Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš močiutės receptų skrynelės: koldūnai su jautiena

Nesunku pastebėti, kad senosios lietuvių virtuvės patiekalai pasižymi ne tik puikiu skoniu, tačiau ir sotumu: bulves, miltus ir mėsą mūsų močiutės iš virtuvės spintelių ir šaldytuvų traukdavo tikrai dažnai – tam, kad šeimai ant stalo patiektų, kaip pačios sakydavo, drūtus pietus, suteiksiančius energijos visos ilgos dienos darbams.
Koldūnai su jautienos įdaru.
Koldūnai su jautienos įdaru. / Astos Černės nuotr.
Temos: 1 Koldūnai

Vienas iš tokių sočių patiekalų, populiarus jau nuo senų laikų, yra koldūnai. Tradiciniai koldūnai būdavo ruošiami su malta jautiena, nors būta ir kitų variantų: su grybais, su kumpiu, kiauliena, daržovėmis.

Šiandien šių skanumynų yra pilni prekybos centrų šaldytuvai ir visiškai nenuostabu, kad šiuolaikinis žmogus, išgirdęs koldūnų pavadinimą, iš karto pagalvoja apie šaldytus pusgaminius. Tačiau prieš kelias dešimtis metų situacija buvo visiškai kita: namų šeimininkės viską ruošdavo pačios namuose. Minkydavo ir labai plonai kočiodavo tešlą, maldavo mėsą, ruošdavo įdarą ir kruopščiai rankomis formuodavo mažus koldūniukus...

Negalime sakyti, kad pagaminti naminius koldūnus yra juokingai lengva. Galbūt ir nesunku, bet tai tikrai pareikalaus šiek tiek jūsų brangaus laiko. Kita vertus – kartais laiko tokiems dalykams atrasti tikrai verta. Tam, kad prisimintume nostalgiškus vaikystės laikus ir tam, kad sau primintume, jog naminis maistas visuomet yra skanesnis, tikresnis, jaukesnis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius