Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Drabužius rinkitės pagal figūrą ir niekada neprašausite

Stilistai pastebi, jog didžiausių stiliaus klaidų padaroma tada, kai pasirenkami drabužiai, neatitinkantys figūros tipo. Sužinokite, koks jūsų figūros tipas ir kokie drabužiai jums labiausiai tinka. Rinkitės tokius apdarus, kurie pabrėžtų jūsų pranašumus ir užmaskuotų trūkumus.
Matuojant kūno proporcijas
Matuojant kūno proporcijas / Shutterstock nuotr.

Nustatykite savo figūros tipą

Pasirinkite taikliausiai jūsų figūrą apibūdinantį atsakymą.
1. Kuri jūsų kūno dalis vizualiai atrodo siauriausia?
A. Vidurinė.
B. Viršutinė.
C. Apatinė.
D. Visos vienodos.

2. Kuri jūsų kūno vieta papilnėja pirmiausiai?
A. Pilvas ir sėdmenys.
B. Klubai, šlaunys ir sėdmenys.
C. Nugara, krūtinė ir pilvas.
D. Svoris pasiskirsto vienodai.

3. Kuri jūsų kūno dalis sulieknėja pirmiausiai, kai ima kristi svoris?
A. Liemuo.
B. Krūtinė, pilvas ir rankos.
C. Kojos ir sėdmenys.
D. Viso kūno apimtys mažėja tolygiai.

Testo atsakymas
Daugiausia A – „Smėlio laikrodis“.
Daugiausia B – „Kriaušė“.
Daugiausia C – „Obuolys“.
Daugiausia D – „Liniuotė“.

Jūsų figūros tipas: SMĖLIO LAIKRODIS

Platūs pečiai ir klubai, ilgos laibos rankos ir kojos, pilnos krūtys, apvalūs sėdmenys ir siaura talija. Šio figūros tipo moterys dažniausiai pradeda pilnėti per klubus ir pilvą. Net priaugus svorio, jų kojos ir rankos lieka plonos. „Smėlio laikrodžio“ silueto dailiosios lyties atstovės paprastai turi idealias kūno proporcijas: 90–60–90.

Tai jums tinka

Turite idealią figūrą, todėl patartume rinktis tokius drabužius, kurie pabrėžtų taisyklingas jūsų kūno proporcijas. Jūsų tikslas – paryškinti pečių liniją, krūtinę ir liekną liemenį. Jums ypač tinka įliemenuoti drabužiai: standaus audinio švarkai, suknelės ir sarafanai. Nesidrovėkite gilesnių iškirpčių – juk turite kuo pasipuikuoti. O ką daryti, jei to „turto“ turite daugiau nei reikia? Tik nesumanykite jo slėpti po palaidais drabužiais. Vilkėdama plačius drabužius, darote sau meškos paslaugą, nes vizualiai padidinate viršutinę kūno dalį ir taip sugriaunate pusiausvyrą. Kad viršutinė kūno dalis atrodytų „lengvesnė“, vilkėkite prigludusius drabužius subtiliai krūtinę apnuoginančia V formos iškirpte.

Liemeniui pabrėžti rinkitės kelnes ir sijonus aukštu liemeniu. Pastarieji jums tinka tiek prigludę, tiek laisvai krintantys. Idealiausias ilgis – iki kelių arba sprindžiu trumpesnis. Aksesuarai, kurių tiesiog privalote turėti, – įvairiausių pločių diržai.

Ypatingam vakarui rinkitės dailiai prigludusius, nugarą apnuoginančius apdarus. Ir jokiu būdu neslėpkite dailių rankų! Turėdama tokią figūrą, vasarą galite drąsiai vilkėti liemenį apnuoginančius marškinėlius ir džinsus žemu juosmeniu.

Tai ne jums

  • ► Didžiausias jūsų figūros priešas – ilgas tiesaus silueto švarkas. Nebent siekiate atrodyti mažiau moteriška.
  • ► Jums visiškai netinka nuo krūtinės platėjančios suknelės ir palaidinės. Vilkėdama jas, paslepiate tai, ką turite gražiausio – liauną liemenį. Be to, vizualiai atrodote žemesnė ir stambesnė. 

Jūsų figūros tipas: KRIAUŠĖ

Viršutinė kūno dalis siauresnė ir smulkesnė už apatinę: nedidelis širdelės formos veidas, dailus kaklas, siauri pečiai ir liekna talija, platūs klubai, apvalūs sėdmenys ir stambios šlaunys. Augant svoriui, pirmiausiai ima pilnėti apatinė kūno dalis, tačiau net ir sustorėjusios šio figūros tipo moterys nepraranda linijų. Kriaušės silueto moters kūnas laikomas moteriškumo simboliu, jis visais laikais įkvėpdavo poetus ir dailininkus.

Tai jums tinka

Jūsų kūnas atrodo tokio pločio, kokia yra plačiausia jo vieta, tad jūsų tikslas – nukreipti dėmesį nuo pernelyg plačių klubų. Vizualiai susiaurinti klubus padės tinkamai parinktas drabužio ilgis. Turėtumėte vilkėti švarkelius ir palaidines, kurių apačia nesutaptų su plačiausia klubų vieta: drabužis turėtų baigtis virš klubų linijos arba žemiau jos. Kad dar labiau priartėtumėte prie idealo, reikia suteikti apimties siauriems jūsų pečiams. Šiam tikslui tiks drabužiai su įsiūtais peteliais, raukinių dekoras ant rankovių, laivelio formos iškirptė. Kad viršutinė kūno dalis vizualiai atrodytų platesnė, viršuje vilkėkite šviesių spalvų stambiais raštais ir horizontaliais dryžiais margintas palaidines, o kelnes ir sijonus rinkitės tamsesnių spalvų.

Būtinai išryškinkite grakštų ir laibą kaklą. Apnuoginkite jį ir papuoškite smulkia grandinėle su dailiu pakabučiu. Jei trokštate suteikti daugiau apimties biustui, rinkitės po krūtine kirptas sukneles ir palaidines, kurių viršutinė dalis paraukta, o apatinė prigludusi. Raukinių ar nėrinių dekoras ant krūtinės, plačios horizontalios linijos ir stambūs raštai taip pat vizualiai ją didina. Vilkėdama prigludusį drabužį, kaklą apsukite pūpsančiu šviesaus audinio šaliku. Šone susekite jį nedidele sege.

Kaip supratote, daugiau dėmesio turėtumėte skirti viršutinei kūno daliai, o stambesnioji apatinė turėtų atrodyti kukliau – nekristi į akis. Labiausiai jums tinka standaus audinio sijonas, viršuje prigludęs ir į apačią šiek tiek siaurėjantis arba nežymiai platėjantis. Jo kraštas turėtų būti truputį žemiau kelių. Jei mėgstate mūvėti kelnes, rinkitės klasikinio modelio visiškai tiesias.

Tai ne jums

  • ► Klystate, jei manote, kad užsitempusi trikotažinį sijoną atrodysite lieknesnė, atvirkščiai – aptemptas sijonas tik dar labiau pabrėžtų jūsų klubų apimtį.
  • ► Jums visiškai netinka viršuje parauktos į apačią siaurėjančios kelnės, tulpės silueto sijonai.
  • ► Masyvūs papuošalai ne jums. Jei puošite kaklą stambiais karoliais, viršutinė jūsų kūno dalis dar labiau susmulkės.

Jūsų figūros tipas: OBUOLYS

Šio tipo moterų viršutinė kūno dalis yra stambesnė nei apatinė: platūs pečiai, vidutinė arba didelė krūtinė, stiprios rankos, siauri klubai, plokščias užpakaliukas, tvirtos ir lieknos kojos. Priaugusios svorio, jos pradeda pilnėti krūtinės, pilvo ir nugaros srityje.

Tai jums tinka

„Obuolio“ figūros tipo moterys taip sudėtos, kad net sulieknėjusios negali pasigirti liekna talija. Jei neturite liemens, tai ir nėra reikalo jo demonstruoti. Atvirkščiai – būtina nukreipti aplinkinių dėmesį nuo platoko juosmens. Geriausia išeitis – po krūtine kirptos suknelės ir palaidinės, įvairių modelių tunikos. Palaidinės ar tunikos kraštas turėtų baigtis ties plačiausia klubų vieta.

Kad klubai atrodytų platesni, mūvėkite ties liemeniu parauktas į apačią smarkiai siaurėjančias kelnes. Beje, tokio modelio kelnės – viena madingiausių šio pavasario naujienų. Apimties klubams pridėsite segėdama ties klubais šiek tiek parauktą į apačią siaurėjantį tulpės silueto, pūstą arba klostuotą sijoną.

Kadangi viršutinė jūsų kūno dalis atrodo masyvesnė, „lengvumo“ jai suteiksite vilkėdama drabužius gilia trikampio arba perpus padalyto šešiakampio iškirpte. Jei šaltu oru mėgstate vilkėti golfą aukštu kaklu, ant viršaus apsivilkite kontrastingos spalvos švarką atviresniu priekiu.

Drąsiai apnuoginkite dailias rankas ir tvirtas kojas. Kam slėpti tai, ką turite gražiausio? Vakarui rinkitės suknelę gilesne iškirpte ir trumputėmis rankovėmis. Jei suknelė su petnešėlėmis, jos turėtų būti ne siauresnės nei 5 cm pločio, gerokai nutolusios nuo kaklo, einančios beveik per pečius.

Tai ne jums

  • ► Atsisakykite kelnių ir sijonų pažemintu juosmeniu. Juos vilkėdama išryškintumėte didžiausius savo figūros trūkumus: liemuo atrodys dar platesnis, o klubai siauresni nei yra iš tiesų.  
  • ► Jums visiškai netinka labai prigludę trikotažinio audinio drabužiai. Verčiau vilkėkite šiek tiek storesnio audinio kiek laisvesnes palaidines.
  • ► Venkite drabužių įstatomomis, viršuje parauktomis ar pūstomis rankovėmis, kurie išryškina plačius pečius. Jums visiškai netinka V silueto švarkeliai ar vyriško modelio švarkai su peteliais.

Jūsų figūros tipas: LINIUOTĖ

Šio figūros tipo moterys iš prigimties yra smulkių kaulų, todėl net būdamos brandaus amžiaus atrodo lyg paauglės: siauri pečiai ir klubai, nedideli sėdmenys, neryški liemens linija, plonos rankos ir kojos. Jei storėja, tai pirmiausiai pilvo srityje arba tolygiai pilnėja visas kūnas. Būtent atsikišęs pilvas joms kelia daugiausia rūpesčių.

Tai jums tinka

Esate apdovanota manekenės figūra, todėl jums puikiai tinka įvairiausių modelių drabužiai. Skirtingai nei kitų figūros tipų moterys, galite dėvėti įmantrių siluetų, gausiai dekoruotus drabužius, sluoksniuoti juos vieną ant kito. Derindama tiesius, prigludusius, parauktus ir pūstus drabužius, jūs galite formuoti savo figūrą, kaip tik patinka. Idealas taps ranka pasiekiamas, jei užsisegsite ties liemeniu parauktą į apačią siaurėjantį sijoną, apsivilksite rauktiniais per krūtinę dekoruotus marškinius ir trumpą įliemenuotą švarkelį. Prie tokios aprangos būtinai avėkite dailius aukštakulnius.

Kadangi esate berniokiško sudėjimo, turėtumėte rinktis tokius drabužius, kurie padarytų jūsų išvaizdą moteriškesnę. Tai galėtų būti lengvai krintančio gėlėto audinio palaidinės ir suknelės, itin įliemenuoti švarkai, pūsti sijonai. Tačiau pripažinkite, jog ne prasčiau atrodote vilkėdama ilgus diržu sujuostus vyriško modelio marškinius ir siauras kelnes arba kareiviško stiliaus suknelę. Vienintelis dalykas, kuris jums kelia rūpesčių, – atsikišęs pilvukas. Užmaskuoti jį padės kelnės ar sijonas labai aukštu liemeniu arba platus diržas.

Tai ne jums

  • ► Jums netinka labai tamsios spalvos, smulkiais raštais marginti audiniai. Vertėtų rinktis šviesių ir ryškių spalvų drabužius, stambiais gėlių žiedais ar geometrinėmis figūromis margintus audinius.
  • ► Taip pat vertėtų atsisakyti prigludusių marškinėlių, ilgų aptemptų suknelių ir sijonų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius