Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ji24.lt vakarienės pasiūlymas – varškėčiai

Varškėčiai su obuoliais
Astos Černės nuotr. / Varškėčiai su obuoliais
Šaltinis: Ji24.lt
0
Skaitysiu vėliau
A A

Ilgi ir tamsūs vakarai tiesiog prašyte prašosi kuo daugiau „naminių“ akimirkų: su gardžiu maistu, kakava ar kvapnia arbata, pledu ir gera knyga. Laiko poilsiui atseikėsite daugiau, jei virtuvėje užtruksite trumpiau.

Čia gera išeitis – greita vakarienė. Šiandienos pasiūlymas – visokiausi varškėčiai. Siūlome nepersivalgyti!
Receptas: Kepti varškėtukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 19
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 400.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Miltai: 300.00 ml
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 1.00 st. (0,5 st. - maltų)
Kaip gaminti
  1. Varškę sumaišykite su kiaušiniu, druska, kepimo milteliais ir cukrumi.
  2. Įminkykite miltus.
  3. Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kamuoliukus ir pavoliokite maltuose džiūvesėliuose.
  4. Sudėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir ranka šiek tiek priplokite prie dugno.
  5. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepkite apie 20 minučių, kol varškėtukai ims švelniai ruduoti.

Receptas iš: g-blogas.lt

Receptas: Obuoliniai varškėčiai
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 84
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt. (tarkuotas)
Miltai: 140.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 5.00 g
Jogurtas: 2.00 valg. š. (vanilinis)
Cinamonas: 5.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Varškę ištrinkite su kiaušiniu. Įmaišykite tarkuotą obuolį. Suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną ir druską, sudėkite vanilinį jogurtą. Išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų delnų suformuokite nedidelius apvalius paplotėlius.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ar ištirpinkite gabalėlį sviesto. Sudėkite varškėčius. Kepkite apie porą minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet apverskite ir lygiai taip pat apkepkite kitą pusę.
  4. Iškepusius varškėčius išimkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalus. Tuomet perdėkite į lėkšteles.
  5. Patiekite su obuoliene, uogomis, karamelės padažu, grietine, jogurtu ar kitais mėgstamais priedais.
Receptas: Varškėčiai su špinatais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 45
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 70.00 g
Druska: 4.00 g
Juodieji pipirai: 4.00 g (šviežiai malti)
Špinatai: 50.00 g
Kaip gaminti
  1. Varškę ištrinkite su kiaušiniu. Suberkite miltus, druską ir maltus juoduosius pipirus. Išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Špinatus nuplaukite ir perliekite karštu vandeniu. Kiek įmanoma geriau nusausinkite ir  šiek tiek pasmulkinkite. Įmaišykite į varškės masę.
  3. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų delnų suformuokite nedidelius apvalius paplotėlius.
  4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ar ištirpinkite gabalėlį sviesto. Sudėkite varškėčius. Kepkite apie porą minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet apverskite ir lygiai taip pat apkepkite kitą pusę.
  5. Iškepusius varškėčius išimkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalus. Tuomet perdėkite į lėkšteles.
  6. Patiekite su grietine, daržovėmis ar kitais mėgstamais priedais.
Receptas: Vaniliniai varškėčiai su aguonomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 43
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 70.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Aguonos: 1.00 valg. š.
Citrinos: 2.00 vnt. (1 citrinos nutarkuota žievelė ir ½ citrinos sultys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Varškę ištrinkite su kiaušiniu. Suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, aguonas, citrinos žieveles, citrinos sultis ir druską. Išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų delnų suformuokite nedidelius apvalius paplotėlius.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ar ištirpinkite gabalėlį sviesto. Sudėkite varškėčius. Kepkite apie porą minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet apverskite ir lygiai taip pat apkepkite kitą pusę.
  4. Iškepusius varškėčius išimkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalus. Tuomet perdėkite į lėkšteles.
  5. Patiekite su uogomis, grietine, jogurtu ar kitais mėgstamais priedais.  
Receptas: Varškėčiai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 30
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 200.00 g (9% riebumo)
Cukrus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Miltai: 1.00 st. (0,5)
Aliejus: 50.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Varškę su cukrumi, druska ir atskirtu kiaušinio tryniu išplakite iki purumo. Įmaišykite miltus.

2. Kiaušinio baltymą išplakite ir įmaišykite į tešlą. Jeigu ji per skysta, įberkite dar šiek tiek miltų ir gerai išmaišykite.

3. Rankas pamirkant į šaltą vandenį suformuokite varškėčius (galima pavolioti džiūvėsiuose) ir iškepkite įkaitintame aliejuje.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Tradiciniai varškėtukai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.1 / 140
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Varškė: 500.00 g
Miltai: 1.00 st. (0.5)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 50.00 g (padažui)
Sviestas: 50.00 g (padažui)
Kaip gaminti

1. Į varškę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, cukraus ir gerai ištrinkite iki vientisos masės. Suberkite miltus ir išminkykite tešlą.

2. Rankomis iš tešlos suformuokite ilgas „gyvatėles“, patieskite jas ant miltais pabarstyto stalo, šiek tiek suplokite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Jei neturite laiko, galite iš tešlos formuoti nedidelius varškės kukulaičius. Tiesiog imkite iš dubens po gniužulėlį tešlos, formuokite rankimis apvalų kukuliuką ir leiskite tiesiai į verdantį vandenį.

3. Varškėtukus dėkite įpasūdytą verdantį vandenį ir virkite, kol iškils. Tada dar pora minučių pavirkite ir išgriebkite kiaurasamčiu.

4. Paruoškite padažą:ant silpnos ugnies puode ar metaliniame dubenėlyje ištirpdykite sviestą, sukrėskite į jį grietinę, pasūdykite ir gerai išmaišykite.

5. Su varškėtukais puikiai ir uogienė, trintos šaldytos uogos, taip pat grietinės padažas  arba saldus vanilinis padažas.

Kulinaro pastaba. Jei norite, kad varškėtukai būtų dar maistingesni, galite į jų tešlą įmaišyti saujelę linų sėmenų, bolivinių balandų ar burnočių. Puikiai dera.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie Ji24