Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Savaitgalio desertui: 15 skanėstų su riešutais

Saldumynai
Fotolia nuotr. / Saldumynai
Šaltinis: Ji24.lt
0
Skaitysiu vėliau
A A

Kaip žinia, riešutai – puikus naudingųjų medžiagų šaltinis. Žiemą verta jų įtraukti kuo daugiau į savo valgiaraštį. Beje, mėgautis riešutais gali būti ne tik naudinga, bet ir labai skanu. Imkime ir pasigaminkime su jais kokį gardų savaitgalio desertą!

APIE TAI, DĖL KO VERTA VALGYTI RIEŠUTUS, SKAITYKITE STRAIPSNYJE „KUO MŪSŲ ORGANIZMUI NAUDINGI RIEŠUTAI“.

Receptas: Biscotti su riešutais
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (ir 1 kiaušinio baltymas)
Cukrus: 125.00 g
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Migdolai: 150.00 g (galite įpilti kelis lašelius migdolų esencijos)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (pagal skonį citrinos sulčių)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Migdolus nuplaukite, nusausinkite, padžiovinkite orkaitėje, susmulkinkite ir sumaišykite su miltais bei kepimo milteliais.
  2. Kiaušinius iki purios masės išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi.
  3. Gautą masę supilkite į miltus, pagardinkite citrinų sultimis, pagal skonį pasūdykite ir vėl išplakite elektriniu plakikliu.
  4. Iš tešlos drėgnomis rankomis formuokite pailgas nedideles duoneles (kepant jos padidės), jas aptepkite plaktu kiaušinio baltymu.
  5. Biscotti kepkite iki 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20–30 min.
  6. Pravėsusius kepalėlius supjaustykite nedidelėmis riekelėmis, jas išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir, kol biscotti išdžius, palaikykite dar karštoje, bet jau išjungtoje orkaitėje.
Receptas: Riešutų skanėstas
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 15
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lazdynų riešutai: 2.00 st.
Cukrus: 375.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (pusė šaukštelio)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis malto)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Vanduo: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Riešutus suberkite į popieriumi išklotą skardą ir paskrudinkite karštoje orkaitėje, pašalinkite nusilupusias luobeles. Riešutai turi pagelsti ir šiek tiek apskrusti.

2. Nedideliame puode sumaišykite cukrų su vandeniu, kad cukraus kristalai sudrėktų. Nemaišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol cukraus kristalai ištirps, o masė taps tamsaus gintaro spalvos – apie 10 min.

3. Suberkite karštus riešutus ir prieskonius, kuo greičiau išmaišykite mediniu šaukštu ir sukrėskite masę ant sviestu patepto kepimo popieriaus.

4. Tolygiai paskirstykite, uždenkite sviestuoto popieriaus lakštu ir lengvai pakočiokite kočėlu, kad skanėstas būtų vienodo storio. Kai šiek tiek pravės, supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais ir leiskite visiškai atvėsti.

Receptas: Florentinai su riešutais ir džiovintais vaisiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žemės riešutai 200.00 g
Džiovinti vaisiai (razinos, spanguolės, vyšnios, mangų cukrintiniai) 200.00 g
Sviestas: 100.00 g
Grietinė: 1.00 valg. š.
Cukrus: 200.00 g
Kaip gaminti

1. Karštoje orkaitėje trumpai paskrudinkite žemės riešutus, pašalinkite luobeles. 100 g riešutų sumalkite, likusius susmulkinkite.

2. Puode ištirpykite sviestą su cukrumi, maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol masė taps vientisa ir įgaus auksinį atspalvį, įmaišykite grietinę.

3. Suberkite džiovintus vaisius, smulkintus ir maltus riešutus, atsargiai maišydama kaitinkite maždaug minutę.

4. Skardą išklokite kepimo popieriumi, šaukštu suformuokite apskritus blynelius, kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Palikite atvėsti.

Receptas: Balta nuga su riešutais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.1 / 14
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Medus: 400.00 g
Lazdynų riešutai: 500.00 g
Cukrus: 250.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (baltymai)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Vaflių lakštai (apskriti) 2.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Riešutus nuplaukite, nuvarvinkite ir išdžiovinkite. Pakepinkite sausoje keptuvėje, atvėsinkite ir nulupkite luobeles.

2. Sukrėskite medų į puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol jis iš permatomo virs matiniu, tik neleiskite užvirti. Suberkite cukrų, maišydama toliau kaitinkite, kol masė taps vientisa ir šviesiai geltonos spalvos. 

3. Dubenyje iki standžių putų suplakite kiaušinių baltymus.

4. Toliau kaitindama medaus ir cukraus mišinį po šaukštelį pamažu įmaišykite kiaušinių baltymus. Masė turi būti tiršta ir beveik baltos spalvos. Toliau kaitinkite ant silpnos ugnies maždaug 30 min., neleiskite užvirti. Galiausiai suberkite vanilinį cukrų, dalimis sudėkite riešutus.

5. Masę sukrėskite ant vaflio lakšto, tolygiai paskirstykite aliejumi patepta mentele, uždėkite kitą lakštą, šiek tiek paspauskite, atvėsinkite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 12 val. laikykite šaldytuve. Aštriu peiliu supjaustykite gardėsį norimo dydžio gabalėliais.

Receptas: Sluoksniuotas skanėstas su riešutais ir džiovintais vaisiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
4.4 / 14
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (minkštas)
Sutirštintas pienas: 400.00 g (1 indelis "Rududu")
Riešutai: 125.00 g (smulkintų kepintų riešutų mišinys)
Džiovinti vaisiai: 125.00 g (smulkinti įvairūs)
Kaip gaminti

1. Sluoksniuotą tešlą atšildykite ir supjaustykite norimo dydžio keturkampiais (nelabai mažais). Suklokite tešlos lakštus į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10–15 minučių arba kol gražiai iškils ir parus.

2. Iškeptus lakštus atvėsinkite.

3. Sutirštintą pieną išplakite su minkštu sviestu. Vaisius ir riešutus sumaišykite. Kiekvieną lakštą aptepkite kremu (vieną palikite trupiniams), apibarstykite vaisių ir riešutų mišiniu ir sudėkite vieną ant kito. Kiekvieną sluoksnį šiek tiek paspauskite. Paskutinis sluoksnis turi būti kremo.

4. Atidėtą tešlos lakštą sutrupinkite ir trupiniais apibarstykite viršutinį kremo sluoksnį. Skanėstą suvyniokite į foliją ar kepimo popierių, gerai iš viršaus suspauskite rankomis ir per naktį laikykite šaldytuve.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Saldus vyniotinis su „Nutella“ ir lazdyno riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.8 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (kambario temperatūros)
Cukrus: 1.00 puodelis
Grietinė: 180.00 g (3/4 puodelio)
Miltai: 180.00 g (3/4 puodelio)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Migdolai: 4.00 g (1/2 arbat. š. migdolų ekstrakto)
Cinamonas: 4.00 g (1/2 arbat. š.)
Druska: 4.00 g (1/2 arbat. š.)
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Kakava: 2.00 valg. š.
Kremas „Nutella“: 1.00 puodelis
Lazdynų riešutai: 80.00 g (1/3 puodelio)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.

2. Kepimo skardoje paskleiskite lazdyno riešutus ir kaitinkite įkaitintoje orkaitėje apie 8 minutes, kol nuo riešutų atšoks odelės.

3. Išimkite iš orkaitės, leiskite atvėsti. Nuimkite odeles, susmulkinkite nedideliais gabalėliais ir atidėkite į šalį.

4. Sumažinkite orkaitės karštį iki 190 laipsnių temperatūros.

5. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Atidėkite į šalį.

6. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius ir cukrų iki baltos purios masės (apie tris minutes).

7. Sudėkite grietinę ir išplakite.

8. Suberkite miltų mišinį ir lėtai išplakite iki vientisos masės.

9. Galiausiai šaukštu įmaišykite migdolų ekstraktą.

10. Supilkite paruoštą tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą (apie 32x45 cm dydžio), paskleiskite tolygiai ir išlyginkite paviršių.

11. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol paviršius taps gražiai auksinės spalvos.

12. Kol biskvitas kepa, ant lygaus paviršiaus pasitieskite panašaus dydžio kepimo popieriaus lakštą. Apibarstykite jį pora šaukštų miltelinio cukraus ir kakavos.

13. Biskvitui iškepus, išimkite iš orkaitės ir iš karto apverskite, paguldydami ant kepimo popieriaus lakšto su cukraus pudra ir kakava. Kepimo popierių, su kuriuo biskvitas kepė, taip pat palikite.

14. Iš karto biskvitą su abiem kepimo popieriaus lakštais suvyniokite į vyniotinį. Padėkite ant grotelių ir palikite atvėsti.

15. Kai biskvitas atvėsta, atvyniokite. Nuimkite kepimo popierių.

16. Biskvitą tolygiai aptepkite „Nutella“ ir apibarstykite smulkintais kepintais lazdyno riešutais.

17. Suvyniokite biskvitą atgal į vyniotinį.

18. Patiekite, pjaustykite riekelėmis ir ragaukite. Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „Saulėta virtuvė“

Receptas: Morkų pyragas su graikiniais riešutais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 12
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Margarinas: 40.00 g ((arba sviestas))
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 160.00 g (80 g - tešlai ir 80 g - viršui)
Sirupas: (svarainių) 50.00 ml
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja (kapoti)
Gvazdikėliai: 2.00 vnt. (2 - 3)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Sviestas: 30.00 g (viršui)
Grietinėlė: 125.00 ml (viršui)
Kaip gaminti

1. Miltus persijokite ir sumaišykite su cinamonu, muskatu, trintais gvazdikėlius ir kepimo milteliais.

2. Kiaušinius išplakite, sumaišykite su aliejumi, cukrumi ir sirupu, tada viską pilkite į miltų mišinį, įmaišykite lydytą sviestą ir viską gerai išsukite.

3. Morkas nuskuskite, sutarkuokite, sumaišykite su džiovintais riešutais ir įmaišykite į tešlą. Nedidelę kepimo formą patepkite riebalais, supilkite tešlą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.

4. Paruoškite užpilą: cukrų, sviestą, grietinėlę užvirinkite nedideliame puodelyje, pakaitinkite kelias minutes ir nukaiskite. Pyragą apliekite užpilu ir dar 5 minutėms pašaukite į orkaitę. Puoškite marcipaninėmis morkytėmis.

 

 

Receptas: Keksas su riešutais ir džiovintais vaisiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.0 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Džiovinti vaisiai ir riešutai: (razinos, spanguolės, pistacijos, graikiniai, lazdynų riešutai) 300.00 g
Sviestas: 125.00 g
Cukrus: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kaimiški)
Pienas: 100.00 ml
Medus: 50.00 g (skysto)
Imbieras: 2.00 arbat. š. (malto)
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 arbat. š. maltų džiovintų žievelių)
Kaip gaminti

1. Džiovintus vaisius ir riešutus užpilkite verdančiu vandeniu ir mirkykite, kol jis atvės. Nusunkite ir paberkite ant virtuvinio rankšluosčio apdžiūti.

2. Sviestą su cukrumi išsukite elektriniu maišytuvu. Sukant po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, medų, įberkite imbiero.

3. Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, apelsinų žieveles ir maišydami po truputį suberkite į sviesto masę. Sudėkite džiovintus vaisius ir riešutus, išmaišykite.

4. Tešlą sukrėskite į sviestu pateptą ir maltais džiūvėsiais pabarstytą kekso formą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių. Ataušinkite formoje ir pabarstykite milteliniu cukrumi.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Receptas: Šokoladiniai sausainiai su riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.2 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 75.00 g
Cukrus: 250.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 500.00 g (kvietiniai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kakava: 125.00 g (miltelių)
Juodasis šokoladas: 50.00 g (tarkuoto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Žemės riešutai: 100.00 g (arba lazdynų)
Kaip gaminti

1. Kambario temperatūros sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų, kiaušinį išplakite elektriniu plaktuvu. Suberkite miltus, kepimo miltelius, kakavą, tarkuotą šokoladą, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Įmaišykite kapotų riešutų.

2. Šaukštu formuokite sausainius ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą paliekant 5 cm tarpus.

3. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių. Sausainius keletą minučių vėsinkite orkaitėje ir išimkite.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Receptas: Šokoladinis pyragas su riešutais ir razinomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.6 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 150.00 g
Sviestas: 180.00 g
Cukrus: 300.00 g
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstrakto)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 150.00 g (aukščiausios rūšies)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Razinos: 50.00 g (tamsiųjų be kauliukų)
Graikiniai riešutai: 50.00 g
Lazdynų riešutai: 50.00 g
Miltelinis cukrus: 1.00 puodelis (0,5)
Kaip gaminti

1. Šokoladą ir sviestą nuolat maišydami ištirpinkite inde, įstatytame į verdantį vandenį. Nukelkite nuo ugnies ir palikite šiek tiek atvėsti.

2. Į atvėsusią šokolado masę įmaišykite cukrų, vanilės ekstraktą, po vieną – kiaušinius. Suberkite miltus su kepimo milteliais, įberkite druskos ir išmaišykite.

3. Razinas nuplikykite ir supjaustykite, graikinius riešutus sutrupinkite, lazdynų – suskaldykite. Viską palengva įmaišykite į tešlą.

4. Kvadratinę 20 cm x 20 cm dydžio formą išklokite kepimo popieriumi. Šaukštu sudėkite tešlą.

5. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Palikite atvėsti formoje mažiausiai valandą ir supjaustykite kvadratėliais. Pabarstykite milteliniu cukrumi.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Receptas: Šokoladinis pyragas su graikiniais riešutais
6 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
4.3 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Sviestas: 125.00 g (minkštas)
Cukrus: 80.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kakava: 3.00 arbat. š. (karti)
Amaretas: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Miltai: 3.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Į smulkintuvą sudėkite smulkintą šokolado plytelę, cukrų, druską, kakavą ir keletą kartų impulsyviai pamalkite. Tada sudėkite likusius produktus, išskyrus graikinius riešutus, ir sumalkite iki vientisos masės.
  2. Masę iškrėskite į sviestu išteptą ir kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (dydis –  18 x 18 cm), pyrago aukštis turi būti apie 2 cm. Apibarstykite graikiniais riešutais, dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 12– 15 minučių. Orkaitę išjunkite ir palikite pyragą orkaitėje dar 5 minutes.  Tik neperkepkite – pyragas turi būti drėgnas. Pravėsusį pyragą supjaustykite kvadratėliais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Desertinis sviestas su graikiniais riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.0 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (nesūdyto kambario temperatūros)
Medus: 1.00 valg. š. (skysto)
Graikiniai riešutai: 2.00 valg. š. (kepintų)
Kaip gaminti
  1. Išmaišykite sviestą su medumi.
  2. Suberkite smulkintus graikiškus riešutus ir juos  įmaišykite į sviestą.
  3. Ant virtuvinės plėvelės ar plastikinio maišelio sukrėskite sviestą ir suformuokite pailgą volelį. Dėkite į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.
  4. Skanaukite su duoniukais/trapučiais/krekeriais, paskrudinta duona, blynais, ar netgi vieną. Laikykite šaldytuve.

Receptas iš tinklaraščio KEISTAI PAPRASTA

Receptas: Tinginys su riešutais ir džiovintais vaisiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.4 / 19
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sausainiai: 500.00 g
Sviestas: 200.00 arbat. š. (netinka tepusis riebalų mišinys)
Sutirštintas pienas: 250.00 g (skardinė saldinto)
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Kakava: 3.00 valg. š.
Džiovinti vaisiai: 1.00 sauja
Riešutai: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Sausainius sulaužykite gabaliukais tiesiai į nemažą dubenį. Sudėkite nuplautus ir apdžiovintus vaisius, truputį pasmulkintus riešutus ir gerai išmaišykite.
  2. Sviestą išlydykite, sumaišykite su sutirštintu pienu ir kakavos milteliais. Sudėkite nedideliais gabaliukais sulaužytą šokoladą ir maišydami kaitinkite, kol ištirps.
  3. Šiek tiek praaušusią sviesto masę sukrėskite ant sausainių, gerai išmaišykite, sukrėskite į formą ir gerai suspauskite. Galima sukrėsti ant maistui skirtos plėvelės ir suvynioti į ritinį.

 

Receptas: Saldūs cinamoniniai riešutai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.5 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Migdolai: 200.00 g (arba kiti mėgstami)
Graikiniai riešutai: 100.00 g (arba kiti mėgstami)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas)
Vanduo: 1.00 valg. š.
Cukrus: 135.00 g
Rudasis cukrus: 65.00 g
Cinamonas: 30.00 g
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kajano)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
  2. Riešutus nuplikykite: sudėkite į dubenėlį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite minutę. Vandenį nupilkite, o riešutus labai gerai nusausinkite.
  3. Kiaušinio baltymą ir šaukštą vandens išplakite iki lengvų baltų putų. Suberkite riešutus ir išmaišykite. Atidėkite į šalį.
  4. Kitame dubenėlyje sumaišykite cukrų, rudąjį cukrų, cinamoną, druską ir kajanus. Suberkite ir dubenį su riešutais. Išmaišykite, kad visi riešutai tolygiai pasidengtų mase.
  5. Paskleiskite riešutus ant kepimo popieriumi išklotos skardos vienu sluoksniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kas 10 min. vis pamaišydami, kad riešutai apskrustų iš visų pusių.
  6. Atvėsinkite ir supilstykite į maišelius ar stiklainėlius. Sandariame inde laikomi riešutai gali išbūti iki mėnesio.
Receptas: Vafliai su šokoladiniu padažu ir skrudintais riešutais
5 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 13
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grietinėlė: 125.00 ml (riebi plakamoji)
Juodasis šokoladas: 150.00 g
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Lazdynų riešutai: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, o ant šio tolygiai paskleiskite lazdynų riešutus. Įkaitusioje orkaitėje kepkite apie 10 min., kol riešutų luobelės atšoks. Išimkite skardą iš orkaitės, atvėsinkite, kol galėsite riešutus laikyti rankose. Tuomet, trindami tarp delnų, pašalinkite riešutų luobeles. Paruoštus riešutus visiškai atvėsinkite. Tada susmulkinkite peiliu ar maisto smulkintuvu iki nedidelių gabalėlių.
  2. Pasiruoškite šokoladinį padažą. Į prikaistuvį supilkite grietinėlę. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir suberkite į grietinėlę smulkinto šokolado gabalėlius. Palikite pastovėti porai minučių, o tuomet maišykite, kols gausis vientisa masė. Įberkite šaukštą miltelinio cukraus (ar daugiau, jei norite saldesnio padažo) ir išmaišykite.
  3. Iškeptus vaflius apšlakstykite dar šiltu šokoladiniu padažu ir apibarstykite kepintais lazdynų riešutais. Patiekite nedelsiant.

VAFLIŲ TEŠLOS RECEPTĄ RASITE ČIA. 

! DAUGIAU SKANĖSTŲ SU RIEŠUTAIS RECEPTŲ RASITE ČIA.

Komentarai
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie Ji24