Publikuota: 2013 vasario 11d. 14:24
Ji24.lt

Gardžiuojamės pirmadienio vakariene

Sveiki! Kur buvęs kur nebuvęs pirmadienis jau čia... Taigi, metas šią dieną praskaidrinti skaniausia vakariene. Dalinamės puikiomis idėjomis.
Apkepas su raudonaisiais ryžiais
Fotolia nuotr. / Apkepas su raudonaisiais ryžiais

DIENOS RECEPTAS

Apkepas su raudonaisiais ryžiais

3 asmenims. Pagaminsite per 50 min.

Produktai

1 stiklinė raudonųjų ryžių; 300 g šviežių pievagrybių; 400 g pomidorų; gabalėlis poro; 3 valg. š. sviesto; 4 kiaušiniai; 4 valg. š. tarkuoto parmezano; pagal skonį druskos ir juodųjų maltų pipirų; 1 citrinos sultys; 10 g šviežių prieskoninių žolelių.

 

Kaip gaminti

1. Ryžius užpilkite šaltu virintu vandeniu ir palikite kelioms valandoms brinkti. Statykite puodą ant ugnies, uždenkite ir virkite 15–20 minučių (virimo pabaigoje pagal skonį įberkite druskos). Sukrėskite į kiaurasamtį, gerai nuvarvinkite. Įmeskite kelis gabalėlius sviesto ir išmaišykite.

2. Pievagrybius nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis. Nuplautus pomidorus supjaustykite skrituliais, porus – griežinėliais. Kiaušinius sudėkite į dubenį, įberkite žiupsnį druskos, žiupsnelį šviežiai maltų juodųjų pipirų ir kiek paplakite šluotele. Suberkite parmezaną ir dar paplakite.

3. Nepridegančioje kepimo skardoje tolygiai paskleiskite virtus ryžius. Ant viršaus tolygiai išdėliokite grybų ir porų griežinėlius. Apibarstykite smulkintomis šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.

4. Išdėliokite skrituliais supjaustytus pomidorus ir apliekite plaktais kiaušiniais (viršų dar galite apibarstyti tarkuotu parmezanu). Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 8 minutes. Tiekdami apibarstykite šviežiomis smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis.



SIŪLOME IŠBANDYTI!

Autorės nuotr./Balandėliai su kalakutiena
Autorės nuotr./Balandėliai su kalakutiena

SOTU

Balandėliai su kalakutiena

Autorės nuotr./Kuskuso ir mėsos žaismas
Autorės nuotr./Kuskuso ir mėsos žaismas

PIKANTIŠKA

Kuskuso ir mėsos žaismas

Fotolia nuotr./Sveikosios salotos
Fotolia nuotr./Sveikosios salotos

VEGETARIŠKA

Sveikosios salotos

Shutterstock nuotr./Avokadų sriuba
Shutterstock nuotr./Avokadų sriuba

MAŽIAU KALORIJŲ

Avokadų sriuba

Fotolia nuotr./Blyneliai su salierais
Fotolia nuotr./Blyneliai su salierais

JEI LAUKIATE SVEČIŲ

Blyneliai su salierais

Komentuoti straipsnį
Žymės: Vakarienė
PRISIMINTI
ATSTATYTI
Pranešti klaidą
Pažymėkite klaidą tekste, pele paspaudę kairijį pelės klavišą
Užpildykite klaidos formą ir išsiųskite
Komentuoti
* - privalomi laukai

Komentaras įrašytas

Naujausi komentrai

Komentarų nėra
Į viršų

Kitos naujienos

Gaminame namuose

Ypatingas Velykų valgiaraštis: nuo užkandžių iki karštųjų patiekalų bei desertų!

Na, štai – pavasaris atšuoliavo, laukai ir medžiai nužaliavo, margučiai numargavo… Velykos – puiki proga susiburti seniai besimačiusiai šeimynai, artimiesiems ir draugams. O kokie smagūs susitikimai be šventinių patiekalų? Kviečiame sutikti šias šventes, kupiniems pavasarinio siautulio, energijos ir pasimėgauti maloniai gomurį nuteikiančiais patiekalais!
Gaminame namuose

Į sveikatą: sočių salotų TOP–10

Pavasaris taip ir vilioja paskanauti kažko lengvo ir gaivaus. Taig šiandien dovanojame sočių ir nekaloringų salotų receptų dešimtuką. Patiekalai tikrai neapsunkins skrandžio!
Gaminame namuose

Iš močiutės receptų skrynelės: švilpikai

Kad ir kiek daug naujovių siūlytų kulinarinis pasaulis, kad ir kiek daug naujų kulinarinių knygų kasmet papildytų mūsų kolekciją, kartais labai gera prisiminti senąją Lietuvos virtuvę, pasklaidyti seną močiutės užrašų knygelę...
Žymės:Bulvės, Receptai
Gaminame namuose

3 vanilinio kremo idėjos

Vanilinis padažas arba kremas – tai puikus pagardas, suteikiantis nepakartojamo skonio įvairiausiems desertams. Tačiau kaip jį paruošti, kad jis tirptų burnoje? Dalijamės receptais ir patarimais.
Gaminame namuose

Ruošiamės iškylai gamtoje: šašlykų marinatai ir receptai

Kai saulė vartosi debesyse, tai nuodėmė tokiu oru namuose sėdėti. Marš į lauką – kepti ir valgyti šašlykų!
Žymės:Kalakutiena
Gaminame namuose

Smaližių puota: 3 gardūs ryžių pudingai

Jau vien tas žodis – pudingas – atrodo, tiesiog tirpsta ant liežuvio galiuko... Nenuostabu, kad ir desertas, besislepiantis už šio žodžio, yra vertas nuodėmės. Tarp visų pudingų variantų, vienas už kitą skanesnių ir įdomesnių, paskutiniu metu ypatingo populiarumo sulaukia ryžių pudingas: ir sveikas užkandis, ir skanus desertas viename indelyje.
Žymės:Receptai
Gaminame namuose

Savaitgalio skanėstas – 15 gardžiausių apkepų

Ir vėl atšuoliavo, septynmyliais batais atkeliavo puikusis savaitgalis. Artimieji jau veržiasi į virtuvę reikalaudami „kažko tokio“?
Gaminame namuose

16 pikantiškų patiekalų skonio gurmanams

Penktadienis – savaitgalio pranašas, o kai už lango toks oras... Belieka tik pamaloninti savo skonio receptorius iki tobulos ir pakilios nuotaikos!
Gaminame namuose

Šv. Patriko dienai – žalieji savaitgalio pietūs

Kovo 17-ąją dieną Airijoje minima labai žalia nacionalinė šventė – Šv. Patriko diena.
Gaminame namuose

Šventinis valgiaraštis: sotu ir gardu!

Kovo 11-oji – ypatinga diena kiekvieno lietuvio, mylinčio savo Tėvynę, širdyje. Šiandien siūlome palepinti ir savo skrandį...