Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ji24.lt pasiūlymas – patiekalai su įvairių rūšių sūriu

Makaronai įdaryti pelėsiniu sūriu
Fotolia nuotr. / Makaronai įdaryti pelėsiniu sūriu
Šaltinis: Ji24.lt
0
Skaitysiu vėliau
A A

Su kuo dera sūris? Su viskuo! Makaronais, salotomis, blyneliais, praverčia kepant sumuštinius, bandeles, apkepėles. Remiantis statistika, lietuviai išties labai mėgsta sūrį. Net ir desertų puikių prigalvojame, pavyzdžiui, kietąjį sūrį mirkyti į karštą šokoladą...

Pasikapstykite Ji24.lt receptų lobyne, išsirinkite geriausią pasiūlymą ir pirmyn! Gero laiko virtuvėje ir mėgaujantis šiais patiekalais.

Receptas: Salotos su mėlynuoju pelėsių sūriu
1 asmenims
Pagaminsite per 12 min.
4.4 / 16
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
"Lollo Rosso" salotos 30.00 g
Garbanotųjų salotos 20.00 g
Gražgarstės: 10.00 g
Graikiniai riešutai: 30.00 g
Kriaušės: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui: 1 valg. š. saulėgrąžų aliejaus sumaišytas su 2 valg. š. alyvuogių aliejaus)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui)
Balzaminis actas: 3.00 valg. š. (padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį padažui)
Kaip gaminti

1. Salotas nuplaukite ir nusausinkite.

2. Į sausą keptuvę suberkite riešutus ir miltelinį cukrų. Kepinkite kelias minutes, kol riešutai karamelizuosis. Perdėkite juos į kitą indą.

3. Į keptuvę supilkite saulėgrąžų ir alyvuogių aliejaus mišinį. Kriaušę supjaustykite į keturias dalis ir ant didelės ugnies kepkite 3 minutes. Vaisiaus dalys turi būti traškios, aukso spalvos.

4. Sumaišykite sudedamąsias padažo dalis – tai darykite atsargiai ir švelniai, antraip padažas bus per daug tirštas ir rūgštus. Įberkite juodųjų pipirų.

5. Salotas formuokite kaip bokštą: iš šonų išdėliokite kriaušės puseles, į jų vidurį dėkite Lollo Rosso ir garbanotųjų salotų, gražgarsčių, suberkite karamelizuotus riešutus, dėkite supjaustytą mėlynąjį sūrį. Paruoštas salotas apšlakstykite padažu.  

Ossama Charafeddine
Ossama Charafeddine

Receptas virtuvės šefo Ossamos Charafeddine’o

Receptas: Mėsainis su mėlynųjų pelėsių sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 6.00 vnt. (ruginės duonelės)
Jautiena: 500.00 g (maltos)
Batonas 2.00 riekės
Vynas: 150.00 ml (baltojo sauso)
Grūdėtosios garstyčios 1.00 valg. š.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Čiobreliai: 1.00 valg. š. (šviežių)
Petražolės: 1.00 valg. š. (šviežių)
Gelsvės (šviežių) 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Salotos: 6.00 vnt.
Pomidorai: 3.00 vnt. (nedidelių šviežių)
Sviestas: 100.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kaip gaminti

1. Nuplautas ir gerai nuvarvintas šviežias prieskonines žoleles bei mėlynąjį svogūną susmulkinkite. Batono riekes sudėkite į dubenį, apliekite vynu ir palikite pastovėti.

2. Į kitą dubenį sudėkite mėsą, sukrėskite garstyčias, suberkite smulkintas žoleles, svogūną, pagal skonį įberkite druskos ir kiek paminkykite švariomis rankomis. Sudėkite iš vyno išgriebtą nuspaustą batoną ir suminkykite vientisą masę. Iš jos suformuokite plokščius apvalius maltinius ir iškepkite orkaitėje arba ant grotelių ir padėkite šiltai.

3. Mėlynųjų pelėsių sūrį susmulkinkite, gerai ištrinkite su traiškytais česnakais ir minkštu sviestu. Gauta mase aptepkite pusę ruginių paplotėlių. Ant viršaus uždėkite po salotos lapą, ant jų – po keptą maltinį ir kelis pomidorų griežinėlius. Užvožkite likusiais paplotėliais.

4. Išdėliokite mėsainius kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir 5–7 minutėms pašaukite į karštą orkaitę.

Receptas: Paninis su kumpiu ir mocarela
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 2.00 vnt. (fokačija (2 gabalėliai itališkos duonos))
Parmos kumpis: 2.00 vnt. (nemažos juostelės (gali būti ir kitoks kumpis))
Mocarelos sūris: 2.00 riekės
Pesto padažas: 2.00 valg. š.
Sūris: 40.00 g (tarkuoto parmezano)
Salotos: 2.00 vnt. (keli karpytų salotų lapeliai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų, pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Duonos trikampėlius šiek tiek įpjaukite, kad tilptų įdaras, bet duona neišsižiotų, tada į vidų tepkite pesto padažo, klokite kumpio riekeles, raudonėliais įtrintus, druska ir pipirais pabarstytus mocarelos gabalėlius, galiausiai gausiai berkite parmezano ir suvožkite.

2. Paruoštą paninį kepkite gerai įkaitintoje sumuštinių keptuvėje arba ant grotelių orkaitėje ne ilgiau nei 5 min., kol duona dailiai apskrus, o sūris išsilydys. Sumuštinį tiekite su salotų lapeliais.

Plačiau skaitykite: Kulinarijos pamokėlė, ruošiame paninį

Receptas: Tešloje keptas bri sūris
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sūris: 2.00 vnt. (2 gabalėliai bri sūrio)
Šaldyta sluoksniuota mielinė tešla: 2.00 vnt. (lakštai)
Bruknių uogienė su kriaušėmis 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Trapučiai 2.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite, klokite į riebalais išteptą kepimo skardą, tada peiliu apvaliai nupjaukite kampus, kad būtų lengviau užlankstyti.

2. Ant kiekvieno tešlos lakšto krėskite bruknių uogienės su kriaušėmis, tada dėkite po sūrio gabalėlį ir kruopščiai užlankstykite tešlos kraštelius, kad sūris neištekėtų.

3. Kad kepinio viršus dailiai blizgėtų, aptepkite jį kiaušinio plakiniu ir pašaukite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę.

4. Kepkite apie 12–15 min., o iškepus leiskite sūriui pravėsti, kad nenusiplikytumėte.

Kulinaro patarimas. Jeigu manote, kad sūrio gabalėlis per didelis, perpjaukite jį skersai pusiau. Plonesnį sūrio gabalėlį bus lengviau užlankstyti ir nekils pavojus, kad nuo karščio jis ištekės per kraštus.

Receptas: Trinta sriuba su baltųjų pelėsių sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pievagrybiai: 200.00 g
Vištienos sultinys: 500.00 ml (natūralaus)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pienas: 200.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 200.00 ml (neriebios)
Vermutas 3.00 valg. š.
Duona: 4.00 vnt. (4 riekelės mėgstamos itališkos)
Baltųjų pelėsių sūris 200.00 g
Daigintos pipirnės: 15.00 g (arba ridikėlių)
Kaip gaminti

1. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite svieste, kol suminkštės.

2. Kai svogūnai taps permatomi, suberkite miltus ir vis pamaišydama, kad miltai neprisviltų, kaitinkite apie 2 min. Tada masę sukrėskite į puodą su sultiniu, supilkite pieną ir kaitinkite apie 10–12 min. ant mažos ugnies.

3. Į puodą suberkite nuluptus smulkintus pievagrybius (5 palikite sveikus), visus prieskonius ir virkite dar apie 10 min. Tada įmaišykite vermutą, šiek tiek palaukite ir įmaišykite grietinėlę.

4. Sriubą nukelkite nuo ugnies, suplakite elektriniu plakikliu ir išpilstykite į lėkštes.

5. Likusius pievagrybius nulupkite, supjaustykite griežinėliais, pakepinkite svieste, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

6. Sriubą tiekite su orkaitėje baltųjų pelėsių sūriu užkepta duonos riekele ir keptais pievagrybiais.

Receptas: Paukštienos salotos su mocarela, pomidorais ir špinatais
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.8 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (paukštienos (vištienos ar kalakutienos) krūtinėlės)
Pomidorai: 300.00 g (labiau tinka maži)
Džiovinti pomidorai: 50.00 g
Špinatai: 100.00 g
Mocarelos sūris: 400.00 g
Saulėgrąžos: 200.00 g (lukštentų)
Alyvuogių aliejus: 20.00 ml
Prieskoniai salotoms (dėkite tokius kokius mėgstate) 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai paukštienai 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Džiovintus pomidorus užpilkite aliejumi ir palaikykite apie valandą, kad išmirktų.

2. Paukštienos krūtinėlę supjaustykite šiaudeliais, užberkite prieskonių, sudėkiti išmirkusius džiovintus pomidorus, šiek tiek druskos ir kepkite (geriausia kepti visiškai be aliejaus).

3. Kai mėsytė apskrunda, suberkite saulėgrąžų sėklas ir viską kartu pakepinkite. Tuomet belieka supjaustyti špinatus, mocarelos sūrį, sudėti pomidoriukus, paskaninti priekoniais salotoms ir visus ingredientus sumaišyti su alyvuogių aliejumi.

Sveika ir skanu! Ir dietoms tinka!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Receptas: Užkandėlė su mocarela
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
4.2 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Mocarelos sūris: 200.00 g (šviežia)
Pomidorai: 4.00 vnt.
Avokadai: 2.00 vnt. (prinokę)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Citrinos: 1.00 vnt. (po šaukštelį sulčių ant mocarelos ir padažui)
Pesto padažas: 2.00 arbat. š. (su bazilikais)
Balzaminis actas: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 3.00 valg. š. (vynuogių kauliukų)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Žalumynai (kapoti) 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Mocarelą išimkite iš sūrymo, nuvarvinkite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais ir paskleiskite lėkštėje.

2. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite šalia mocarelos.

3. Avokadus nulupkite, kauliuką išimkite, tada supjaustykite skiltelėmis, apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, išdėliokite ant pomidorų ir mocarelos griežinėlių. Dar pagardinkite džiovintais bazilikais.

4. Paruoškite padažą: česnakus nulupkite, susmulkinkite ir suberkite į plakimo indą. Tada suberkite žalumynus, sukrėskite  „Pesto“ padažą, suberkite cukrų, kapotus žalumynus, supilkite balzaminį actą, aliejų, citrinų sultis.

5. Padažą išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės. Dar 15 min. palikite pastovėti, kad susimaišytų skoniai, ir užpilkite ant užkandėlės.

6. Tiekite su kapotomis petražolėmis ir sausoje keptuvėje skurdinta baltos duonos riekele.

Receptas: Salotos su kepta mocarela
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.6 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (įvairios)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Alyvuogės: 1.00 sauja
Mocarelos sūris: 4.00 sauja (3–4 ritinėliai)
Miltai: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (ir 3 valg. š. padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui skystas)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui 1 šaukštas citrinų sulčių)
padažui saldžiarūgštis padažas 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Mocarelos ritinėlius supjaustykite griežinėliais ir apvoliokite miltuose, kiaušinių plakinyje bei džiūvėsėliuose. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų ir iš abiejų pusių apkepkite mocarelos griežinėlius, kol gražiai parus.

2. Padažui skirtus produktus sumaišykite.

3. Į lėkštes sudėkite nuplautas ir nusausintas salotas, pjaustytus pomidorus, žiedais raikytą svogūną, alyvuoges, keptą mocarelą ir užpilkite padažu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Baklažanų ritinėliai su mocarela
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt. (ritinėliams didelis)
Cukinijos: 1.00 vnt. (ritinėliams didesnė)
Pomidorai: 4.00 vnt. (ritinėliams)
Mocarelos sūris: 4.00 vnt. (ritinėliams 3-4 mocarelos kamuoliukai)
Česnakai: 4.00 skiltelės (ritinėliams ir padažui 2 skiltelės)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (ritinėliams džiovinti arba švieži)
Druska: 1.00 žiupsnelis (ritinėliams)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (ritinėliams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (ritinėliams apvolioti)
Miltai: 3.00 valg. š. (ritinėliams apvolioti)
Balzaminis actas: 5.00 valg. š. (padažui)
Alyvuogių aliejus: 7.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui 1 šaukštas šviežiai spaustų citrinos sulčių)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (padažui arba medus)
Kaip gaminti

1. Baklažanus, cukinijas ir pomidorus supjaustykite centimetro storio griežinėliais, apibarstykite druska, pipirais, bazilikais ir grūstais česnakais. Palikite 10 minučių pastovėti.

2. Daržovių griežinėlius apvoliokite kiaušinio plakinyje ir miltuose, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite orkaitėje 8–10 minučių.

3. Daržoves susluoksniuokite su mocarela ir vėl šaukite į 170 laipsnių orkaitę 5–7 minutėms arba kol išsilydys sūris.

4. Kol kepa ritinėliai, sumaišykite visus padažui skirtus produktus. Jei padažas pasirodys saldokas, įpilkite dar šiek tiek citrinų sulčių (arba balzaminio acto) ir aliejaus.

5. Iškeptus ritinėlius sudėkite į lėkštę ir apšlakstykite padažu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Gražgarsčių su avokadais ir mocarela salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
4.3 / 33
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Gražgarstės: 100.00 g (6 saujos)
Avokadai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Mocarelos sūris: 250.00 g
Granatas: 3.00 vnt.
Sultys: 80.00 ml (obuolių - užpilui)
Agavų sirupas: arba skystas medus - užpilui 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (vynuogių sėklų - užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nuplautus avokadus perpjaukite per pusę, išimkite kaulus, išilgai supjaustykite plonomis riekelėmis.

2. Nuplautus pomidorus ir mocarelą supjaustykite riekelėmis. Vieną granatą išlukštenkite. Į serviravimo dubenį suberkite gražgarstes, ant viršaus išdėliokite pomidorų, mocarelos ir avokadų riekeles. Viršų apibarstykite granatų sėklomis.

3. Paruoškite užpilą: dviejų granatų sėklas suberkite į dubenėlį, sugrūskite mediniu grūstuvu. Sukrėskite į švarią marlę ir išspauskite sultis.

4. Sumaišykite su obuolių sultimis, aliejumi, agavų sirupu. Pagal skonį pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų ir dar sykį išmaišykite. Apliekite salotas.  

Receptas: Pomidorų ir mocarelos salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
1.3 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Mocarelos sūris: 400.00 g
Pomidorai: 4.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Actas: 1.00 valg. š. (vynuogių)
Bazilikai: 1.00 vnt. (sauja šviežių lapelių)
Džiovinti pomidorai: 30.00 g (šaukštas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Mocarelos rutuliukus sudėkite į lėkštę. Šalia dėkite skiltelėmis pjaustytus pomidorus.

2. Apibarstykite plautais ir nusausintais bazilikų lapeliais, smulkintais saulėje džiovintais pomidorais. Apšlakstykite aliejumi, actu.

3. Pagardinkite stambiai maltais juodaisiais pipirais, pageidaujant - druska.  Papuoškite – citrinos žievelėmis.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Įdarytos cukinijos mocarela ir bazilikais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
5.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ryžiai: 1.00 st.
Cukinijos: 2.00 vnt. (apvalios)
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 valg. š.
Jautiena: 300.00 g (maltos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Pomidorai: 300.00 g (indelis konservuotų be odelių)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Mocarelos sūris: 150.00 g (tarkuotos)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Ryžius išvirkite.

2. Cukinijų viršų nupjaukite, vidų išskobkite ir supjaustykite kubeliais.

3. Nuskustą morką stambiai sutarkuokite, svogūnus, česnakų skilteles susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Sudėkite cukinijų gabalėlius, maltą mėsą, pabarstykite druska, pipirais ir maišant pakepinkite.

4. Į pakepintas daržoves su mėsa įmaišykite pomidorus, bazilikus, virtus ryžius, mocarelą.

5. Cukinijų vidų pabarstykite druska, pipirais, apšlakstykite aliejumi, pridėkite įdaro, ant viršaus uždėkite nupjautas dalis. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Makaronai su sūriu ir brokoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
4.0 / 20
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g
Brokoliniai kopūstai: 250.00 g
Sūris: 140.00 g ("Džiugas")
Kumpis: 120.00 g (pjaustytas griežinėliais)
Grietinė: 200.00 g (neriebi)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti
  1. Sūdytame vandenyje apvirkite makaronus – ne ilgiau kaip 5 minutes. Kol jie verda, susmulkinkite brokolius, išskirstykite nedideliais žiedynais ir suberkite į puodą su makaronais. Kai užvirs, virkite 5–7 minutes.
  2. Sutarkuokite sūrį. Kumpio griežinėlius apskrudinkite sausoje įkaitintoje keptuvėje, tada supjaustykite gabaliukais.
  3. Nukoškite makaronus, puode palikdami kelis šaukštus virusio vandens. Makaronus suverskite atgal į puodą, suberkite sūrį, sudėkite grietinę, paskaninkite juodaisiais pipirais ir išmaišykite. Šiek tiek pakaitinkite – kol maišant sūris visai išsilydys. Dėkite į lėkštes, pabarstykite traškiais skrudinto kumpio gabaliukais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Pyragėliai su ožkų pieno sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 14
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Mielės: 10.00 g (sausų - tešlai)
Miltai: 2.00 st. (1,5 - tešlai)
Vanduo: 100.00 ml (šilto - tešlai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui - pagal skonį)
Ožkų pieno sūris: 200.00 g (įdarui)
Krapai: 1.00 sauja (šviežiai smulkintų - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Tešlai skirtus produktus sumaišykite ir suminkykite elastingą tešlą. Porą valandų palaikykite šiltoje vietoje, kad pakiltų.
  2. Padalykite tešlą į dvi dalis, abi iškočiokite, kad gautumėte plonus (iki 5 mm storio) stačiakampius ar kvadratinius lakštus. Palikite 20 minučių kilti.  Vieną tešlos lakštą įtieskite į skardą ir šaukite į iki 250 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 5 minutes.
  3. Ištraukę dėkite ant medinės lentelės, užklokite drėgnu švariu rankšluostėliu ir palikite vėsti. Taip pat iškepkite ir atvėsinkite likusį tešlos lakštą.
  4. Ant vieno kepinio tolygiai paskirstykite su šviežiais žalumynais sumaišytą smulkintą ožkų pieno sūrį, ant viršaus uždėkite likusį kepinį, švelniai prispauskite.
  5. Supjaustykite kvadratėliais, juos paskrudinkite keptuvėje su keliais šlakeliais riebalų (kol išsilydys sūris).   
Receptas: Užkandėlės su ožkų pieno sūriu
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.2 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 6.00 riekės (itališkos)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Grybai: 1.00 st. (voveraičių)
Ožkų pieno sūris: 200.00 g
Rikotos sūris: 1.00 valg. š.
Skrudintos pinijos: 1.00 valg. š.
Graikiniai riešutai: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Pinijas ir graikinius riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje. 2 česnakų skilteles nulupkite, sutrinkite česnakų traiškytuvu, sumaišykite su ožkų pieno sūriu, rikota, atvėsintais skrudintais riešutais.
  2. Voveraites išvalykite, išvirkite, labai gerai nuvarvinkite ant virtuvinio rankšluosčio, suberkite į indelį, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, užpilkite šlakelį aliejaus ir citrinos sulčių.
  3. Palikite pastovėti, kad susimaišytų skoniai.
  4. Duonos riekeles paskrudinkite sausoje keptuvėje, dar karštas įtrinkite česnako skiltele ir apšlakstykite aliejumi.
  5.   Ant kiekvienos tepkite ožkų pieno sūrio, gausiai krėskite voveraičių ir dar šiltas patiekite.
Receptas: Baklažanas su sūriu ir vyšniniais pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.8 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Baklažanai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 20.00 vnt. (20 - 30 vyšninių)
Sviestas: 20.00 g
Mocarelos sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Bazilikai: 3.00 vnt. (lapeliai papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite baklažaną riekelėmis. Riekeles apibarstykite druska ir palikite 10 min. pastovėti.
  2. Perpjaukite vyšninius pomidorus pusiau ir perpjautąsias puses įtrinkite česnaku.
  3. Dėkite baklažano riekeles į kepimo skardą ištrintą sviestu ir apibarstykite prieskoniais. Apibarstykite riekeles mocarelos sūriu ir ant viršaus uždėkite vyšninius pomidorus.
  4. Kepkite 20-30 min. 200 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitėje.
  5. Patiekite su šviežiais baziliko lapeliais.

Recepto autorė Viktorija Ramašauskaitė  

Receptas: Tartas su ožkų sūriu, kumpiu ir figomis
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g
Miltai: 170.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Vanduo: 5.00 valg. š. (ledinio)
Ožkų pieno sūris: 150.00 g (minkšto)
Kumpis: 6.00 riekės (vytinto kiaulės)
Figos: 5.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (mėgstamų)
Kaip gaminti
  1. Kambario temperatūros sviestą susmulkinkite, sudėkite į platų negilų dubenį.
  2. Suberkite su druska sumaišytus miltus. Masę maišykite švariais pirštais, kol gausite trupinius.
  3. Sudėkite trintus česnakus. Toliau maišydama pirštais po šaukštą pilkite vandenį, kol susuksite tešlos gumulą.
  4. Kiek paminkykite jį rankomis, valandą palaikykite šaldytuve.
  5. Figas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais. Iš atvėsusios tešlos iškočiokite vidutinio storio lakštą, supjaustykite stačiakampiais.
  6. Įtieskite juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, suraižykite peiliu.
  7. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
  8. Ištraukę aptepkite ožkų pieno sūriu, ant viršaus išdėliokite kumpio bei figų griežinėlius, dar kelias minutes pakepkite.
  9. Puoškite šviežiais žalumynais.

Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant tešlos šaldymo laiko).

Receptas: Bri sūris su figomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.5 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bri sūris: 2.00 vnt. (apvalūs)
Figos: 2.00 vnt. (šviežių arba džiovintų)
Pistacijos: 2.00 valg. š.
Čiobreliai: 3.00 vnt. (kelios šakelės)
Medus: 2.00 valg. š.
Sultys: 2.00 arbat. š. (citrinų)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Balzaminis padažas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Pistacijas išlukštenkite, nuplaukite, kelias min. paskrudinkite sausoje keptuvėje ir smulkiai sukapokite.
  2. Čiobrelius sukapokite, kelias šakeles palikite papuošti.
  3. Medų ištirpinkite vonelėje virš garų, sumaišykite su aliejumi, citrinų sultimis, balzaminiu padažu, kapotomis čiobrelių šakelėmis.
  4. Abu sūrio gabalėlius dėkite ant kepimo popieriaus ar folijos ir gausiai aptepkite paruoštu padažu.
  5. Ant viršaus užberkite riešutų.
  6. Figas nuplaukite, supjaustykite gabalėliais, jei naudosite džiovintas, jas pamirkykite brendyje ir išdėliokite ant sūrio.
  7. Kepimo popieriaus arba folijos kraštelius užlankstykite ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
  8. Tiekite su skrudinta duonos riekele.
Receptas: Mėsos kukuliai su mocarelos įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 27
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Mėtos: 1.00 vnt. (ryšulėlis - šviežių)
Mėsa: 500.00 g (maltos, maišytos)
Druska: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA akmens druskos, malūnėlyje)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA CHIPOTLE)
Mocarelos sūris: 1.00 vnt. (pakuotės - rutuliukų (po 15 g) arba pjaustyto kubeliais)
Pomidorai: 500.00 g (trintų - padažui)
Vištienos sultinys: 100.00 ml (padažui)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA – padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (smulkinto – padažui)
Kaip gaminti
  1. Švelniai susmulkinkite didžiąją dalį mėtų (kelis lapelius palikite patiekalui papuošti).
  2. Sumaišykite maltą mėsą, druską, aitriąsias paprikas ir smulkintas mėtas.
  3. Iš maltos mėsos suformuokite kukulius, o į jų vidų įdėkite mocarelos sūrio.
  4. Kepkite iki 225 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5 minutes, kol mėsa švelniai paruduos.
  5. Sumažinkite temperatūrą iki 150 °C .
  6. Puode pašildykite padažo produktus ir užpilkite ant mėsos kukulių.
  7. Kepkite orkaitėje dar apie 10–15 minučių.
  8. Papuoškite mėtų lapais ir iškart patiekite.
Receptas: Kepti makaronai su sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 3.00 riekės (baltos arba batono)
Sviestas: 65.00 g (15 tirpinto ir 50 - paprasto ir gabalėlis formai ištepti)
Pienas: 700.00 ml
Miltai: 35.00 g
Druska: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š. (ketvirtadalis - malto)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 maltų)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (Kajeno)
Čederio sūris: 250.00 g (kietojo, 82 proc. riebumo)
Sūris: 115.00 g (Gruyere - puskiečio)
Makaronai: 250.00 g (ragelių formos)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190º C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite 20x30 cm dydžio gilesnį kepimo indą. Atidėkite į šalį.
  2. Šviesią duoną ar batoną supjaustykite mažais gabalėliais ir suberkite į dubenį. Supilkite tirpintą sviestą ir išmaišykite. Atidėkite į šalį.
  3. Pieną supilkite į prikaistuvį ir pašildykite ant vidutinio dydžio ugnies, kol bus karštas. Tuo tarpu keptuvėje ištirpinkite 50 g sviesto. Kai sviestas ims burbuliuoti, suberkite miltus ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, 1 minutę, kol neliks sausų miltų.
  4. Lėtai į keptuvę pilkite karštą pieną, masę nuolat maišydami (patogiausia tai daryti plakimo šluotele). Pamažu supilkite visą pieną. Nesustokite maišyti, kol gausite vientisos konsistencijos padažą, ir jis sutirštės. Tuomet nuimkite keptuvę nuo ugnies, suberkite druską, muskatą, pipirus, Kajeno pipirus ir abiejų 170 g tarkuoto kietojo sūrio ir 80 g tarkuoto puskiečio sūrio. Išmaišykite ir atidėkite keptuvę į šalį.
  5. Išvirkite makaronus pagal instrukciją ant pakuotės, tik porą minučių sutrumpinkite virimo laiką. Makaronai turi būti šiek tiek kieti viduje. Išvirtus makaronus suberkite į sietelį ir nuvarvinkite. Perliekite šaltu vandeniu ir vėl palikite nuvarvėti.
  6. Įmaišykite makaronus į sūrio padažą. Visą masę sukrėskite į sviestu pateptą kepimo indą.  Viršų apibarstykite likusiais 80 g tarkuoto kietojo sūrio ir 35 g tarkuoto puskiečio sūrio. Viršų apibarstykite duonos trupiniais.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol paviršius gražiai apskrus. Išjungę orkaitę, palikite pastovėti 5 minutes. Tuomet dėkite į lėkštes ir valgykite. Skanaus!

 

Receptas: Nesaldus grikių miltų pyragas su rikotos sūriu, špinatais ir pomidorais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 35 min.
3.9 / 17
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 120.00 g (100 g - tešlai ir 1 valg. š. - įdarui)
Aliejus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Vanduo: 3.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 2.00 arbat. š. (1 - tešlai ir 0,5 - įdarui)
Cukrus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Miltai: 150.00 g (100 - grikių ir 50 kvietinių - tešlai)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Špinatai: 200.00 g (įdarui)
Rikotos sūris: 150.00 g (įdarui)
Pomidorai: 2.00 vnt. (įdarui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (didelių arba 4 maži - įdarui)
Grietinėlė: 250.00 ml (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 maltų - įdarui)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Sūris: 150.00 g (kietojo fermentinio - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo indą.
  2. Paruoškite pyrago tešlą. Į dubenį sudėkite sviestą, supilkite aliejų, vandenį, suberkite druską ir cukrų.
  3. Pakaitinkite dubenį mikrobangų krosnelėje (arba orkaitėje), kol masė ims burbuliuoti.
  4. Suberkite į dubenį grikių miltus, kvietinius miltus ir išmaišykite.
  5. Paruošta tešla išklokite pasiruošto kepimo indo dugną ir sieneles.
  6. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10–15 minučių, kol tešla taps gražiai auksinės spalvos.
  7. Kol tešla kepa, paruoškite įdarą. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto.
  8. Svogūną susmulkinkite nedideliais kubeliais ir pakepinkite kelias minutes, kol suminkštės.
  9. Sudėkite į keptuvę špinatų lapus ir pakepinkite dar porą minučių, kol šie taps minkšti.
  10. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir atidėkite į šalį.
  11. Apkeptą tešlos pagrindą šiek tiek atvėsinkite, o tuomet dugną tolygiai aptepkite rikotos sūriu.
  12. Ant viršaus tolygiai paskleiskite kepintus svogūnus ir špinatus.
  13. Ant svogūnų ir špinatų mišinio išdėliokite pomidorų griežinėlius. 
  14. Atskirame dubenyje kiaušinius išplakite su grietinėle, druska, maltais juodaisiais pipirais, muskatu ir 50 g tarkuoto kietojo fermentinio sūrio. Užpilkite ant pyrago viršaus.
  15. Likusį kietąjį sūrį (100 g) sutarkuokite ir apibarstykite juo pyrago viršų.
  16. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35–45 minutes, kol įdaras sutvirtės ir pyragas bus iškepęs.
  17. Iškepusį pyragą kelias minutes palikite pastovėti kepimo inde. Tuomet išimkite, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
Receptas: Smidrų ir makaronų salotos su fetos sūriu
3 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 25 min.
3.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 200.00 g
Smidrai: 10.00 vnt.
Pomidorai: 300.00 g (vyšninių)
Fetos sūris: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Druska: 2.00 žiupsnelis (1 - makaronams ir 1 - padažui)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 2.00 vnt. (sulčių - padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - padažui)
Kaip gaminti
  1. Puodą pripildykite vandens, įberkite žiupsnį druskos.
  2. Išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Išvirusius makaronus suberkite į sietelį, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite.
  3. Kitame puode taip pat užvirkite vandenį. Storuosius smidrų galus nulaužkite ir išmeskite. Jei smidrai storesni, bulvių skustuku ar peiliu nulupkite odelę nuo apatinės jų dalies. Sudėkite smidrus į sietelį, o šį uždėkite ant puodo su verdančiu vandeniu. Uždenkite dangtį ir pagarinkite smidrus apie 5–7 minutes, kol suminkštės. Tuomet perliekite šaltu vandeniu ir nusausinkite. Supjaustykite maždaug 3 cm ilgio gabalėliais.
  4. Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę.
  5. Dideliame dubenyje sumaišykite virtus makaronus, smidrus ir pomidorus.
  6. Padažui alyvuogių aliejų sumaišykite su išspaustomis šviežiomis citrinų sultimis, druska ir juodaisiais pipirais.
  7. Supilkite padažą į dubenį su makaronais ir išmaišykite.
  8. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve 2 valandas.
  9. Prieš patiekdami, pabarstykite trupučiu trupinto fetos sūrio.

 

Receptas: Nesaldus pyragas su smidrais, kumpiu ir sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.8 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (tešlai)
Aliejus: 2.00 valg. š. (1 - tešlai ir 1 - įdarui)
Vanduo: 3.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 2.00 arbat. š. (1 arbat. š. - tešlai ir ¼ arbat. š. - įdarui)
Cukrus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Miltai: 170.00 g (tešlai)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Kumpis: 150.00 g (mėgstamo - įdarui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (didelių arba 3 maži - įdarui)
Grietinėlė: 125.00 ml (riebios - įdarui)
Pienas: 85.00 ml (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (¼ maltų - įdarui)
Itališkos džiovintos žolelės: (mėgstamų - įdarui) 1.00 žiupsnelis
Sūris: 100.00 g (tarkuoto, kietojo - įdarui)
Smidrai: 6.00 vnt. (6 - 8 - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo indą.
  2. Paruoškite pyrago tešlą. Į dubenį sudėkite sviestą, supilkite aliejų, vandenį, suberkite druską ir cukrų.
  3. Pakaitinkite dubenį mikrobangų krosnelėje (arba orkaitėje), kol masė ims burbuliuoti.
  4. Suberkite į dubenį miltus ir išmaišykite.
  5. Paruošta tešla išklokite pasiruošto kepimo indo dugną ir sieneles.
  6. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10–15 minučių, kol tešla taps gražiai auksinės spalvos.
  7. Pasiruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus. Suberkite smulkiai sukapotus svogūnus ir pakepinkite, kol suminkštės. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
  8. Į tą pačią keptuvę sudėkite kubeliais pjaustytą kumpį ir pakepinkite, kol gražiai apskrus. Taip pat išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
  9. Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, grietinėlę, pieną, druską, juoduosius pipirus ir žoleles. Įmaišykite tarkuotą kietąjį sūrį.
  10. Kietuosius smidrų galus nulaužkite ir išmeskite. Jei smidrai storesni, bulvių skustuku ar peiliu nulupkite odelę nuo apatinės jų dalies. Sudėkite smidrus į sietelį, o šį uždėkite ant puodo su verdančiu vandeniu. Uždenkite dangtį ir pagarinkite smidrus apie 5–7 minutes, kol suminkštės. Tuomet perliekite šaltu vandeniu ir nusausinkite.
  11. Pyrago pagrindui iškepus, išimkite iš orkaitės. Ant dugno paskleiskite kepintus svogūnus ir kumpį.
  12. Ant viršaus užpilkite kiaušinių ir sūrio plakinį. Išdėliokite smidrus.
  13. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 minutes, kol pyrago įdaras sutvirtės ir gražiai apskrus. Išjunkite orkaitę ir palikite pyragą pastovėti dar apie 5–10 minučių.
  14. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite dar šiltą.
Receptas: Vištienos krūtinėlė, įdaryta mocarela ir saulėje džiovintais pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
2.8 / 16
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml (šlakelis)
Mocarelos sūris: 4.00 riekės (keli griežinėliai)
Džiovinti pomidorai: 4.00 vnt. (saulėje)
Kaip gaminti
  1. Krūtinėles apipjaustykite taip, kad gautųsi du kepsneliai, t. y. nereikalingus kraštelius tiesiog nupjaukite.
  2. Įpjaukite viduryje, kad vėliau būtų galima įdėti įdarą.
  3. Paskui paimkite maistinę plėvelę, dėkite ant jos krūtinėles, uždenkite maistine plėvele ir lengvai padaužykite, pavyzdžiui, mediniu kočėlu, kad krūtinėlė šiek tiek suminkštėtų.
  4. Išimtas krūtinėles apiberkite prieskoniais, gerai įtrinkite prieskoniais.
  5. Įdėkite į krūtinėles po griežinėlį mocarelos ir šiek tiek pasmulkintų saulėje džiovintų pomidorų.
  6. Įdaro dėkite savo nuožiūra, priklausomai nuo krūtinėlių dydžio, kad galėtumėte kraštelius suimti ir sutvirtinti mediniu smeigtuku (kad įdaras neiškristų).
  7. Taip paruoštas krūtinėles palikite pasimarinuoti 1–2 val. ir galite kepti. Geriausia ant grilio lauke arba ant grilinės keptuvės, priklausomai nuo galimybių. Iš iškepusių krūtinėlių išimkite smeigtukus.
  8. Valgykite su norimu garnyru.

Receptą atsiuntė Inga B., Vilkaviškio raj.

 

Receptas: Makaronai įdaryti pelėsiniu sūriu
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai vamzdeliai: 15.00 vnt. (Cannelloni)
Sūris: 270.00 g (gorgonzolos)
Sviestas: 70.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kreminė varškė: 100.00 g
Grietinė: 2.00 valg. š.
Varškės sūris: 150.00 g (riebaus)
Grietinėlė: 150.00 ml (neriebios)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį; kelios šakelės šviežių)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite (bet jokiu būdu nepervirkite), kaip nurodyta ant pakuotės, ir išgriebkite iš puodo. 

2. Nedideliame dubenėlyje iki vientisos masės išsukite gorgonzolą, varškę ir grietinę. Įdarą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite džiovintais raudonėliais, išspauskite česnaką.

3. Makaronų vamzdelius prikimškite įdaro, sudėkite į riebalais išteptą karščiui atsparią kepimo skardą, ant viršaus suberkite tarkuotą varškės sūrį ir supilkite grietinėlę.

4. Įdarytus makaronus pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite apie 10–12 min., kol sūris išsilydys ir makaronai dailiai pagels.

5. Tiekite papuoštus šviežiomis rozmarinų šakelėmis.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie Ji24