Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ji24.lt virtuvė – egzotiški kinų patiekalai

Štai ir vėl traukiame nuostabius savaitgalio pietų pasiūlymus iš Ji24.lt receptų skrynelės.
Kiniška kiauliena
Kiniška kiauliena / Shutterstock nuotr.

Retas gali atsispirti sotiems, gardiems ir greitai paruošiamiems kinų patiekalams. Kodėl gi nepasilepinus šį rudenišką savaitgalį naminiu maistu? Dalijamės ir kviečiame gaminti. Skanaus, mielieji! 

Kiniška vištiena
Receptas: Kiniška vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.6 / 37
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (viščiukų krūtinėlės)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (ir padažui 5 valg. š.)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 3.00 valg. š.
Krakmolas: 3.00 valg. š. (ir 1 valg. š. padažui)
Česnakai: 3.00 skiltelės (padažui)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (padažui)
Apelsinai: 2.00 vnt. (padažui)
Rudasis cukrus: 4.00 valg. š. (padažui)
Ryžių actas (padažui) 3.00 valg. š.
Svogūnų laiškai: 30.00 g (padažui)
Aliejus: 100.00 ml
Kaip gaminti

1. Viščiukų krūtinėles supjaustykite kubeliais.

2. Dubenyje suplakite kiaušinį, sudėkite vištieną, įmaišykite miltus, krakmolą ir sojų padažą, įpilkite šlakelį aliejaus. Gerai išmaišykite. Jei vištienos gabalėliai labai sulipę, įberkite šiek tiek daugiau krakmolo.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dalimis iškepkite tešloje apvoliotą vištieną. Kepkite, kol gabalėliai gražiai apskrus ir taps traškūs. Išgriebkite ir sudėkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kad nusivarvėtų riebalai.

4. Paruoškite padažą. Apelsinus gerai nuplaukite. Nutarkuokite vieno apelsino žieveles. Išspauskite sultis.

5. Krakmolą ištirpinkite 100 ml vandens. Įpilkite į keptuvę šlakelį aliejaus ir trumpai paskrudinkite išspaustą česnaką bei kapotus svogūnų laiškus. Nelaukite, kol česnakas paruduos, nes apkars.

6. Supilkite apelsinų sultis, sukrėskite tarkuotą imbierą ir apelsinų žieveles, įmaišykite cukrų, sojų padažą ir ryžių actą, galiausiai plona srovele supilkite krakmolą.

7. Sudėkite skrudintą vištieną ir riešutus, išmaišykite. Tiekite su virtais ryžiais.

Suskleisti
Kiniškos sojų varškės salotos
Receptas: Kiniškos sojų varškės salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 18
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 200.00 g
Morkos: 100.00 g
Moliūgai: 100.00 g
Porai: 2.00 vnt. (nedideli)
Varškė: 200.00 g (sojų)
Sezamų aliejus: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti

1. Sojų varškę supjaustykite didesniais kubeliais. Panardinkite juos 1–2 min. į verdantį vandenį. Išgriebkite, nusausinkite ir berkite į keptuvę su 2 šaukštais įkaitinto sezamo aliejaus. Kepkite, kol gražiai apskrus.

2. Pievagrybius ir porus susmulkinkite, morkas ir moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais, berkite į gilią keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepkite, kol daržovės suminkštės ir gražiai apskrus.

3. Tada supilkite sojos padažą, cukrų ir druską, gerai išmaišykite, suberkite skrudintus sojų varškės kubelius, uždenkite keptuvę dangčiu ir patroškinkite dar apie 2 min.

4. Patiekti galite vienas arba su ryžiais bei saldžiarūgščiu padažu.

Suskleisti
Kiniška kiauliena
Receptas: Kiniškas kiaulienos troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 88
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (minkštos)
Grybai: 50.00 g (džiovintų)
Paprikos: 2.00 vnt. (po vieną raudonąją ir žaliąją papriką)
Porai: 1.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Aliejus: 4.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 1.00 st. (arba kitokio)
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir marinatui 1 arbat. š.)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (Marinatui)
Actas: 2.00 valg. š. (Marinatui)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (Marinatui; pusė šaukštelio arba medaus)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (Marinatui)
Kaip gaminti
  1. Pailgais gabaliukais supjaustytą mėsą užpilkite marinatu (sumaišykite visus jam skirtus produktus) ir palikite 1 val. Galima ir ilgiau, tik tuomet reikia laikyti šaldytuve. Grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir pusvalandžiui palikite mirkti. Paprikas, porą ir morkas supjaustykite šiaudeliais.
  2. Mėsą nuvarvinkite, sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir maišydami 3 min. pakepinkite (ant didelės ugnies). Nustumkite prie keptuvės kraštų, sudėkite paruoštas daržoves ir jas pakepinkite. Kai daržovės apskrus, supilkite sultinį, pasūdykite, sumažinkite ugnį ir uždengę dar 10 min. troškinkite. Sudėkite juostelėmis supjaustytus grybus.
  3. Po 5 min. supilkite marinatą, truputyje vandens išleistą krakmolą, užvirinkite ir tuoj pat išjunkite ugnį.
Suskleisti
Kiniška kalakutiena
Receptas: Kiniška kalakutiena
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 49
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 400.00 g (krūtinėlė)
Paprikos: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Žirniai: 200.00 g
Morkos: 1.00 vnt.
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š.
Medus: 2.00 valg. š.
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Kalakutieną susmulkinkite ir pakepinkite su česnaku.

2. Kai mėsa apkeps, sudėkite šiaudeliais pjaustytas morkas bei papriką ir patroškinkite.

3. Baigiant kepti, supilkite pomidorų padažą, medų ir žaliuosius žirnelius bei patroškinkite dar kelias minutes.

4. Patiekite su virtais ryžiais ir žaliaisiais žirneliais

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Kiniška vištiena su paprikomis
Receptas: Kiniška vištiena su paprikomis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 79
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 vnt. (krūtinėlė)
Paprikos: 2.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Pomidorų padažas: 100.00 ml
Medus: 1.00 valg. š.
Krakmolas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Vištieną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su česnaku keptuvėje ant aliejaus.

2. Truputį pakepinusi suberkite šiaudeliais pjaustytas paprikas ir kepkite.

3. Baigdama kepti įkrėskite pomidorų padažo, medaus ir šaukštelį krakmolo. Patroškinkite dar kelias minutes.

4. Patiekite su ryžiais. Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Imbierinis vištienos troškinukas
Receptas: Imbierinis vištienos troškinukas
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (virtos vištienos krūtinėlės)
Moliūgai: 150.00 g (nulupto)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 70.00 g
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (maltų)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis mėgstamų)
Imbieras: 10.00 g (gabaliukas)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Kaip gaminti

1. Moliūgą, supjaustytą kubeliais kartu su susmulkintu česnaku, pakepinkite su gabalėliu sviesto (maždaug 30 g). Kai kubeliai suminkštės, supilkite ant jų džiuvėsėlius ir dar šiek tiek pakepinkite.

2. Suberkite gabalėliais pjaustytą vištieną, įberkite pagal skonį vištienos prieskonių, žiupsnelį tarkuoto imbiero, įdėkite likusį sviestą ir patroškinkite 5 min. uždengtoje keptuvėje.

3. Kai šiek tiek atvės, troškinį apšlakstykite citrinos sultimis.

4. Papuošti geriausiai tiktų citrinos griežinėliai bei šviežių mėtų lapeliai. Jei jų neturite, tiks ir petražolės ar kiti žalumynai.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Traški vištiena su sezamais kiniškai
Receptas: Traški vištiena su sezamais kiniškai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.8 / 235
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š. (kvietiniai)
Medus: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 3.00 valg. š.
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų)
Aliejus: 50.00 ml
Kaip gaminti

1. Vištieną supjaustykite gabaliukais ir kartu su miltais bei krakmolu sudėkite į polietileninį maišelį. Gerai papurtykite, kad mėsa apsivoliotų, ir  kepkite keptuvėje.

2. Iškeptus vištienos gabaliukus dėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad nusivarvėtų aliejus.

3. Į keptuvę pilkite 2 šaukštus aliejaus ir pakepinkite sezamus. Tuomet pilkite citrinos sultis, sojos padažą, dėkite medų, gerai išmaišykite ir, kai tik pradės kristalizuotis, berkite vištienos gabaliukus ir gerai apvoliokite. Patiekite su virtais ryžiais ir žirneliais.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Sriuba
Receptas: Kiniška jūrų gėrybių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.5 / 8
Receptas
Ingredientai
Jūros gėrybės: pakuotė šaldytų 1.00 vnt.
Pekininių kopūstų salotos: 100.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Porai: 100.00 g
Daržovių sultinys: 3.00 vnt. (kubeliai)
Morkos: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (šviežia arba džiovinta)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 2.00 l
Actas: 100.00 ml
Cukrus: 3.00 valg. š.
Sezamų aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Daržoves supjaustykite. Įpilkite į puodą 2 l vandens, sudėkite jūrų gerybes ir 8–10 min. apvirkite.

2. Įdėkite sultinio kubelius, česnaką, pjaustytą morką, aitrųjį pipirą, juoduosius pipirus ir pekininį kopūstą. Pavirkite 5 minutes.

3. Tada supilkite cukrų, sezamų aliejų, actą ir viską gerai išmaišykite. Puodą nukelkite nuo ugnies. Prieš patiekiant, įpjaustykite šviežio aitriojo pipiro ir smulkintų porų.

Suskleisti
Kiniškos daržovės
Receptas: Kiniškos daržovės
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 10
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 2.00 vnt. (0,5 puodelio stambiai sukapotų)
Salierai: 3.00 vnt. (puodelis plonais griežinėliais supjaustytų lapkočių)
Grybai: 150.00 g (skardinė konservuotų)
Sojų daigai: (konservuotų skardinė) 400.00 g
Anakardžių riešutai: 2.00 valg. š. (skrudintų)
Vanduo: 1.00 st.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kukurūzų krakmolas: 2.00 arbat. š. (1,5)
Sojų padažas: 150.00 ml (1/4 puodelio)
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus ir salierus. Sudėkite nuvarvintus grybus ir dar 2 min. pakepinkite. Įpilkite ketvirtadalį puodelio vandens, uždenkite ir ant mažos ugnies troškinkite 8 min.

2. Likusiame vandenyje išmaišykite krakmo.lą, sojų padažą. Supilkite į keptuvę su daržovėmis ir maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės ir praskaidrės.

3 Sudėkite nuvarvintus sojų daigus, suberkite riešutus, dar pakaitinkite, kad visi produktai vienodai sušiltų, ir nukelkite nuo ugnies.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Kiniškai paruoštos žuvys
Receptas: Kiniškai paruoštos žuvys
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 21
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 600.00 g (baltų žuvų filė ( menkė, jūrinės lydekos, kefalių))
Miltai: 100.00 g (rupių)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (bulvių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 st.
Vynas: 1.00 st. (1/4 saldaus raudono - padažui)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (padažui)
Pomidorų tyrė: (padažui) 4.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Imbieras: 1.00 valg. š. (šviežiai tarkuotų - padažui)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (padažui)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (maltos - padažui)
Kaip gaminti

1. Iš miltų, krakmolo, baltymo, žiupsnelio druskos ir vandens užmaišykite tešlą (kaip blynams).

2. Žuvis supjaustykite stambokais gabalėliais, kiekvieną pamerkite į tešlą. Dėkite į gilioje keptuvėje įkaitintą aliejų ir virkite, kol gražiai pagels. Iškepusius gabalėlius sudėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius.

3. Paruoškite padažą: į puodą supilkite vyną, sojų padažą, įpilkite pusę puodelio vandens, sudėkite pomidorų tyrę, sugrūstus česnakus, imbierus, įberkite cukraus, maltos paprikos. Išmaišykite ir virkite ant mažos ugnies 5 min.

4. Padažu užpiltas žuvis patiekite karštas. Prie jų tinka biriai virti ryžiai.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Kiniški kepti   ryžiai su kiaušiniais
Receptas: Kiniški kepti ryžiai su kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 90
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 200.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kumpis: 2.00 riekės
Paprikos: 75.00 g (1/2 raudonosios)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kiniški prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Užvirkite vandenį, pasūdykite, suberkite ryžius ir virkite neuždengę puodo ir nemaišydami 8 minutes. Suberkite šaldytus žirnelius ir virkite dar 2 minutes. Nukoškite.

2. Kol virs ryžiai, susmulkinkite papriką, juostelėmis supjaustykite kumpį ir plonytėmis riekelėmis česnako skilteles. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite papriką, česnaką ir kumpį. Kepkite 3–4 minutes.

3. Kiaušinius išplakite, pilkite į keptuvę ir kepkite, kol plakinys sukrekės. Suberkite prieskonius ir ryžius su žirneliais. Paruoštus ryžius dėkite į lėkštes ir pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Kiauliena „Kinietiškai“
Receptas: Kiauliena „Kinietiškai“
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 200.00 g
Kiauliena: 100.00 g
Agurkai: 2.00 vnt.
Sojos: 50.00 g (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (čili)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Jautieną išvirkite su prieskoniais. Atvėsinkite ir supjaustykite šiaudeliais ir apkepinkite keptuvėje be aliejaus 3-4 minutes ant stiprios ugnies intensyviai maišydami, po to atvėsinkite.
  2. Nuplaukite agurkus, supjaustykite plonais šiaudeliais. Sumaišykite su pakepintos kiaulienos šiaudeliais, atvėsus suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve pastovėti 2-3val. 
  3. Patiekite su sojų padažu. Skanaus.

Receptą atsiuntė Lina M.

Suskleisti
Aštrus vištienos troškinys kinietiškai
Receptas: Aštrus vištienos troškinys kiniškai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 80
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 2.00 vnt. (2 - 3 gabalėliai filė)
Morkos: 2.00 vnt.
Sojų padažas: 5.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 vnt. (nedidelis čili)
Padažas:(saldžiaaštrio kinietiško) 1.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kaip gaminti
  1. Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais, čili, česnaką ir imbierą susmulkinkite.
  2. Vištieną šiek tiek apkepkite, suberkite česnakus, čili ir imbierą.
  3. Suberkite morkas, supilkite soją ir kinietišką padažą, viską troškinkite su šlakeliu vandens.
  4. Kai vištiena ir morkos suminkštės, suberikite sezamo sėklas ir viską dar porą minučių patroškinkite.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

 

Suskleisti
Kiniška vištiena su krakmolu
Receptas: Kiniška vištiena su krakmolu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 11
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (tinka ir kiauliena)
Kukurūzų krakmolas: 2.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 5.00 valg. š. (3 - mėsai ir 2 - padažui)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (padažui)
Pipirai: 1.00 vnt. (pusė čili - padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelio gabalėlio - padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui)
Actas: 2.00 valg. š. (ryžių arba raudonojo vyno - padažui)
Sultinys: 3.00 valg. š.
Padažas: (saldžiaaštirio padažo (rasite daugelyje prekybos centrų) - padažui) 2.00 valg. š.
Krakmolas: 1.00 arbat. š. (kukurūzų - padažui)
Sezamo sėklos: 1.00 sauja (padažui)
Kaip gaminti
  1. Mėsą supjaustykite juostelėmis.
  2. Sumaišykite kukurūzų krakmolą, cukrų, soją ir aliejų, jei masė išeina labai tiršta, įpilkite dar šiek tiek sojos.
  3. Gautą mišinį supilkite ant mėsos ir palikite maždaug 30 min. marinuotis.
  4. Gilioje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejaus ir apkepkite mėsą kol apskrus.

Ruošiame padažą:

  1. Susmulkinkite svogūną, česnakus, čili ir imbierą.
  2. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus, trumpai pakepkite svogūną, kol šiek tiek suminkštės, sudėkite česnakus, imbierą ir čili.
  3. Supilkite medų, actą, soją ir sultinį, įmaišykite krakmolo (žiūrėti pagal konsistenciją, jei reikia dėkite dar krakmolo ar pilkite sultinio). Padažą užpilkite ant mėsos ir kelias minutes pašildykite, suberkite sezamus.
  4. (Mėsą skaniausia valgyti kol ji karšta, nes vėstant krakmolas tirštėja).

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Kiniškos salotos
Receptas: Kiniškos salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.0 / 60
Receptas
Ingredientai
Morkos: 200.00 g (šiaudeliais pjaustytų)
Agurkai: 1.00 vnt.
Makaronai: 100.00 g (ryžių (stiklinių))
Kiauliena: 1.00 vnt. (truputis kepintos - pagal poreikį)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š. (padažui)
Cukrus: 1.00 valg. š. (padažui)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (padažui)
Actas: 2.00 valg. š. (ryžių - padažui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti
  1. Agurką supjaustykite šiaudeliais, makaronus paruoškite kaip nurodyta ant pakuotės.
  2. Visus padažo ingredientus gerai sumaišykite. Padažą užpilkite ant daržovių, makaronų ir mėsos, gerai sumaišykite.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Kiniška vištiena „Guobao“
Receptas: Kiniška vištiena „Guo Bao“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 97
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kukurūzų krakmolas: 160.00 g (100 g - vištienai ir 2 valg. š. - padažui)
Aliejus: 100.00 ml (gruzdinimui)
Sojų padažas: 6.00 valg. š. (padažui)
Actas: 2.00 valg. š. (ryžių - padažui)
Cukrus: 4.00 valg. š. (padažui)
Vanduo: 6.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti
  1. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. Krakmolą sumaišykite su druska.
  3. Vištieną ir krakmolą sudėkite į tvirtą maišelį ir gerai pakratykite, kol visi vištienos gabalėliai pasidengs krakmolu.
  4. Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų ir jame gruzdinkite vištieną (nepamirškite, jog krakmolas netampa tokios ryškiai auksinės spalvos kaip miltai, todėl svarbu neperkepti mėsos).
  5. Gaminamas padažas: Krakmolą ištirpinkite vandenyje.
  6. Visus likusius ingredientus (soją, cukrų ir actą) supilkite į nedidelį puodelį, gerai išmaišykite ir porą minučių pakaitinkite, tada atsargiai, nuolat maišydami supilkite krakmolą ir viską dar šiek tiek pakaitinę padažą supilkite ant iškepusios vištienos.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti

DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ŠTAI ČIA. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius