoks maistas – tai nuostabūs pojūčiai. Jei tik ne per televizorių... Net jeigu neturite pinigų tolimesnei kelionei, galite keliauti po savo šalį – juk yra nuostabių ir jūsų dar neatrastų vietų.

Kaip matote, viskas nesudėtinga. Paprasta tiesa – jei mylėsite gyvenimą, o jame – kitus ir save, jei ieškosite pozityvių dalykų, neišvengiamai jausitės esąs laimingas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius