Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kepyklėlė namuose „PlusSteam“: 3 priežastys, kodėl tai jus nustebins

„Electrolux“ sukėlė revoliuciją virtuvėje – nauja daugiafunkcė orkaitė su garų funkcija „PlusSteam“ pažadins fantaziją kiekvienam mėgstančiam stebinti kulinariniais šedevrais. Tai – puikus pasirinkimas tiems, kurie pavargo nuo tokio paties maisto skonio ir virtuvėje ieško naujų potyrių.

„Electrolux“ buitinės technikos ekspertas Petras Gendvilis pabrėžia, kad ši orkaitė – daugiafunkcė, turinti papildomą garų funkciją. „Nuo šiol kepimas garuose – ne tik profesionaliems kulinarams ar virtuvės šefams, bet ir visoms šeimininkėms, mėgstančioms skaniais patiekalais ir naujais tradicinių kepinių skoniais lepinti artimuosius.“

  1. Gaminiai – kaip ką tik iš kepyklos

P.Gendvilis pastebi, kad orkaitėse naudojamos garų programos yra svarbios ne tik siekiant išsaugoti maistines patiekalo savybes ar išgauti išskirtinį skonį, bet praverčia ir kepant įvairius miltinius patiekalus. Nesvarbu, ką sumąstėte – per pusryčius namiškių skrandžius pradžiuginti šviežiai keptu batonu, minkšta duona ar šventės svečius nustebinti gardžiais pyragais ir puriomis mielinėmis bandelėmis, mygtukas „PlusSteam“ padės tešlai geriau iškilti, suteiks kepiniui lengvumo bei padengs jį traškia auksine plutele.

Atkreipkite dėmesį į tai, kad garo nereikia naudoti viso kepimo metu – ši funkcija svarbi tik pradžioje. Pirmąsias 10-15 minučių, kol pakyla tešla, mygtuku pridedama garų, o po to jau kepama įprastame sausame karštyje.

„Garų funkcija kepimo pradžioje padeda išlaikyti kepinių drėgnumą ir tolygiai paskirsto temperatūrą po visą orkaitę, todėl miltiniai patiekalai iškyla tolygiau, yra didesni ir puresni. Vėliau užtenka karšto oro – tai padeda suformuoti apskrudusią plutelę“, – patarimais dalinosi ekspertas P. Gendvilis.

Namų sąlygomis kepti maistą garuose – itin paprasta. Tereikia įpilti 100 ml vandens į orkaitės vidų, pasirinkti „PlusSteam“ programą, paspausti „PlusSteam“ mygtuką ir įkaitinti 5 minutes.

  1. Norint iškepti didelį kiekį – ne bėda

Dažnai artimųjų sotumu besirūpinančiai ar didelei šventei besiruošiančiai šeimininkei kyla klausimas – kaip susidoroti su didžiuliu kiekiu sausainių? Visgi su daugiafunkce orkaite su garų funkcija „PlusSteam“ galima įkurti tikrą kepyklėlę namuose – lengvai iškepsite kelias skardas traškių sausainių tuo pačiu metu.

„Jeigu planuojate gaminti kelias skardas iš karto, rekomenduojama naudoti „Ultrafan“ funkciją. Orkaitė pasižymi itin didele talpa ir ventiliatoriumi, kuris tolygiai paskirsto karštą orą po visą orkaitės tūrį, todėl vienu metu galite kepti ne tik didesnį kiekį tų pačių kepinių, bet ir tris skirtingus patiekalus ant skirtingų skardų ir būti tikri, kad patiekalai iškeps tolygiai kiekviename orkaitės lygyje“, – situaciją aiškino P. Gendvilis.

  1. Švari orkaitė – akimirksniu

„Konsultuodamas žmones buitinės technikos klausimais, dažnai pastebiu, kad klientai ieško prietaisų, kurių valymui nereikėtų eikvoti per daug savo brangaus laiko,“ – pastebėjo P. Gendvilis.

„PlusSteam“ orkaitės valymas – itin paprastas. Tam tikri „PlusSteam“ orkaitės modeliai turi katalitines sieneles, kurios neleidžia kauptis nešvarumams kepant aukštoje temperatūroje. Siekiant didesnio efekto, rekomenduojama reguliariai įkaitinti tuščią orkaitę.

„Kiti išskirtinės „PlusSteam“ orkaitės modeliai gali turėti dar kitokią valymo funkciją – pirolizę, kurią galima aktyvuoti vos keliais mygtukų paspaudimais. Ši funkcija karščio pagalba išdegina ne tik matomus maisto likučius, bet ir sunkiai pasiekiamus nešvarumus orkaitės kampuose ar ant kaitinimo elementų, o programai pasibaigus belieka tik nuvalyti pelenų likučius.“, – teigė „Electrolux“ buitinės technikos ekspertas P. Gendvilis.

Beje, šios orkaitės durelių stiklas – patogiai išimamas, o tai dar labiau palengvina ne tik visą valymo procesą, bet ir suteikia labiau džiuginantį rezultatą.

Kulinarinio žurnalo „Verdu ir kepu“ vyr. redaktorė Elžbieta Monkevič jau išbandė daugiafunkcę orkaitę su garų funkcija „PlusSteam“ ir dalinasi gardaus skanėsto receptu. Šioje orkaitėje mielinės bandelės visada puikaus skonio ir ypatingo minkštumo.

Bandelės su varške

Ingredientai:

  • 30 g šviežių mielių
  • 400 ml šilto pieno
  • 3 šaukštai cukraus
  • 3 didelių kiaušinių (truputį kiaušinio palikti patepti)
  • 90 g sviesto
  • 750 g miltų
  • nubrauktas šaukštelis druskos
  • 400 g varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 1 kupinas šaukštas miltų
  • 2 šaukštai cukraus

Gaminimas:

  • Užtruksite apie 30 minučių be kildinimo ir kepimo.
  • Dubenyje ištrinkite mieles su šaukštu cukraus, įberkite šaukštą miltų ir užpilkite šiltu, bet ne karštu pienu. Palikite, kad suaktyvėtų mielės (maždaug 15 minučių).
  • Sviestą ištirpinkite ir šiek tiek atvėsinkite, kad nebūtų karštas.
  • Kai mielės pradėjo savo darbingą gyvenimą, o Jūs ištirpinote sviestą, suberkite į dubenį cukrų, druską, paplaktus kiaušinius, sviestą, gerai viską išmaišykite. Suberkite persijotus miltus ir minkykite tešlą, kol bus glotni ir lygi – gal apie 15-20 minučių.
  • Uždenkite dubenį su tešla švariu rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite kildinti apie valandą – arba kol tešlos tūris padvigubės.
  • Pagaminkite įdarą – sumaišykite varške su miltais ir cukrumi.
  • Padalinkite tešlą nedideliais, maždaug po 40 - 50 g gabaliukais, suformuokite rutuliukus ir sudėliokite juos skardoje maždaug 7-8 cm atstumu vieną nuo kito.
  • Uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite kildinti. Kai bandelės išaugs dvigubai, paimkite nedidelę stiklinaitę, šiek tiek apibarstykite dugną iš išorės miltais ir stiklinaitės dugnu įspauskite kiekvienoje bandelėje duobutę. Duobutes pripildykite varškės įdaro.
  • Patepkite kiaušinio plakiniu bandelių kraštus, labai atsargiai, kad neužtepti ant džemo ir kepkite įkaitintoje iki 190 °C orkaitėje apie 15 minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius