Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Džiazuojame virtuvėje: pyragėliai su užrašais

Rengiate vakarėlį? Susiruošėte į svečius? O gal sukate galvą, kokią mielą ir jaukią rankų darbo dovanėlę įteikus draugei?
Pyragėliai su persikais
Pyragėliai su persikais / Astos Černės nuotr.

Iškepkite pyragėlių su persikais, tačiau kepdamos papuoškite juos įvairiausiais užrašais: linkėjimais, vakarėlio dalyvių vardais, smagiais trumpais žodeliais ar formelėmis (širdelėmis, gėlytėmis ir kt.).

Tokius pyragėlius paruošite itin lengvai, jei turite mažas sausainių formeles, kuriomis iš tešlos galėsite išspausti raideles ar kitokias formeles. Bet net jei neturite, viskas įmanoma – tiesiog susiraskite nedidelį, bet labai aštrų peilį ir imkitės pjaustymo.

Šių pyragėlių su persikais tešla minkšta ir trapi, o persikų įdaras – gaivus ir saldžiarūgštis (be abejo, su šia tešla tiks ir kitoks pyragėlių įdaras, tarkime, šaldytų miško uogų, obuolių, kriaušių, slyvų, vyšnių uogienės ir pan.).

Skaniausi pyragėliai dar šilti, su kaušeliu ledų ir puodeliu kvapios kavos, tačiau ne mažiau puikesni ir atvėsę. Jei iškepėte juos vakarėliui, išdėliokite į lėkštes ar padėklus taip, kad matytųsi užrašai – svečiai bus nustebę ir sužavėti!

Pyragėliai su persikais
Receptas: Persikų pyragėliai su užrašais
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.1 / 7
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 60.00 g (šaltas)
Sūris: 120.00 g (šaltas kreminis)
Miltai: 280.00 g
Cukrus: 75.00 g (1 valg. š. tešlai ir 50 g įdarui)
Druska: 1.00 arbat. š. (1 arbat. š. tešlai ir ¼ arb. š. įdarui)
Pienas: 62.00 ml
Persikai: 2.00 vnt. (2 dideli ar 3 mažesni kubeliais supjaustyti)
Rudasis cukrus: 50.00 g (ir pagal skonį viršui apibarstyti)
Kukurūzų krakmolas: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arb. š. sulčių)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (išplaktas)
Kaip gaminti
  1. PARUOŠKITE TEŠLĄ. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sudėkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą ir kreminį sūrį.
  2. Trinkite tarp pirštų tol, kol neliks sausų miltų ir susidarys trupiniai. Supilkite pieną ir išminkykite tešlą. Jei tešla vis dar per sausa, įpilkite papildomą šaukštą pieno.
  3. Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto lygaus ir švaraus paviršiaus. Išminkykite tešlą, kol bus visiškai vientisa. Padalinkite į dvi dalis, suformuokite apskritimus.
  4. Suvyniokite kiekvieną tešlos dalį į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve kelias valandas ar per naktį.
  5. PARUOŠKITE ĮDARĄ. Atskirame dubenyje sumaišykite persikų gabalėlius, cukrų, rudąjį cukrų, kukurūzų krakmolą, citrinos sultis, druską ir cinamoną. Atidėkite į šalį.
  6. PARUOŠKITE PYRAGĖLIUS. Išimkite tešlą iš šaldytuvo. Išvyniokite iš maistinės plėvelės ir perkelkite ant miltais pabarstyto lygaus ir švaraus paviršiaus. Iškočiokite į maždaug 0,5 mm storio tešlos lakštą. Su apvaliu indu aštriais kraštais iš tešlos išspauskite maždaug 12 cm skersmens dydžio apskritimus.
  7. Iš tešlos likučių formelėmis išspauskite ar aštriu peiliu išpjaustykite reikiamas raides, kad galėtumėte sudėlioti norimus žodžius ant pyragėlių. Atkreipkite dėmesį į pyragėlių dydį ir tai, kokio dydžio turi būti raidelės, kad tilptų visas žodis. Paruoštas raideles sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos lėkštės ar padėklo ir dėkite į šaldytuvą.
  8. Į kiekvieno tešlos apskritimo centrą dėkite po šaukštą persikų įdaro. Aplinkui įdarą palikite po porą centimetrų švarios tešlos. Šiuos kraštelius lengvai patepkite plaktu kiaušiniu. Perlenkite apskritimą per pusę ir kraštelius pirštais tvirtai užspauskite.
  9. Perkelkite suformuotus pyragėlius ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų. Pyragėlių kraštus užspauskite šakutės dantukais. Pyragėlius dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie valandą.
  10. Kol pyragėliai šaldytuve, įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Išimkite pyragėlius iš šaldytuvo, aptepkite plaktu kiaušiniu. Raideles taip pat lengvai aptepkite kiaušinio plakiniu, tuomet – prilipinkite prie pyragėlio paviršiaus.
  11. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol viršus gražiai apskrus. Valgykite šiltus ar atvėsusius. Skanaus!
Suskleisti

Idėjos šaltinis: bakerella.com.

Virtuvėje džiazavo Asta Černė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius