Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ji24.lt pasiūlymas vakarienei – 5 patiekalai su faršu

Blyneliai su faršu
Shutterstock nuotr. / Blyneliai su faršu
Šaltinis: Ji24.lt
0
Skaitysiu vėliau
A A

Kuo šiandien nustebinsite savo skonio receptorius? Rekomenduojame išbandyti patiekalus su faršu, kuriuos paruošite akimirksniu.

Juk faršas tinka beveik su viskuo: su ryžiais, makaronais, blyneliais, tinka jo dėti į sriubas, troškinius. Šiandien jūsų dėmesiui ir išalkusiems skrandžiams – 5 pasiūlymai. Skanaus! 

Receptas: Spagečiai su jautienos faršo padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 20
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (pakuotė spagečių)
Jautiena: 200.00 g (faršas)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 5.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š. (su bazilikais)
Sūris: 100.00 g (parmezanas)
Bazilikai: 2.00 arbat. š. (lapeliai papuošimui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai malti)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje su šlakeliu aliejaus, gerai nuvarvinkite ir padėkite šiltai. Atminkite, makaronai ir druska beriami tik į verdantį vandenį, o verdant makaronus patartina kartkartėmis pamaišyti, kad jie nesuliptų ir nepriskrestų prie puodo dugno.

2. Pomidorų galus įpjaukite, vaisius nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.

3. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite ir, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste. Į svogūnų troškinį sukrėskite pomidorus, šakute maigytą faršą ir vis pamaišydama kaitinkite, kol faršas patamsės.

4. Supilkite pomidorų padažą, suberkite prieskonius, dar 5 min. pakaitinkite ir nukelkite keptuvę nuo ugnies. Paruoštu padažu apliekite lėkštėse išdėliotus spagečius.

5. Tiekite apibarsčiusi tarkuotu parmezanu ir papuošusi bazilikų lapeliais.

Receptas: Blyneliai su faršu
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 18
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (Tešlai)
Pienas: 500.00 ml (Tešlai)
Miltai: 250.00 g (Tešlai)
Faršas: 400.00 g (Įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (Įdarui)
Paprikos: 1.00 vnt. (Įdarui)
Kukurūzai: 125.00 g (Įdarui; konservuotų)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (Įdarui; aitraus)
Aliejus: 2.00 valg. š. (Tešlai ir įdarui)
Druska: 1.00 arbat. š. (Tešlai ir įdarui; žiupsnelis)
meksikietiškų prieskonių mišinio 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Iš nurodytų produktų užmaišykite skystą tešlą. Įkaitinkite keptuvę, patepkite aliejumi, įpilkite samtelį tešlos, tolygiai paskirstykite. Apkepkite blyną iš abiejų pusių. Iškepkite iš tešlos 10–12 blynų.

2. Paruoškite įdarą. Susmulkinkite svogūną, kubeliais supjaustykite papriką ir trumpai apkepkite įkaitintuose riebaluose, sudėkite mėsos faršą, maišydama kepkite, kol mėsa pakeis spalvą, sudėkite kukurūzus, sukrėskite pomidorų padažą, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais.

3. Ant lietinio blyno dėkite du šaukštus įdaro, užlenkite blyno apačią ir viršų, vieną ant kito užvožkite kraštus.

4. Apkepkite įdarytus blynelius įkaitintame aliejuje. Tiekite su šviežiomis daržovėmis arba grietine.

Receptas: Lazanija su mėsos faršu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
2.6 / 16
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g
Morkos: 2.00 vnt.
Faršas: 500.00 g
Paprikos: 1.00 vnt.
Sūris: 200.00 g (fermentinis)
Majonezas: 50.00 g
Pomidorų padažas: 50.00 g
Bazilikai: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Pasiruoškite didelę formą, į kurią sluoksniais dėsite produktus. Kaip pagrindą dėkite pusę išvirtų makaronų, aptepkite juos padažu, paruoštu iš majonezo, pomidorų padažo ir bazilikų.

2. Tuomet dėkite gabaliukais supjaustytą papriką, pakepintus mėsos gabaliukus bei tarkuotas morkas.

3. Vėl dėkite likusius makaronus, morkas, paprikas, juos aptepkite padažu ir galiausiai užberkite tarkuoto fermentinio sūrio, o ant viršaus pabarstykite bazilikų.

4. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 40-45 minutes arba tol, kol apskrus sūris.

Skanaus!

Receptas: Pica su faršu ir traškia šonine
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
3.4 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Mielės: 30.00 g
Vanduo: 1.00 st.
Druska: 2.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Miltai: 1.00 st. (1,5 - 2)
Karštai rūkyta šoninė: (įdarui) 100.00 g
Faršas: 300.00 g (300 - 400 jautienos)
Pomidorai: 2.00 vnt. (įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Sūris: 100.00 g (tarkuoto fermentinio - įdarui)
Mocarelos sūris: 2.00 vnt. (du rutuliukai su žalumynais - įdarui)
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š. (4 - 5)
Picos prieskoniai: (įdarui) 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Kaip gaminti

1. Mieles sutrupinkite į šiltą vandenį, įberkite cukraus, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų (10–15 minučių).

2. Į dubenį su mielėmis suberkite miltus, supilkite aliejų, pasūdykite ir gerai išminkykite. Miltų berkite tiek, kad būtų lengva minkyti. Tešlą uždenkite ir leiskite 20–30 minučių pakilti. Faršą apkepkite keptuvėje, paskaninkite pipirais, druska.

3.Tešą iškočiokite, išpjaukite norimo dydžio nedideles picas ar kelias dideles ir įtieskite į aliejumi išteptą kepimo skardą.

4. Tešlą aptepkite pomidorų padažu, pabarstykite picų prieskoniais, puse fermentinio sūrio. Sudėkite faršą, plonai pjaustytą svogūną, mocarelą, plonai pjaustytą šoninę, pomidorų griežinėlius ir apibarstykite likusiu fermentiniu sūriu.

5. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20–30 minučių, kol gražiai parus.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptas: Sumuštiniai su faršu ir sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.9 / 38
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 8.00 riekės (sumuštinių)
Faršas: 400.00 g (kalakutienos)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (1 - omletui)
Pienas: 6.00 valg. š. (4 - omletui ir 2 - mirkymui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Sūris: 100.00 g (tarkuotas fermentinis - omletui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (omletui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (omletui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis - omletui)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Faršą apkepkite keptuvėje su smulkintu svogūnu, pagardinkite prieskoniais, smulkintais žalumynais ir druska. Kiaušinį išplakite su pienu ir iškepkite omletą.

2. Faršą sumaišykite su fermentiniu sūriu, majonezu ir kubeliais pjaustytu omletu.

3. Ant 4 riekelių užtepkite faršo įdaro, uždėkite likusias 4 riekeles ir gerai prispauskite. Kiaušinį išplakite su pienu.

4. Sumuštinius panardinkite į kiaušinio plakinį, sudėkite į aliejumi pašlakstytą kepimo skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė


Daugiau vakarienės pasiūlymų rasite štai ČIA. 

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie Ji24