Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įsimintinai dienai – pyragai su vaisiais

Kas nudžiugins moksleivį, net jei jam šis rugsėjis mokykloje – ne pirmas? Saldžios akimirkos su artimaisiais ir tradicinis skanusis pyragas. Jei tokios tradicijos šeimoje nesukūrėte, gal pats metas apie ją pagalvoti?
Varškės pyragas su spanguolėmis
Varškės pyragas su spanguolėmis / skanuseksperimentai.blogspot.com nuotr.

Taip pat skaitykite: Rugsėjo 1-osios šventei – gardžiausių tortų receptai 

Trupininis pyragas
Receptas: Trupininis pyragas su džiovintais abrikosais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.6 / 11
Receptas
Ingredientai
Margarinas: 320.00 g
Vermutas: 100.00 ml (vaisiams mirkyti)
Cukrus: 1.00 st.
Vanilinis cukrus: 16.00 g
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Miltai: 500.00 g
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Abrikosus nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu, nusausinkite, užpilkite vermutu ir palikite 2 valandas, kad abrikosai išbrinktų, tada juos susmulkinkite.

2. 200 g margarino, 150 g cukraus ir vanilinį cukrų išsukite iki vientisos masės. Kai neliks cukraus kristalų, įmuškite kiaušinius.

3. 300 g miltų ir kepimo miltelius sumaišykite ir suberkite į kiaušinių ir cukraus masę. Tešlą paskleiskite keturkampėje, riebalais išteptoje kepimo formoje. Ant jos paskleiskite smulkintus abrikosus.

4. Likusius miltus, margariną, cukrų ir vanilinį cukrų sumaišykite ir mase apibarstykite abrikosus.

5. Pyragą kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

6. Atvėsintą supjaustykite gabalėliais, apibarstykite milteliniu cukrumi ir papuoškite mėtų lapeliais.

Suskleisti
Aviečių ir kriaušių pyragas
Receptas: Aviečių ir kriaušių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.4 / 7
Receptas
Ingredientai
Avietės: 250.00 g
Kriaušės: 2.00 vnt. (didelės)
Sviestas: 150.00 g (ir gabalėlis kepimui)
Cukrus: 150.00 g
Migdolai: 150.00 g
Miltai: 150.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (nubrauktas šaukštelis)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.

2. Migdolus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, trumpai pakepinkite orkaitėje ir sumalkite.

3. Uogas nuplaukite ir nuvarvinkite. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinį, įmaišykite miltus, cinamoną ir maltus migdolus.

5. Apvalią maždaug 25 cm skersmens formą patepkite sviestu. Ant dugno išdėliokite kriaušių griežinėlius, sukrėskite pusę tešlos, tolygiai paskirstykite, lygiu sluoksniu suberkite uogas, ant viršaus sukrėskite likusią tešlą.

6. Kepkite 180ºC temperatūros orkaitėje 40–50 min., kol paviršius gražiai paruduos. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar pyragas tikrai iškepęs. Leiskite atvėsti, viršų pabarstykite milteliniu cukrumi, papuoškite avietėmis ir mėtų lapeliais.  

Kulinaro patarimas: pyragą galite patiekti ir karštą su vaniliniais ledais, nesaldžia plakta grietinėle ar maskarponės sūriu.  

Suskleisti
Šokoladinis pyragas su džiovintomis slyvomis
Receptas: Šokoladinis pyragas su džiovintomis slyvomis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.9 / 7
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (2 - kiaušiniai ir 3 - baltymai)
Sviestas: 100.00 g
Cukranendrių cukrus „Demerara“: 100.00 g
Cukrus: 50.00 g („Dansukker“ cukraus „Farinas“)
Džiovintos slyvos: 200.00 g
Migdolai: 180.00 g (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kakava: 3.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š. (kvietinių)
Brendis: 5.00 valg. š.
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š. („Dansukker“)
Kaip gaminti
  1. Slyvas nuplikykite, nusausinkite, suberkite į dubenėlį ir apliekite brendžiu.
  2. Palikite 1-3 val. pamerktas. Baltymus išplakite su druska iki putų.
  3. Kiaušinius su cukranendrių cukrumi kitame dubenėlyje irgi išplakite iki putų.
  4. Šokoladą ištirpinkite dubenėlyje virš karšto vandens garų.
  5. Kambario temperatūros sviestą su cukrumi „Farinas“ išplakite iki purumo.
  6. Įmaišykite ištirpintą šokoladą, išplaktus kiaušinius, riešutus, kakavą, miltus. Kai masė bus vientisa, įmaišykite baltymus.
  7. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, susmeikite į tešlą slyvas.
  8. Kepkite 30 min. 160 °C orkaitėje ir likusias 20-25 min. – 180 °C orkaitėje.
  9. Iškeptą pyragą pabarstykite cukraus milteliais.

Receptas DANSUKKER

Suskleisti
Obuolių pyragas su riešutais
Receptas: Obuolių ir riešutų pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 2
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g
Rudasis cukrus: 300.00 g
Obuoliai: 4.00 vnt.
Riešutai: 100.00 g (karijos)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Aliejus: 200.00 ml
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kakava: 1.00 valg. š.
Cinamonas: 3.00 g (pusė šaukštelio)
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Įkaitintoje orkaitėje trumpai paskrudinkite karijas, susmulkinkite.

2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

3. Dubenyje sumaišykite miltus, rudąjį cukrų, kepimo miltelius, kakavą ir druską.

4. Kitame dubenyje sumaišykite obuolius, miltinį cukrų, cinamoną ir riešutus. Įberkite šaukštą miltų.

 5. Atskirame inde suplakite kiaušinius su vaniliniu cukrumi, įmaišykite aliejų. Supilkite mišinį į miltus, gerai išmaišykite. Galiausiai į tešlą sudėkite obuolius ir riešutus.

6. Sukrėskite tešlą į apskritą skardą, tolygiai paskirstykite, pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug valandą. Atvėsinkite.

7. Tiekite pyragą su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.

Suskleisti
Vokiškas pyragas su slyvomis
Receptas: Tradicinis vokiškas pyragas su slyvomis (Zwetschgenkuchen)
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 15
Receptas
Ingredientai
Miltai: 180.00 g
Saldžiosios grietinėlės sviestas 80.00 g
Cukrus: 80.00 g
pakelis 1.00 vnt.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Slyvos: 600.00 g (arba 25 vnt.)
Kaip gaminti

1. Sviestą, kad suminkštėtų, palaikykite kambario temperatūroje ir išmaišykite su cukrumi ir kiaušinio tryniu.

2. Į gautą masę suberkite kepimo miltelius ir miltus. Išminkykite tešlą.

3. Apvalią kepimo formą išklokite tešla.

4. Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir padalykite jas į keturias dalis.

5. Slyvų puseles dėkite minkštimu į viršų – taip užpildykite visą kepimo formą. Geriausia pirmą eilę pradėti dėti nuo krašto ir artėti kepimo formos vidurio link. Taip slyvomis apdėliotas pyragas šiek tiek primena ežiuką.

6. Kepkite 180°С įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.

Suskleisti
Šokoladinis obuolių pyragas
Receptas: Šokoladinis obuolių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.9 / 25
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g
Cukrus: 200.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Lazdynų riešutai: 125.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Miltai: 200.00 g
Cinamonas: 2.00 arbat. š.
Kakava: 2.00 valg. š.
Pieniškas šokoladas 200.00 g
Obuoliai: 5.00 vnt.
Romas 50.00 ml
Kaip gaminti

1. Sviestą ištrinkite su cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite susmulkintus riešutus, kepimo miltelius, 200 g miltų, cinamoną ir kakavą. Viską gerai išmaišykite.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Kepimo formą ištepkite sviestu.

3. Penkis obuolius nulupkite, supjaustykite gabaliukais, sumaišykite su romu ir sudėkite į tešlą. Ją supilkite į formą ir kepkite 50–60 min.

4. Iškepusiam pyragui leiskite atvėsti ir apipilkite ištirpintu šokoladu.  

Suskleisti
Indiškas kriaušių pyragas
Receptas: Indiškas kriaušių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.1 / 8
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g (kvietinių - tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (1 tešlai ir 2 įdarui)
Cukrus: 200.00 g (1 valg. š. tešlai, 150 g sirupui ir 2 valg. š. įdarui)
Sviestas: 80.00 g (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Vanduo: 500.00 ml (sirupui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (sirupui)
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (sirupui)
Kriaušės: 6.00 vnt. (įdarui)
Grietinė: 200.00 g (įdarui (arba grietinėlės))
Sezamo sėklos: 200.00 g (įdarui)
Aguonos (įdarui) 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Tešlai sviestą sumaišykite su miltais, įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, druską ir įpilkite šaukštą vandens. Paruoštą tešlą suvyniokite į foliją ir įdėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.

2. Paruoškite sirupą: į verdantį vandenį suberkite cukrų su prieskoniais.

3. Kriaušes nulupkite, perpjaukite perpus, išimkite sėklas ir sudėkite į sirupą. Virkite pusvalandį.

4. Išvirtas kriaušes išgriebkite iš sirupo, atvėsinkite ir sudėkite ant iš šaldytuvo išimtos, iškočiotos ir į kepimo indą įtiestos tešlos.

5. Likusį sirupą kaitinkite ant silpnos ugnies tol, kol išgaruos vanduo ir liks tąsi masė.

6. Sezamų sėklas, aguonas, kiaušinius, grietinę (ar grietinėlę) ir cukrų išplakite ir užpilkite ant kriaušių.

7. Pašaukite į orkaitę pusvalandžiui. Kai atvės, apšlakstykite išvirtu sirupu.

SKANAUS!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Trupininis obuolių pyragas
Receptas: Trupininis obuolių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 168
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 250.00 g
Cukrus: 10.00 valg. š.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltai: 3.00 st.
Obuoliai: 600.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Sutarkuokite sviestą.

2. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.

3. Iš sviesto, kiaušinių, 7 šaukštų cukraus sumaišykite tešlą ir padėkite į šaldymo kamerą valandai laiko atšalti.

4. Obuolius supjaustykite gabalėliais.

5. Kiaušinio baltymus suplakite su likusiu cukrumi ir cinamonu.

6. Tešlą sutarkuokite tarka sviestu pateptame kepimo inde. Truputį tešlos pasilikite užtarkuoti ant viršaus. Sutarkavusi tešlą, suberkite obuolių gabalėlius, sukrėskite suplaktus baltymus ir ant viršaus dar užtarkuokite šiek tiek tešlos.

7. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.

Skanaus !

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Obuolių ir riešutų pyragas
Receptas: Obuolių ir riešutų pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
1.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Sluoksiuota tešla: (1,5 pakelio - 3 lakštai) 1.00 vnt.
Kinkanai: 50.00 g
Marcipanai: 200.00 g
Sūris: 3.00 valg. š. (grietinėlės sūrio)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Obuoliai: 2.00 vnt. (2 - 3 vnt.)
Graikiniai riešutai: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite ir pakočiokite. Kinkanus minutę pavirkite, atvėsinkite ir supjaustykite žiedais.

2. Marcipaną, grietinėlės sūrį ir cukrų išsukite, mase aptepkite tešlos lakštus.

3. Iš obuolių specialiu įrankiu išskobkite šerdis. Obuolius supjaustytkite žiedais ir sudėkite ant sūrio masės, ant jų – kinkanus.

4. Viršų pabarstykite smulkintais riešutais. Kepkite 225 laipsnių orkaitėje 15–18 minučių.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Suskleisti
Sūrio pyragas su citrinomis
Receptas: Sūrio pyragas su citrinomis
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.1 / 26
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 200.00 g (avižinių - pagrindui)
Riešutai: 5.00 valg. š. (maltų (recepto autorė naudojo lazdynų) - pagrindui)
Sviestas: 100.00 g (kambario temperatūros - pagrindui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (M dydžio - sūrio masei)
Cukrus: 1.00 puodelis (236ml - sūrio masei)
Citrinos: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio - sulčių - sūrio masei)
Kukurūzų krakmolas: 2.00 valg. š. (sūrio masei)
Sūris: 250.00 g („Philadelphia“ - sūrio masei)
Maskarponės sūris: 250.00 g (sūrio masei)
Kaip gaminti
  1. Avižinius sausainius smulkiai sutrupinkite ir sumaišykite su maltais riešutais, minkštu sviestu.
  2. Gautą masę verskite į kepimo formą (recepto autorė naudojo 24 cm skersmens), išklotą kepimo popieriumi, paskirstykite po paviršių ir šiek tiek suslėkite rankomis. Pastatykite į šaldytuvą.
  3. Kiaušinius suplakite su cukrumi, sudėkite kambario temperatūros sūrį, krakmolą, įspauskite citrinų sultis.
  4. Viską gerai išplakite iki vientisos masės ir išlyginkite ant šaldytuve sutvirtėjusio sausainių pagrindo.
  5. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių, kepkite apie 80 minučių.
  6. Pyragą atvėsinkite kambario temperatūroje, tada atšaldykite šaldytuve ir skanaukite.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Apverstas kriaušių pyragas
Receptas: Apverstas kriaušių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.5 / 11
Receptas
Ingredientai
Sirupas: („Dansukker“ šviesiojo - karamelei) 120.00 ml
Cukrus: 1.00 valg. š. („Dansukker“ cukraus „Farinas“ - karamelei)
Vanduo: 60.00 ml (karamelei)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. („Dansukker“ su natūralia vanile - karamelei)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (tešlai)
Kriaušės: 3.00 vnt. (nuluptų - tešlai)
Sirupas:(auksaspalvio „Dansukker“ - tešlai) 120.00 ml
Sviestas: 160.00 g (tešlai)
Miltai: 100.00 g (ryžių - tešlai)
Kvietiniai miltai:(tešlai) 50.00 g
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (1/2 malto - tešlai)
Kaip gaminti
  1. Karamelei į puodą supilkite šviesųjį sirupą ir vandenį, suberkite cukrų „Fariną“ ir vanilinį cukrų.
  2. Maišydami kaitinkite ant nesmarkios ugnies. Kai cukrus ištirps, supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  3. Kriaušes supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais ir sluoksniais sudėkite į skardą ant supiltos karamelės.
  4. Tešlai elektriniu plaktuvu vidutiniu greičiu dubenyje plakite kiaušinius ir auksaspalvį sirupą apie 2 min.
  5. Supilkite prie jų ištirpintą (bet nekarštą) sviestą. Suberkite abejus miltus, kardamoną. Plakite tešlą apie1 min., iki taps vientisa.
  6. Supilkite ją ant kriaušių skardoje. Kepkite 170-180 °C orkaitėje 30-40 min. Iškeptą pyragą palikite atvėsti.
  7. Tada atsargiai išverskite į lėkštę. Skanu pagardinti „Dansukker“ cukrumi su cinamonu.

Receptas DANSUKKER

Suskleisti
Kriaušių pyragas su migdolais
Receptas: Kriaušių pyragas su migdolais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g (200 g - tešlai ir 4 valg. š. - įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. tarkuotų žievelių - tešlai ir 2 arbat. š. tarkuotų žievelių - įdarui)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (maltas. 1/4 arbat. š. - tešlai ir 1/2 arbat. š. - įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Cukrus: 175.00 g (75 g - tešlai ir 100 g - įdarui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Sviestas: 200.00 g (125 g sviesto ar margarino - tešlai ir 2 valg. š. - įdarui)
Migdolai: 100.00 g (kapoti - įdarui)
Kriaušės: 4.00 vnt. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Miltus išsijokite ant stalo ir išmaišykite su tarkuotomis citrinų žievelėmis, maltu muskatu, druska. Į vidurį suberkite cukrų. Padarykite duobutę ir į ją įmuškite kiaušinį.

2. Sviestą arba margariną supjaustykite mažais gabalėliais ir išdėliokite aplink kiaušinį. Viską kapokite dideliu plačiu peiliu, kol susidarys vienodi trupiniai. Juos greitai išminkykite, kad nuo rankų neįšiltų riebalai (antraip pyragas nebus trapus). Iš tešlos padarykite rutulį, jį įsukite į plėvelę ir mažiausiai valandai dėkite į šaldytuvą. Iš atšalusios tešlos iškočiokite 26–30 cm skersmens lakštą. Ant jo paskleiskite kapotus migdolus.

3. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Cukrų, miltus, citrinų žieveles ir muskatą išmaišykite. Pusę mišinio užbarstykite ant kriaušių, išmaišykite ir paskirstykite ant tešlos. Ant viršaus supilkite likusią cukraus masę. Viršų apdėliokite sviesto gabalėliais.

4. Tešlos kraštus užlankstykite. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes, kol įdaras išputos, kriaušės suminkštės ir tešla gražiai parus. Palikite aušti orkaitėje maždaug 30 minučių. Patiekite su ledais.  

                                                                                 

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Suskleisti
Biskvitinis pyragas
Receptas: Biskvitinis pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 5
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Miltai: 1.00 st.
Cukrus: 1.00 st.
Krakmolas: 6.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kokosų drožlės: 1.00 st. (trečdalis)
Sviestas: 100.00 g
Abrikosai: 10.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Kiaušinių trynius kruopščiai atskirkite nuo baltymų.
  2. Baltymus atšaldykite, suberkite pusę kiekio cukraus ir išplakite iki standžių putų.
  3. Kiaušinių trynius su likusiu cukrumi ir žiupsneliu druskos plakite, kol cukrus visiškai ištirps, o masė kelis kartus padidės.
  4. Šiek tiek baltymų masės labai atsargiai sumaišykite su tryniais, po šaukštą berkite su krakmolu sumaišytus persijotus miltus, įmaišykite likusius baltymus, tešlą krėskite į riebalais pateptą stačiakampę kepimo formą, ant viršaus išdėliokite abrikosų skilteles.
  5. Tolygiai paskirstykite su tirpintu sviestu sumaišytas kokosų drožles.
  6. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Dėmesio! Kepdama nevarstykite durelių, antraip pyragas sukris.
Suskleisti
Kriaušių pyragas
Receptas: Kriaušių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
4.3 / 6
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Rudasis cukrus: 1.00 st. (0.5)
Kėlimo milteliai: (nubraukto) 1.00 arbat. š.
Rūgpienis: 150.00 ml
Miltai: 1.00 st.
Kriaušės: 8.00 vnt. (8 - 10)
Grietinėlė: 100.00 ml (kremui)
Likeris: 150.00 ml (kriaušių - kremui)
Želatina: 5.00 g (kremui)
Kaip gaminti
  1. Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu šalto virinto vandens, palikite išbrinkti.
  2. Keturias nuluptas kriaušes supjaustykite kubeliais, likusias neluptas – plonais griežinėliais.
  3. Konditerio patarimas. Smulkinti vaisiai nepatamsės, jeigu apšlakstysite juos šviežiomis citrinų arba svarainių sultimis.
  4. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius sudėkite į plakimo indą, suberkite cukrų, plakite iki purumo.
  5. Konditerio patarimas. Šaldytuve atvėsintų kiaušinių trynius su cukrumi greičiau išsuksite. Į baltymus prieš plakant gerai įberti žiupsnelį druskos – bus standesni. 
  6. Sukrėskite su kepimo milteliais sumaišytą rūgpienį, gerai išsukite. Po šaukštą įmaišykite miltus, paskui smulkintas kriaušes, galiausiai supilkite išplaktus kiaušinių baltymus.
  7. Konditerio patarimas. Prieš dėdami į tešlą smulkintas kriaušes, nuvarvinkite citrinų sulčių perteklių, antraip pyragas neiškils.
  8. Gautą masę tolygiai paskirstykite kepimo popieriumi išklotoje apvalioje formoje. Prismaigstykite plonų kriaušių griežinėlių.
  9. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 1 val. 15 min.
  10. Konditerio patarimas. Į tarpelius tarp kriaušių griežinėlių galite įberti migdolų drožlių ar kokių nors rūgštesnių džiovintų uogų, pavyzdžiui, spanguolių.   
  11. Kiaušinių  likerį sumaišykite su grietinėle. Maišydami plona srovele supilkite karšto vandens vonelėje ištirpintą atvėsusią želatiną.
  12. Stingstančiu kremu apliekite atvėsusį pyragą, pusvalandį palaikykite šaldytuve.       
  13. Konditerio patarimas. Kremą galite ruošti su mėgstamų uogų, airiško kremo ar grietinėlės likeriu.     

                              

Suskleisti
Migdolų ir obuolių pyragas
Receptas: Migdolų ir obuolių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.6 / 19
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 300.00 g
Sviestas: 195.00 g
Obuoliai: 4.00 vnt.
Migdolai: 120.00 g (trintų)
Cukrus: 60.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5)
Kaip gaminti
  1. Paprastus sausainius (recepto autorė naudojo Seimo) sutrinkite blenderiu.
  2. Ant silpnos ugnies išlydykite sviestą (130 g). Viską sumaišykite ir suberkite į kepimo indą.
  3. Kraštus suformuokite aukštesnius, dugną priplokite.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Pagrindą kepkite apie 10min.    
  5. Kol kepa, pasigaminkite torto vidurį. Cukrų sumaišykite su smulkintais migdolais (beje, recepto autorė naudojo caster cukrų, jei tokio  neturite, reikėtų rinktis kuo smulkesnį).    
  6. Išlydykite sviestą (65 g), gretai sumaišykite su biria mase.  
  7. Įmuškite vieną kiaušinį tiesiai į tešlą. Kito baltymą išplakite iki standžių putų (likusio trynio šiam receptui nebeprireiks), tada atsargiai šaukštu viską sumaišykite ir užpilkite ant paruošto pagrindo.    
  8. Nulupkite obuolius, padalinkite į dvi dalis, supjaustykite lygiomis riekelėmis. Kiekvieną aptepkite citrinos sultimis ir atsargiai dėkite ant pyrago.   
  9. Kepkite 40 min. 160 laipsnių temperatūroje.   
  10. Kai pyragas iškeps, galima apibrastyti milteliniu cukrumi.

Receptas iš tinklaraščio IEVOS RECEPTAI

Suskleisti
Varškės pyragas su obuoliais
Receptas: Varškės pyragas su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.1 / 30
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Rudasis cukrus: 1.00 st. (pusės st.)
Vanilinis cukrus: 25.00 g (1 pakelis)
Manai: 1.00 st.
Grietinėlė: 200.00 ml (13 proc. riebumo)
Varškė: 600.00 g (liesa)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 - 2 arbat. š. žievelių)
Obuoliai: 3.00 vnt. (3 - 4 vnt.)
Džemas: 4.00 valg. š. (abrikosų)
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kiaušinius įmuškite į dubenį ir plakite su ruduoju cukrumi, vaniliniu cukrumi, kol pasidarys balta masė.

2. Į atskirą indą supilkite stiklinę manų kruopų, užpilkite grietinėle, gerai išmaišykite ir palikite 10–20 minučių brinkinkite.

3. Varškę išmaišykite su kiaušinių plakiniu, manų kruopomis, kepimo milteliais, tarkuotomis citrinų žievelėmis.

4. Masę sukrėskite į sviestu išteptą ir džiūvėsiais pabarstytą formą. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

5. Obuolius nulupkite, perpjaukite, išpjaukite sėklalizdžius. Iškiliojoje dalyje puseles įpjaukite ir sudėkite ant apkepto pyrago. Kepkite dar apie 20 minučių.

6. Abrikosų džemą pakaitinkite ant silpnos ugnies ir užpilkite ant kepinio. Viršų pabarstykite milteliniu cukrumi.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Suskleisti
Spanguolių pyragas
Receptas: Spanguolių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.4 / 43
Receptas
Ingredientai
Spanguolės: 2.00 st. (šviežios arba šaldytos)
Sviestas: 170.00 g (kambario temperatūros)
Miltai: 200.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 130.00 g (po pusę stiklinės baltojo ir rudojo)
Grietinė: 60.00 ml
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 arbat. š. tarkuotų žievelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.

2. Elektriniu plaktuvu išsukite sviestą ir cukrų. Maišykite, kol masė taps puri, po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite vanilinį cukrų ir tarkuotas citrinos žieveles, sukrėskite grietinę. Dalimis įmaišykite miltus. Tešla turi būti tiršta.

3. Sukrėskite ją į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu pateptą skardą, tolygiai paskirstykite.

4. Ant tešlos berkite su dviem šaukštais miltų sumaišytas spanguoles. Pašaukite į 190 °C temperatūros orkaitę, kepkite 30 min.

5. Uždenkite folija, kad uogos nesuskrustų, ir kepkite dar 30 min. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar pyragas iškepė. Palikite atvėsti. Prieš tiekdama pabarstykite miltiniu cukrumi.

Suskleisti
Sūrpyragis su džiovintomis slyvomis
Receptas: Sūrio pyragas su džiovintomis slyvomis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 16
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 200.00 g (recepto autorė naudojo „Gaidelis su aguonomis“)
Sviestas: 90.00 g (kambario temperatūros)
Maskarponės sūris: 500.00 g (kambario temperatūros)
Kondensuotas pienas: 390.00 g (saldinto)
Želatina: 10.00 g (miltelių)
Džiovintos slyvos: 150.00 g
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų)
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Brendis: 20.00 ml (keli šlakeliai)
Kaip gaminti
  1. Naudosime 26 cm skersmens tortinę. Jei turite laiko, slyvas užpilkite brendžiu ir palaikykite nors ir per naktį, recepto autorė taip jas „brandino“ vos kelias valandas.
  2. Džiovintas slyvas pasmulkinkite peiliu, užpilkite vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis ir negailėdami apšlakstykite brendžiu.
  3. Atidėkite slyvas į šoną kelioms valandoms.
  4. Sausainius sumalkite ir sumaišykite su minkštu sviestu.
  5. Gautą masę suberkite į kepimo popieriumi išklotą tortinę ir rankomis išlyginkite, prislėkite paviršių. Pastatykite į šaldytuvą.
  6. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, kad vos apsemtų ir palikite išbrinkti.
  7. Maskarponę iki vientisos masės išplakite su kondensuotu pienu.
  8. Šiek tiek brendyje pasigėrusias slyvas sumalkite iki norimos konsistencijos (aš pamaliau taip, kad liktų vienas kitas sveikas gabalėlis).
  9. Želatiną ištirpinkite  (tik jokiu būdu neužvirkite) ir greitai įplakite į kreminio sūrio masę, kurią supilkite ant atšalusio sausainių pagrindo.
  10. Ant viršaus, šaukštu išdėliokite slyvų masę ir paskirstykite ją po visą, dar nesustingusio pyrago plotą.
  11. Pastatykite pyragą į šaldytuvą ir pjaukite mažiausiai po 4–5 valandų.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Havajietiškas apverstas ananasų pyragas
Receptas: Havajietiškas apverstas ananasų pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 36
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 185.00 g (125 g – tešlai ir 60 g – pyrago viršui)
Cukrus: 185.00 g (125 g – tešlai ir 60 g - pyrago viršui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstrakto)
Ananasų sirupas: (iš konservų) 1.00 valg. š.
Miltai: 125.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1,5)
Druska: 1.00 arbat. š. (¼)
Medus: 1.00 valg. š. (skaidraus – pyrago viršui)
Ananasai: 4.00 riekės (4–5 konservuoti žiedai – pyrago viršui)
Uogos: (papuošti – nebūtina) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1.  Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros. Ištepkite riebalais 20 cm skersmens kepimo formą.
  2. Pirmiausia paruoškite viršutinę pyrago dalį. Sviestą gerai išsukite su cukrumi bei medumi ir juo padenkite formosdugną. Dėkite konservuoto ananaso griežinėlį į vidurį. Likusius vaisiaus griežinėlius perpjaukite per pusę ir išklokite formos pagrindą neliesdami sienelių.
  3.  Pyrago tešlai gerai išsukite sviestą su cukrumi, įpilkite vanilės ekstrakto ir muškite po vieną kiaušinį. Viską gerai sumaišykite.
  4.  Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais, suberkite į sviestą, išmaišykite ir įpilkite ananasų sirupo. Vėl viską gerai išmaišykite.
  5.  Tešlą užpilkite ant pyrago viršaus ir atsargiai tolygiai paskirstykite ją. Nesugadinkite pyrago viršaus.
  6.  Kepkite orkaitėje 25 minutes. Kaip patikrinti, ar pyragas iškepė? Įkišite medinį pagaliuką ar dantų krapštuką į pyragą ir ištraukite – jis turi būti švarus, neaplipęs. Išimkite kepinį iš orkaitės ir leiskite keletą minučių jam atvėsti. Apverskite pyragą ant lėkštės ir patiekite šiltą arba kambario temperatūros. Tai, kas buvo jūsų pyrago apačioje (konservuotų ananasų griežinėliai cukraus glazūroje), atsidurs jo viršuje.

 

Suskleisti
Trupininis obuolių pyragas su nektarinais
Receptas: Trupininis obuolių pyragas su nektarinais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.5 / 16
Receptas
Ingredientai
Miltai: 8.00 valg. š.
Sviestas: 90.00 g
Grietinė: 3.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Cukrus: 5.00 valg. š. (1 valg. š. cinamoninio cukraus ir 4 valg. š. uogienių cukraus)
Obuoliai: 5.00 vnt.
Nektarinai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Į miltus sutarkuokite šaltą sviestą, įberkite citrinos žievelių, suberkite 2 šaukštus uogienių cukraus, išmaišykite. Sudėkite kepimo miltelius, sumaišytus su grietine ir vėl išmaišykite šakute. Turėtų gautis trupininė masė.

2. Mažesnę jos pusę pasidėkite valandai į šaldytuvą - bus viršui apiberti. Į likusią trupininę masę supilkite šalto vandens šaukštą ir išminkykite. Taip pat palaikykite šaldytuve.

3. Torto formą ištepkite sviestu ir iš tešlos suformuokite pagrindą su kraštais. Supilkite obuolinę masę, paruoštą iš tarkuotų obuolių, sumaišytų su cinamonu bei 2 šaukštais uogienių cukraus.

4. Ant viršaus užberkite trupininę tešlą, sukaišiokite pjaustytus nektarinus.

5. Kepkite apie 45 min. 180 °C temperaūros orkaitėje. Papuoškite nektarinine gėle.

Autorės nuotr./Trupininis obuolių pyragas su nektarinais
Autorės nuotr./Trupininis obuolių pyragas su nektarinais

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė 

 

 

 

 

 

 

Suskleisti
Varškės pyragas su spanguolėmis
Receptas: Varškės pyragas su spanguolėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 106
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g (tešlai)
Kakava: 30.00 g (natūralios kakavos milteliai - tešlai)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (maltas - tešlai)
Miltelinis cukrus: 250.00 g (100 g tešlai ir 150 g įdarui)
Sviestas: 250.00 g (150 g tešlai ir 100 g įdarui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (1 tešlai ir 3 įdarui)
Cukrus: 20.00 g (2 pakeliai cukraus su burbonine vanile - įdarui)
Spanguolės: 1.00 st. (šviežios - įdarui)
Kreminė varškė: 500.00 g (įdarui)
Grietinėlė: 150.00 ml (įdarui)
Kukurūzų krakmolas: 3.00 valg. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Tešlos komponentus sumaišykite kombaine, padarykite tešlos kamuolį ir palaikykite 30 min. šaldytuve.

2. Įdarui ištirpintą ir atvėsintą sviestą gerai išmaišykite su likusiais ingredientais, išskyrus spanguoles. Tik nedarykite to plaktuvu, nes pateks per daug oro ir kepimo metu įdaras pakils, tačiau vėliau labai sukris. Geriausia maišykite įmerkiamu smulkintuvu.

3. 2/3 tešlos išklokite išardomos 26 cm skersmens formos dugną suformuodamos kraštelius. Supilkite pusę įdaro, suberkite spanguoles ir užpilkite likusį įdarą.

4. Rankomis užtrupinkite likusią tešlą. Kepkite apie 1 val. 180 laipsnių temperatūroje. Kai iškeps – palikite atvėsti. Skaniausias kitą dieną po nakties šaldytuve.

Receptas iš tinklaraščio „Kulinarijos laboratorija“

Suskleisti
Kriaušių pyragas
Receptas: Kriaušių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Kriaušės: 8.00 vnt.
Miltai: 300.00 g
Lazdynų riešutai: 100.00 g (kapoti)
Riešutai: 100.00 g (žemės)
Cukrus: 300.00 g
Sviestas: 180.00 g
Kepimo milteliai: 20.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Ištirpinkite sviestą ir į jį sudėkite mažais gabalėliais sulaužytą šokoladą. Atvėsinkite.

2. Išplakite kiaušinius su cukrumi, suberkite miltus, cinamoną, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir išmaišykite.

3. Į gautą masę supilkite jau atvėsusį sviesto bei šokolado mišinį. Lazdyno ir žemės riešutus paskrudinkite keptuvėje, sutrinkite ir įmaišykite į tešlą.

4. Kepimo skardą ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi ir užpilkite pusę turimos tešlos. Sudėkite nuluptas ir skiltelėmis supjaustytas kriaušes, o ant viršaus supilkite likusią masę.

5. Šaukite į jau įkaitintą orkaitę ir kepkite ne ilgiau kaip penkiasdešimt minučių. Ilgiau nekepkite, nes pyragas sukietės. 40 min kepkite 180 laipsnių, o likusias dešimt - 150 laipsnių temperatūroje.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Šokoladinis pyragas
Receptas: Šokoladinis pyragas su kriaušėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 25 min.
3.6 / 12
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Kriaušės: 4.00 vnt.
Miltai: 300.00 g
Cukrus: 300.00 g
Sviestas: 250.00 g
Šokoladas: 3.00 vnt. (plytelės)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Riešutai: 1.00 sauja (arba pabarstukai - papuošti)
Kaip gaminti

1. Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą ir sudėkite mažais gabalėliais sulaužytą šokoladą. Maišykite, kol masė taps vientisa.

2. Palikite dubenėlį, kad atvėstų. Tuomet išplakite kiaušinius su cukrumi. Suberkite miltus, cinamoną, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir dar kartą viską sumaišykite.

3. Supilkite jau atvėsusį sviesto ir šokolado mišinį. Tada imkite kepimo skardą, ištepkite ją sviestu ir įpilkite tik pusę turimos tešlos. Sudėkite nuluptas ir skiltelėmis pjaustytas kriaušes, paskui ant viršaus supilkite likusią tešlos dalį.

4. Šaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite ne ilgiau kaip 50 min., antraip pyragas bus kietas. Ištraukite saldėsį iš orkaitės, apibarstykite, jei norite, spalvotų pabarstukų ar smulkintų riešutų.

Suskleisti
Biskvitinis pyragas su citrinomis ir grietinėle
Receptas: Biskvitinis pyragas su citrinomis ir grietinėle
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 8.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltelinis cukrus: 260.00 g
Krakmolas: 50.00 g
Miltai: 2.00 valg. š.
Citrinos: 3.00 vnt.
Grietinėlė: 500.00 ml (plakama)
Vanilinis cukrus: 3.00 valg. š. (ekstraktas)
Kaip gaminti

1. Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite. Įberkite 100 g miltelinio cukraus ir plakite, kol masė sustandės.

2. Trynius su 150 g miltelinio cukraus rankiniu plakikliu plakite tol, kol pašviesės. Trečdalį trynių masės šaukštu atsargiai įmaišykite į išplaktus baltymus, tada įmaišykite likusią.

3. Į kiaušinių masę įsijokite krakmolą, miltus, supilkite iš citrinos išspaustas sultis ir palengva išmaišykite.

4. Apskritą skardą išklokite kepimo popieriumi, sukrėskite pusę kiekio tešlos. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje (įjungę ventiliatorių) apie 25 minutes. Išėmę iš orkaitės atvėsinkite skardoje. Iš jos atsargiai iškelkite peiliu. Iš likusios tešlos iškepkite antrą biskvitą.

5. Grietinėlę išplakite su cukrumi, vanilės ekstraktu ir vienos citrinos sultimis.

6. Pirmą biskvitą apibarstykite nuo vienos citrinos nutarkuotomis žievelėmis ir puse šaukšto išsijoto miltelinio cukraus.  Aptepkite varškės kremu, uždėkite antrą biskvitą.

7. Pyrago viršų apibarstykite nuo likusios citrinos nutarkuotomis žievelėmis ir puse šaukšto miltelinio cukraus. Per naktį laikykite šaldytuve uždengtą (kad neprisigertų pašalinių kvapų). Išimkite prieš patiekiant.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

 

Suskleisti
Varškės pyragas su abrikosais
Receptas: Varškės pyragas su abrikosais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 14
Receptas
Ingredientai
Abrikosai: 450.00 g (konservuoti)
Varškė: 350.00 g (grūdėtoji)
Cukrus: 50.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Krakmolas: 30.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Bruknių uogienė: 100.00 g
Kaip gaminti

1. Šaldytos tešlos lakštus atšildykite ir iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo.

2. Abrikosus nusunkite, truputį sirupo palikite. Apskritą išardomą skardą išklokite kepimo popieriumi, dugną ir kraštus apdėkite tešlos stačiakampiais (turi nebūti tarpų). Kepti 200 laipsnių orkaitėje 10 minučių.

3. Varškę sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, krakmolu, kiaušiniais ir keturiais šaukštais abrikosų sirupo.

4. Skardą su apkepusia tešla išimkite iš orkaitės, supilkite varškės masę. Viršų apdėkite abrikosais: pusę jų dėkite duobutėmis į apačią, pusę – į viršų.

5 Abrikosų duobutes pripildykite bruknių uogienės. Kepkite orkaitėje dar 15–20 minučių. Kai pyragas atvės, galite pabarstyti milteliniu cukrumi.  

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Suskleisti
Ypatingas kriaušių pyragas
Receptas: Ypatingas kriaušių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
4.0 / 8
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 220.00 g (arba margarinas)
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (kiaušinis bei trynys tešlai ir 3vnt. - įdarui)
Cukrus: 210.00 g (80 g - pyragui, 80 g - įdarui, 50 g - želė sluoksniui)
Miltai: 250.00 g (250-300 g)
Biskvitas: ( 1/3 gatavo papločio) 1.00 vnt.
Kriaušės: 2.00 vnt. (2-3 vnt. įdarui)
Varškės sūris: 300.00 g (22 proc. riebumo įdarui)
Pudingas: 1.00 vnt. (vanilinis, miltelių įdarui)
Grietinėlė: 75.00 ml (35 proc. riebumo, plakama įdarui)
Vynas: 300.00 ml (300-350 ml sausas raudonas - želė sluoksniui)
Prieskoniai: (karšto vyno - želė sluoksniui) 1.00 valg. š.
Želatina: 2.00 valg. š. (želė sluoksniui)
Džemas: 50.00 g (abrikosų - papuošimui)
Migdolai: 50.00 g (skrudinti, plokštelės papuošimui)
Kaip gaminti

1. Iš 150 g kambario temperatūros sviesto, kiaušinio, trynio, cukraus ir miltų išminkykite tešlą, susukite į foliją ir laikykite šaldytuve valandą. Atšalusią tešlą iškočiokite, įtiekite į riebalais išteptą atsegamą kepimo formą ir apspauskite kraštus. Įdėkite trečdalį biskvito (jį supjaustykite į tris dalis). Kriaušes nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir išdėliokite ant biskvito.

2. Varškės sūrį sumalkite. Kiaušinius išplakite su cukrumi, pudingo miltelius išmaišykite su grietinėle ir sumaišykite su maltu sūriu. Varškės masę supilkite ant kriaušių ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 45–50 minučių. Iškeptą pyragą gerai atšaldykite.

3. Vyną užvirinkite su cukrumi ir prieskoniais. Želatiną išbrinkinkite nedideliame kiekyje vandens, supilkite į karštą vyną ir išmaišykite. Viską nukoškite pro sietelį ir supilkite ant atvėsusio pyrago. Laikykite valandą šaldytuve, kol sustings.

4. Pyrago kraštus aptepkite pašildytu abrikosų džemu, apspauskite skrudintomis migdolų plokštelėmis.  

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius