Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2017 metų vestuvių tendencijos

Pripažįstama, kad vestuvių tendencijoms būdingas sezoniškumas: vestuviniai 2017 metų vėjai diktuoja kūrybiškus, išskirtinius ir praktiškus sprendimus. Kadangi planuojantiems didžiąją šventę ateinančiais metais pasiruošimo periodas pamažu įsibėgėja, naujausios tendencijos gali tapti įkvėpimu netikėtiems sprendimams ir pagalba, įveikiant kūrybinius vestuvių organizavimo iššūkius.
Mergina.
Mergina. / Fotolia nuotr.

Artėjančios parodos „Mano tobulos vestuvės“ Kaune ekspertai jau dalijasi kitų metų vestuvių tendencijomis ir praktiškais patarimais. Tad kokios vestuvių mados vyraus 2017-aisiais?

Dekoracijos ir koloritas: modernūs industriniai atspalviai ir tekstūros

Aukso, sidabro ir vario atspalviai buvo itin madingi 2015 metais. Stiprias pozicijas šios spalvos išlaikė ir 2016 metais, ypatingo populiarumo susilaukdamos prancūzų vestuvėse. Nors ateinančiais metais metalo spalvos ir atspalviai vis dar išliks populiarūs, vertėtų pamiršti blizgius aukso ir sidabro atspalvius. 2017 metų vestuvėse dominuos subtilesnės, prigesintos, šlifuoto metalo spalvos: vario, plieno, prigesinto titano spalvos.

Verta atkreipti dėmesį, kad šios spalvos itin lengvai derinamos su kitomis tiek pastelinėmis, tiek ryškiomis spalvomis. Tvirtas pozicijas vestuvių kolorite taip pat išlaikys rausvi, pilki, dramblio kaulo spalvos atspalviai.

Industriniai motyvai bus madingi ne tik spalvinėje gamoje, bet ir vestuvių dekore. Industrinei atmosferai sukurti puikiai tinka lemputės, metaliniai aksesuarai, tačiau visų svarbiausia – minimalizmas. Industriniai motyvai taip pat išstumia romantiškus akcentus: vietoje stalo ir salės puošimo gėlių žiedais rekomenduojama rinktis lapinius augalus, palmių šakeles, vijoklius ir kitas gyvos žalumos kompozicijas be gėlių žiedų.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kaip nustebinti jaunavedžius? Staigmenų idėjos

Nuotakos įvaizdis: nuo neblėstančios klasikos iki... kelnių

Kas, jei ne nuotaka, yra puošniausias vestuvių akcentas? Nuotakų įvaizdyje ateinančiais metais dominuos įvairovė. Dar stipriau įsitvirtins „Crop top“ tipo suknelės, kai suknelė sudaryta iš dviejų dalių, atidengiant šiek tiek pilvo.

Suknelių kolorite naujumo įneš švelni rožinė spalva. Na, o nuotakoms, ieškančioms modernios klasikos, bus patariama klasikinius suknelių modelius derinti su moderniomis medžiagų tekstūromis: kelių sluoksnių sijonais, gipiūru, raštuotais audiniais, karoliukais.

Bendros mados tendencijos, į aprangos topus iškeliančios kombinezonus ir kelnes, veikia ir populiariausius nuotakų įvaizdžius. Tad jei ieškote drąsių ar net kiek ekstravagantiškų sprendimų, vestuvinę suknelę galite palikti spintoje ir didžiąją dieną puoštis elegantiškais kelnių kostiumėliais ar kombinezonais.

Na, o plaukų stilistai prognozuoja, kad stiprias pozicijas išlaikys bohemiškų akcentų turinčios šukuosenos: lengvai krintančios garbanos, žaismingos pusiau sukeltų plaukų šukuosenos, valiūkiški kuodukai ir gėlės plaukuose.

Fotolia nuotr./Jaunavedžiai.
Fotolia nuotr./Jaunavedžiai.

Jaunikio siluetas: ką ir su kuo derinti?

Ne pirmas sezonas, kai klasikinį juodą kostiumą išstumia įvairesnių spalvų ir ypač tamsiai mėlynos spalvos kostiumai. 2017 metai siūlys jaunikiams prie altoriaus žengti dar drąsiau: „ant bangos“ – prisirpusių vyšnių ir tamsių samanų spalvos kostiumai.

Beje, mada, kai nuotaka vakarinėje dalyje pakeičia suknelę į patogesnį apdarą, tampa aktuali ir jaunikiams. Po oficialiosios dalies ateinančiais metais jaunikiai drąsiai galės atskleisti savo charakterį, rinkdamiesi žaismingus derinius, sudarytus iš skirtingų spalvų švarko ir kelnių, pavyzdžiui, puošdamiesi šviesiu švarku ir juodomis kelnėmis arba smėlio spalvos kelnėmis ir mėlynu švarku.

Sąsagos, dėmesį atkreipianti avalynė, raštuotos kojinės – kone tradicija tapusios jaunikio įvaizdžio detalės. Sezono naujiena: vis dažniau į švarko atlapą segami gėles keičiantys atlapo segtukais. Atlapo segtukai – jaunikio saviraiškos galimybė. Šie aksesuarai gali būti medžiaginiai, mediniai, su metalo detalėmis.

Beje, svarbu atkreipti dėmesį, kad ryškių, išsiskiriančių spalvų vyriški aksesuarai – atlapo segtukai, peteliškės, kojinės – gali būti žaismingai derinami su nuotakos batelių spalva ar ryškesnių spalvų gėlėmis puokštėje. Tai labai stilingas ir ateinantį vestuvių sezoną madingas jaunųjų aprangos sprendimas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kai bijome mylėti ir atstumiame meilę: 5 elgesio modeliai

Stalo mados ir „save the date“ kultūra

Pastaraisiais metais populiarumą įgijęs švediško stalo užkandžių formatas užima vis tvirtesnes tradicijas. Švenčių menu planuojantys kulinarai rekomenduoja vestuvėms drąsiai rinktis einamojo sezono, vietoje auginamas gėrybes, o norintiems gurmaniškų įspūdžių – stalą gardinti estetiškais jūrų gėrybių užkandžiais.

Žaismingą šokį ant vestuvinių stalų 2017 metais „šoks“ nedideli, bet estetiški desertai. Vieno dviejų kąsnių desertų stalas yra alternatyva tiems, kurie nenori tradicinio vestuvių torto, pradedančio prarasti savo žavesį, arba vietoje kelių aukštų torto renkasi nedidelį, simbolinį jaunavedžių pyragą. Beje, saldaus stalo organizavime atgyja sena pamergių pyragų tradicija, kai kiekviena pamergė į šventę atsineša savo pagamintą pyragą.

Intensyvėjant gyvenimo tempams, vis aktualesnė priemonė, padedanti būsimiems šventės svečiams planuoti savo laiką, tampa datos „rezervavimo“ pranešimai (angl. „save the date“). „Save the date“ – tai priemonė, kai elektroninė ar popierinė žinutė apie vestuvių datą į šventę kviečiamus svečius pasiekia dar prieš gaunant kvietimus. Tai itin aktualu toms poroms, kurios vestuves planuoja karščiausiu vestuvių sezono metu, arba tiems jaunavedžiams, kurie nespėja iš anksto išsiųsti kvietimų.

Daugiau vestuvių tendencijų ir patarimų, kaip suorganizuoti įsimintinas ir išskirtines vestuves, jūsų laukia lapkričio 19–20 d. Kaune, viešbutyje „Park Inn by Radisson“ šurmuliuosiančioje parodoje „Mano tobulos vestuvės“. Parodoje patarimų ir rekomendacijų sulauksite tiesiai iš savo sričių specialistų lūpų.

Daugiau informacijos www.manotobulosvestuves.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius