Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Į sveikatą: sočių salotų TOP–10

Rūkytos vištienos salotos su braškėmis
Shutterstock nuotr. / Rūkytos vištienos salotos su braškėmis
Šaltinis: Ji24.lt
0
Skaitysiu vėliau
A A

Pavasaris taip ir vilioja paskanauti kažko lengvo ir gaivaus. Taig šiandien dovanojame sočių ir nekaloringų salotų receptų dešimtuką. Patiekalai tikrai neapsunkins skrandžio!

Kokios salotos pačios gardžiausios? Rinktis tikrai yra iš ko: sviestinės, gūžinės, traškios, švelnios, aitrios... Daugiau patarimų ir salotų skonio ypatybių rasite straipsnyje „Salotų rūšys. Išsirinkite skaniausias!“

Gal susigundysite užsiauginti ir patys? Juk savame darže nuskintas salotos lapas kur kas malonesnis gomuriui... Kiti salotų ingredientai – patys įvairiausi. Niekada neprašausite, jeigu sotesnėms salotoms rinksitės vištieną, kalakutieną, kitas paukštienos rūšis, riešutus, sėklas, avokadus, sūrius ir pan.

Taigi, dalijamės receptais ir linkime skanių akimirkų! 

Receptas: Bulvių salotos su lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 20
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 300.00 g (virtos su lupenomis)
Lašiša: 100.00 g (rūkyta arba sūdyta)
Kaparėliai: 100.00 g (mažas indelis konservuotų)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Actas: 1.00 valg. š. (baltojo vyno)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Krienai: 1.00 valg. š. (tarkuotų)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (3 šaukštai susmulkintų)
Gražgarstės: 100.00 g (lapelių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Ketvirčiais supjaustytas bulves apskrudinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje ir palikite ataušti.

2. Ataušusias bulvių skilteles sudėkite į salotų lapais išklotą lėkštę, suberkite nusunktus kaparėlius, pridėliokite iš lašišų susuktų roželių.

3. Paruoškite padažą: majonezą, krienus ir actą gerai išmaišykite, pagardinkite pipirais, jei reikia, pasūdykite ir supilkite ant salotų. Ant viršaus užberkite susmulkintų svogūnų laiškų.

Receptas: Jautienos salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
2.7 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 200.00 g (filė)
Kalendros: 1.00 valg. š. (smulkintos)
Raudonasis svogūnas: 20.00 g (viena sauja smulkinto)
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų)
Žuvų padažas: 1-1,5 arbat. š. 1.00 arbat. š.
Rudasis cukrus: 2.00 arbat. š.
Mėtos: 5.00 g (lapeliai)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais, susmulkinkite kalendras.

2. Jautieną supjaustykite riekėmis ir iš abiejų pusių apkepkite 3–4 minutes. Iškeptą sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Tuomet plonai supjaustykite.

3. Dideliame dubenyje išmaišykite svogūnus, kalendras, įpilkite citrinų sulčių, žuvų padažo, įberkite cukraus,  aitriųjų pipirų. Suplėšykite mėtų lapelius ir užberkite ant viršaus. Salotas sudėkite ant jautienos riekelių. Aštrumui numalšinti salotas galite tiekti  su jogurto ir citrinų žievelių padažu.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Čilietiškos „Chilena“ salotos
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.3 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pomidorai: 1.00 kg (prinokę)
Svogūnai: 2.00 vnt. (2-3)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Petražolės: 1.00 sauja (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Pomidorus supjaustykite stambesniais, o svogūnus smulkesniais griežinėliais.
  2. Pridėkite pagal skonį druskos ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi.
  3. Galite salotas apibarstyti smulkintomis žaliomis aitriosiomis paprikomis ir petražolėmis.  

Receptas Čilės vyndario Maxo Weinlaubo

Plačiau skaitykite „Čilės virtuvė garsaus vyndario akimis“

Receptas: Sočiosios salotos pietums
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.9 / 17
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 2.00 sauja (įvairių spalvų salotų lapelių)
Šaldyti žirneliai: 200.00 g (2 stiklinės, tinka švieži)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Kumpis: 150.00 g (rūkytas arba virtas)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (užpilui)
Balzaminis actas: 2.00 valg. š. (užpilui)
Vynas: 2.00 valg. š. (baltas - užpilui)
Sultys: 3.00 valg. š. (pusės citrinos)
Laiškiniai česnakai: užpilui 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - užpilui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - užpilui)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - užpilui)
Kaip gaminti
  1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, po lygiai išdėliokite lėkštėse. Žirnelius nuplaukite. Jei naudosite šaldytus, atšildykite ir nusausinkite.
  2. Kumpį supjaustykite kubeliais, paskrudinkite sausoje keptuvėje be jokių prieskonių ir atvėsinkite.
  3. Kiaušinius išvirkite, nulupkite, supjaustykite ketvirčiais.
  4. Kumpio kubelius, žirnelius, kiaušinius berkite ant salotų, jas pagal skonį pagardinkite pipirais ir pasūdykite.
  5. Paruoškite užpilą: laiškinius česnakus nuplaukite, sukapokite, sumaišykite su aliejumi, šviežiai spaustų citrinų sultimis, balzaminiu actu ir baltuoju vynu, pagal skonį berkite druskos ir cukraus, padažą gerai išplakite, atvėsinkite šaldytuve ir užpilkite ant salotų. Salotas tiekite su mėgstamos baltos duonos riekele.  
Receptas: Salotos su karštomis saliamio riekelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
4.3 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Gražgarstės: 6.00 sauja
Pomidorai: 8.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Alyvuogės: 250.00 g (juodosios be kauliukų)
Dešra: česnakinė -saliamis 200.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt. (mėlynieji)
Actas: 1.00 valg. š. (1-1,5 - chereso - padažui)
Alyvuogių aliejus: 6.00 valg. š. (padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Gražgarstes nuplaukite, gerai nuvarvinkite, palikite apdžiūti. Alyvuoges perpjaukite pusiau arba supjaustykite griežinėliais. Nuluptus svogūnus supjaustykite žiedais, pomidorus – stambiais griežiniais.
  2. Dubenėlyje kruopščiai išsukite chereso actą su alyvuogių aliejumi. Sudėkite trintus česnakus, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, išmaišykite. Ant kiekvienos lėkštės dugno tolygiai paskleiskite smulkintų svogūnų. Ant viršaus dėkite šviežių gražgarsčių, pomidorų, suberkite alyvuoges.
  3. Karštoje sausoje keptuvėje iš abiejų pusių paskrudinkite saliamio griežinėlius, po kelis įdėkite į kiekvieną salotų lėkštę. Apšlakstykite padažu.
Receptas: Avokadų ir agurkų salotos su linais
3 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
4.0 / 107
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Agurkai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio ilgasis)
Avokadai: 1.00 vnt. (didelis gerai sunokęs)
Salotos: 4.00 vnt. (keli „Iceberg" salotų lapai)
Citrinos: 1.00 vnt. (½ citrinos sultys)
Krapai: 20.00 g (šluotelė smulkiai sukapotų krapų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 2.00 g (½ pusės šaukštelio šviežiai maltų)
Linų sėmenys: 3.00 g (1 šaukštelio)
Linų sėmenų aliejus: 2.00 valg. š. (keli šaukštai šalto spaudimo)
Kaip gaminti
  1. Agurką nuplaukite ir perpjaukite išilgai į keturias dalis; supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į salotinę. Iškaulinkite avokadą, šaukštu išimkite jį iš žievės ir supjaustykite kubeliais.
  2. Supjaustykite arba smulkiai suplėšykite salotų lapus. Daržoves sumaišykite, užpilkite citrinos sultimis, sėmenų aliejumi, įberkite juoduosius pipirus, krapus ir linų sėmenis.
  3. Viską gerai ir intensyviai išmaišykite. Avokadas turi šiek tiek aptirpti ir išsileisti, kad kartu su citrina bei aliejumi sukurtų šių salotų padažą.

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

Receptas: Itališkos salotos su tunu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 25
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 200.00 g (spiralių)
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė garbanotų)
Tunas: 2.00 vnt. (dvi nedidelės skardinės konservuoto savo sultyse)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pomidorai: 5.00 vnt.
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių)
Vermutas: 150.00 ml (sauso baltojo - užpilui)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml (užpilui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (užpilui)
Čiobreliai: 3.00 vnt. (kelios šviežios šakelės - užpilui)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Kaparėliai: 3.00 valg. š. (konservuotų, pagal skonį - užpilui)
Kaip gaminti
  1. Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, palikite atvėsti.
  2. Kiaušinius išvirkite. Kai atvės, nulupkite, supjaustykite riekelėmis. Nuplautas, popieriniu rankšluosčiu nusausintas salotas suplėšykite.
  3. Nuo tunų gabaliukų nupilkite marinatą, šakute juos kiek pasmulkinkite.
  4. Nuplautus pomidorus supjaustykite griežinėliais, petražoles susmulkinkite. Dubenyje sumaišykite makaronus ir plėšytas salotas.
  5. Sudėkite pomidorus, kiaušinius, atsargiai išmaišykite. Ant viršaus sudėkite tunus, suberkite smulkintas petražoles. Paruoškite užpilą: dubenyje sumaišykite vermutą ir aliejų.
  6. Sudėkite trintus česnakus, dar sykį viską sumaišykite.
  7. Pagal skonį įberkite rudojo cukraus, druskos, maltų juodųjų pipirų, gerai išsukite. Įmaišykite kaparėlius.
Receptas: Keptos salotos su kukurūzais ir fetos sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt. (mėlynasis)
Kukurūzai: 2.00 vnt. (šviežių burbuolių)
Paprikos: 1.00 vnt. (geltona saldžioji)
Pomidorai: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Dešra: (karštai rūkytos) 50.00 g
Fetos sūris: 50.00 g
Petražolės: 1.00 sauja (pjaustytų plokščialapių)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (šlakelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Papriką, pomidorus, fetos sūrį, svogūną ir dešrą supjaustykite kubeliais.
  2. Kukurūzų grūdelius nupjaukite nuo burbuolės.
  3. Svogūną sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų, kepkite, kol suminkštės, tuomet sudėkite papriką ir dešrą, kai gražiai apkeps, sudėkite kukurūzus ir pakepkite dar 5 min. Pasūdykite ir įberkite pipirų.
  4. Viską sudėkite į dubenį ir sumaišykite su pjaustytais pomidorais ir sūriu. Išdėliokite į indelius ir pabarstykite petražolėmis.

 

Receptas: Gaivios krevečių salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.0 / 29
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 200.00 g (tiks sviestinės, ledkalnio ir pan.)
Krevetės: 100.00 g (sūdytų)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Ananasai: 100.00 g (konservuotų)
Kukurūzai: 100.00 g (konservuotų)
Majonezas: 2.00 valg. š. (padažui)
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus - padažui)
Sultys: 1.00 arbat. š. (citrinų)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis - padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kaip gaminti
  1. Salotas nuplaukite, suplėšykite ir gražiai išdėliokite  į dvi lėkštes.
  2. Jei gaminsite salotas didesnei kompanijai, imkite  daugiau produktų ir dėliokite į tiek lėkščių, kiek reikės. Šių salotų geriau nemaišyti viename dubenyje - ne taip gražiai atrodys.
  3. Kiaušinius išvirkite, padalinkite į kelias dalis ir taip pat išdėliokite lėkštėse. Į tas pačias lėkšte dėliokite krevetes, gabalėliais pjaustytus ananasus, įberkite  konservuotų kukurūzų, tarakuotą parmezano sūrį.
  4. Dubenėlyje paruoškite padažą: sukrėskite majonezą, jogurtą, supilkite citrinų sultis, suberkite prieskonius, trintas česnako skilteles. Gerai išmaišykite.
  5. Salotas apšlakstykite padažu prieš pat tiekdamos į stalą.

 

Receptas: Ančių krūtinėlės salotos su figomis ir burokėliais
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
4.8 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Antiena: 400.00 g (2 vnt. ančių krūtinėlės)
Burokėliai: 3.00 vnt. (nedidelių folijoje keptų arba virtų)
Figos: 2.00 vnt. (violetinių)
Salotos: 100.00 g (lapų)
Kedrinės pinijos: 40.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Balzaminis actas: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Druska: 1.00 žiupsnelis (jūros)
Aliejus: 2.00 valg. š. (neutralaus kvapo)
Kaip gaminti
  1. Ančių krūtinėles nusausinkite, odą kelis kartus įpjaukite įstrižai.
  2. Dėkite į įkaitintą keptuvę oda į apačią. Kol viena pusė kepa, gausiai užberkite druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų.
  3. Apverskite, pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Kiekvieną pusę kepkite po 1,5 minutės. A
  4. pkeptas krūtinėles sudėkite į skardą ir 180–190 0C įkaitintoje orkaitėje kepkite 10–12 minučių.
  5. Išėmusi leiskite mėsai „pailsėti“ 5–8 minutes, kad tolygiai pasiskirstytų sultys. 
  6. Salotas perrinkite, nuplaukite ir gerai nusausinkite, didesnius lapus supjaustykite.
  7. Burokėlius supjaustykite labai plonais griežinėliais, figas – skiltelėmis. Kedrines pinijas 3–4 minutes paskrudinkite sausoje keptuvėje.
  8. Salotų lapus sudėkite į didelį dubenį, ant viršaus gražiai išdėliokite kitus reikalingus produktus.
  9. Įberkite druskos, juodųjų pipirų, įpilkite balzaminio acto ir aliejaus. Labai atsargiai išmaišykite ir iš karto patiekite.
  10. Pagaminsite per 35 min. (neskaičiuojant burokėlių kepimo).   

!DAUGIAU ĮVAIRIŲ SALOTŲ RECEPTŲ RASITE ŠTAI ČIA

Komentarai
Temos Salotos
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie Ji24