Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

10 liekninamųjų sriubų receptų

Žiemą norisi šilto maisto, tad ar gali būti geresnis pasirinkimas nei tiršta, soti ir skani sriuba, kuri ne tik pamalonins skrandį, bet ir padės numesti vieną kitą kilogramą? Pateikiame 10 receptų, kurie, tikimės, bus ne tik išbandyti, paskanauti, bet ir įvertinti!
Pikantiška saldžiarūgštė kopūstų sriuba
Pikantiška saldžiarūgštė kopūstų sriuba / Fotolia nuotr.

Pikantiška saldžiarūgštė kopūstų sriuba

Aitrioji paprika – puikus pasirinkimas, kadangi greitina medžiagų apykaitą, o obuolių actas padeda sureguliuoti cukraus kiekį kraujyje. Vištienoje gausu baltymų, o kopūstuose – skaidulų.

Pikantiška saldžiarūgštė kopūstų sriuba
Receptas: Pikantiška saldžiarūgštė kopūstų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 154
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Morkos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Kopūstai: 1.00 vnt. (½ galvos)
Aitrioji paprika: 2.00 vnt.
Pomidorų tyrė:(skardinė) 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (½)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (½)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Actas: 3.00 valg. š. (obuolių)
Daržovių sultinys: 200.00 ml
Vištienos krūtinėlė: 400.00 g (pjaustytos kubeliais)
Kaip gaminti
  1. Svogūną, morką, kopūstą ir aitriąją papriką susmulkinkite ir dėkite į didelį puodą storu dugnu. Supilkite alyvuogių aliejų ir patroškinkite 5-7 minutes.
  2. Sudėkite pomidorų tyrę, smulkintą vištienos krūtinėlę, suberkite druską, juoduosius pipirus, rudąjį cukrų, supilkite obuolių actą, daržovių sultinį. Virkite ant vidutinio kaitrumo ugnies 30-40 minučių. Jeigu sriuba per tiršta, galite įpilti daugiau vandens.

 

Suskleisti

Lapinių kopūstų ir pupelių sriuba

Išbandykite šią švelnaus skonio sriubą, kurioje gausu augalinių baltymų ir skaidulų. Be to, lapiniai kopūstai vertinami kaip vertinga daržovė. Jie gana maistingi – 100 g yra net 70 kcal. Kopūstuose daug vitamino C, beta karoteno, kalcio, geležies.

Lapinių kopūstų ir pupelių sriuba
Receptas: Lapinių kopūstų ir pupelių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 31
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (1 - sriubai ir 1 - lapiniams kopūstams)
Morkos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Česnakai: 6.00 skiltelės (2 - sriubai ir 4 - lapiniams kopūstams)
Rozmarinai: 2.00 arbat. š.
Pupelės: 2.00 vnt. (skardinės baltųjų)
Daržovių sultinys: 300.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Sojų (miso) pasta:(lapiniams kopūstams) 2.00 valg. š.
Paprikos: 1.00 arbat. š. (raudonosios paprikos dribsniai - lapiniams kopūstams)
Kopūstai: 1.00 vnt. (lapiniai - viena gūžė)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas, sutrinkite česnakus, apibarstykite rozmarinais ir dėkite į puodą storu dugnu. Užpilkite alyvuogių aliejumi ir troškinkite 5-7 minutes.
  2. Po to suberkite pupeles ir supilkite sultinį, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Troškinkite 20 minučių.
  3. Lapinius kopūstus nuplaukite, nusausinkite. Alyvuogių aliejų įkaitinkite, sudėkite sojų pastą ir viską kaitinkite 3-4 minutes. Sudėkite raudonosios paprikos dribsnius, smulkintus česnakus ir pakepkite 1-2 minutes.
  4. Į gautą masę dėkite lapinius kopūstus ir kepkite iš abiejų pusių 5 minutes. Į dubenis supilkite sriubą ir ant viršaus dėkite apskrudusius lapinius kopūstus. Patiekalą patiekite karštą!
Suskleisti

Avinžirnių sriuba

Tahini, arba sezamo sėklų pasta, turi daug baltymų ir kalcio. Avinžirniai taip pat puikus pasirinkimas dėl to, kad juose gausu augalinių baltymų, be to, pasotina tikrai ilgam. Na, o citrinų sultys suteiks pikantiško skonio ir padės sudeginti riebalus.

Avinžirnių sriuba
Receptas: Avinžirnių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.1 / 87
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Kuminai: 2.00 arbat. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Avinžirniai: 200.00 g (išmirkyti)
Tahini (sezamų sėklų pasta):(½ puodelio) 1.00 puodelis
Daržovių sultinys: 4.00 puodelis
Sultys: 3.00 valg. š. (citrinų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Sudėkite kuminus į alyvuogių aliejų ir pakaitinkite kelias minutes storadugniame puode. Pridėkite svogūnų bei česnako ir troškinkite 5-7 minutes.
  2. Suberkite mirkytus avinžirnius, sudėkite sezamų sėklų pastą ir gerai išmaišykite. Virkite 30-40 minučių.
  3. Kai sriuba baigs virti, supilkite šviežiai spaustas citrinų sultis, pagardinkite druska ir pipirais. Skanaukite į sveikatą.
Suskleisti

Imbierinė pomidorų ir lęšių sriuba

Lęšiai kaip avinžirniai ilgam suteikia sotumo jausmo, turi daug skaidulų, padeda kontroliuoti apetitą. Imbieras – puikus žiemos prieskonis, degina riebalus, greitina medžiagų apykaitą, kontroliuoja cukraus kiekį kraujyje.

Imbierinė pomidorų ir lęšių sriuba
Receptas: Imbierinė pomidorų ir lęšių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 59
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Morkos: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Imbieras: 2.00 valg. š. (šviežiai tarkuotos šaknies)
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š.
Kuminai: 2.00 arbat. š.
Paprikos: 1.00 arbat. š. (milteliai)
Kalendros: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (½)
Lęšiai: 2.00 puodelis (rudieji)
Pomidorai: 200.00 ml (trinti arba pomidorų tyrė)
Daržovių sultinys: 5.00 puodelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas, supilkite alyvuogių aliejų ir sudėkite į puodą storu dugnu. Troškinkite 5-7 minutes.
  2. Sudėkite trintas česnakų skilteles, imbierą, pomidorų pastą, prieskonius ir palikite dar kelioms minutėms.
  3. Į sriubą supilkite lęšius, trintus pomidorus, daržovių sultinį, pagardinkite pipirais ir druska. Virkite 45 minutes. Galite paskaninti liesu jogurtu.

 

Suskleisti

Vištienos ir bolivinių balandų sriuba

Tai maistinga, vitaminų gausi sriuba. Bolivinių balandų kruopose daug baltymų, aminorūgščių, gerųjų riebalų, ląstelienos, todėl patiekalai su jomis ilgam suteikia sotumo ir idealiai tinka vegetarams, žaliavalgiams.

Vištienos ir bolivinių balandų sriuba
Receptas: Vištienos ir bolivinių balandų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 49
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Salierai: 2.00 vnt. (stiebai)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Vištienos sultinys: 4.00 puodelis
Vanduo: 1.00 puodelis
Kynvos (bolivinės balandos): 1.00 puodelis (¾ puodelio)
Čiobreliai: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Petražolės: 1.00 valg. š. (šviežių)
Kaip gaminti
  1. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintą svogūną, tarkuotas morkas. Troškinkite 5-6 minutes.
  2. Sudėkite smulkintą vištieną, salierų stiebus, česnaką ir virkite 5 minutes. Į gautą masę supilkite vištienos sultinį, vandenį, suberkite bolivines balandas, čiobrelius.
  3.  Virkite 30 minučių. Pagardinkite druska, pipirais, papuoškite šviežiomis petražolėmis.
Suskleisti

Morkų sriuba

Šios paprastos daržovės ne tik saugo nuo vėžio, gražina odą, išsaugo jaunystę, sergsti nuo širdies ligų, bet ir išvalo organizmą. Išbandykite!

Morkų sriuba
Receptas: Morkų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 29
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Karis: 2.00 arbat. š.
Morkos: 8.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Salierai: 4.00 vnt. (stiebų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Daržovių sultinys: 2.00 puodelis
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sumaišykite su kario prieskoniais. Po kelių minučių suberkite tarkuotas morkas, pjaustytus salierus, smulkintus svogūnus. Troškinkite 10 minučių ir tuomet supilkite sultinį.
  2. Virkite, kol daržovės suminkštės, pagardinkite druska ir pipirais. Išvirusią sriubą palikite kiek atvėsti ir sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Papuoškite žalumynais.
Suskleisti

Moliūgų ir kukurūzų sriuba

Moliūguose galime rasti daugybę vitaminų (A, K ir C), mineralų (cinko, magnio, kalio), kurie puikia veikia mūsų odą, ją  drėkina, maitina. Be to, skatina ir plaukų augimą. Beta karotenas ir antioksidantai, slypintys šiame daržo karaliuje, gelbsti mus nuo saulės ir kenksmingo aplinkos poveikio.

Moliūgų ir kukurūzų sriuba
Receptas: Moliūgų ir kukurūzų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.9 / 30
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Moliūgai: 500.00 g
Raudonėliai: 3.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (¼)
Kukurūzai: 1.00 puodelis (saldūs geltonieji kukurūzai)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat.š. - sulčių)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkintus svogūnus. Troškinkite 1 min. Sudėkite į puodą pjaustytą moliūgą, suberkite žoleles. Virkite iki kol sriuba sutirštės.
  2. Suberkite saldžiuosius geltonuosius kukurūzus ir virkite, kol jie suminkštės.
  3. Sriubą iki vientisos masės sutrinkite elektriniu trintuvu. Pagardinkite citrinų sultimis, druska ir patiekite su šviežiais žalumynais.
Suskleisti

Pomidorų sriuba

Pomidorai lengvai virškinami, juose gausu vitamino C, geležies, kalio, karoteno ir fosforo.

Pomidorų sriuba
Receptas: Pomidorų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 39
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Salierai: 2.00 vnt. (stiebai)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorų tyrė: 3.00 puodelis
Pomidorai: 4.00 vnt.
Daržovių sultinys: 4.00 puodelis
Čiobreliai: 2.00 valg. š. (šviežių)
Druska: 1.00 arbat. š. (½)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (½)
Kaip gaminti
  1. Puode įkaitinkite sviestą, suberkite trintą česnaką, smulkintus svogūnus ir salierus. Patroškinkite kelias minutes.
  2. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir pašalinkite odelę.
  3. Į puodą supilkite daržovių sultinį, pomidorų tyrę, sudėkite pjaustytus pomidorus, pagardinkite druska ir pipirais. Virkite 15-20 minučių.
  4. Kai sriuba išvirs, patiekite ją su šviežiais kapotais čiobreliais.  
Suskleisti

Geltonųjų paprikų sriuba

Paprikose daug vitaminų, mineralų, antioksidanto likopeno, karoteno, vitaminų B ir C. O ir sriuba tikrai neapsunkins jūsų skrandžio.

Geltonųjų paprikų sriuba
Receptas: Geltonųjų paprikų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.9 / 21
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 4.00 vnt. (3 - 4 - geltonosios)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis
Salierai: 2.00 vnt. (stiebų)
Morkos: 2.00 vnt.
Bulvės: 2.00 vnt.
Daržovių sultinys: 800.00 ml
Bazilikai: 2.00 arbat. š. (lapeliai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Paprikas nuplaukite, nusausinkite, dėkite ant kepimo popieriaus, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite 20 minučių. Tuomet palaukite, kol atvės, išimkite sėklalizdžius, nulupkite.
  2. Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, salierus, česnaką, morkas, raudonėlius, bulves, paprikas ir supilkite daržovių sultinį. Virkite iki kol daržovės suminkštės, pasūdykite. Patiekite su šviežiais bazilikais.
Suskleisti

Kreminė špinatų ir grybų sriuba

Špinatai – gausus geležies bei kalcio šaltinis. Šios lapinės daržovės sriubai suteiks nepakartojamo, švelnaus skonio. 

Kreminė špinatų ir grybų sriuba
Receptas: Kreminė špinatų ir grybų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 52
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Pievagrybiai: 225.00 g (ar bet kokie kiti mėgstami grybai)
Porai: 2.00 vnt. (baltoji dalis)
Bulvės: 2.00 vnt.
Šaldyti žirneliai: 2.00 puodelis (žalieji)
Špinatai: 225.00 g
Sultys: 2.00 arbat. š. (citrinų)
Jogurtas: 1.00 puodelis (¼ puodelio - liesas be priedų)
Kaip gaminti
  1. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite grybus ir kepkite, kol jie pasidarys aukso spalvos, tuomet suberkite pjaustytus porus.
  2. Į puodą supilkite 1,25 l vandens, sudėkite pjaustytas bulves. Užvirinkite ir virkite apie 15 minučių.
  3. Pridėkite žaliųjų žirnelių, špinatų ir troškinkite dar 10 minučių. Kai sriuba bus paruošta – sutrinkite iki vientisos masės elektriniu trintuvu. Jeigu ji per daug tiršta, tuomet įpilkite šiek tiek vandens.
  4. Paskaninkite druska, pipirais, citrinos sultimis bei jogurtu.
Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius