Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oda atspindi jūsų įpročius

Veiduose atsispindi ne tik emocijos. Ryškų pėdsaką juose palieka ir mūsų įpročiai – dažniausiai blogi. Nepaisant to, daugelis įprastų veiksmų suteikia nemažų malonumų, dažniausiai po kiek laiko išryškina veide tai, ko mes tikrai nesitikime ir nenorime.
Mergina žiūri į veidrodį
Mergina žiūri į veidrodį / Fotolia nuotr.

► Kavos, tik ne vandens

Jei mėgstate kavą, bet neužgeriate jos mažiausiai keliais puodeliais vandens, tuomet kenkiate savo odai, mat kava aktyviai šalina iš organizmo skysčius. Negaudama reikiamo kiekio drėgmės, oda kur kas greičiau senėja. Išsausėjusi (dehidratuota) ji atrodo įsitempusi, o akivaizdžiai pastebimi maži pleiskanojantys jos ploteliai, paraudimai ir ankstyvosios raukšlės rodo, kad jai reikalinga skubi pagalba. Jei jums dar nėra nė 25 metų, o aplink akis jau pastebite pirmąsias raukšleles, metas imtis tinkamos priežiūros. Be to, jei veido oda linkusi sausėti, patariama gerti kuo daugiau (iki 8 stiklinių per dieną) skysčių: nesaldintos žolelių arbatos, mineralinio negazuoto vandens. Žiemą reikėtų drėkintuvu palaikyti tinkamą oro drėgmę kambariuose, auginti kambarinių gėlių.

Apie orą drėkinančius augalus galite paskaityti straipsnyje 9 GERIAUSIAI ORĄ DRĖKINANČIŲ AUGALŲ.

► Noriu saldumynų!  

Jūsų veido odai tikrai ne tas pats, ką valgote ir geriate. Tiesa, mitybos klaidos veide nėra taip greitai pastebimos kaip kitų netinkamų įpročių. Odai būtina gauti užtektinai baltymų, angliavandenių, vitaminų, mineralų ir mikroelementų. Nešvari veido oda  neretai išduoda, kad pernelyg dažnai smaguriaujate saldumynais, šokoladu ar tortais. Daugelis mėgsta aštrų maistą arba kasdien geria saldaus pieno, kuris labiau tinka vaikams, o ne suaugusiesiems. Visa tai spartina ir aktyvina riebalų liaukų veiklą, todėl veide atsiranda spuogų. Jei norite, kad veido oda būtų švari, valgykite žuvies, varškės, rūgščių pieno produktų, juodos duonos, vaisių ir daržovių. Gerai pasvarstykite prieš laikydamasi dietos, mat jos metu organizmas gaus mažiau kalorijų, oda – neužtektinai jai reikalingų maisto medžiagų. O jei liesėsite ypač sparčiai, veido ir pasmakrės oda neteks elastingumo.

► Tik vieną vienintelę...

Jei jūsų veido oda, nepaisant gausybės pastangų, kurias įdedate puoselėdama ją, nuolat pilkšva, blyški ir negyvybinga, prieš ieškodama veiksmingesnių veido priežiūros priemonių, pamėginkite sumažinti per dieną surūkomų cigarečių skaičių. Ši tema daugeliui pabodusi ir net įkyri, bet vis tiek priminsime, kad ta vienintelė cigaretė organizme paskleidžia apie milijardą laisvųjų radikalų, kuriems pašalinti prireikia mažiausiai ketverių metų. Be to, rūkymas lėtina moteriškųjų hormonų estrogenų, kurie turi įtakos jaunatviškai odos išvaizdai, gamybą organizme. Nikotinas mažina ir vitamino C, reikalingo jūsų odos skaistumui, kiekį organizme, nes jis, šalindamas su cigarečių dūmais į organizmą patekusius laisvuosius radikalus, po kiekvienos surūkytos cigaretės sunaudoja po 25 mg vitamino C. Rūkaliams siaurėja odos kraujagyslės, todėl tikėtis, kad ir rūkydama galėsite džiaugtis sveika, gyvybinga ir lygia veido oda, tiesiog beprasmiška.

► Kuo daugiau patogumų

Bėgant metams, daugelis mankštinasi rečiau ir nenori daugiau ar intensyviau judėti. Kai sportuoji, pagilėja kvėpavimas, todėl kūnas gauna daugiau deguonies, kurį kraujas išnešioja po ląsteles. Tai labai naudinga odai, spartesniam jos atsinaujinimui. Papilkėjusi, blyški ir netekusi gyvybingumo veido oda – akivaizdus įrodymas, kad jai stinga deguonies. Kai mankštinamės, mūsų organizmas ir oda gauna papildomą kiekį deguonies, todėl veidas tampa gaivesnis ir įgauna natūralaus švytėjimo. Pasistenkite bent kartą per savaitę pasimankštinti sporto salėje arba pasivaikščioti gamtoje. Kuo intensyviau sportuojame, tuo gausiau prakaituojame. Taigi iš organizmo pasišalina nereikalingos ir kenksmingos medžiagos. Be to, šiek tiek pabrinksta raginis odos sluoksnis, tad po mankštos oda atrodo lygesnė ir stangresnė. 

Plačiau apie sporto privalumus skaitykite JUDĖJIMO NAUDA: 9 ARGUMENTAI „UŽ“.

► Miegas palauks

Maždaug iki 30–35 metų dar galite šokti ir vakaroti per naktis, tačiau jei esate vyresnė, turėtumėte atidžiau pasirūpinti nakties poilsiu. Akivaizdu, kad gerai išsimiegojusios netgi vyresnio amžiaus moterys atrodo jaunesnės. Aktorė K. Zeta-Jones teigia, kad miegas yra viena didžiausių moters grožio paslapčių. Tiesa, dėl pašėlusio gyvenimo tempo nemažai moterų praranda natūralų miego poreikio jausmą, kurį atkurti įmanoma nebent per atostogas ir savaitgaliais. Teigiama, kad tinkamiausias laikas eiti nakties poilsio – 22–24 val. Būtent pirmąją nakties dalį oda atsinaujina sparčiausiai. Taigi, jei pernelyg ilgai vakarojate, dirbate iki vėlumos, išnaudojate energiją, skirtą odai atsinaujinti. Jei nubudusi ryte negalite susitaikyti su tuo, kad išryškėja tamsūs paakių ratilai ar atsiranda maišeliai, o pilkšvo veido atspalvio nepanaikina net šaltas vanduo, vadinasi, atėjo laikas numoti ranką į niekada šiaip ar taip nesibaigiančius buities ir darbo reikalus ir pagaliau padoriai išsimiegoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius