Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dažniausios grožio nuodėmės

Nors puikiai žinome, kas mūsų grožiui kenkia, o kas padeda jį išryškinti, dažnai pamirštame apie pačias didžiausias klaidas.
Grožio procedūros
Prieš einant miegoti būtina kruopščiai nusivalyti makiažą. / Fotolia nuotr.

Spuogų spaudymas

Nors žinome, kad savarankiškai spuogų spaudyti nepatartina, vis tiek neatsispiriame norui prie jų kišti nagus. Todėl būtina išsiaiškinti, kokią žalą tai daro mūsų odai. Spausdamos spuogą, odą ne tik sudirginame, bet ir pažeidžiame – toje vietoje susidaro randas, kurio atsikratyti bus kur kas sunkiau nei spuogų. Be to, spaudant spuogus, bakterijos lengvai gali pasklisti po kitas veido vietas ir sukelti uždegimą. Viskas, ką jums reikėtų padaryti, tai tepti spuogą dezinfekciniu skysčiu ir laukti, kol ši problema susitvarkys savaime. Kad žvelgiant į veidrodį, spuogas negadintų nuotaikos, jį galima maskuoti specialiu pieštuku. Na, o jei spuogų ant veido kyla ne vienas, tokiu atveju geriausia keliauti pas kosmetologą ar gydytoją dermatologą, kad šis saugiai ir profesionaliai pasirūpintų jūsų oda.

Verta žinoti

♦ Daugelis moterų, kad atsikratytų netikėtai išdygusio spuogo, prieš eidamos miegoti ant probleminės vietos užtepa dantų pastos. Taip, dantų pastoje esančios veikliosios medžiagos sausina spuogus, bet taip pat gali suerzinti odą ir sukelti infekciją
♦ Spuoguotai odai netinka riebūs kremai.
♦ Spuoguotai odai valyti reiktų įsigyti specialių priemonių.
♦ Spuogų nusėtą odą patartina prausti šaltu virintu vandeniu ir gydomuoju nešarminiu muilu.
♦ Nors nėra konkrečių įrodymų, kad maistas yra tiesioginė spuogų atsiradimo priežastis, egzistuoja nemaža tikimybė, kad nesveikai maitinantis spuogų gali padaugėti. Žmonėms, kenčiantiems dėl problemiškos odos, mitybos specialistai pataria riboti gyvulinės kilmės riebalus, vengti rūkytų gaminių, baltų miltų kepinių (bandelių, batono, pyragų ir pan), bulvių, šokolado, kavos, alkoholio, gazuotų saldžių gėrimų. Vietoj pastarųjų gerkite žolelių arbatos, neskaidrintų obuolių sulčių.

Nenuvalytas makiažas

Prieš einant miegoti būtina kruopščiai nusivalyti makiažą! Ši taisyklė auksinėmis raidėmis turėtų būti užrašyta kiekvienos moters dienotvarkėje. Negi tikrai norite leisti savo veidui per naktį „marinuotis“ po makiažo ir susikaupusių riebalų sluoksniu?

Miegant mūsų kūno temperatūra pakyla, todėl į odą puikiai susigeria visa tai, kas yra jos paviršiuje. Be to, nešvarumai kemša odos poras, o kai šios nekvėpuoja, oda glemba, raukšlėjasi, įgauna pilką atspalvį, ima rastis spuogų, inkštirų ir pan.

Kokia išeitis? Jei tikrai akys limpa taip, kad galvojate tik apie viena – kaip greičiau pasiekti lovą, iš anksto pasirūpinkite, kad ant naktinio stalelio turėtumėte drėgnų makiažo valymo servetėlių. Jos darbo neatliks tobulai, tačiau bent jau nuvalys didžiąją dalį makiažo likučių.

Miego trūkumas

Sutikite – vaizdas, kurį matome veidrodyje po bemiegės nakties, išties nedžiugina. Ilgai trunkantis miego trūkumas akivaizdžiai atsispindi mūsų veide: paburksta ir patamsėja paakiai, suglemba oda, išryškėja raukšlelės. Miegas yra svarbi būsena, užtikrinanti viso mūsų organizmo sveikatą, atnaujinanti kūno ir dvasios jėgas. Miego metu vyksta atkuriamieji odos procesai, todėl net ir patys geriausi kremai neatstos saldaus „grožio miego“. Kiek jis turi trukti?

Moksliniais tyrimais nustatyta, jog kiekvieno žmogaus organizmas pats išsiaiškina, kiek valandų miego jam reikia, kad kokybiškai pailsėtų. Dažniausiai – 7–8 valandų. Kasdien reikėtų eiti miegoti ir keltis tuo pačiu metu, tada įprasite atsikelti ir be žadintuvo.

Verta žinoti

♦ Miego trūkumas didina ankstyvos mirties tikimybę.
♦ Mažiau miegantys žmonės greičiau nutunka, nes sutrinka apetitą ir sotumo jausmą reguliuojančių hormonų gamyba.
♦ Neišsimiegojęs žmogus sunkiau susikaupia, tampa dirglesnis, rečiau šypsosi, jaučia nuolatinę įtampą ir fizinį nuovargį.
♦ Miego trūkumas silpnina imunitetą, todėl paūmėja lėtinės ligos.
♦ Miegant įgaunama fizinės ir psichinės energijos, sutvarkomi organizmo bioritmai, atsikuria kūno audiniai, ląstelės gamina daugiau baltymų, kurie yra statybinė odos medžiaga.

Svetimų kosmetikos priemonių naudojimas

Mėgstate dalytis? Taip, tai – draugiškumo ženklas, bet taip pat ir gana pavojingas dalykas. „Geriau jokios kosmetikos nei svetima“ – štai toks turėtų būti kredo. Savaime suprantama, savosios taip pat nederėtų niekam skolinti.  Žinoma, tai pasakytina apie tiesiogiai su kūnu kontaktuojančias kosmetikos priemones – lūpų dažus, pieštukus, akių tušą. Tai galioja ir makiažo šepetėliams.

Žmonės nešioja tūkstančius virusų ir bakterijų, kuriuos lengvai gali perduoti kitiems. Jeigu jums nekyla mintis kitam žmogui skolinti savo dantų šepetėlio, lygiai taip pat vertėtų elkitės ir su kitomis asmeninėms kosmetikos ar higienos priemonėmis.

Verta žinoti. Norą skolintis svetimas kosmetikos priemones ypač atsakingai suvaldykite, jei laukiatės kūdikio, – tuo laikotarpiu oda tampa itin jautri, neigiamai reaguoja į daugelį dirgiklių, organizmui sunkiau pasipriešinti infekcijoms.

Per dažnas odos šveitimas

Nepersistenkite šveisdamos veido odą. Daryti tai pernelyg dažnai, pavojinga jūsų odai. Šveitimas pašalina negyvas odos ląsteles, bet tuo pačiu jūsų veido odą padaro jautresnę saulei bei kosmetikai.

Verta žinoti. Kosmetologai pataria vasarą odą šveisti ne daugiau kaip du kartus per savaitę, o žiemą pakaks ir vieno karto.

Trumpa grožio atmintinė

♦ Veido odos drėkinimas yra labai svarbus ir būtinas, bet nepersistenkite – tai darant per dažnai ir gausiai, neleidžiama pasišalinti pasenusioms odos ląstelėms.
♦ Jei norite, kad oda būtų stangresnė ir sveikesnė, aktyvinkite kraujotaką kontrastiniu dušu. Iš pradžių prauskitės šiltu vandeniu, procedūrą užbaikite šaltu.
♦ Stenkitės kuo daugiau laiko praleisti gryname ore. Pasistenkite bent po valandą ryte ir vakare. Būtų idealu, jei būdama lauke dar ir aktyviai pajudėtumėte. 
♦ Jei visą dieną leidžiate prie kompiuterio arba mėgstate pasilepinti saulės voniomis, vertėtų veidą periodiškai apsipurkšti specialiu drėkikliu ir palikti nudžiūti.
♦ Būtinai valykite makiažo teptukus (ypač jei jie iš natūralių medžiagų) – patartina, kas dvi savaites išplauti juos šampūnu ar muilu, nuskalauti ir leisti nudžiūti. Taip išvengsite bakterinių infekcijų rizikos.
♦ Stenkitės vaikščioti ir sėdėti tiesia nugara. Atrodo, tokia nereikšminga smulkmenėlė. Bet iš tiesų taisyklinga laikysena – tai ne tik grožio požymis. Netaisyklinga nugaros padėtis dažnai būna galvos, kaklo ir apatinės stuburo dalies įtampos bei skausmų priežastis. Be to, netaisyklinga laikysena trukdo kokybiškai kvėpuoti, taigi organizmas prasčiau aprūpinamas deguonimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius