Publikuota: 2012 gruodžio 30d. 09:24
Ji24.lt

Tortas Naujiesiems. Išsirinkite ir gaminkite!

Po kalėdinio valgymo maratono, tikriausiai pyragų nesinori? Bet Naujųjų metų sutiktuvėms tikriausiai pasiruošite ką nors skanaus. Siūlome išsirinkti!
Gaivus nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu
Gaivus nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu

Gaivus nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu 

12 asmenims. Pagaminsite per 1 val. 15 min. (neskaičiuojant stingimo laiko)

 

Produktai

Torto pagrindui

400 g trapių sausainių; 170 g saldžios grietinėlės sviesto; 100 g lazdynų riešutų.

Viršutiniams sluoksniams

500 g maskarponės sūrio; indelis saldaus sutirštinto pieno; 200 ml plakamosios grietinėlės; 8 arbat. š. želatinos; pakelis vyšnių ar braškių skonio želė; 100 g uogų (tinka šviežios arba šaldytos braškės, vyšnios, avietės); 20 g smulkinto cinamono. 

 

Kaip gaminti

1. Susmulkinkite smulkintuvu riešutus, sausainius iki trupinių ir sumaišykite su lydytu sviestu.

2. Gautą masę dėkite į torto formą ir formuokite torto pagrindą. Kad sustingtų, 30 min. dėkite į šaldytuvą.

3. Užpilkite želatiną šaltu vandeniu ir palikite 30 min., kad išbrinktų.

4. Iki vientisos masės sumaišykite maskarponę su sutirštintu pienu. Svarbiausia, kad nebūtų gumuliukų.

5. Išplakite iki standžių putų grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į maskarponės ir sutirštinto pieno masę.

6. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite šilto vandens vonelėje ir atvėsusią atsargiai įmaišykite į gautą masę.

7. Gautą maskarponės masę pilkite ant torto pagrindo ir, jeigu mėgstate, gausiai apibarstykite cinamonu. Dėkite į šaldytuvą.

8. Paruoškite braškių arba vyšnių želė ir sumaišykite su uogomis. Kad ji būtų standesnė, pilkite mažiau vandens nei nurodyta ant pakelio, pavyzdžiui, 350–400 ml.

9. Atvėsusią želė užpilkite ant maskarponės masės ir palikite, kad sustingtų.

 

IŠBANDYKITE!

Fotolia nuotr./Keptas sūrio pyragas
Fotolia nuotr./Keptas sūrio pyragas
Keptas sūrio pyragas
Fotolia nuotr./Kavos tortas
Fotolia nuotr./Kavos tortas
Kavos tortas

 

JEI NEMĖGSTATE SALDŽIAI

Autorės nuotr./Napoleonas su laaiaa
Autorės nuotr./„Napoleonas“ su lašiša
„Napoleonas“ su lašiša
Autorės nuotr./Lietinių blynų tortas
Autorės nuotr./Lietinių blynų tortas
Lietinių blynų tortas


 

Taip pat skaitykite:

Savaitgalio desertas

Saldi sekmadienio popietė

Kulinarijos pamokėlė: kaip iškepti purų biskvitą

9 idėjos savaitgalio desertui

Savaitgalio desertas – maskarponės skanėstai

Kulinarijos pamokėlė: gaminame Pavlovos tortą

Sekmadienio desertas

Skaityti visus komentarus 6
Komentuoti straipsnį
Žymės: Desertas, Tortas
PRISIMINTI
ATSTATYTI
Pranešti klaidą
Pažymėkite klaidą tekste, pele paspaudę kairijį pelės klavišą
Užpildykite klaidos formą ir išsiųskite
Komentuoti
* - privalomi laukai

Komentaras įrašytas

Naujausi komentrai

Komentarų nėra
Į viršų

Kitos naujienos

Gaminame namuose

Tobulas pasiūlymas – vakarienė per 15 minučių!

Tokia jau ta mūsų kasdienybė: nespėjame sumirksėti, o žiemą keičia pavasaris, pavasarį – vasara. Laikrodžio rodyklėms besisukant stulbinamu greičiu, bėgame ir skubame, bandydami įgyvendinti savo planus. O kol sukamės beprotiškoje karuselėje, vadinamoje „kasdienybe“, turime prisiminti ir tokius paprastus dalykus kaip vakarienė.
Gaminame namuose

Ypatingas Velykų valgiaraštis: nuo užkandžių iki karštųjų patiekalų bei desertų!

Na, štai – pavasaris atšuoliavo, laukai ir medžiai nužaliavo, margučiai numargavo… Velykos – puiki proga susiburti seniai besimačiusiai šeimynai, artimiesiems ir draugams. O kokie smagūs susitikimai be šventinių patiekalų? Kviečiame sutikti šias šventes, kupiniems pavasarinio siautulio, energijos ir pasimėgauti maloniai gomurį nuteikiančiais patiekalais!
Gaminame namuose

Į sveikatą: sočių salotų TOP–10

Pavasaris taip ir vilioja paskanauti kažko lengvo ir gaivaus. Taig šiandien dovanojame sočių ir nekaloringų salotų receptų dešimtuką. Patiekalai tikrai neapsunkins skrandžio!
Gaminame namuose

Iš močiutės receptų skrynelės: švilpikai

Kad ir kiek daug naujovių siūlytų kulinarinis pasaulis, kad ir kiek daug naujų kulinarinių knygų kasmet papildytų mūsų kolekciją, kartais labai gera prisiminti senąją Lietuvos virtuvę, pasklaidyti seną močiutės užrašų knygelę...
Žymės:Bulvės, Receptai
Gaminame namuose

3 vanilinio kremo idėjos

Vanilinis padažas arba kremas – tai puikus pagardas, suteikiantis nepakartojamo skonio įvairiausiems desertams. Tačiau kaip jį paruošti, kad jis tirptų burnoje? Dalijamės receptais ir patarimais.
Gaminame namuose

Ruošiamės iškylai gamtoje: šašlykų marinatai ir receptai

Kai saulė vartosi debesyse, tai nuodėmė tokiu oru namuose sėdėti. Marš į lauką – kepti ir valgyti šašlykų!
Žymės:Kalakutiena
Gaminame namuose

Smaližių puota: 3 gardūs ryžių pudingai

Jau vien tas žodis – pudingas – atrodo, tiesiog tirpsta ant liežuvio galiuko... Nenuostabu, kad ir desertas, besislepiantis už šio žodžio, yra vertas nuodėmės. Tarp visų pudingų variantų, vienas už kitą skanesnių ir įdomesnių, paskutiniu metu ypatingo populiarumo sulaukia ryžių pudingas: ir sveikas užkandis, ir skanus desertas viename indelyje.
Žymės:Receptai
Gaminame namuose

Savaitgalio skanėstas – 15 gardžiausių apkepų

Ir vėl atšuoliavo, septynmyliais batais atkeliavo puikusis savaitgalis. Artimieji jau veržiasi į virtuvę reikalaudami „kažko tokio“?
Gaminame namuose

16 pikantiškų patiekalų skonio gurmanams

Penktadienis – savaitgalio pranašas, o kai už lango toks oras... Belieka tik pamaloninti savo skonio receptorius iki tobulos ir pakilios nuotaikos!
Gaminame namuose

Šv. Patriko dienai – žalieji savaitgalio pietūs

Kovo 17-ąją dieną Airijoje minima labai žalia nacionalinė šventė – Šv. Patriko diena.