Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mados sugrįžimai: tada ir dabar. Dešimtasis dešimtmetis

Ką darote su drabužiais, kuriuos dėvėjote prieš keletą dešimtmečių – nostalgiškai laikote spintoje ar jau seniai atidavėte labdarai? Ciklinis mados ratas apsisuko dar kartą, ir pamažu į populiarumą grįžta... dešimtasis dešimtmetis!
Dvi dešimto dešimtmečio ikonos, įkvėpusios daugelį moterų: Calista Flockhart, vaidinusi seriale Ally McBeal, ir manekenė Cindy Crawford.
Dvi 10-ojo dešimtmečio ikonos, įkvėpusios daugelį moterų: Calista Flockhart, vaidinusi seriale Ally McBeal, ir manekenė Cindy Crawford / „Scanpix“ nuotr.

„Inkariukai“, grandžo stilius, įkvėptas Kurto Cobaino, reiveriški drabužiai... prisiminkime šio laikmečio stiliaus simbolius. Ar įsileistumėte juos į savo drabužinę šiandien?

 

Dažniausiai prireikia dviejų dešimtmečių, kad vienas ar kitas stilius grįžtų į madą. Tendencijos keičiasi ir niekuomet negrįžta tuo pačiu pavidalu, tačiau panašumus ir cikliškumą labai lengva įžvelgti. Šis dešimtmetis pamažu gręžiasi į patogius sportinius batelius arba batus su platformomis, žemę siekiančias ir gėlėtas hipiškas sukneles, žemės tonus ir grandžo stiliaus estetiką – panašiai, kaip ir prieš 20 metų.

 

► Batai su platformomis

 

Ar pamenate grubius, neįprastus batus su platformomis, į kuriuos šiandien pažvelgus kyla šypsena? Platformos grįžo naujomis formomis: paslėptos sportiniuose bateliuose, elegantiškai įterptos į aukštakulnių padą ar tiesiog vos paaukštinančios žemakulnius batus.

Balenciaga batai iš matchesfashion.com
matchesfashion.com nuotr. / Balenciaga batai

 

► Ryškiaspalviai marškinėliai ir suknelės

 

Dirbtinės spalvos, neoniniai tonai, spalvota batika ir net spalvotų rankų atspaudai – regis, stilius buvo toks smagus! Praėjo nemažai laiko, ir jis nedrąsiai, ieškodamas naujų pavidalų, tinkamų šiai dienai, vėl sugrįžta.

 

Motel suknelė iš motelrocks.com.
motelrocks.com nuotr. / Motel suknelė
 

 

► Dizainerių drabužiai

 

Tikriausiai nepamiršote, kaip populiaru kadaise buvo rengtis vien juodai arba dar geriau – dėvėti tamsius drabužius, puoštus skirtingų dizainerių prekių ženklais? Italų ir prancūzų mados namai buvo populiariausi: Lacoste, Yves Saint-Laurent, Chanel, Armani ir Gucci... Logotipai buvo priimtinas ir populiarus būdas didžiuotis savo statusu ir gerove.

Balti Versace Jeans marškinėliai  su logotipu iš yoox.com.
yoox.com nuotr. / Balti Versace Jeans marškinėliai su logotipu
 

► Spalvotos tamprės

 

Gal vakarais žiūrėdavote serialą „Vedęs ir turi vaikų“? Tada žinosite ir įspūdingą heroję raudonplaukę Elo žmoną Pegę. Mėgstamiausias jos drabužis būdavo aptemptos juodos arba ryškios tamprės. Atletiškus sportinius batus ir aukštakulnius šiandien pakeitė balerinų bateliai, o pačios tamprės neteko „kilpų“, apsivejančių kulnus. Nauji populiarūs raštai – actekų motyvais marginti audiniai.

Tamprės iš coggles.com
coggles.com nuotr. / Spalvotos tamprės
 

 

► Rudi lūpų dažai

 

Keista, kad ši spalva gana ilgai negrįžo į makiažo tendencijų sąrašą. Jau matėme išbalusias, smėlio spalvas, taip pat vaiskius citrusinius atspalvius, o rudi tonai vis laukė savo laiko. Rudos lūpos buvo ryškus besibaigiančio tūkstantmečio mados kaprizas, diktuotas kino žvaigždžių ir puikiai „prilipęs“ biuruose ir gatvėse.

Laura Geller lūpų dažai iš nordstrom.com
nordstrom.com nuotr. / Laura Geller lūpų dažai

 

Tekstas Akvilės Lesauskaitės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius