Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stiliaus tendencija: oranžinis prisilietimas

Kartais ryškus apelsino tonas – būtent tai, ko reikia, kad pasaulis akimirksniu aplink pasikeistų. Ši drąsi, energijos suteikianti spalva pavasario ir vasaros kolekcijose – dažnas dizainerių pasirinkimas. Pažiūrėkime, kaip ja puoštis.
Stiliaus tendencija: oranžinis prisilietimas
Stiliaus tendencija: oranžinis prisilietimas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Mada Oranžinė

► Maža oranžinė suknelė

Ne maža juoda, net ne maža balta, o ryški ir nuotaikinga oranžinė viešpatavo ant podiumų. Stilių įvairovė taip pat stebina. Čia darniai sutaria skirtingos koncepcijos ir net laikotarpiai. Moschino atsigręžia į Twiggy erą ir pristato manekenes, tarsi nužengusias iš Michelangelo Antonioni filmo apie mados fotografą, o Versace fatališką moterį papuošia persikų spalvos bohemiška trumpa suknele. O Isabel Marant neišsižada Laukinių Vakarų tematikos: odinė suknelė, puošta metalo kniedėmis, čia ne ugninga, bet neišdegto molio spalvos. Carven žaidžia su griežtumu ir laisvalaikiu, klasikinės raudonai oranžinės suknelės modelyje prakirpdami šonus ir suteikdami jai šiek tiek sportiškumo.

Scanpix nuotr. / Ia kairės: Moschino, Versace. Milano mados savaitė.
Scanpix nuotr. / Iš kairės: Moschino, Versace. Milano mados savaitė
Scanpix nuotr. / Ia kairės: Isabel Marant, Guillaume Henry kolekcija Carven mados namams. Paryžiaus mados savaitė.
Scanpix nuotr. / Iš kairės: Isabel Marant, Guillaume’o Henry kolekcija Carven mados namams. Paryžiaus mados savaitė

 

► Tik aksesuaras?

Vieniems oranžinė spalva asocijuojasi su senoviniais dokumentų krepšiais, kitiems – su Hermes mados kampanijomis ir niekuo daugiau. Šiemet dizaineriai nusiteikę nuotaikingai ir drąsiai manekenėms į rankas brunka spalvotus krepšius. Dryžuota kaip saldainis rankinė Moschino kolekcijoje, lėlės aksesuarą primenanti Dolce&Gabbana pristatyme, saldžių persikų spalvos Roberto Cavalli pristatyme ar talpi ir patogi kuprinė ant Christophe’o Lemaire’o podiumo... Kas sakė, kad oranžinė spalva greitai atsibosta?

Scanpix nuotr. / Ia kairės: Moschino, Dolce & Gabbana. Milano mados savaitė.
Scanpix nuotr. / Iš kairės: Moschino, Dolce&Gabbana. Milano mados savaitė
Scanpix nuotr. / Ia kairės: Roberto Cavalli kolekcijos Milane akimirka, Christophe Lemaire kolekcija Hermes mados namams (Paryžiaus mados savaitė).
Scanpix nuotr. / Iš kairės: Roberto Cavalli kolekcijos Milane akimirka, Christophe’o Lemaire’o kolekcija Hermes mados namams (Paryžiaus mados savaitė)

 

► Citrusų spalvos kelnės

Nors Kenzo pirmenybę teikia morkų spalvos plačiaklešnėms kelnėms, kur kas subtilesnį pasirinkimą siūlo efektingo minimalizmo profesionalai Jil Sander. Rinkitės klasikines kelnes trumpintomis klešnėmis, vos siekiančias čiurnos kauliukus. Jei ne itin žavitės kelnėmis su kantu, tačiau norisi ryškaus drabužio, tuomet puikiai tiktų ir skinny tipo oranžiniai džinsai.

Scanpix nuotr. / Ia kairės: Jil Sander (Milanas) ir Kenzo (Paryžius) kolekcijos.
Scanpix nuotr. / Iš kairės: Jil Sander (Milanas) ir Kenzo (Paryžius) kolekcijos.

 

► Nuo galvos ligi kojų

Šis derinys – pačioms drąsiausioms. Pavyzdžių ieškokite Trussardi ir Cedrico Charlier kūryboje. Pastarasis pristatė ryškių kelnių ir kiek pablukintos palaidinės ansamblį, o italai Trussardi siūlo vientisą, neutralios rudai oranžinės spalvos, tačiau originalų odinį kombinezoną.

Scanpix nuotr. / Ia kairės: Trussardi (Milanas), belgų dizainerio Cedric Charlier modelis (Paryžius).
Scanpix nuotr. / Iš kairės: Trussardi (Milanas), belgų dizainerio Cedrico Charlier modelis (Paryžius)

 

► Spalvų blokai

Gal tai ir nėra įspūdinga naujiena, bet ši tendencija, matyt, kažkuo tikrai ypatinga, nes jau ne pirmą sezoną kartojasi. Kaip ją įvaldyti? Eksperimentuokite derindamos spalvotus arba stambiomis geometrinėmis formomis margintus drabužius. Prancūzų dizaineris Guillame’as Henry iš po oranžinės palaidinės demonstruoja kyšančią tamsaus raudonio marškinių apykaklę, o belgas Rafas Simonass savo kolekcijoje, kurtoje Dior mados namams, gaivią oranžinę derina su naivia, bet patrauklia lėliška rausva spalva.

Scanpix nuotr. / Ia kairės: Guillame Henry, Dior. Paryžiaus mados sav.
Scanpix nuotr. / Iš kairės: Guillame’as Henry, Dior. Paryžiaus mados savaitė

 

► Oranžinis sodas

Šis tas ir gėlių žiedų mėgėjoms. Koks gi pavasaris be kaskart atsinaujinančių sodų raštų? Oranžines žiedlapių užuominas sėja Marni, Blugirl ir Paul&Joe. Gėlėmis marginta palaidinė, suknelė ar net lietpaltis... Atrodo, šį sezoną savo romantiškumą drąsiai galite matuoti gėlių žiedais.

Scanpix nuotr. / Ia kairės: Marni ir Blugirl (Milanas), Sophie Albou kolekcija Paul & Joe mados namams (Paryžiaus mados savaitė).
Scanpix nuotr. / Iš kairės: Marni ir Blugirl (Milanas), Sophie Albou kolekcija Paul&Joe mados namams (Paryžiaus mados savaitė)

 

► Miesto maskuotė

Jei dairotės į militaristinę aprangą, tačiau vis svarstote, kad jai trūksta moteriško prisilietimo, pavasario kolekcijose dizaineriai maskuotės efektą pritaikė moterims, nudažydami margus drabužius oranžine spalva. Žinoma, raštai čia taip pat kur kas turtingesni ir originalesni: gamtos peizažai ar geometriniai motyvai urbanistinei amazonei Akris ar Vivianne Westwood kolekcijose arba tapybiški margumynai, nusėję šilką ir medvilnę, Viktor&Rolf ir Felipe’s Oliveiro Baptistos pristatymuose.

Scanpix nuotr. / Ia kairės: V. Westwood (Londonas) ir Albert Kriemler kolekcija Akris mados namams (Paryžius).
Scanpix nuotr. / Iš kairės: Vivianne Westwood (Londonas) ir Alberto Kriemlerio kolekcija Akris mados namams (Paryžius)
Scanpix nuotr. / Ia kairės: Viktor & Rolf, portugalų dizainerio F. O. Baptista kolekcijos modeliai (Paryžiaus mados savaitė).
Scanpix nuotr. / Iš kairės: Viktor&Rolf, portugalų dizainerio Felipe’s Oliveiro Baptistos kolekcijos modeliai (Paryžiaus mados savaitė)

Tekstas Akvilės Lesauskaitės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius