Jūsų dėmesiui 5 patiekalai su ryžiais.
1. Išvirkite ryžius šiek tiek pasūdytame vandenyje. Nusunkite ir palikite atvėsti.
2. Nuplaukite apelsiną po tekančia vandens srove, nušveiskite šepetėliu. Smulkia trintuve nutarkuokite žieveles. Salotoms pagardinti reikės pusės šaukštelio apelsino žievelių. Perpjaukite vaisių pusiau ir išspauskite sultis.
3. Razinas nuplaukite, salierą supjaustykite griežinėliais, obuolį – plonomis skiltelėmis.
4. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, tarkuotas apelsino žieveles, 5 šaukštus apelsinų sulčių ir šaukštą citrinų sulčių, įberkite žiupsnelį muskato, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Sudėkite virtus ryžius, obuolius, saliero griežinėlius, razinas ir smulkintus graikinius riešutus, atsargiai išmaišykite.
1. 2 stiklinėse vandens išvirkite tirštą ryžių košę. Pievagrybius nuvalykite ir smulkiai supjaustykite. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, perliekite šaltu, nulupkite atšokusias odeles ir supjaustykite. Paprikas, išėmus sėklas, supjaustykite smulkiais gabalėliais. Kiaušinius išplakite su druska ir prieskoniais. Sūrį sutarkuokite.
2. Ataušusius ryžius sumaišykite su kiaušinių plakiniu, sudėkite visus kitus produktus, atsargiai pamaišykite, sukrėskite į apvalią maždaug 20 cm skersmens formą ir apie pusvalandį kepkite 180°C karštumo orkaitėje. Patiekite su bet kokiu picų padažu.
1. Ryžius išvirkite sūdytame vandenyje, pagardintame kariu.
2. Į keptuvę berkite sutarkuotą morką ir susmulkintą česnako skiltelę. Kepkite su trupučiu aliejaus, kol morkos taps minkštos. Tada į keptuvę ant morkų suberkite išvirtus ryžius, pagardinkite prieskoniais. Išmaišykite ir dar šiek tiek pakepkite.
3. Į karščiui atsparų indą suberkite troškintus ryžius su morkomis. Viršų užtepkite majonezu, sudėkite pjaustytas krabų lazdeles ir alyvuoges, užtarkuokite sūrio ir 20 minučių kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Kalakutieną supjaustykite ir pakepinkite.
2. Ryžius išvirkite, sumaišykite su mėsa bei žirneliais ir sudėkite į aliejumi išteptą, karščiui atsparų indą.
3. Užpilkite vištienos sultiniu, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite orkaitėje apie 30 minučių.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, įdėkite sviesto, uždenkite puodelį dangčiu ir palikite, kad atvėstų.
2. Moliūgą nuplaukite, nulupkite, minkštimą sutarkuokite smulkia trintuve ir sumaišykite su ryžių koše.
3. Į ryžių ir moliūgų masę įmuškite gerai nuplautus kiaušinius ir viską gerai išplakite elektriniu plakikliu.
4. Tada įmaišykite persijotus miltus, parmezaną, pagal skonį berkite druskos ir pipirų, dar kartą viską labai gerai išmaišykite.
5. Iš paruoštos tešlos drėgnomis rankomis formuokite nedidelius blynelius (juos galite į keptuvę krėsti ir šaukštu). Juos iš abiejų pusių gerai apkepkite karštuose riebaluose.
6. Moliūgų ir ryžių blynelius tiekite apibėrusi sausoje keptuvėje skurdintomis moliūgų sėklomis.
Daugiau įvairių receptų rasite štai ČIA.