Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ji24.lt vakarienės pasiūlymas – 5 patiekalai su ryžiais

Ryžių blyneliai
Fotolia nuotr. / Ryžių blyneliai
Šaltinis: Ji24.lt
0
Skaitysiu vėliau
A A

Metas pagalvoti apie vakarienę! Kuo šiandien nustebinsite save ir šeimyną? Siūlome išbandyti ryžių patiekalus: paprasta, greita ir dargi nekaloringa!

Jūsų dėmesiui 5 patiekalai su ryžiais. 

Receptas: Ryžių salotos su riešutais
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 10
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ryžiai: 100.00 g
Obuoliai: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Razinos: 2.00 valg. š.
Graikiniai riešutai: 100.00 g (saujelė)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas sulčių)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis tarkuoto)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Išvirkite ryžius šiek tiek pasūdytame vandenyje. Nusunkite ir palikite atvėsti.

2. Nuplaukite apelsiną po tekančia vandens srove, nušveiskite šepetėliu. Smulkia trintuve nutarkuokite žieveles. Salotoms pagardinti reikės pusės šaukštelio apelsino žievelių. Perpjaukite vaisių pusiau ir išspauskite sultis.

3. Razinas nuplaukite, salierą supjaustykite griežinėliais, obuolį – plonomis skiltelėmis.

4. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, tarkuotas apelsino žieveles, 5 šaukštus apelsinų sulčių ir šaukštą citrinų sulčių, įberkite žiupsnelį muskato, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Sudėkite virtus ryžius, obuolius, saliero griežinėlius, razinas ir smulkintus graikinius riešutus, atsargiai išmaišykite.

Receptas: Ryžių pica
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ryžiai: 200.00 g (apvalių)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sūris: 250.00 g (fermentinio)
Pievagrybiai: 150.00 g
Pomidorai: 500.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (ankštis)
Petražolės: 2.00 valg. š. (susmulkintų lapelių)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. 2 stiklinėse vandens išvirkite tirštą ryžių košę. Pievagrybius nuvalykite ir smulkiai supjaustykite. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, perliekite šaltu, nulupkite atšokusias odeles ir supjaustykite. Paprikas, išėmus sėklas, supjaustykite smulkiais gabalėliais. Kiaušinius išplakite su druska ir prieskoniais. Sūrį sutarkuokite.

2. Ataušusius ryžius sumaišykite su kiaušinių plakiniu, sudėkite visus kitus produktus, atsargiai pamaišykite, sukrėskite į apvalią maždaug 20 cm skersmens formą ir apie pusvalandį kepkite 180°C karštumo orkaitėje. Patiekite su bet kokiu picų padažu.  

Receptas: Apkepėlė su krabų lazdelėmis ir alyvuogėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 12
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ryžiai: 125.00 g
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Krabų lazdelės: 2.00 vnt. (keletas)
Alyvuogės: 20.00 g (juodųjų, be kauliukų)
Majonezas: 1.00 valg. š.
Sūris: 100.00 g (brandinto)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Karis: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Ryžius išvirkite sūdytame  vandenyje, pagardintame kariu.

2. Į keptuvę berkite sutarkuotą morką ir susmulkintą česnako skiltelę. Kepkite su trupučiu aliejaus, kol morkos taps minkštos. Tada į keptuvę ant morkų suberkite išvirtus ryžius, pagardinkite prieskoniais. Išmaišykite ir dar šiek tiek pakepkite.

3. Į karščiui atsparų indą suberkite troškintus ryžius su morkomis. Viršų užtepkite majonezu, sudėkite pjaustytas krabų lazdeles ir alyvuoges, užtarkuokite sūrio ir 20 minučių kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Ryžių ir kalakutienos apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ryžiai: 1.00 st.
Kalakutiena: 400.00 g (filė)
Sūris: 200.00 g (fermentinis)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Muskatas: 1.00 vnt. (riešutas)
Žirniai: 400.00 g (1 indelis konservuotų žirnelių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vištienos sultinys: 1.00 st.
Kaip gaminti

1. Kalakutieną supjaustykite ir pakepinkite.

2. Ryžius išvirkite, sumaišykite su mėsa bei žirneliais ir sudėkite į aliejumi išteptą, karščiui atsparų indą.

3. Užpilkite vištienos sultiniu, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite orkaitėje apie 30 minučių.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Ryžių blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 18
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ryžiai: 200.00 g
Moliūgai: 300.00 g (minkštimo)
Parmezano sūris: 150.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 100.00 g
Moliūgo sėklos: 1.00 valg. š.
Grietinėlė: 50.00 ml
Aliejus: 3.00 valg. š. (arba sviestas - kepti)
Kaip gaminti

1. Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, įdėkite sviesto, uždenkite puodelį dangčiu ir palikite, kad atvėstų.

2. Moliūgą nuplaukite, nulupkite, minkštimą sutarkuokite smulkia trintuve ir sumaišykite su ryžių koše.

3. Į ryžių ir moliūgų masę įmuškite gerai nuplautus kiaušinius ir viską gerai išplakite elektriniu plakikliu.

4. Tada įmaišykite persijotus miltus, parmezaną, pagal skonį berkite druskos ir pipirų, dar kartą viską labai gerai išmaišykite.

5. Iš paruoštos tešlos drėgnomis rankomis formuokite nedidelius blynelius (juos galite į keptuvę krėsti ir šaukštu). Juos iš abiejų pusių gerai apkepkite karštuose riebaluose.

6. Moliūgų ir ryžių blynelius tiekite apibėrusi sausoje keptuvėje skurdintomis moliūgų sėklomis.  


Daugiau įvairių receptų rasite štai ČIA. 

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie Ji24