Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kosmetika sportuojančiosioms. Ar ji reikalinga?

Nė dienos neištveriate aktyviai nepajudėjusi gryname ore? O gal reguliariai prakaitą liejate sporto salėje? Beveik galime lažintis, kad be tam tikrų kūno priežiūros priemonių neapsieinate. Ar tinkamai kosmetiką pasirinkote?
Dezodorantas
Dezodorantas / Shutterstock nuotr.

Jei lankote aerobiką

Aktyviau judant, labiau ir prakaituojama. Taigi, jeigu norite išvengti nosį riečiančio prakaito kvapo, be dezodoranto neišsiversite. Kokį rinktis? Geriausiai bekvapį arba gaivaus švaros, jūros ar žalumos aromato.

Pasak specialistų, sportui tinka ir net jautriausios uoslės nedirgina dezodorantai, pažymėti žodžių junginiu „sport woman“. Jų būna purškiamų ir tepamų. Pastarieji švelnesni, mažiau dirgina odą.

Gausiai prakaituojant, sparčiau sausėja oda, todėl per treniruotę neprošal turėti purškiamąjį odą gaivinantį bei drėkinantį vandenį. Šiuo preparatu veidą ir kitas atviras kūno vietas, plaukus apipurkškite stabtelėjusi atsipūsti. Po treniruotės gaivinamasis vanduo atstos odą drėkinantį toniką (juo sudrėkinkite kūną nusipraususi po dušu).

Kosmetikės patarimas. Kad išvengtumėte kūno odos šerpetojimo, po treniruotės, nusipraususi po dušu, nepamirškite kūno įtrinti specialiu pieneliu arba kremu. 

Jei plaukiojate baseine

Ne paslaptis, kad baseino vanduo chloruotas, o cheminė medžiaga chloras – labai piktas odos ir plaukų priešas. Pasitelkusi į pagalbą kosmetiką, kenksmingą jo poveikį galite šiek tiek sumažinti.

Prieš nerdama į baseiną, veidą ir kūną patepkite riebesniu universaliu kremu, plaukus paslėpkite po specialia gumine kepurėle. Po maudynių kruopščiai nusiprauskite drėkinamąja dušo želė arba, jei oda labai sausa, prausimosi aliejumi.
Dar viena labai svarbi procedūra po maudynių baseine – kūno tepimas riebiu kremu. Jį rinkitės uoslei maloniausio arba citrusinių vaisių kvapo. Nustatyta, kad tokie preparatai akimirksniu padeda atgauti prarastas jėgas.

Paplaukiojus baseine, neužtenka ištrinkti plaukus šampūnu – reikia ir specialiu nuskalaujamu arba purškiamu balzamu palepinti. Jeigu plaukų kosmetikos buteliukais eidama į sporto kompleksą neketinate apsikrauti, rinkitės universalų plaukų priežiūros preparatą „du viename“.

Baseine plaukiojate mūvėdama kepuraitę, todėl plaukų po maudynių netrenkate šampūnu? Bent suvilgykite juos purškiamu gaivinamuoju vandeniu.       

Jei minate dviračio pedalus ar bėgiojate

Po tokių treniruočių tikrai neužtenka nusiprausti po dušu. Vertėtų pasirūpinti ir pavargusiomis kojomis. Nusipraususi po dušu, gausiai įtrinkite jas specialiu kraujotaką gerinančiu, raumenis atpalaiduojančiu ir odą gaivinančiu kremu.

Bent sykį, kitą per savaitę po treniruotės palepinkite pėdas specialia vonele (ją galite ruošti ir mentolio prisotinta jūros druska). Kas kelintą kartą prieš šią procedūrą nepatingėkite nušveisti pėdas grūdėtuoju šveitikliu – tam, kad oda geriau sugertų vonelės preparate esančias medžiagas.

jei pėdos gausiai prakaituoja, jums pravartu būtų turėti ir pėdų dezodorantą. Prieš treniruotę juo apipurkškite ne tik kojas – išpurkškite ir sportinių batelių vidų.

Dviračių sportas ir reguliarus bėgiojimas yra puiki profilaktikos priemonė nuo celiulito, bet galbūt dar vertėtų įsigyti ir specialaus odą stangrinančio kremo. Sporto, kuriuo užsiimate, nauda bus dviguba: stangrės ne tik raumenys, bet ir oda.

Verta žinoti

  • • Jeigu paprastai sportuojate vakarais, pirkite specialų naktinį kremą nuo celiulito. Jis odą veikia intensyviau, beveik kaip kaukė.              
  • • Jeigu celiulitas ant šlaunų jau matyti, prieš sėsdama ant dviračio ar ruošdamasi pabėgioti gryname ore, šlaunis ištepkite stangrinamuoju kremu su kofeinu, jūros dumblių ar ginkmedžių ekstraktu ir užsimaukite specialias elastines tampres. 

Naudingas patarimas!

Prieš įžengdama į šokių ar aerobikos salę, būtinai nuvalykite nuo veido makiažą. Su prakaitu susimaišiusi dekoratyvinė kosmetika gali užkimšti odos poras ir paskatinti spuogelių formavimąsi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius