Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Norisi ko nors skanaus? 15 greitų receptų

Saldumynai
Shutterstock nuotr. / Saldumynai
Šaltinis: Ji24.lt
0
Skaitysiu vėliau
A A

Sutikite, kartais būna, kad trūks plyš įsigeidžiame ko nors skanaus ir nesudėtingo. Galbūt kokio nesunkiai iškepamo pyrago, gal kokio lengvesnio deserto, o gal kokių saldainiukų... Tokią akimirką labai praverčia viena kita paprasta idėja. Taigi siūlome išsirinkti ir išmėginti!

 
Receptas: Šokoladiniai vafliai su riešutais
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 37
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vafliai (28 x 14 cm): 7.00 vnt.
Žemės riešutų sviestas: 230.00 g
Šokoladas: 250.00 g (po 100 g juodojo ir pieninio – pertepti ir 50 g juodojo – viršui aptepti)
Grietinėlė: 250.00 ml (35–36 proc. riebumo)
Lazdynų riešutai: 100.00 g (70 g kepintų ir smulkintų riešutų pertepti ir 30 g viršui pabarstyti)
Kaip gaminti
  1. Į dubenėlį sudėkite kvadratėliais sulaužytą juodąjį ir pieninį šokoladą. Ištirpinkite ant garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje. Sudėkite riešutų sviestą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite grietinėlę ir suplakite elektriniu plaktuvu, kol gausite tirštą kremą.
  2. Suberkite į kremą kepintus ir smulkintus lazdynų riešutus ir išmaišykite.
  3. Pertepkite vaflius paruoštu kremu. Suvyniokite į maistinę plėvelę, paslėkite ir palaikykite šaldytuve per naktį.
  4. Išimkite vaflius iš šaldytuvo, išvyniokite iš maistinės plėvelės. Supjaustykite gabalėliais. Kiekvieno gabalėlio viršų apliekite tirpintu juoduoju šokoladu ir apibarstykite kepintais bei smulkintais lazdynų riešutais. Palaukite, kol sustings, ir patiekite. Skanaus!
Receptas: Mangų ir jogurto desertas
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Mangas: 1.00 vnt.
Grietinėlė: 125.00 ml (plakamosios)
Jogurtas: 125.00 ml
Apelsinai: 1.00 vnt. (nutarkuotos žievelės)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (aromato)
Morengai: 6.00 vnt.
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė bei sultys)
Kaip gaminti
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite laužytus morengus, plaktą grietinėlę, jogurtą ir apelsino žievelę, vanilę.
  2. Kitame dubenyje sumaišykite pjaustytus mangą, nutarkuotą žaliosios citrinos žievelę ir sultis.
  3. Į desertų indelius dėkite šaukštą morengų masės, po to šaukštą vaisių. Susluoksniuokite iki viršaus.
Receptas: Šokoladinė „granola“
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.3 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 210.00 g
Kokosų drožlės: 50.00 g
Migdolai: 30.00 g (plokštelės)
Sezamo sėklos: 100.00 g
Moliūgo sėklos: 80.00 g
Saulėgrąžos: 80.00 g
Rudasis cukrus: 50.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Medus: 180.00 g
Alyvuogių aliejus: 125.00 ml
Kakava: 40.00 g
Vanilė: 1.00 arbat. š. (vanilės ekstraktas)
Juodasis šokoladas: 50.00 g (nebūtinai)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros.
  2. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, kokosų drožles, migdolų plokšteles, sezamų ir moliūgų sėklas, saulėgrąžas, rudąjį cukrų, druską ir cinamoną.
  3. Nedideliame prikaistuvyje ištirpinkite medų. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi, kakava ir vanilės ekstraktu. Supilkite į dubenį su sumaišytais sausais ingredientais ir sumaišykite. Maišykite kuo kruopščiau. Svarbu, kad neliktų sausų produktų, visi apsiveltų medaus ir aliejaus mase.
  4. Kepimo popieriumi išklokite didelę kepimo skardą. Į ją plonu sluoksniu paskleiskite paruoštus produktus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kas 10 min. praverdamos orkaitės dureles ir išmaišydamos. Stenkitės, kad produktai būtų paskleisti kuo tolygiau.
  5. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Jei norite, į atvėsusius traškius dribsnius įmaišykite smulkinto juodojo šokolado gabalėlius. Laikykite sandariame inde iki dviejų savaičių.
  6. Patiekite su jogurtu, uogiene ar kitais mėgstamais priedais. Skanaus!
Receptas: Kepti bananai
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.7 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Apelsinai: 1.00 vnt.
Grietinėlė: 100.00 ml
Bananai: 4.00 vnt.
Sviestas: 100.00 g
Medus: 100.00 g
Imbieras: 1.00 arbat. š. (¼ arbat. š.)
Graikiniai riešutai: 12.00 vnt. (skaldyti)
Kaip gaminti

1. Nuplaukite apelsiną ir išspauskite sultis. Bananus nulupkite ir perpjaukite išilgai.

2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite medų ir įpilkite 2 šaukštus apelsinų sulčių. Į likusias apelsinų sultis dėkite imbiero.

3. Kai keptuvėje ištirps medus, dėkite bananus, gaubtąja puse į viršų. Neuždengdami apie 5–10 min. kepkite ant silpnos ugnies, dažnai aplaistydami padažu.

4. Patiekite bananus su grietinėle ir apibarstykite riešutais.

Šaltinis: 15min.lt

Receptas: Sūrio tortas
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 39
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sausainiai: 200.00 g („Gaidelis“ ar kt. - pagrindui)
Sviestas: 150.00 g (pagrindui)
Maskarponės sūris: 700.00 g (įdarui)
Cukrus: 100.00 g (įdarui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (įdarui)
Krakmolas: 2.00 valg. š. (bulvių krakmolas - įdarui)
Kaip gaminti

1. Sausainius sumalkite į smulkius trupinius ir sumaišykite su lydytu sviestu.

2. Sausainių mase ištepkite kepimo formos dugną ir šonus, kad nebūtų jokių tarpelių. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių.

3. Sūrį suplakite su cukrumi. Įmuškite po vieną kiaušinį ir vėl gerai išplakite. Įmaišykite krakmolą. Kai torto pagrindas atvės, supilkite sūrio kremą. Šiek tiek palaikykite šaldytuve.

4. Viršų puoškite pagal savo fantaziją :) Mes puošėme migdolų drožlėmis ir pjaustytu šokoladuku.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė  

Receptas: Šokoladinis pyragas su graikiniais riešutais
6 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
4.3 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Sviestas: 125.00 g (minkštas)
Cukrus: 80.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kakava: 3.00 arbat. š. (karti)
Amaretas: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Miltai: 3.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Į smulkintuvą sudėkite smulkintą šokolado plytelę, cukrų, druską, kakavą ir keletą kartų impulsyviai pamalkite. Tada sudėkite likusius produktus, išskyrus graikinius riešutus, ir sumalkite iki vientisos masės.
  2. Masę iškrėskite į sviestu išteptą ir kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (dydis –  18 x 18 cm), pyrago aukštis turi būti apie 2 cm. Apibarstykite graikiniais riešutais, dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 12– 15 minučių. Orkaitę išjunkite ir palikite pyragą orkaitėje dar 5 minutes.  Tik neperkepkite – pyragas turi būti drėgnas. Pravėsusį pyragą supjaustykite kvadratėliais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Persikai įdaryti varške
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.2 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Persikai: 4.00 vnt. (konservuotų persikų puselės)
Migdolai: 30.00 g (saujelė drožlių)
Varškė: 150.00 g
Spanguolės: 30.00 g (saujelė džiovintų)
Pienas: 1.00 valg. š. (šlakelis)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Į varškę įpilkite pieną, cukrų, suberkite džiovintas spanguoles ir gerai išmaišykite.

2. Varškės mase įdarykite persikų puseles. Užbarstykite migdolų drožlėmis ir  torto pabarstukais.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Pyragas su meduoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Meduoliai 500.00 g
Grietinė: 500.00 g
Bananai: 3.00 vnt. (dideli)
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Išplakite grietinę su vaniliniu cukrumi.

2. Sutrupinkite pirmą meduolių sluoksnį į norimą formą. Bananus supjaustykite griežinėliais.

3. Ant meduolių sluoksnio užpilkite dalį grietinės ir išdėliokite bananus. Vėl trupinkite meduolių sluoksnį ir dėkite grietinės bei bananų.

Paprasta, bet labai gardu :)

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Greiti sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.3 / 42
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sausi kukurūzų dribsniai („Kellogg's“ ar panašūs) 300.00 g
Sutirštintas pienas: 390.00 g (saldinto)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Aguonos 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

Viską sumaišykite ir ant kepimo popieriaus kepimo skardoje šauktu suformuokite sausainius. Kepkite 10 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Spanguolinis varškės kremas
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pienas: 250.00 ml
Miltai: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 st.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sultys: 100.00 ml (šviežių arba šaldytų spanguolių)
Saldūs vaniliniai varškės sūreliai 2.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Supilkite į prikaistuvį 150 ml pieno ir užvirinkite.

2. Likusiame piene išmaišykite miltus (turi nelikti gumuliukų) ir supilkite į užvirusį. Pakaitinkite, kol masė sutirštės, tada palikite atvėsti.

3. Kiaušinių trynius ištrinkite su cukrumi.

4. Sudėkite smulkintus sūrelius, supilkite spanguolių sultis ir elektriniu plakikliu suplakite vientisą masę. Sumaišykite su tiršta pieno mase.

Konditerio patarimas. Jei kremas skystokas, įmaišykite į jį žiupsnį brinkintos ir karšto vandens vonelėje ištirpintos želatinos.

Receptas: Apuoko akys
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Riestainiai (1 pakelis): 180.00 g
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Pienas: 1.00 st.
Razinos: 30.00 g
Kaip gaminti

1. Riestainius pamirkykite piene, kol suminkštės.

2. Išplakite varškę, vanilinį cukrų, cukrų ir kiaušinį iki vientisos kreminės masės (cukraus berkite pagal skonį).

3. Išdėliokite riestainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Į kiekvieną įkrėskite varškės masės.

4. Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.

5. Prieš patiekdama į kiekvieno riestainio vidurį įspauskite po raziną.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Maskarponės saldainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.3 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Maskarponės sūris: 150.00 g
Baltasis šokoladas 100.00 g
Nerafinuotas kokosų aliejus 50.00 g
Kokosų drožlės: 100.00 g
Kaip gaminti

1. Į molinį dubenėlį suberkite tarkuotą šokoladą, sudėkite kokosų aliejų. Statykite indą į prikaistuvį su karštu vandeniu ir maišykite, kol masė taps vientisa.

2. Ištraukusi dubenį iš vandens vonelės, po šaukštą įmaišykite maskarponę.

3. Atvėsusią masę palaikykite šaldytuve, tada iš jos aliejumi pateptomis rankomis suformuokite rutuliukus. Apvoliojusi kokosų drožlėmis, padėkite ant kepimo popieriaus, kad sukietėtų.

Verta žinoti

Dėl pikantiškumo į maskarponės masę galite įmaišyti kelis šlakelius konjako ar šaukštą kitą stiprios kavos, įkrėsti savo virtos uogienės ar įpilti vaisių sirupo.

Receptas: Vaikiškas tiramisu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 4.00 valg. š. (riebios)
Kavos sirupas 4.00 valg. š.
Kakava: 4.00 arbat. š.
Pienas: 200.00 ml
Vaniliniai ledai 200.00 g
Sausainiai: 4.00 vnt. („Damų piršteliai“)
Kaip gaminti

1. Varškę, sirupą, kakavą sumaišykite, po truputį pilkite pieną ir gerai ištrinkite. Kai masė pasidarys vienalytė, sumaišykite ją su truputį atšilusiais ledais.

2. Masę išdėliokite į indelius, į kiekvieną įsmeikite po kelis sausainius. Ant viršaus užberkite po žiupsnelį kakavos miltelių.    

Receptas: Gyvasis tortas
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 25
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Datulės: 300.00 g (Tešlai)
Razinos: 400.00 g (Tešlai; arba džiovintų mirkytų slyvų)
Bananai: 200.00 g (Įdarui)
Obuoliai: 200.00 g (Įdarui saldžių obuolių arba kriaušių)
Anakardžių riešutai: 100.00 g (Glajui)
Medus: 2.00 valg. š. (Glajui)
Citrinos: 1.00 vnt. (Glajui citrinų sulčių pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Datules ir razinas sutrinkite elektrine trintuve.

2. Iš gautos lipnios masės torto formoje (su nuimamais šonais) formuokite nestorus „tešlos“ blynus.

3. Dėkite vieną blyną, tada jį pertepkite bananų ir obuolių kremu (vaisius taip pat sutrinkite trintuve). Taip dėkite keletą sluoksnių. Viršutinis sluoksnis turėtų būti datulių ir razinų masės.

4. Torto viršų aptepkite glajumi: smulkiai sutrintais anakardžių riešutais, išplaktais su medumi ir citrinų sultimis.

5. Prieš tiekdama leiskite tortui kelias valandas „susigulėti“.

Receptas: Vaisių salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 28
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Apelsinai: 4.00 vnt. (dideli)
Kiviai: 4.00 vnt.
Medus: 50.00 g
Sultys: 50.00 ml (šviežiai spaustų apelsinų sulčių)
Riešutai: 3.00 valg. š. (žemės, lazdynų arba graikinių riešutų)
Razinos: 2.00 valg. š.
Konjakas (nebūtinai) 40.00 ml
Kaip gaminti

1. Jei naudosite žemės riešutus, trumpai pakepinkite juos orkaitėje, pašalinkite luobeles ir susmulkinkite. Razinas gerai nuplaukite ir palikite nusivarvėti.

2. Nulupkite apelsinus, padalykite skiltelėmis, perpjaukite perpus. Jei odelės labai kietos, jas pašalinkite. Nulupkite ir supjaustykite gabalėliais kivius.

3. Nedideliame inde sumaišykite medų ir apelsinų sultis. Maišykite, kol ištirps medus. Galite įpilti šlakelį konjako. Įmaišykite riešutus ir razinas. Palikite valandėlę pastovėti.

4. Į stiklines taures sluoksniais sudėkite apelsinus ir kivius, užpilkite medaus ir riešutų padažo, dar galite uždėti šaukštą plaktos grietinėlės.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie Ji24