Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Saldusis sekmadienis: gaivių desertų pliūpsnis

Pyragas su vyšniomis
Fotolia nuotr. / Pyragas su vyšniomis
Šaltinis: Ji24.lt
0
Skaitysiu vėliau
A A

Pasilepinkime! Saldūs ir gaivūs desertai – tai mažytė nuodėmė, kuriai neįmanoma atsispirti. O ir kam spardytis, jeigu tai suteikia malonumo!

O tam, kad per daug nesigraužtumėte dėl suvartotų kalorijų, siūlome gaivių, lengvesnių, burnoje tirpstančių skanėstų idėjų. Juk prie puodelio karštos, ką tik išvirtos arbatos patiektas gardumynas dovanoja nepamirštamų akimirkų, įkvepia ir skatina kūrybinius impulsus. Skanaus! 

Receptas: Ledų tortas su braškėmis. Atsigaivinkite!
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
4.1 / 14
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ledai: (vaniliniai) 900.00 ml
Likeris: 150.00 ml (migdolų)
Braškės: 600.00 g
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Sausainiai: 40.00 vnt. ("Damų piršteliai")
Kaip gaminti

1. Ledus palikite šiek tiek aptirpti, tada išmaišykite su 50 ml likerio. Braškes nuplaukite, gražesnes atidėkite, kitas išsukite su milteliniu cukrumi ir ištrinkite pro sietelį, kad išeitų vientisa tyrė (dalį jos atidėkite).

2. Kvadratinę torto formą išklokite kepimo popieriumi taip, kad juo būtų galima uždengti torto viršų. Sausainius išdėliokite per visą dugną ir aptepkite migdolų likeriu.

3. Ant sausainių užtepkitenpusę ledų masės.

4. Ant ledų supilkite braškių tyrę. Dėkite antrą eilę sausainių, apšlakstykite likeriu ir užtepkite likusią ledų masę. Torto viršų užklokite kepimo popieriumi, dėkite į šaldiklį ir laikykite apie 3 valandas, kad gerai sustingtų. Išėmę supjaustykite, užpilkite atidėta braškių tyre, papuoškite braškėmis.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Receptas: Graikiško jogurto tortas. Daug mažiau kalorijų!
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.4 / 50
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sausainiai: 180.00 g (pagrindui)
Cukrus: 50.00 g (pagrindui, 150 g įdarui ir 1 valg. š. papuošti)
Sviestas: 115.00 g (tirpintas – pagrindui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (įdarui)
Kukurūzų krakmolas: 2.00 valg. š. (po 1 valg. š. įdarui ir papuošti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (vanilės ekstraktas – įdarui)
Jogurtas: 600.00 g (tirštas, graikiškas – įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. citrinos sulčių ir 1 valg. š. tarkuotos citrinos žievelės – įdarui)
Braškės: 250.00 g (šviežios – papuošti)
Vanduo: 250.00 ml (papuošti)
Kaip gaminti

PARUOŠKITE TORTO PAGRINDĄ

 

1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 ˚C temperatūros.

 

2. Sausainius susmulkinkite maisto smulkintuvu iki smulkių trupinių. Suberkite į dubenį. Supilkite į tą patį dubenį ištirpintą ir atvėsintą sviestą, suberkite cukrų. Išmaišykite iki vientisos masės.

 

3. Kepimo popieriumi išklokite ar sviestu ištepkite 22 cm skersmens apvalią kepimo formą. Pirštais ir delnais išklokite paruoštą sausainių masę taip, kad tolygiai būtų padengtas kepimo formos dugnas ir sienelės.

 

4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 minučių, kol pagrindas bus tvirtas ir sausas. Prabėgus tiek laiko, išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.

 

PARUOŠKITE TORTO ĮDARĄ

 

1. Į dubenį įmuškite kiaušinius. Elektriniu plaktuvu šiek tiek paplakite. Suberkite cukrų, kukurūzų krakmolą, druską, supilkite vanilės ekstraktą, sudėkite tirštą jogurtą. Plakite, kol gausite vientisą masę. Supilkite citrinų sultis, suberkite žieveles ir gerai sumaišykite. Paruoštą masę supilkite ant iškepto sausainių pagrindo.

 

2. Įdėkite kepimo indą į įkaitintą orkaitę, į patį orkaitės centrą. Kepkite 50 min. ir tuomet patikrinkite. Praverkite orkaitės dureles ir lengvai pajudinkite kepimo formą. Kepinio kraštai turi būti tvirti, o pats centras šiek tiek virpėti, būti kreminės konsistencijos. Jeigu matote, kad masė dar per skysta, kepkite toliau, vis patikrindami kas 5–10 minučių. Kai kepinio konsistencija bus tokia, kokios reikia, išjunkite orkaitę ir perkelkite kepimo indą ant grotelių. Nesijaudinkite dėl kreminės konsistencijos torto centro – vėsdamas jis sutvirtės.

 

3. Atvėsinkite graikiško jogurto tortą iki kambario temperatūros. Tuomet perkelkite į šaldytuvą ir palaikykite jame mažiausiai 4 valandas arba visą naktį.

 

4. Prieš patiekdami, paruoškite torto papuošimą. Braškes supjaustykite plonais griežinėliais ir išdėliokite ant torto viršaus. Į nedidelį prikaistuvį supilkite vandenį, suberkite cukrų ir kukurūzų krakmolą. Sumaišykite. Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirps ir masė pradės tirštėti. Nuimkite nuo ugnies, maišydami šiek tiek atvėsinkite ir tolygiai plonu sluoksniu apipilkite braškes.

 

5. Atvėsinkite, kol torto paviršius sustings. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite.

 

Astos Černės nuotr. / Graikiško jogurto tortas
Astos Černės nuotr. / Graikiško jogurto tortas

 

Graikiško jogurto tortą kepė ir aprašė Asta Černė

Receptas: Pyragas su varške ir rabarbarais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.5 / 14
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (kambario temperatūros)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (1 - tešlai, 3- įdarui)
Miltai: 200.00 g
Cukrus: 100.00 g (pusė stiklinės įdarui ir žiupsnelis tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Rabarbarai: 5.00 vnt. (maždaug 30 cm ilgio jauni lapkočiai - įdarui)
Varškė: 400.00 g (9 proc. riebumo - įdarui)
Jogurtas: 5.00 valg. š. (natūralus - įdarui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (įdarui)
Kaip gaminti
  1. Į dubenį dėkite kambario temperatūros sviestą. Suberkite druską, cukrų ir gerai išsukite mediniu šaukštu. Po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir suminkykite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.
  2. Apelsiną nuplikykite verdančiu vandeniu, nutarkuokite žievelę. Rabarbarus nulupkite, supjaustykite nedideliais griežinėliais. Varškę su cukrumi ištrinkite šakute. Po vieną įmuškite kiaušinius. Sukrėskite natūralų jogurtą, suberkite tarkuotas apelsinų žieveles, išsukite. Įmaišykite smulkintus rabarbarus.
  3. Iš atvėsusios tešlos iškočiokite nestorą, kiek didesnį nei apvalios kepimo formos skersmens lakštą. Jį įtieskite į kepimo formą, kraštelius kruopščiai prilipinkite prie kraštų. Užtieskite kepimo popieriaus lakštu, ant viršaus užberkite džiovintų žirnių. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Atvėsusiame tešlos dubenėlyje tolygiai paskirstykite varškės ir rabarbarų masę. Kiškite atgal į orkaitę ir kepkite apie 45 minutes.  
Receptas: Uogų pudingas
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Batonas: 10.00 riekės (10–12)
Mėlynės: 500.00 g (įvairios uogos: mėlynės, braškės, avietės, vyšnios, juodieji serbentai, gervuogės ir t. t.)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Pasiruoškite du 250 ml talpos dubenėlius.
  2. Nupjaustykite plutelę nuo batono riekelių. Po vieną batono gabalėlį dėkite į dubenėlio dugną. Kitas riekeles išdėliokie ant dubenėlio sienelių taip, kad visos batono riekelės šiek tiek persidengtų ir visas dubenėlis būtų padengtas batono riekelėmis (be tarpų, skylučių ir pan.).
  3. Į prikaistuvį sukrėskite norimas uogas ir suberkite cukrų. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol masė užvirs ir uogos išskirs savo sultis. Sumažinkite ugnį ir dar apie 5 min. kaitinkite. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
  4. Atvėsusias uogas paskirstykite į dubenėlius, išklotus batono riekelėmis. Šiek tiek uogų sulčių pasilikite – jų prireiks patiekiant desertą.
  5. Jeigu batono riekelės yra aukštesnės nei dubenėlio sienelės, užlenkite jas į vidinę pusę, ant uogų. Paimkite dar porą batono riekelių ir uždenkite jomis dubenėlių paviršių taip, kad nebesimatytų uogų.
  6. Ant dubenėlių viršaus uždėkite po mažą lėkštutę, o ant jų – ką nors sunkaus, t. y. „paslėkite“ uogų pudingą. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį.
  7. Kitą dieną nuimkite nuo dubenėlio lėkštelę. Atsargiai peiliu perbraukite per dubenėlio sieneles, kad pudingas lengviau išsiimtų iš indo. „Išverskite“ desertą iš dubenėlių į lėkšteles. Apipilkite likusiomis uogų sultimis. Patiekite nedelsdamos.  

Plačiau skaitykite: Savaitgalio skanėstas: gaivus uogų pudingas

Receptas: Pyragas su vyšniomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 13
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (pagrindui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (trynys - pagrindui ir 2 - įdarui)
Miltai: 250.00 g (pagrindui)
Grietinė: 50.00 g (pagrindui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagrindui)
Kėlimo milteliai: (0,5 - pagrindui) 1.00 arbat. š.
Varškė: 180.00 g (tepamo sūrelio - įdarui)
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š. (įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š. (įdarui)
Vyšnios: 1.00 sauja (įdarui)
Kaip gaminti
  1. Ant lentelės dėkite sviestą. suberkite su kėlimo milteliai sumaišytus miltus, viską sukapokite peilio nugarėle.
  2. Dėkite trynį, sukrėskite grietinę, pasūdykite, suminkykite tešlą. Ją įsukite į maistinę plėvelę, pusvalandį šaldykite.
  3. Vyšnias nuplaukite, išimkite kauliukus, palikite 15 minučių. Išsiskyrusias sultis nupilkite.  
  4. Suplakite kiaušinius. Sudėkite tepamąjį sūrelį, suberkite miltelinį cukrų, išsukite. Iškočiokite ploną lakštą. Įtieskite jį į kepimo formą, kraštelius prispauskite prie šonų.
  5. Ant viršaus užtieskite kepimo popieriaus, užberkite džiovintų žirnių. 10 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Ištraukusi sukrėskite kiaušinių ir sūrio įdarą.
  6. Kepkite dar 15–20 minučių. Ant viršaus tolygiai išdėliokite vyšnias ir dar 5 minutes pakepkite.                
Receptas: Vaisių desertas
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Apelsinai: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Granatas: 1.00 vnt.
Mandarinai: 1.00 vnt. (skardinė sirupe konservuotų)
Žemuogės: 1.00 st. (arba braškių)
Romas: 2.00 valg. š.
Medus: 1.00 valg. š.
Želė: 1.00 vnt. (apelsinų skonio)
Mėtos: 4.00 vnt. (keli švieži lapeliai - papuošti)
Kaip gaminti
  1. Apelsinus nuplaukite, viršūnes nupjaukite, iš vieno išspauskite sultis, kitą susmulkinkite, išrinkite sėklytes.
  2. Granatą nuplaukite, perlaužkite per pusę ir atsargiai, kad neapsitaškytumėte, išimkite sėklas.
  3. Apelsinų minkštimą sumeskite į indą, ten pat sukrėskite nuvarvintus mandarinus, supilkite apelsino sultis, suberkite granatų sėklytes, smulkintas braškes arba žemuoges, supilkite romą ir sukrėskite medų.
  4. Viską išmaišykite ir palikite 20 min., kad susimaišytų skoniai.
  5. Želę užpilkite puse kiekio, nurodyto ant pakuotės, vandens ir maišydama kaitinkite, kol ištirps. Pravėsusią želės masę palengva įmaišykite į vaisių ir apelsinų sulčių mišinį.
  6. Paruoštus apelsinų dubenėlius įdarykite pradėjusia stingti mase ir sudėkite į šaldytuvą.

Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).  

 

Receptas: Ledų tortas
8 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 14
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sausainiai: 250.00 g (trapių avižinių su šokoladu - pagrindui)
Sviestas: 140.00 g (pagrindui)
Cukrus: 2.00 valg. š. (pagrindui)
Riešutai: 1.00 st. (0,5 maltų - pagrindui)
Ledai: (vanilinio plombyro - ledų masei) 800.00 ml
Likeris: 80.00 ml (migdolų - ledų masei)
Grietinėlė: 250.00 g (plakamosios - viršui)
Avietės: 2.00 st. (1,5 - viršui)
Citrinos: 1.00 vnt. (šlakelis sulčių - viršui)
Juodasis šokoladas: 100.00 g (viršui)
Miltelinis cukrus: 2.00 arbat. š. (viršui)
Kaip gaminti
  1. Sausainius sutrupinkite, sugrūskite ar sumalkite mėsmale.
  2. Trupinius sumaišykite su lydytu sviestu, riešutais, cukrumi, masę paskirstykite apvalioje kepimo formoje, suspauskite, apdenkite folija ir 7–8 min. pašaukite į karštą orkaitę. Ištraukusi atvėsinkite.
  3. Ledus apie 15 min. palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų ir būtų lengviau išplakami. Sumaišykite  juos su likeriu, elektriniu plakikliu išplakite iki purumo ir užpilkite ant kepto sausainių pagrindo. Viską trumpai palaikykite šaldiklyje, kad ledų masė sustingtų.
  4. Avietes perrinkite, nuplaukite, gražesnes palikite papuošti, mažesnes pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su citrinų sultimis bei milteliniu cukrumi iki standžių putų išplakta grietinėle. Smarkiai nemaišykite – masė bus blizgi, tarsi marmurinė.
  5. Paruošta grietinėle aptepkite ledų tortą, ant viršaus išdėliokite avietes ir vonelėje virš garų išlydytu šokoladu išraizgykite dailius nėrinius. Paruoštą tortą  mažiausiai 3 val. laikykite šaldiklyje.
  6. Prieš pjaustydami trumpai palaikykite kambario temperatūroje.

Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

 

Receptas: Krepšeliai su įdaru
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta trapi tešla: (pakuotė) 1.00 vnt.
Pienas: 3.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š.
Uogos: (įvairių) 1.00 st.
Riešutai: 3.00 valg. š. (kapotų)
Grietinėlė: 200.00 ml (riebios)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės sulčių ir žievelės)
Rikotos sūris: 250.00 g
Želatina: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Trapią tešlą atšildykite, puodeliu ar stiklinaite išspauskite apskritimus, juos klokite į keksiukams skirtas kepimo formeles ir iškepkite, kaip nurodyta ant pakuotės. 
  2. Grietinėlę išplakite iki putų. Želatiną pamirkykite piene ir ištirpinkite vonelėje virš garų.
  3. Rikotą kelis kartus pertrinkite per sietelį, sumaišykite su želatina, nutarkuota citrinos žievele, sultimis, maltais riešutais, vaniliniu cukrumi.
  4. Kai masės pradės stingti, atsargiai įmaišykite plaktą grietinėlę. 
  5.   Paruoštą masę krėskite į atvėsusias keksiukų formeles ir įdarykite varškės ir grietinėlės kremu.
  6. Keksiukus puoškite šviežiomis uogomis, mėtos šakele, gerai atšaldykite šaldytuve ir patiekite.

Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

 

Receptas: Varškės desertas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 40
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Sutirštintas pienas: 397.00 g (saldintas)
Kreminė varškė: 500.00 g
Kaip gaminti
  1. Visus produktus elektriniu plaktuvu suplakite iki vientisos masės.
  2. Supilkite į sviestu pateptus kepimo indelius (9 cm skersmens) ar vieną didesnį indą (22 cm skersmens).
  3. Kepkite iki 200 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 minučių. Patiekite iš karto, dar šiltą, su norimais priedais: ledais, plakta grietinėle, klevų sirupu ar karamele, šokolado gabalėliais ar uogomis.   
Receptas: Bananų ir „brownie“ sūrio pyragas
20 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.4 / 26
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 170.00 g (šalto – „brownie“)
Juodasis šokoladas: 230.00 g („brownie“)
Cukrus: 400.00 g (250 g – „brownie“ ir 150 g – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (4 didelių – „brownie“ ir 2 tryniai – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Miltai: 210.00 g (140 g – „brownie“ ir 70 g – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Kakava: 2.00 valg. š. (tamsių miltelių – „brownie“)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5 arbat. š. – „brownie“)
Vanilė: 2.00 arbat. š. (1,5 arbat. š. ekstrakto – „brownie“ ir 0,5 arbat. š. – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Šokoladas: 150.00 g (gabalėlių – „brownie“)
Maskarponės sūris: 500.00 g (tinka bet kuris kitas kreminis sūris – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Bananai: 2.00 vnt. (dideli arba 3 maži gerai prinokę bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo folija išklokite 20 x 30 cm dydžio kepimo indo dugną ir sieneles. Foliją galite dar apipurkšti šlakeliu aliejaus.
  2. Į nedidelį prikaistuvį sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą (230 g) ir kubeliais pjaustytą šaltą sviestą. Kaitinkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydamos, kol masė taps lygi ir vientisa. Nuimkite nuo ugnies ir suberkite cukrų. Išplakite elektriniu plaktuvu. Tuomet įmuškite kiaušinius ir vėl plakite iki vientisos masės.
  3. Suberkite į plakinį miltus, kakavos miltelius, druską ir vanilės ekstraktą. Išmaišykite. Sudėkite šokolado gabalėlius ir dar kartą išmaišykite, kad jie pasiskirstytų masėje tolygiai.
  4. Paruoštą brownie masę tolygiai paskirstykite paruoštame kepimo inde.
  5. Į kitą dubenį sudėkite kreminį sūrį, kiaušinių trynius, cukrų ir vanilės ekstraktą. Išplakite iki vientisos masės. Bananus atskirame dubenėlyje maisto smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Įmaišykite į kreminį sūrį.
  6. Paruoštą bananinę kreminio sūrio masę šaukštu paskirstykite ant brownie paviršiaus. Tuomet paimkite aštrų peilį ir perbraukite per paviršių, šiek tiek lengvai pamaišydamos, kartais iškeldamos brownie masę į paviršių.
  7. Paruoštą pyragą kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40–50 min., kol skanėsto vidurys sutvirtės. Išjungę orkaitę, palikite atvėsti. Tuomet nuimkite foliją. Supjaustykite pyragą kvadratėliais ir patiekite.

 

Receptas: Aromatingas vynuogių desertas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.0 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Želatina: 3.00 arbat. š.
Sultys: 2.00 st. (šviesių vynuogių)
Vanilinis cukrus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2-3 valg. š. sulčių)
Vynuogės: 200.00 g
Kaip gaminti
  1. Šlakelyje šalto vandens išlydykite želatiną.
  2. Užvirinkite vynuogių sultis, suberkite vanilinį cukrų, pagardinkite citrinų sultimis ir išmaišykite su lydyta želatina.
  3. Pusę želė supilkite į keturias deserto taures ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų (likusią laikykite šiltai).
  4. Vynuoges perpjaukite pusiau ir peiliu išėmusios sėklas išdėliokite ant sustingusios želė. Apliekite likusia želė ir pastatykite į šaldytuvą.
  5. Kai sustings, ant kiekvienos porcijos uždėkite vanilinių ledų rutulėlių, papuoškite vynmedžio lapais, grietinėle arba apibarstykite migdolo drožlėmis.
Receptas: Sūrio pyragas su mėlynėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.7 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sausainiai: 300.00 g (pyragui)
Sviestas: 150.00 g (lydyto - pyragui)
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (Santa Maria - sūrio įdarui)
Cukrus: 100.00 g (sūrio įdarui)
Kukurūzų krakmolas: 100.00 g (sūrio įdarui)
Sūris: 600.00 g (kreminis Philadelphia - sūrio įdarui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (sūrio įdarui)
Grietinėlė: 100.00 ml (35 proc. riebumo - sūrio įdarui)
Šokoladas: 200.00 g (baltojo - sūrio įdarui)
Mėlynės: 250.00 g (šviežių arba šaldytų - sūrio įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (Santa Maria - sūrio įdarui)
Kaip gaminti
  1. Sutrinkite sausainius ir sumaišykite su lydytu sviestu.
  2. Trintų sausainių masę sudėkite į kepimo indą (24 cm skersmens) ir kepkite orkaitėje 175°C temperatūroje apie 10 minučių.
  3. Iškepusius sausainius, palikite juos atvėsti.
  4. Sumaišykite kreminį ir kaimišką sūrį, cukrų, kukurūzų krakmolą bei kardamoną.
  5. Įmaišykite vieną po kito kiaušinius ir grietinėlę. Išlydykite šokoladą ir supilkite ant viršaus.
  6. Gautą masę tolygiai paskirstykite ant pyrago ir ant viršaus uždėkite mėlynių.
  7. Kepkite pyragą 175°C temperatūros orkaitėje apie 40 minučių.
  8. Kepimo pabaigoje uždenkite indą folija, kad paviršius neapdegtų. Išjungę orkaitę, pyragą dar palikite pastovėti 10 minučių.
  9. Po to, išimkite jį iš kepimo indo ir papuoškite šviežiomis mėlynėmis bei vaniliniu cukrumi.

Receptą atsiuntė Evelina Kochienė

Receptas: Citrininis ryžių pudingas su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pienas: 750.00 ml
Cukrus: 100.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (0.5)
Citrinos: 2.00 vnt. (nutarkuotų žievelių)
Ryžiai: 80.00 g (apvaliagrūdžių)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Obuoliai: 2.00 vnt. (didelių arba 3 - vidutinio dydžio)
Rudasis cukrus: 50.00 g (obuoliams)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (obuoliams)
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų - obuoliams)
Medus: 1.00 valg. š. (obuoliams)
Sviestas: 1.00 valg. š. (obuoliams)
Kaip gaminti
Vanilinis ryžių pudingas su obuoliais
Vanilinis ryžių pudingas su obuoliais
  1. Iš pradžių paruoškite obuolius. Nulupkite juos, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Obuolių kubelius sumaišykite su ruduoju cukrumi, cinamonu, citrinos sultimis ir šaukštu medaus.
  3. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite obuolius ir kaitinkite, retkarčiais pamaišydami, apie 3-5 minutes, kol suminkštės, tačiau kubeliai vis dar išlaikys savo formą.
  4. Paruoštus obuolius atidėkite į šalį, kol išvirs ryžiai.
  5. Į didelį prikaistuvį supilkite pieną, suberkite cukrų, druską, nutarkuotas citrinos žieveles ir apvaliagrūdžius ryžius.
  6. Nuolat maišydami mediniu šaukštu, užvirinkite masę.
  7. Sumažinkite ugnį iki mažos. Kaitinkite, dažnai pamaišydami mediniu šaukštu, apie 30-40 minučių, kol ryžiai taps visiškai minkšti, o konsistencija taps kreminė, bet ne per tiršta.
  8. Ryžiams išvirus, nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
  9. Paskirstykite pudingą į indelius ar stiklines, kuriose norėsite patiekti. Ant viršaus paskirstykite paruoštus obuolius.
  10. Patiekite pudingą dar šiltą arba, jei norite, atvėsinkite iki kambario temperatūros. Taip pat indelius galite uždengti maistine plėvele ir pudingą laikyti šaldytuve iki kitos dienos. Tokiu atveju, prieš patiekdami, palaikykite pudingą kambario temperatūroje 5-10 minučių. Skanaus!
Receptas: Pieno ir avokadų ledai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Avokadai: 4.00 vnt. (gerai prinokusių)
Pienas: 400.00 ml (400 - 500 - natūralaus)
Cukrus: 200.00 g („Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos žievelės ir sulčių)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (nutarkuotos žievelės ir sulčių)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. („Dansukker“ su natūralia vanile)
Kaip gaminti
  1. Į dubenį supilkite citrinų sultis, suberkite žieveles, cukranendrių cukrų ir vanilinį cukrų. Viską išmaišykite.
  2. Maišydami užvirinkite ant nesmarkios ugnies ir dar pakaitinkite, iki ištirps cukranendrių cukrus.
  3. Dubenį nukelkite nuo viryklės ir palikite atvėsti.
  4. Avokadų minkštimą sudėkite į plakti skirtą indą, supilkite ir pasigamintą sirupą bei pieną.
  5. Viską gerai išplakite, iškart supilkite į formeles ir sudėkite į šaldiklį.
  6. Kai ledai apstengs, įsmeikite į juos medinius pagaliukus arba vienkartinius medinius įrankius.
  7. Tada vėl sudėkite į šaldiklį.
  8. Kai norėsite išimti ledus iš formelių, šias trumpam įmerkite į šiltą vandenį.

Receptas  DANSUKKER

Receptas: Vyne virtos kriaušės su gervuogių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vynas: 200.00 ml (baltas)
Sultys: 150.00 ml (apelsinų)
Vaisinė degtinė: 50.00 ml
Medus: 2.00 valg. š.
Cukrus: 250.00 g (150 - kriaušėms ir 100 - padažui)
Kriaušės: 4.00 vnt. (4 - 6)
Grietinėlė: 300.00 g (purškiama)
Gervuogės: 100.00 g (šaldytų - padažui)
Kaip gaminti

1. Padažui gervuoges atitirpinkite, užpilkite cukrumi ir palikite, kad susidarytų sirupo.

2. Vyną, sultis ir degtinę užvirinkite puode kartu su 300 ml vandens, medumi ir cukrumi.

3. Kriaušes plonai nulupkite. Smailiu peiliu perpjaukite pusiau, išpjaukite sėklynus ir žiedų vietos dalį. Puseles sudėkite į karštą vyną ir troškinkite ant nedidelės ugnies apie pusvalandį. Palikite atvėsti skystyje.

4. Kriaušes patiekite apipiltas gervuogių padažu ir papuoštas purškiamosios grietinėlės kauburėliais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

!DAUGIAU ĮVAIRIŲ DESERTŲ IDĖJŲ RASITE ŠTAI ČIA 

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie Ji24