Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaukiai bobų vasarai – šiltos ir sočios sriubos

Kai pradeda spausti šaltukas, skrandis reikalauja šiltesnio ir sotesnio maisto. Na, o sriuba – dalykas rimtas ir įtinkantis beveik visiems, tuo labiau, kad neapkrauna ir mūsų virškinimo sistemos.
Tiršta avinžirnių sriuba
Tiršta avinžirnių sriuba / Mariaus Žičiaus nuotr.
Temos: 2 Patiekalai Sriuba

Ją galite, kad ir iš kirvio išvirti, tačiau verčiau pasitelkti jau išbandytus ar atrasti naujus portalo Ji24.lt receptus. Skanaus, šilto ir jaukaus savaitgalio! 

Rusiška sriuba „Solianka“
Receptas: Rusiška sriuba „Solianka“
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 44
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 200.00 g (šviežių ir sauja raugintų kopūstų)
Agurkai: 1.00 vnt. (raugintas)
Kumpis: 400.00 g (karštai rūkyto kiaulienos)
Alyvuogės: 70.00 g (žaliųjų)
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š.
Kaparėliai: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Kumpį supjaustykite plonomis juostelėmis ir kiek pakepinkite karštuose riebaluose.

2. Smulkintus šviežius ir raugintus kopūstus sudėkite į puodą. Užpilkite dviem litrais vandens ir  apie 20 minučių pavirkite.

3. Sudėkite kubeliais pjaustytą raugintą agurką, sukrėskite pomidorų padažą, išmaišykite ir dar kiek pavirkite. Sudėkite kumpį, alyvuoges bei kaparėlius ir pavirkite dar pora minučių. Pagal skonį pagardinkite „Tabasco“ padažu bei šviežių citrinų sultimis.

4. Tiekdama puoškite citrinų griežinėliais.

Suskleisti
Kreminė cukinijų sriuba
Receptas: Kreminė cukinijų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 65
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 5.00 st. (griežinėliais pjaustytų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Varškės sūris: 100.00 g (saldaus pieno)
Grietinėlė: 1.00 st. (neriebios)
Daržovių sultinys: 700.00 ml
Sviestas: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Jei cukinijų žievė labai stora ir kieta, nulupkite ją. Cukinijas supjaustykite griežinėliais.

2. Puode ištirpykite sviestą, supilkite aliejų, suberkite kubeliais pjaustytą svogūną. Maišydama pakepinkite, kol svogūnų gabalėliai suminkštės ir taps perregimi. Neleiskite apskrusti, nes apkars.

3. Į svogūnus sudėkite cukinijų griežinėlius, užbarstykite smulkintų raudonėlių, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Vis pamaišydama troškinkite ant vidutinės ugnies maždaug 10 min.

4. Supilkite sultinį ir vis pamaišydama virkite apie 20 min.

5. Sūrį supjaustykite kubeliais, įmaišykite į sriubą, palaukite, kol ištirps. Nukelkite puodą nuo ugnies, sriubą šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite virtuviniu kombainu.

6. Supilkite sriubą atgal į puodą, supilkite grietinėlę ir maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, bet neužvirinkite. Jei sriuba per tiršta, įmaišykite daugiau grietinėlės. Jei reikia, dar pasūdykite, pagardinkite pipirais. Tiekite su balta duona.

Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!

Suskleisti
Tiršta moliūgų sriuba
Receptas: Tiršta moliūgų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 67
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 4.00 st. (stambiai pjaustyto)
Bulvės: 1.00 st. (kubeliais pjaustytų)
Daržovių sultinys: 700.00 ml (arba vištienos)
Pienas: 500.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 šaukšteliai citrinų sulčių)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis tarkuotų)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Kaip gaminti

1. Puode įkaitinkite aliejų ir sviestą, suberkite kubeliais pjaustytą svogūną, vis pamaišydama kepinkite ant silpnos ugnies, kol gabalėliai suminkštės.

2. Sudėkite moliūgus ir bulves, uždenkite puodą. Troškinkite daržoves maždaug 10 min., kartais pamaišykite.

3. Supilkite sultinį, pasūdykite, pagardinkite muskatu ir pipirais. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir pavirkite maždaug 10 min., kol daržovės suminkštės.

4. Leiskite sriubai šiek tiek atvėsti, supilkite į virtuvinį kombainą ir išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite atgal į puodą, įmaišykite pieną, užkaitinkite ant silpnos ugnies, pagardinkite citrinų sultimis. Tiekite pagardintą grietine su skrudintos duonos riekele.

Suskleisti
Grybų sriuba su rokforu
Receptas: Grybų sriuba su rokforu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.2 / 5
Receptas
Ingredientai
Grybai: 5.00 vnt. (dideli baravykai (arba 150 g bet kokių mėgstamų grybų, pavyzdžiui, pievagrybių))
Pienas: 100.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 2.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 200.00 ml (neriebios)
Duona: 20.00 g (saujelė skrudintų baltos duonos kubelių)
Sūris: 200.00 g (rokforo)
Vynas: 100.00 ml (sauso baltojo)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite svieste, kol suminkštės. Kai svogūnai taps permatomi, suberkite miltus ir vis pamaišydama, kad miltai neprisviltų, kaitinkite apie 2 min. Tada supilkite vyną ir kaitinkite, kol dalis jo išgaruos.
  2. Į paruoštą masę pamažu supilkite karštą sultinį, pieną, suberkite prieskonius, smulkintus valytus baravykus ir virkite ant mažos ugnies apie 20 min.
  3. Sriubą nukelkite nuo ugnies, suplakite elektriniu plakikliu, tada supilkite grietinėlę, sumeskite trupintą sūrį ir dar kartą užkaitinkite.
  4. Tiekite karštą su baltos duonos skrebučiu ir „Ledkalnio“ salotos lapeliu.
Suskleisti
Pomidorų sriuba su kiauliena
Receptas: Pomidorų sriuba su kiauliena
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 41
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 300.00 g (maltos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Ryžiai: 150.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Pomidorai: 500.00 g (šviežių)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Pienas: 300.00 ml
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sultys: 2.00 valg. š. (tirštų pomidorų)
Cukrus: 4.00 arbat. š.
Jogurtas: 100.00 ml (natūralaus)
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 arbat. š. (keli žiupsniai maltai mėsai skirtų prieskonių)
Vanduo: 100.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį; maltų)
Kaip gaminti

1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje ir padėkite šiltai.

2. Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir išminkykite. Iš gautos masės suformuokite maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Išdėliokite nepridegančiame kepimo inde ir pusvalandį kepkite 200ºC karštumo orkaitėje.

3. Nuskustą morką sutarkuokite. Nuluptą svogūną supjaustykite žiedeliais, sumeskite į gilią keptuvę su įkaitintais riebalais ir 3–4 minutes pakepinkite.

4. Sudėkite verdančiu vandeniu nuplikytus, nuluptus, griežinėliais pjaustytus pomidorus ir maišydama troškinkite 5 minutes. Sumeskite atskiroje keptuvėje iki minkštumo pakepintas juostelėmis pjaustytas paprikas ir maišydama troškinkite dar 5 minutes.

5. Giliame puode užvirinkite vandenį su pienu ir trim šaukšteliais cukraus. Suberkite bazilikus, pipirus, likusį cukrų, sudėkite trintus česnakus ir maišydama porą minučių pavirinkite. Sudėkite troškintas daržoves, supilkite pomidorų sultis ir virkite 10 minučių. Sutrinkite elektriniu plakikliu. Sudėkite ryžius ir išmaišykite.

6. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, į kiekvieną įkrėskite po šaukštą natūralaus jogurto, įdėkite po kelis keptus kukulius ir apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Suskleisti
Moliūgų sriuba
Receptas: Moliūgų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 17
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 400.00 g
Morkos: 2.00 vnt.
Daržovių sultinys: 500.00 ml (arba vištienos)
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Grietinėlė: 200.00 ml
Moliūgo sėklos: 40.00 g
Sūris: 40.00 g (tarkuoto brandinto sūrio)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Moliūgą ir morkas nulupkite, supjaustykite kubeliais.

2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste, suberkite garstyčių grūdelius, smulkintus čiobrelius, dar kelias minutes pakaitinkite

3. Tada suberkite smulkintas daržoves, supilkite sultinį ir virkite ant mažos ugnies apie 15 min.

4. Sriubą supilkite į karščiui atsparų indą, iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.

5. Tyrę vėl supilkite į puodą, įmaišykite grietinėlę, kelias minutes pakaitinkite ir supilkite į dailios formos išskobtą moliūgą.

6. Sriubą puoškite tarkuoto brandinto sūrio drožlėmis ir skrudintomis moliūgų sėklomis.

Suskleisti
Perlinių kruopų sriuba
Receptas: Perlinių kruopų sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.4 / 84
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 1.00 kg (Sultiniui;kalakutų krūtinėlių kaulų su trupučiu mėsos)
Svogūnai: 1.00 vnt. (Sultiniui)
Morkos: 1.00 vnt. (Sultiniui ir sriubai 2 morkos)
Salierai: 2.00 vnt. (stiebai ir sriubai gabaliukas (apie 100 g) saliero šakniagumbio)
Petražolės: 1.00 vnt. (sultiniui kelios šakelės ir sriubai šaknis)
Porai: 1.00 vnt. (sriubai)
Perlinės kruopos: 75.00 g (Sriubai)
Čiobreliai: 10.00 g (sultiniui kelios šakelės)
Laurų lapai: 1.00 vnt. (sultiniui)
Druska: 1.00 arbat. š. (sriubai; pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (sriubai; pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia užmerkite kruopas – išbrinkusios greičiau išvirs.

2. Kaulus sudėkite į skardą ir 30 min. kepkite 200oC karštumo orkaitėje. Ataušinkite, nupjaustykite suminkštėjusius mėsos gabaliukus. Apskrudusius kaulus sudėkite į didelį puodą ir įpilkite vandens, kad apsemtų. 

3. Paruoškite sultiniui skirtas prieskonines daržoves: svogūnus nulupkite ir perpjaukite į keturias dalis. Morkas supjaustykite griežinėliais, salierų stiebus – nedideliais gabaliukais. Paruoštas daržoves sudėkite į puodą, įmeskite į ryšulėlį surištus prieskoninius žalumynus ir laurų lapelį.

4. Sultinį užvirinkite neuždengtame puode, nugraibykite putas, uždenkite ir ant nedidelės ugnies virkite 1,5 val. Paskui sultinį nukoškite ir supilkite į švariai išplautą puodą.

5. Sultinį vėl užvirinkite, sudėkite mirkytas kruopas, sriubai skirtas susmulkintas daržoves, kubeliais supjaustytą kalakutieną, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir virkite dar 35 min.

Suskleisti
Prancūziška svogūnų sriuba
Receptas: Prancūziška svogūnų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.8 / 28
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 400.00 g
Duona: 4.00 vnt. (riekių batono)
Mėsos sultinys: 1.00 l
Sviestas: 3.00 valg. š.
Vynas: 200.00 ml (baltojo)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Kaip gaminti

1. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Į gilią keptuvę įdėkite šaukštą sviesto, įpilkite porą šaukštų mėsos sultinio ir suberkite svogūnus. Keptuvę uždenkite dangčiu, svogūnus pamaišydama troškinkite ant silpnos ugnies apie 30 min., kol pagels, – jeigu svogūnai paruduos, sriuba bus karti.

2. Batono riekes iš abiejų pusių paskrudinkite ištirpintame svieste.

3. Į troškintus svogūnus supilkite vyną, truputį pakaitinkite, paskui supilkite likusį sultinį. Pagardinkite sriubą druska, pipirais ir tarkuotu muskato riešutu. Kai sriuba užvirs, išpilstykite ją į karščiui atsparius dubenėlius.

4. Ant viršaus uždėkite paskrudintą batono riekę ir užberkite ant jos tarkuoto sūrio. Dubenėlius sudėkite į įkaitintą orkaitę. Sriuba turi šusti aukštoje temperatūroje, kol išsilydys sūris. Svogūnų sriubą būtiną patiekti karštą.

Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!

Suskleisti
Lęšių sriuba
Receptas: Lęšių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 75
Receptas
Ingredientai
Lęšiai: 200.00 g
Daržovių sultinys: 500.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (pusė ankšties raudonosios)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Imbieras: 20.00 g (gabalėlis šaknies)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Gvazdikėliai: 1.00 vnt.
Kvapus pipiras 1.00 vnt.
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kmynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Grietinėlė: 2.00 valg. š. (plaktos)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Lęšius perliekite vandeniu. Nulupkite česnako skilteles, svogūną ir imbierų šaknį stambiai supjaustykite. Aitriąją papriką nuplaukite, išimkite sėklas ir susmulkinkite.

2. Į sultinį sumeskite cinamonų lazdelę, gvazdikėlį, pipirą, kardamoną, ciberžoles, laurų lapus, smulkintus česnakus, imbierus, aitriąją papriką ir apie 10 min. pavirkite. Tada cinamonų lazdelę ir laurų lapus išgriebkite, į sultinį supilkite lęšius ir dar 15 min. pavirkite. Sriubą nukelkite nuo ugnies ir išplakite elektriniu plakikliu.

3. Raudonąjį svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite šaukšte sviesto, tada suberkite kavamale maltus kmynus ir nuolat maišydama pakaitinkite apie minutę.

4. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, ant viršaus krėskite po šaukštą plaktos grietinėlės ir kepintų kmynų.

Suskleisti
Jautienos sriuba
Receptas: Jautienos sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 39
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 200.00 g
Grikiai: 1.00 st.
Pomidorai: 400.00 g (konservuotų be odelių)
Morkos: 1.00 vnt.
Bulvės: 2.00 vnt. (nedidelės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Sviestas: 2.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Mėsą nuplaukite, nuvarvinkite, supjaustykite kubeliais.

2. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite.

3. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite kubeliais pjaustytą jautieną. Vis pamaišydama kepkite, kol gražiai apskrus.

4. Baigdama kepti pasūdykite, sudėkite svogūnus, išspauskite česnaką, dar šiek tiek pakepkite. Sudėkite mėsą į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite, kol mėsa suminkštės. Suberkite nuplautas ir nuvarvintas grikių kruopas. Virkite apie 10 min.

5. Nulupkite bulves, nuskuskite morką. Bulves supjaustykite kubeliais, morkas – griežinėliais. Sudėkite daržoves į sriubą. Virkite dar maždaug 10 min. Baigdama virti įmaišykite kubeliais pjaustytus pomidorus. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir petražolėmis.

Suskleisti
Mėsos ir pupelių sriuba
Receptas: Mėsos ir pupelių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.8 / 51
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 1.00 kg (šonkaulių, krūtinės arba mentės su kaulu)
Sviestinės pupelės 1.00 st.
Pupelės: 1.00 st. (raudonųjų)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona saldžioji)
Morkos: 2.00 vnt.
Džiovinti pomidorai: 5.00 vnt. (aliejuje)
Pomidorų tyrė 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis šviežių arba džiovintų)
Kaip gaminti

1. Pupas iš vakaro užpilkite vandeniu ir palikite per naktį išbrinkti.

2. Nuplaukite mėsą. Puode užvirinkite 1,5 l vandens, suberkite druską ir pipirus, sudėkite mėsą. Virkite maždaug pusvalandį, vis nugriebkite susidariusias putas. Sudėkite pupeles ir pavirkite dar apie valandą.

3. Nuskuskite ir griežinėliais supjaustykite morkas. Papriką perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, supjaustykite šiaudeliais. Susmulkinkite saulėje džiovintus pomidorus. 

4. Išgriebkite mėsą, nuimkite nuo kaulo, supjaustykite smulkesniais gabalėliais ir su daržovėmis sudėkite atgal į puodą.

5.Virkite, kol suminkštės daržovės, – apie 20 minučių. Baigdama virti įmaišykite pomidorų tyrę, pagardinkite sriubą šviežiais arba džiovintais čiobreliais.

Suskleisti
Vištienos sriuba
Receptas: Vištienos sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 53
Receptas
Ingredientai
Malta vištiena (kukuliams) 400.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (kukuliams)
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (kukuliams)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį kukuliams)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį kukuliams ir sriubai)
Aliejus: 50.00 ml (kukuliams kepti)
Vištienos sultinys: 1.00 l (sriubai)
Morkos: 2.00 vnt. (nedidelės; sriubai)
Bulvės: 2.00 vnt. (sriubai)
Svogūnai: 1.00 vnt. (sriubai)
Salierai: 1.00 vnt. (gabalėlis sriubai)
Krapai: 20.00 g (ryšulėlis sriubai)
Petražolės: 20.00 g (ryšulėlis sriubai)
Sviestas: 1.00 valg. š. (sriubai)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį sriubai)
Kaip gaminti

1. Į maltą vištieną įmuškite kiaušinį, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, gerai išmaišykite. Drėgnais delnais suformuokite nedidelius kukulius, apvoliokite džiūvėsėliuose ir iš visų pusių apkepkite įkaitintame aliejuje. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų.

2. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Morkas ir saliero stiebą supjaustykite griežinėliais, bulves – šiaudeliais.

3. Į puodą įdėkite šaukštą sviesto, kai riebalai nustos putoti, suberkite svogūnus ir vis pamaišydama kepkite, kol gabalėliai įgaus geltoną atspalvį. Sudėkite morkų ir salierų griežinėlius, dar šiek tiek pakepkite. Supilkite sultinį, užvirinkite, sudėkite bulves. Virkite, kol daržovės suminkštės. Baigdama virti sudėkite į sriubą vištienos kukulius. Jei reikia, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kapotais žalumynais.

Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!

Suskleisti
Kario sriuba
Receptas: Kario sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.1 / 13
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 2.00 vnt. (viščiukų krūtinėlės)
Morkos: 2.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 2.00 arbat. š.
Raudonoji kario pasta 1.00 valg. š.
Kokosų pienas 400.00 ml
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šviežios šaknies)
Sultys: 2.00 valg. š. (žaliųjų citrinų)
Sojų varškė 200.00 g
Petražolės: 1.00 vnt. (ryšulėlis)
Kaip gaminti

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite kubeliais.

2. Puode įkaitinkite riebalus, sukrėskite kario pastą ir maišydama pakepinkite maždaug pusę minutės, tik nesudeginkite. Supilkite sultinį, kokosų pieną, smulkiai tarkuotą imbiero šaknį, užvirinkite. Sudėkite vištieną ir virkite ant vidutinės ugnies maždaug 15 min., kol išvirs vištiena.

3. Įmaišykite cukrų, žaliųjų citrinų sultis ir gabalėliais pjaustytas daržoves, pavirkite 5–10 min.

4. Nukaiskite puodą nuo ugnies, leiskite šiek tiek atvėsti, sutrinkite sriubą elektriniu grūstuvu arba virtuvės kombainu, supilkite atgal į puodą, užkaitinkite, jei reikia, dar pasūdykite.

5. Išpilstykite sriubą į lėkštes, įdėkite kubeliais pjaustytos sojų varškės ir pabarstykite kapotomis petražolėmis.

Suskleisti
Bulvių sriuba su dešrelėmis
Receptas: Bulvių sriuba su dešrelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.5 / 40
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 700.00 g (miltingų)
Morkos: 4.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės (ir 2 valg. š. česnakų skridinėlių papuošimui)
Rūkyti lašinukai 70.00 g
Mėsos sultinys: 1.00 l
Kiauliena: 500.00 g (rūkytos nugarinės)
Mairūnas: 1.00 valg. š. (kapotų lapelių)
Dešrelės 4.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Bulves ir morkas nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Porą nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonais skridinėliais. Svogūnus ir česnakus nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

2. Lašinukus supjaustykite smulkiais kubeliais ir išlydykite dideliame puode. Spirgučius išgriebkite ir padėkite atskirai. Keptuvėje likusiuose taukuose apkepinkite bulves. Sudėkite morkas, porus, svogūnus, česnakus ir viską trumpai pakepinkite.

3. Pakepintas daržoves sudėkite į puodą su sultiniu, pasūdykite, įberkite pipirų. Įdėkite nugarinę ir viską virkite apie 35 min. Retkarčiais atsargiai pamaišykite.

4. Nugarinę ištraukite, supjaustykite kubeliais ir padėkite atskirai. Sriubą trumpai patrinkite maišytuvu, pasūdykite, pagardinkite pipirais, mairūnais. Dešreles supjaustykite ratukais ir suberkite į sriubą. Ten pat suberkite nugarinės kubelius ir pakaitinkite. Sriubą patiekite lėkštėse, į kiekvieną porciją įdėkite spirgučių ir česnakų skridinėlių.  

Suskleisti
Vištienos ir kukurūzų sriuba su skrudinta duona
Receptas: Vištienos ir kukurūzų sriuba su skrudinta duona
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Kukurūzai: 300.00 g (skardinė konservuotų)
Pomidorai: 1.00 vnt.
Bulvės: 300.00 g (nesukrentančių)
Vištiena: 250.00 g (krūtinėlių be odelės ir kaulų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 valg. š.
Ciberžolė: 2.00 arbat. š.
Daržovių sultinys: 600.00 ml
Grietinė: 200.00 ml (30% riebumo)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Tabasko padažas: 2.00 ml
Balta duona 4.00 riekės
Kaip gaminti

1. Kukurūzus nuvarvinkite. Pomidorus nuplaukite, perpjaukite per pusę, išpjaukite kotelius, minkštimą supjaustykite kubeliais. Bulves nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite kubeliais. Svogūnus ir česnakus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite mažais gabaliukais.

2. Svogūnus ir česnakus svieste pakepinkite iki skaidrumo. Sudėkite bulves ir kukurūzus, trumpai patroškinkite, sudėkite ciberžoles, taip pat kartu pakepinkite.

3. Viską užpilkite sultiniu. Sukrėskite grietinę, pasūdykite, įberkite pipirų ir užvirinkite. Sudėkite mėsą ir virkite toliau, kol bulvės suminkštės. Įmaišykite pomidorų kubelius ir pagardinkite „Tabasco“ padažu.

4. Sriubą patiekite pašildytose lėkštėse su skrudinta duona.  

Suskleisti
Faršo sriuba
Receptas: Faršo sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.6 / 160
Receptas
Ingredientai
Faršas: 600.00 g (jautienos)
Jautienos sultinys: 800.00 ml
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona saldžioji)
Savose sultyse konservuoti pomidorai 400.00 g
Konservuotos raudonosios pupelės 250.00 g
Konservuoti kukurūzai 80.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Puode įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus svogūnus, maišydama pakepinkite porą minučių, įspauskite česnaką, suberkite aitriosios paprikos miltelius, dar pakepkite 1 min. Sudėkite faršą, nuolat maišykite, kad faršo gabalėliai nesušoktų, kepkite, kol mėsa pakeis spalvą.

2. Suberkite kubeliais pjaustytą papriką ir smulkintus pomidorus, supilkite sultinį, pasūdykite. Užvirinkite, sumažinkite ugnį, virkite 30 min.

3. Baigdama virti sudėkite nusunktas pupeles ir kukurūzus, pagardinkite sriubą pipirais, jei reikia, dar pasūdykite, pavirkite 5 min. Tiekite su baltos duonos riekele.

Kulinaro patarimas. Jei mėgstate aštriai, į sriubą įmaišykite smulkintą aitriosios paprikos ankštį.

Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!

Suskleisti
Ypatingoji jautienos sriuba
Receptas: Ypatingoji jautienos sriuba
7 asmenims
Pagaminsite per 4 val. 40 min.
3.7 / 11
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (liesos)
Pomidorai: 800.00 g (konservuoti savo sultyse)
Jautienos sultinys: 1500.00 ml (tinka tirpus)
Svogūnai: 3.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (3/4 puodelio stambiai tarkuotų šakniagumbių)
Morkos: 2.00 vnt. (3/4 puodelio stambiai sutarkuotų)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Juodieji pipirai: 10.00 vnt. (grūdelių)
Kaip gaminti

1. Kruopščiai nuplautą mėsą įdėkite į puodą, sukrėskite pomidorus su visomis sultimis.

2 Sudėkite smulkiai sukapotus svogūnus, salierus, morkas, supilkite sultinį, suberkite čiobrelius ir pipirus.

3. Puodą uždenkite ir ant labai mažos ugnies virkite maždaug 4 val. Nugaravusį skystį papildykite verdančiu vandeniu.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Rudeninė sriuba
Receptas: Rudeninė sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
2.0 / 4
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 110.00 g (rupių miltų "Fettuccine")
Sultinys: 1200.00 ml (tirpaus)
Grybai: 275.00 g (250 - šviežių miško ir 25 - džiovintų)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Petražolės: 1.00 sauja (pluoštelis šviežių)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (grūdelių)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (juodųjų šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Džiovintus grybus užpilkite 300 ml verdančio vandens ir palikite mirkti.

.2 Makaronus suberkite į sausą skardą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite 180 °C orkaitėje 10 min. (turi įgauti gražią auksinę spalvą).

3. Storasienio puodo dugną patepkite aliejumi, suberkite čiobrelius, grūstus česnakus, smulkiai sukapotus svogūnus ir maišydami truputį pakepinkite (svogūnai neturi paruduoti).

.4 Sudėkite džiovintus grybus, supilkite skystį, kuriame jie mirko, sumeskite petražolių stiebelius (lapelius palikite), sudėkite pipirų grūdelius, supilkite sultinį, užvirinkite ir virti 30 min.

5. Šviežius grybus nuvalykite ir sumeskite į verdamą sriubą.

6. Šiek tiek pravėsusią sriubą nukoškite, skystį vėl užvirinkite, sudėkite paskrudintus makaronus, grybus ir virkite dar 10 min. Pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, nukelkite nuo ugnies ir iš karto patiekite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Sočioji guliašo sriuba
Receptas: Sočioji guliašo sriuba
8 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 32
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 200.00 g (minkštos)
Svogūnai: 5.00 vnt. (2 puodeliai smulkiai sukapotų)
Sultinys: 2.00 l (gali būti tirpus)
Pomidorai: 1.00 vnt. (pusė puodelio konservuotų savo sultyse)
Bulvės: 4.00 vnt. (1,5 puodelio kubeliais supjaustytų)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite maždaug 2 cm dydžio kubeliais (tai padaryt lengviau, kai ji gerokai pašalusi).

2. Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus aliejaus ir kepinkite svogūnus, kol truputį paruduos. Išgriebkite, į tą pačią keptuvę supilkite likusį aliejų, sudėkite mėsos kubelius ir maišydami kepkite, kol gražiai apskrus.

3. Į puodą su svogūnais sukrėskite mėsą su visu skysčiu, supilkite sultinį, sudėkite pomidorus, uždenkite ir ant mažos ugnies virkite, kol mėsa visiškai suminkštės.

4. Viralą ataušinkite iki kambario temperatūros, paskui palaikykite šaldytuve, kad sustingtų į paviršių išplaukę riebalai. Juos nugriebkite ir išmeskite, puodą vėl užkaiskite.

5. Į užvirusią sriubą sudėkite sugrūstus česnakus, bulves, įberkite saldžiosios paprikos, uždenkite ir virkite ant mažos ugnies dar 20 min.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Sočioji sriuba
Receptas: Sočioji sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 11
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 500.00 g
Kiauliena: 200.00 g (liesos)
Špinatai: 300.00 g (šviežių ar šaldytų)
Pupelės: 1.00 st. (tinka ir konservuotos)
Sultinys: 5.00 st. (tirpaus)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinkite kubeliais supjaustytą mėsą, sudėkite smulkiai sukapotą svogūną ir kepkite, kol praskaidrės.

.2 Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, perliekite šaltu, nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Pupeles išmirkykite ir išvirkite (konservuotas – nuvarvinkite).

3. Į puodą supilkite sultinį, sudėkite mėsą, pomidorus, pupeles ir virtkite ant nedidelės ugnies 15–20 min. Tada sudėkite susmulkintus špinatus ir virkite dar 2 min.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti

! DAUGIAU ĮVAIRIŲ SRIUBŲ RECEPTŲ RASITE ŠTAI ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius