Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ne stiliaus klaida, o karšta mada: peršviečiamos palaidinės

Permatomumas – mados tendencija, žaibiškai apskriejusi pasaulį per didžiąsias mados savaites. Dizainerių kolekcijose perregimos užuominos jau buvo matyti nuo šio dešimtmečio pradžios, vadinasi, gana senokai, tačiau turėjo praeiti šiek tiek laiko, kad peršviečiamų audinių intarpai ir apdairūs ploteliai peraugtų į masinį populiarumą įgijusią tendenciją – ištisai boluojančius permatomų medžiagų plotus.
Peršviečiama palaidinė
Peršviečiama palaidinė / 123rf.com nuotr.

Permatomumas – labai moteriškas dalykas (kurgi ne, kai tarsi iš po šydo atskleidžiamos visos formos ir iškilumai!), tinkamai priderintas prie stiliaus alsuoja paslaptimi ir seksualumu, o ne vulgarumu. Be to, perregimos medžiagos – šilkai, praretintas šifonas – atrodo tokios lengvos, lyg plaukiotų ore... Pasimokykime triukų, kaip sumaniai, subtiliai ir elegantiškai pritaikyti šią tendenciją.

„Rag and Bone“ palaidinė, margos „Etro“ kelnės, „Versace“ sportbačiai, „Gucci“ kaklo papuošalas, „Jansport“ kuprinytė ir mazgo pavidalo balta „Bottega Veneta“ apyrankė.

„Scanpix“ nuotr./Peršviečiamų drabužių deriniai
Peršviečiamų drabužių deriniai

Jei medžiaga labai plonytė ir skaidri, o proga oficiali, geriau nedvejokite ir po apačia pasivilkite aptemptą, tokio paties atspalvio, kaip ir palaidinė, arba kūno spalvos glaustinukę. Taip išvengsite be reikalo krypstančių žvilgsnių į jūsų naują ir dailų, tačiau ne svetimoms ir juo labiau ne kolegų akims skirtą apatinį trikotažą. Kita vertus, jei nusimatanti proga – koks nors paplūdimio vakarėlis, po peršviečiama tunika drąsiai vilkitės aptemptas liemenėles be petnešėlių (užsienio spaudoje dar vadinamas „bandeau bras“) arba sportines liemenėles bei nepamirškite trumpų šortų.

„Organic by John Patrick“ glaustinukė, „Topshop“ šortai, „Loyd Ford“ juodas susegamas džemperis, „Chan Luu“ apyrankė, „Andrew Stevens“ basutės ant kulno su neonine detale.

„Scanpix“ nuotr./Peršviečiamų drabužių deriniai

Peršviečiamų drabužių deriniai


Būtinai derinkite spalvas – atidžiau, nei tai darytumėte įprastai. Patariame rinktis spalvas, artimas perregimo audinio atspalviui – pavyzdžiui, jei išsirinkote tamsiai mėlynos spalvos peršviečiamą palaidinę, tai puoškitės vandenyno gylio tono pieštuko silueto sijonu arba tamsiais džinsais, jei vyšnine palaidine – tai dairykitės tamsių raudonų atspalvių. Su neutralia kūno, pudros spalva čia vėlgi neprašausite – drąsiai derinkite ir smėlio, pastelinio persiko ar kitą savo kūno odai artimiausios spalvos šortus arba sijoną.

„Vero Moda“ palaidinė, platūs raštuoti „Sonia Rykiel“ šortai iš žakardo, „Stella McCartney“ rankinė bei „Kurt Geiger“ basutės.

„Scanpix“ nuotr./Peršviečiamų drabužių deriniai

Peršviečiamų drabužių deriniai


Norite palaidinės ir sijono kostiumėlio? Perregimi „Burberry Prorsum“ mados namų sijonai ant podiumų atrodė pasakiškai, o pastelių įvairovė – skani tarsi saldainiai, išdėlioti gardumynų parduotuvėlėje, tačiau realiame gyvenime, deja, reikėtų neišeiti iš namų vien su peršviečiamu sijonėliu. Tam yra skirtingų spalvų apatinukai. Galite sąmoningai pasirinkti kur kas trumpesnį, nei sijonas – ir peršviečiamumas liks, ir padoriai atrodysite.

„BCBG Max Azria“ vėrinys, „Versace“ auskarai, „Malene Birger“ patrumpinta palaidinė, „J. Mendel“ nėriniuotas sijonas, „Crosby by Derek Lam“ basutės, „Ivanka Trump“ rudos basutės ant kulno.

„Scanpix“ nuotr./Peršviečiamų drabužių deriniai
Peršviečiamų drabužių deriniai
 

Sluoksniuokite – jei ne po palaidine, tai ant jos. Įdomiai atrodys perregima rusva palaidinukė ar marškiniai ir po apačia žaidžiantys nuslopinti, tačiau vis dar dėmesį atkreipiantys ryškios glaustinukės raštai. Vėsesnėms dienoms peršviečiami marškinėliai irgi tiks puikiai, ant šių vilkitės švarką, megztuką atviru kaklu ar tiesiog trikotažinį džemperį atraitotomis rankovėmis. Jei jūsų palaidinė su sagutėmis, nepalikite jų prasagstytų taip, kad matytųsi ir didžioji dalis iškirptės. Kuo konservatyviau susisagstysite, tuo mažiau rizikuosite su peršviečiamu drabužiu atrodyti nederamai ir išlaikysite harmoningą įvaizdį. Norisi griežtumo? Susikiškite tokius marškinius į sijoną, užsimeskite švarką. Beje, nepatinkėkite ir paieškokite marškinių, ant kurių prisiūtos didžiulės kišenės ties krūtine, – dar vienas sluoksnis šioje zonoje nepakenks!

Rudas megztinis su sagutėmis iš „Monki“, perregimi margi „Equipment“ marškiniai, aptempti blukinti „True Religion“ džinsai, „Michael Kors“ laikrodis, „Marc by Marc Jacobs“ smėlio spalvos balerinos.

„Scanpix“ nuotr./Peršviečiamų drabužių deriniai
Peršviečiamų drabužių deriniai
 

Nors visada akcentuojame, kad bene kiekvienos moters triukas – subtiliai akcentuota liemens linija, čia ši taisyklė negalioja. Jokios įliemenuotos talijos – jei jau renkatės peršviečiamus audinius, pasidairykite laisvesnio sukirpimo, lengvai krintančių marškinėlių. Tiesa, atsargiai rinkitės aksesuarus – aštriomis detalėmis puošta apyrankė ar visur užkliūnantis žiedas gali netyčia užkabinti palaidinės siūlus ir ją įdrėksti.

Marginto šilko kelnės iš „Erdem, „La Paire“ basutės, „Schumacher Simplicity“ palaidinė, „Dolce & Gabbana“ auskarai, „Nina Ricci“ rankinė.

„Scanpix“ nuotr./Peršviečiamų drabužių deriniai

Peršviečiamų drabužių deriniai


Nebijokite žaisti su kontrastais, tam peršviečiamumo tendencija itin palanki. Pavyzdžiui, puikiai atrodys kartu suderinti perregimi marškiniai ir odinės kelnės, arba peršviečiama palaidinė ir ant viršaus užsimesta dirbtinio kailio liemenė (vėsiems vasaros vakarams). Alternatyvų daug – idėjų ieškokite mados žurnalų fotosesijose, filmuose ar tiesiog gatvėje!

„Christopher Kane“ juodi perregimi marškiniai, „Vila“ dirbtinio kailio liemenė, „Peter Pilotto“ sijonas, „Paul Smith“ bateliai, „Irene Neuwirth“ auskarai.

„Scanpix“ nuotr./Peršviečiamų drabužių deriniai
Peršviečiamų drabužių deriniai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius