Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Figūrą formuojantys apatiniai: kodėl jų negalima dėvėti kasdien?

Taigi, mielosios, šio amžiaus išradimas – figūrą išryškinantys, kur reikia apimtis sumažinantys apatiniai. Puikiausias dalykėlis, kai pilvukas veržiasi per visas įmanomas siūles. Apsitempei sau – ir keliauk į vakarėlį, darbą ar kokias iškilmes.
Moteris
Moteris / Fotolia nuotr.

Per kelias minutes sulieknėjusi vienu ar net keliais dydžiais džiaugtųsi kiekviena moteris, tačiau figūrą formuojantys apatiniai neturėtų tapti kasdieniu įpročiu. Kodėl? Dėl daugelio priežasčių.

Kokių būna?

Greičiausiai prisimenate sceną iš „Bridžitos Džouns dienoraščio“, kai ji pasibaisėjusi žvelgia į „antra oda“ tituluojamus apatinius, kurių spalva švelniai tariant primena išmėsinėtą viščiuką? Dabar atspalvių gausybė, tačiau nenorinčioms išlaidauti geriau rinktis kūno spalvos apatinius, kadangi tokie tiks prie bet kokios aprangos.

Figūrą formuojančių apatinių galite aptikti pačių įvairausių: tai įvairaus ilgio šortukai, tamprės, plačios liemenėlės, juosta-diržas, glaustinukė (gali būti trikampių kelnaičių, šortukų, ilgų uždengiančių visas šlaunis šortų tipo), marškinėliai, suknelės ir pan. Minkšto, tačiau labai tampraus audinio apatiniai priglunda prie kūno suteikdami tobulas formas, tačiau...

Dėvėkite su saiku, nes...

  • Ar žinote, kodėl damos XIX a. taip dažnai per puotas krisdavo be nuovokos? Tikrai ne todėl, kad padaugindavo gėrimų ir maisto. Didžiausias viso šio reikalo kaltininkas – korsetas, talijos apimtį paversdavęs tokia, kad galėdavai apimti dviem pirštais. Taip nutikdavo dėl deguonies bado, mat plaučių sritis buvo stipriai suveržiama, vadinasi, įkvėpti būdavo kur kas sunkiau nei įprastai. Taigi, šiuolaikiniai korsetai ir viršutiniai figūrą formuojantys apatiniai gal ir neprivers jūsų apalpti vakarėlio sūkuryje, tačiau nešiojami nuolat gali sutrikdyti kraujotaką, limfos tekėjimą, pasunkinti kvėpavimą, sutrukdyti vidaus organų darbą. Kuo visa tai gali baigtis? Sutrikusiu kraujospūdžiu, galvos skausmu, pykinimu.
  • Dažniausiai sintetiniai audiniai dar ir erzina odą, ji gali pradėti niežėti, tinti, o raumenų tonusas sumažėja iki minimumo. Medikai teigia, kad tokie apatiniai turėtų būti nešiojami ne dažniau kaip 10–12 valandų per savaitę.
  • Itin aptemtos kelnaitės ar šortukai gali pridaryti ir moteriškų bėdų intymioje zonoje, kadangi įsirėžia į apatinę dalį, ją suerzina. Tikėtina, kad ilgainiui pradės skaudėti pilvą, sutriks žarnyno darbas, na, o drėgmė ir šiluma sukelia kenksmingų mikroorganizmų dauginimąsi, makšties infekcijas, todėl verčiau šiuos apdarus pasilaikykite ne kasdienei progai. 
  • Kokybė – dar vienas svarbus aspektas, taigi, verčiau tokiam svarbiam drabužiui netaupykite ir rinkitės apgalvotai, kad netektų mokėti kelis kartus. 
  • Laikas aptarti ir liemenėles, ypač tas, kurios suformuoja gražią krūtinę ir ją pakelia. Šie apatiniai taip pat skirti nešioti ne kiekvieną dieną, kadangi krūtys ne tik pakeliamos, bet ir suspaudžiamos, tad galite pažeisti odą.
  • Pastaba: įvertinkite savo figūros privalumus ir trūkumus bei rinkitės tik savo dydžio apatinius. Kadangi jie ir taip aptempia, vadinasi, per maži bus dvigubai labiau nepatogūs nešioti. O juk turime jaustis ne tik gražiai, bet ir patogiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius