Siūlome jums keturis žuvies maltinukų variantus, tad nė kiek neabejojame, kad išsirinksite patį skaniausią ir jūsų poreikius atitinkantį receptą!
Na, o jei maltinukų vakarienei ne itin norisi, kviečiame pasižvalgyti po mūsų receptų rubriką (spauskite čia). Joje rasite ne tik pačių įvairiausių idėjų pietums ar vakarienei, bet ir nuostabių desertų bei kokteilių receptų.
1. Išvirkite lašišą nedideliame pasūdyto vandens kiekyje, atvėsinkite, pašalinkite odą ir kaulus.
2. Išvirkite, sugrūskite ir atvėsinkite bulves. Pusę kiekio lašišos sumaišykite su bulvių koše, pomidorų ir garstyčių padažu, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
3. Atsargiai įmaišykite likusią lašišą ir smulkintas petražoles. Suformuokite iš tešlos vienodo dydžio maltinius, apvoliokite miltuose, išdėliokite ant lėkštės, uždenkite maistine plėvele ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.
4. Apkepkite maltinukus keptuvėje įkaitintame aliejuje, sudėkite į skardą, pašaukite į 200 °C temperatūros orkaitę ir kepkite 10–15 min.
5. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą, įmaišykite grietinėlę ir citrinų sultis, pasūdykite, įberkite smulkintų petražolių arba svogūnų laiškų. Patiekite lašišų maltinukus su grietinėlės padažu ir bulvių koše.
1. Žuvis išvalykite, išrinkite kaulus ir sumalkite mėsmale.
2. Smulkiai sukapotą svogūną pakepinkite su šaukštu aliejaus.
3. Į žuvų masę sudėkite svogūnus, įberkite šaukštą džiūvėsių, įdėkite grietinės, supilkite kiaušinių baltymus, pasūdykite. Gerai išminkykite ir padarykite nedidelius kukulius.
4. Kukulius suplokite, pavoliokite džiūvėsiuose ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol taps rusvi.
5. Patiekite su šviežiomis daržovėmis.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Rūkytą žuvį ir lašišą sudėkite į puodą, supilkite pieną, įmeskite trečdalį svogūno roputės, nuskustą morką, laurų lapelį, suberkite pipirus ir gvazdikėlius. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir pavirkite dar 6 min.
2. Likusį svogūną smulkiai sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite svogūnus ir kepinkite, kol suminkštės.
3. Bulves išvirkite, nusunkite ir sugrūskite košę.
4. Praaušusią žuvį išgriebkite iš puodo ir sumaigykite šakute. Pieną perkoškite. Vieną kiaušinį išplakite. Virtus kiaušinius nulupkite ir sukapokite.
5. Į vieną dubenį sudėkite žuvį, bulvių košę, keptus svogūnus, virtus kiaušinius, žalumynus ir plaktą kiaušinį. Viską gerai išmaišykite. Jei masė per kieta, įpilkite perkošto pieno. Pagardinkite maltais pipirais.
6. Drėgnomis rankomis suformuokite norimo dydžio maltinukus.
7. Likusį kiaušinį išplakite. Į atskiras lėkštes įberkite miltų ir džiūvėsėlių. Kiekvieną maltinuką pavoliokite miltuose, kiaušinyje ir galiausiai – džiūvėsėliuose. Paruoštus maltinukus dėkite į šaldytuvą ir palaikykite mažiausiai 2 val.
8. Paskui iškepkite keptuvėje įkaitintame likusiame aliejuje (po 5 min. kiekvieną pusę) ir arba iš karto patiekite, arba laikykite šiltoje orkaitėje.
- Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol suminkštės. Atvėsinkite.
- Žuvį, bulvę ir svogūnus sumalkite mėsmale, viską sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą, prieskonius, pasūdykite.
- Formuokite nedidelius maltinukus ir iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje, kad gražiai apskrustų.
- Galima patiekti su orkaitėje keptomis bulvių skiltelėmis ir daržovių salotomis.