Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stiliaus kovos: pankiškos vakarinės suknelės „Met Gala 2013“ renginyje

Pankiškas stilius – karšta „vinis“ šiandienos madoje. Ir tai jokiu būdu nereiškia nusmurgusios aprangos, plėšytų drabužių ar į kelnes prismaigstytų žiogelių. Jei netrukus planuojate rengti linksmą ir elegantišką kostiumų vakarėlį, pats metas prisirankioti idėjų iš garsenybių.
Iš kairės: Jennifer Lopez, Gisele Bundchen ir Anne Hathaway.
Iš kairės: Jennifer Lopez, Gisele Bundchen ir Anne Hathaway. / „Scanpix“ nuotr.

Šiemet Niujorko kostiumo instituto kasmetinio pokylio tema buvo „Pankai: nuo chaoso iki aukštosios mados“. Raudonojo kilimo svečiams teko gerai pasukti galvas, kaip 2013-aisiais žengti prieš paparacus šiame svarbiame mados susibūrime. Juk tarp garbingiausių svečių sukiojosi pankų eros simbolis dizainerė Vivienne Westwood, o renginio globėja – pati amerikietiškojo Vogue redaktorė Anna Wintour! Įvertinkite įžymybių pastangas: kam pasisekė vienam vakarui virsti elegantiškomis maištininkėmis, o kas šį kartą perlenkė lazdą?

 

► Minimalios pastangos

Kantri dainininkė Taylor Swift puotoje pasirodė vilkėdama ilgą juodą suknelę ir paryškinusi savo akis jai nebūdingu juodai pilku dūminiu makiažu. Mados kritikai teigia, kad ji nelabai pataikė į vakarėlio temą, tačiau toks „padūmavęs“ žvilgsnis ir tamsi suknelė – tikrai alternatyvus stilius, kurį nesunku susikurti ir pačiai.

Scanpix nutr. / Dainininkė Taylor Swift
Scanpix nuotr. / Dainininkė Taylor Swift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

► Peroksidinės svajonės

Tamsiaplaukė aktorė Anne Hathaway, jums gerai žinoma iš filmo „Ir velnias dėvi „Prada“, ne per seniausiai nustebino pasaulį nusibalinusi savo plaukus. Naujai iškepta blondinė vakarėliui pasirinko perregimą, žemę šluojančią Valentino Garavani suknelę.

Scanpix nutr. / Aktorė Anne Hathaway
Scanpix nuotr. / Aktorė Anne Hathaway

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

► Sumaištį kelia modeliai

Brazilų supermodelis Gisele Bundchen Met Gala 2013 renginyje pasirodė vilkėdama dizainerio Anthony Vacarello suknelę. Kuo gi daugiau gali pasipuikuoti manekenės, jei ne savo ilgomis kojomis, už kurias gauna įspūdingus honorarus? Į ketvirtąją dešimtį įžengusi Gisele, regis, puikiai tai žino ir šiuo triuku sėkmingai naudojasi.

Scanpix nutr. / Supermodelis Gisele Bundchen
Scanpix nuotr. / Supermodelis Gisele Bundchen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

► Romantiškas pankavimas

Realybės šou žvaigždė Kim Kardashian, šiemet pirmą kartą pagaliau įleista į renginį, vakarui pasirinko Givenchy dizainerio Riccardo Tisci suknelę, margintą gėlių motyvais, prie jos priderinusi tokios pačios medžiagos ilgas pirštines. Besilaukianti moteris pozavo su savo vaikinu, stiliaus eksperimentų nevengiančiu muzikantu Kanye Westu, šį kartą džentelmeniškai nusprendusiu likti draugės šešėlyje.

Scanpix nutr. / Realybės šou žvaigždė Kim Kardashian su savo vyru muzikantu Kanye West
Scanpix nuotr. / Realybės šou žvaigždė Kim Kardashian su savo draugu muzikantu Kanye Westu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

► Pankų karalienė

Kaip suderinti blizgesį ir maištingą nuotaiką? Elizabeth Banks išeities ieškojo Atelier Versace spintose, vakarui išsirinkusi rizikingą auksiniais žvyneliais nusėtą trumpą ir žibančią smokingo tipo suknelę.

Scanpix nutr. / Elizabeth Banks
Scanpix nuotr. / Aktorė Elizabeth Banks

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

► Aštriau nei įprastai

„Sekso ir miesto“ žvaigždė aktorė Sarah Jessica Parker pasižymi subtiliu klasikiniu ir elegantišku stiliaus pojūčiu, tačiau šį kartą ji mielai ėmėsi eksperimentų ir įsijautė į vakaro temą. Kino žvaigždė dėvi dizainerio Gileso Deacono suknelę, ekscentriško skrybėlių modeliuotojo Philipo Treacy galvos aksesuarą ir Louis Vuitton mados namų ilgaaulius.

Scanpix nutr. / Aktorė Sarah Jessica Parker
Scanpix nuotr. / Aktorė Sarah Jessica Parker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

► Laukinė nuotaika

Jennifer Lopez pankų temą interpretavo pasirinkdama laukinio gyvūno kailio raštais margintą kūno spalvos Michael Kors suknelę su didžiule iškirpte nugaroje. Visas subkultūros „maištas“ nusėdo dainininkės plaukuose – jos kirpėjas iš banguotų plaukų sukūrė stilingą skiauterę.

Scanpix nutr. / Atlikėja Jennifer Lopez
Scanpix nuotr. / Atlikėja Jennifer Lopez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

► Nepralenkiamoji Madonna

Kai reikia stebinti ir šokiruoti, regis, Madonnai niekad nepritrūksta fantazijos. Na ir kas, kad dainininkei jau 54 metai! Atlikėja pasipuošė pilku škotiškais langeliais margintu Givenchy švarku iš aukštosios mados kolekcijos, sukurtu Riccardo Tisci, juodu peruku su griežtai nukirptais kirpčiais, pikantiškomis tinklinėmis pėdkelnėmis ir, savaime suprantama, nepamiršo apsikarstyti pankų simboliu – grandinėlėmis.

Scanpix nutr. / Atlikėja Madonna
Scanpix nuotr. / Atlikėja Madonna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

► Dar viena karalienė

Katy Perry renginiui pasirinko religinių motyvų įkvėptą Dolce&Gabbana dueto suknelę ir, reikia pasakyti, puikiai suspindėjo ant raudonojo kilimo. Prie jos atlikėja priderino įspūdingą karūną ir vampyrišką įvaizdį sukūrusius tamsius lūpų dažus.

Scanpix nutr. / Atlikėja Katy Perry
Scanpix nuotr. / Atlikėja Katy Perry

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

► Kaip pankai be kelnių?

Nors Kristen Stewart prieš kelias dienas pateko į automobilių avariją, vis dėlto ji nusprendė nesiilsėti ir pasirodyti renginyje. Mergina dėvi tamsios ir tirštos raudonos spalvos Stellos McCartney kostiumą, puoštą nėriniais, ir avi spygliukais dekoruotus juodus aukštakulnius.

Scanpix nuotr. / Aktorė Kristen Stewart
Scanpix nuotr. / Aktorė Kristen Stewart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

► Juodi eksperimentai

Aktorė Jessica Biel, kuri nuo galvos ligi kojų pasirinko italų dizainerio Giambattistos Valli kūrybą, nustebino į nosį įsisegtu metaliniu auskaru. Nertos kelnės ir pūsta „princesiška“ suknelė neatrodo banaliai, kai šie drabužiai juodi, tiesa?

Scanpix nuotr. / Aktorė Jessica Biel
Scanpix nuotr. / Aktorė Jessica Biel

 

► Atlikti namų darbai

Amerikietė Miley Cyrus su naująja savo šukuosena ir taip jau atrodo kaip riaušių mergaitė, kuždasi įvairūs stiliaus portalai, tačiau ši dizainerio Marc Jacobs suknelė ir sušiaušti plaukai dvidešimtmetę pavertė tikra vakarėlio siela.

Scanpix nuotr. / Atlikėja Miley Cyrus
Scanpix nuotr. / Atlikėja Miley Cyrus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

► Mados favoritė

Aktorė Sienna Miller visada žino, kaip sukurti nepriekaištingą bohemišką stilių. Ji pasirinko ilgą akinamo baltumo suknelę, į šoną permetė plaukų žele gausiai suteptus šviesius plaukus ir užsimetė grubų, gausiu kniedžių dekoru puoštą odinį Burberry švarką.

Scanpix nuotr. / Aktorė Sienna Miller
Scanpix nuotr. / Aktorė Sienna Miller

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

► Balta irgi gali būti maištinga

Dar viena ryški baltaplaukė renginyje – Nicole Richie, pasipuošusi ilga, uždara ir gausiai siuvinėta Topshop Couture suknele.

Scanpix nuotr. / Aktorė Nicole Richie
Scanpix nuotr. / Aktorė Nicole Richie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekstas Akvilės Lesauskaitės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius