Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzių stiliaus paslaptys: ko galime pasimokyti

Prancūzės – vienos dailiausių ir elegantiškiausių pasaulio moterų. Nesakome, kad visos... Vis dėlto dauguma geba atrodyti stilingai ir ankstų rytą vedžiodamos šunelį, ir po sunkios darbo dienos užsukusios į parduotuvę. Kokios jų gero stiliaus paslaptys?
Prancūzė
Prancūzė / „Fotolia“ nuotr.

Tvarkinga spinta. Įdomu, kelios iš mūsų, atvėrusios savo drabužių spintos duris, apsidžiaugia. Paprastai aplanko priešingi jausmai – susierzinimas ir neviltis. Kodėl? Lentynos grūste prigrūstos, o rengtis nėra ką.

Nusprendėte segtis smėlio spalvos sijoną, bet niekaip negalite rasti derančios palaidinės. Na, gal šita visai tiktų, tačiau... ant rankovės – dėmė! Ir kaip nepastebėjote, kai kabinote ją į spintą?.. Ir kaip galėjote pastebėti, jei turite gal dvidešimt palaidinių, iš kurių dešimties kokius dvejus metus nebuvote apsivilkusi...

Taip pat skaitykite: Ji24.lt gidas: gerų daiktų medžioklė dėvėtų drabužių parduotuvėse

Chaosas spintoje galų gale nusibosta net ir pačiai kantriausiai, tačiau, ėmus drabužius tvarkyti, apima dar didesnė neviltis, o kartais ir panika. Jų tiek daug! Išmesti – gaila, atrodo, ir šito, ir ano prireiks...

Jei puikiai žinote, kas jums tinka, patinka ir taip rengiatės, – esate viena iš nedaugelio laimingųjų, turinčių įgimtą stiliaus pojūtį.

Kad ir kaip būtų sunku, išeitis vienintelė – griežta atranka. Pasilikite tik tuos drabužius, kuriuos: a) dažnai vilkite, b) labai mėgstate, c) tinkamus jūsų dabartinei figūrai (žmonės priauga ir atsikrato svorio, sensta – kūno formos keičiasi) ir d) esamam įvaizdžiui (dažnos iš mūsų spintose kabo studentavimo laikais mėgti drabužiai, tačiau ar juos dar kada apsivilks atsakingą darbą dirbanti mama?).

Atsirinkti gali būti labai sunku. Todėl, išmetusios tikrai nereikalingus drabužius, likusius, dėl kurių dar abejojate, sudėkite į dėžes ir neškite į rūsį arba garažą. Jei visus metus apie juos neprisiminsite, vėliau nebus taip gaila išmesti.

Svarbiausia – kokybė. „Dauguma mano, kad prancūzės atrodo puikiai todėl, kad turi pinigų brangiems ir madingiems drabužiams. Tai – netiesa. Mes perkame tai, kas mums tinka, patinka ir po kelių skalbimų nesusidėvi“, – sako prancūzų mados ikona Inès de La Fressange.

Taigi parduotuvės persirengimo kabinoje atsakykite į šiuos klausimus: a) ar drabužis jums labai patinka, ar manote, kad reikia jį turėti, nes yra madingas, b) ar jis nepriekaištingai tinka jūsų figūrai, ar dailiai atrodys tik tada, kai numesite tuos kelis nereikalingus kilogramus, c) ar jis derės prie kitų jūsų drabužių (kurių konkrečiai?), ar prie jo dar reikės nusipirkti kelis naujus, d) ar rūbas gerai dėvėsis ir ilgai tarnaus, ar kokius du kartus išskalbus nubluks, išsitampys ir atrodys lyg dėvėtas dešimt metų?

Taip pat skaitykite: Renkamės džinsus pagal mados pulsą ir figūros ypatumus

Jei būsite nuoširdžios, greičiausiai iš parduotuvės išeisite tuščiomis. Nenusiminkite. Pamažu išmoksite atsirinkti ir įsigysite mažiau, bet jums iš tiesų tinkamų ir reikalingų drabužių. Geriau atrodysite, spintoje atsiras daugiau vietos, ryte trumpiau galvosite, ką rengtis.

Dar šis tas. Natūralu, kad iš kokybiškų audinių pasiūti drabužiai yra brangesni. Taigi pirmuosius kartus gali būti labai sunku tą sumą, už kurią galite nusipirkti megztuką ir kelnes, sumokėti tik už megztuką. Vis dėlto po kurio laiko įvertinsite kokybiško audinio privalumus.

Tegyvuoja klasika! Ar galėtumėte apibrėžti savo stilių? Sportinis, romantinis, bohemiškas, modernus... Jei puikiai žinote, kas jums tinka, patinka ir taip rengiatės, – esate viena iš nedaugelio laimingųjų, turinčių įgimtą stiliaus pojūtį arba ilgai ir kantriai jį ugdžiusi.

Na, o likusių spintoje karaliauja stilių chaosas. Čia galima rasti ir A formos sijoną, ir blizgiais žvyneliais siuvinėtą palaidinę, ir ryškios spalvos megztinį su gobtuvu... Rengiamės pagal nuotaiką, mados tendencijas, progą. Dėl to neturėtume jaustis blogai.

Atrasti savo stilių ir išmokti kiekvienai progai prisitaikyti deramo stiliaus drabužius – ir didelis, daug laiko ir pastangų reikalaujantis darbas, ir talentas. Ne veltui pasaulyje dirba tiek stilistų...

O ką, norėdamos atrodyti stilingai, bet neišleisti daug pinigų ir prie veidrodžio neprastovėti kelių valandų, galime padaryti kiekviena iš mūsų? Pasinaudoti paprasta, bet tikrai ne prasta prancūzaičių gudrybe – rengtis mados klasika tituluojamais drabužiais. Kitaip tariant, tokiais, kurie niekada neišeina iš mados.

Taip pat skaitykite: Prancūziško sekso ypatumai

„Tam, kad atrodytų stilingai, moteriai pakanka turėti baltus marškinius, dvejus kokybiškus džinsus (mėlynus ir juodus), juodas klasikines kelnes, tinkamą sijoną, mažą juodą suknelę, kašmyro megztuką, švarką, balerinukes, aukštakulnius ir kelis aksesuarus“, – sako prancūzų dizainerė Anne Fontaine.

Iš šių drabužių galite sukurti skirtingus, vis kitai progai tinkančius derinius. Pavyzdžiui, balti marškinukai, sijonas ir švarkelis puikiai tiks į darbą. Tuos pačius baltus marškinius vilkėdama prie džinsų ir užsimetusi megztuką keliaukite į kiną, parduotuvę, susitikti su drauge. Beje, drabužius derinti lengviau, kai jie nėra pernelyg spalvingi. Rinkitės juodus, baltus, smėlio ar rudus. Aprangą pagyvinsite ryškiu aksesuaru.

Plačiau apie prancūzių gero stiliaus paslaptis skaitykite 45-ajame savaitraščio „Ji“ numeryje!

Redakcijos archyvo nuotr./2014 m. spalio mėnesio žurnalo „Ji“ Nr. 45
Redakcijos archyvo nuotr./2014 m. spalio mėnesio žurnalo „Ji“ Nr. 45

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius