Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rudens mados tendencijos, kurias drąsiai galime skolintis kasdienybėje

Dažnai išvydę mados savaičių metu rodomus kolekcijų modelius nusistebime – tikrai taip apsirengusi neičiau į gatvę! Todėl siūlome atsirinkti, kokius elementus nuo podiumo galima pritaikyti kasdienoje.
Moteris
Moteris / „Fotolia“ nuotr.

Masyvios rankovės

Dažniausiai į striukes ir paltus imame dairytis, kai tik užklumpa pirmieji žvarbesni lietūs ir vėjas (ačiū rugsėjui, tą mes jau ką tik patyrėme, palikusios stebėtis, ar taip dabar apsitūlojus teks vaikščioti ilgus mėnesius).

Na, bet ruošiamės blogiausiam ir pamažu į norų sąrašą jau segame dailius vilnos ir tvido paltukus bei švarkus prisiūtomis kailinėmis rankovių detalėmis. Šildo? Neabejotinai. Originalu? Žinoma. Ar ilgai truks pasidaryti pačioms? Keletą minučių – tik susiraskite kailinį audinį!

 

A video posted by Topshop (@topshop) on

Meilė pirštinėms

Mados mylėtojai socialiniuose tinkluose spėlioja, ar tik ne Amal, aktoriaus George Clooney žmona, čia bus šios tendencijos kaltininkė. Ne paslaptis, kad ji dievina klasikinį, santūrų stilių ir ilgas, alkūnes siekiančias, elegantiškas pirštinaites.

Mados logikai nuo to tik geriau – rudenį bet kas, kas neleis žvarbti rankoms ir pateks į tendencijų gretas, reiškia tik viena: didesnį modelių bei dizaino pasirinkimą ir įvairesnę kainų gausą. Be to, ilgos pirštinės – būdas „pratęsti“ savo vasarinių palaidinių trumpesnėmis rankovėmis sezoną.

 

A photo posted by MSGM (@msgm_official) on

Per dideli aksesuarai

Ar pamenate filmą „The Bling Ring“ su Hario Poterio žvaigžde Emma Watson? Užaugusi ji puikiai įkūnijo išpaikintos mergaitės, vagiančios prabangius drabužius bei aksesuarus iš Amerikos elito, vaidmenį.

Visai nesiūlome jums drastiškai rėksmingo stiliaus ar pigios pompastikos. Tačiau mada šį sezoną bando pareikšti, kad ekonominė krizė ir tamsieji, santūrūs, netgi asketiški siluetai užleidžia vietą sprogstančiai gyvybei – ar tai būtų tarsi šniokščiantis krioklys žemyn krintantys auskarai, ar it didelis driežas, apsivijęs gėlės žiedą, besiranganti apyrankė. O gal tiesiog nauja segė, papuošianti švarko atlapą?

 

A photo posted by Prada (@prada) on

 

A photo posted by Prada (@prada) on

Aukštas liemuo

Tą kartojome ne kartą, mielai pakartosime ir vėl: ryškindamos liemenį, kad ir kokio sudėjimo moterys bebūtų, akcentuoja pačią laibiausią savo kūno vietą, vadinasi, paryškina arba bent jau sukuria (taip, čia toms, kurios teigia, kad talijos neturi) moteriškų formų iliuziją.

Šį rudenį bei žiemą liemuo jau nebe virš bambos, liemens linija drabužių siluetuose kyla dar aukščiau, prasidėdama kone iškart po krūtine.

Taip pat skaitykite: Stiliaus patarimai: ką iš vasaros drabužinės pasilikti rudeniui?

Šį rudenį bei žiemą liemuo jau nebe virš bambos, liemens linija drabužių siluetuose kyla dar aukščiau, prasidėdama kone iškart po krūtine. Manote, kad jūsų krūtinė ir taip vizualiai pastebima? Rinkitės tradicinę liemens liniją. Norite optiškai ją padidinti ir išryškinti biustą? Aukštas kaip niekad liemuo – pats tas.

 

A photo posted by GIVENCHY (@givenchyofficial) on

Pilki kostiumėliai

Įtariame, kad „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ dar kurį laiką, kad ir kiek mėnesių praėjo nuo knygos išleidimo, nepaleis spaudos, nebenusičiumpančios naujų frazių, tačiau turime patvirtinti, kad pilka, per amžius buvusi menininkų intelektualų bei atsiskyrėlių spalva, šį sezoną taip pat deklaruoja rimtį ir stilių, atsiskleisdama įvairiais atspalviais – nuo labai šviesaus ir blukinto pilkšvo audinio iki tamsaus, sulyto asfalto tono.

Derinkite pieštuko stiliaus sijoną su švarku, klasikines platėjančias kelnes su pilkšvu golfu, odą imituojančias blizgesiu nupurkštas kelnes su pilku kailiu, pilkus marškinius su tiesiais pilkšvais džinsais – idėjų tikra galybė!

 

A photo posted by Trussardi (@trussardinews) on

 

A photo posted by @maxmara on

Langeliai

Kas gi šį sezoną – škotų paveldo įtaka? Pankų dainos, atgimusios dizainerių atmintyje? Nesame tikros, bet langeliai kažkuo visada užgriebia nostalgiją širdyje. Ech, ir kuri gi neturėjo languoto sijono ar marškinėlių mokykloje? Na, bent jau langeliais margintas sąsiuvinis buvo matematikos simbolis!..

Taip pat skaitykite: Stiliaus patarimai, kurie padės sukurti ilgų kojų iliuziją

Šiemet langeliai gana įvairūs, gali būti net ir labai įvairiaspalviai, nors daugiausia vyrauja tamsaus laužo, burgundiškos raudonos tonai, šen bei ten pamaišomi su tamsiai mėlynais ar juodais atspalviais. Populiariausias langeliais margintas pirkinys? Jų šį rudenį trys: švarkas, sijonas arba šalikas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius