Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dešrainio valgymo etiketas: kiek kąsnių reikia jam įveikti?

Šalyje populiarėjant maisto kultui, vis dažniau ieškoma naujų skonių ar dar neišbandytų, bet pasaulyje labai pamėgtų patiekalų. Per pastaruosius metus Lietuvoje itin išpopuliarėjo griliaus kultūra, o taip pat ir dešrainiai, tačiau dar retas juos pats gamina savo namuose. Vakaruose šis patiekalas, pasirodo, turi net gaminimo bei valgymo etiketo taisykles, o kečupas priimtinas tik iki 18 metų.
Vyras valgo dešrainį.
Vyras valgo dešrainį. / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Etiketas Receptai

Turbūt nėra tokio žmogaus, kuris nebūtų valgęs dešrainio. Tačiau ne visada žinome, kaip patogiai paimti, kiek kąsnių ir kokios priimtos amerikietiškos šio maisto valgymo tradicijos visame pasaulyje.

Pateikiame etiško dešrainių „dorojimo“ principus:

Ne „tarp“, o „ant“. Labai dažna klaida, kurią daro dešrainių valgytojai yra elgesys su padažais. Niekada nedėkite padažų tarp dešrelės ir bandelės. Visada padenkite tik dešrelę, bet ne bandelę. Jei darote atvirkščiai, kandant dešrelė ims slysti ir gali iškristi iš pagrindo.

Eiliškumas. Gardindami patiekalą, turime laikytis ir padažų bei pagardų eiliškumo. Pirmiausia dėkite drėgnos konsistencijos padažus, tokius kaip garstyčios ar čili.

Po to dėkite stambesnius pagardus – svogūnus, raugintus kopūstus. Pabaigoje reikėtų dėti tarkuotą sūrį ir kitus prieskonius – salierų druską ar pipirus.

Taip pat skaitykite: Tarptautinė dešrainių diena: 5 receptai

Jokių stalo įrankių. Dešrainis visada valgomas tik rankomis, patiekalo niekada neturėtų paliesti metaliniai įrankiai. Jis visada turėtų būti įdėtas į popierių arba dedamas ant popierinės lėkštelės. Rankoms nusivalyti naudokite ne medžiagines, bet popierines servetėles.

Penki kąsniai. Įprasto dydžio dešrainį turėtumėte pabaigti per penkis kąsnius, kiek didesniam galimi septyni. Kuo mažesniais kąsniais kandate – tuo didesnė tikimybė, jog dešrelė atsiskirs nuo bandelės ar pagardai ims kristi.

Jokio kečupo. Pagal dešrainių valgymo etiketą – kečupas nėra pageidaujamas padažas. Etiketo nuostatuose rašoma, kad jį gali naudoti tik žmonės iki 18 metų, o vėliau šio patiekalo ekspertai ragina atrasti tikrąjį patiekalo skonį, kadangi kečupo paskirtis – pastarąjį užgožti ar net jį pakeisti.

Ypatingas dešrainio receptas

Pasak prekybos tinklo „IKI“ kulinarijos centro vadovės Aistės Rasmussen, pirkėjai turėtų išbandyti kuo daugiau patiekalo galimybių – keistų pagrindus ir naudotų netradicinius priedus. Tarp bandelės ir dešrelės telpa ne tik padažai, bet ir daug daugiau.

Gaminimas: 

  1. Specialią bandelę (jei norite kažko įdomesnio, galite rinktis ir kitokią nei įprastai naudojamą) įpjauname, bet neperpjauname iki galo.
  2. Dešrelę įdedame į bandelę (tam galite rinktis virtas ar rūkytas, pagal jūsų skonį).
  3. Išilgai ant dešrelės vienos pusės dėkite jūsų mėgstamo pomidorų padažo (ne kečupo!), ant kitos pusės – garstyčių.
  4. Per vidurį dedame specialaus dešrainių padažo (jo receptą rasite žemiau).
  5. Pagardiname saldžiarūgščiai marinuoto agurko, pakepinto svogūno ir smulkiais kubeliais supjaustyto šviežio svogūno mišiniu.

Specialus padažas. Sumaišykite po vieną šaukštą smulkiai pjaustytų: kopūsto, svogūno, kaparėlių, morkos, krapų ir viską sumaišykite su vienu šaukštu šviežiai spaustų citrinų sulčių, vienu arbatiniu šaukšteliu garstyčių, vienu šaukštu majonezo ir tiek pat grietinės. Nedėkite nei druskos, nei pipirų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius