Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kur jums dar gali praversti dantų pasta?

Manote, kad dantų pasta tinkama tik baltai ir gaiviai jūsų šypsenai? Toli gražu ne!
Dantų pasta
Dantų pasta / „Fotolia“ nuotr.

Pasirodo, yra išties nemažai būdų jai panaudoti. Juos vardija naudingų patarimų namams portalas ideadigezt.com. Tad kur gi dar galima panaudoti dantų pastą?

Padės išvengti dėmių ant veido ir kaklo dažantis plaukus

Jei mėgstate plaukus dažytis namuose, tikriausiai ne kartą susidūrėte su problema – kaip išvengti dažų dėmių ant veido ar kaklo odos? Nors kai kurie ekspertai pataria prieš dažantis plaukus ausis, kaklą ar kaktą pasitepti kosmetiniu pieneliu ar kremu, tam puikiai tinka ir dantų pasta.

Negana to, ji padės ir nusiplauti dažų žymes, jei jos prieš dažydamiesi plaukus užsitepti pamiršote.

Stiprina nagus

Jei pastebėjote, kad jūsų nagai pradėjo skilinėti ir lėčiau auga, pabandykite juos keletą kartų per savaitę pavalyti dantų pasta naudodami dantų šepetuką. Po keletos bandymų pastebėsite, kad nagai atgavo žvilgesį ir tapo kur kas stipresni.

Taip pat skaitykite: Menininkas įžymybių portretus kuria naudodamas dantų pastą

Mažina spuogus

Atsikėlę ryte ir pažvelgę į veidrodį pastebėjote, kad netikėtai iškilo spuogas? Ne bėda – ir čia jums pasitarnaus dantų pasta. Nedidelį jos kiekį paprasčiausiai užtepkite ant spuogo ir netrukus jis sumažės, mat dantų pasta ištrauks visus susikaupusius riebalus. Tas pats metodas itin veiksmingas ir gydant šašelius ant lūpų.

Blizgina metalą ir sidabrą

Norite išsiblizginti kriauklių ar vonos čiaupus arba sidabrą? Tam tikrai nereikia išleisti krūvos pinigų. Viskas, ko reikia, – tik dantų pasta. Nedidelį jos kiekį užtepkite ant metalinio paviršiaus ir skudurėliu švelniai jį patrynę, vėliau nuplaukite vandeniu. Tą patį galite atlikti ir norėdami nublizginti sidabrinius papuošalus ar įrankius.

Išbalina ir sportinių batelių kraštus

123RF nuotr./Sportiniai bateliai
123RF nuotr./Sportiniai bateliai

Sportiniai bateliai niekuomet ilgai neišbūna švarūs ir balti – ypač jei juos dažnai naudojate pagal paskirtį. Ir sunkiausia yra išvalyti baltus jų kraštus, kad bateliai atrodytų lyg nauji. Vis tik tai padaryti įmanoma su paprasčiausia dantų pasta.

Užspauskite jos ant seno dantų šepetėlio ir pašveiskite purvinus batelių kraštus. Vėliau dantų pastą nuplaukite vandeniu.

Užlopo nedidelius įtrūkimus ir plyšius tarp plytelių

Jei nuo savo baltos sienos nuėmėte paveikslą, veidrodį, laikrodį ar kitą kabantį daiktą, tikriausiai svarstote – kaip dabar užlopyti tas likusias skylutes? Tam, kad paslėptumėte jas, tikrai nebūtina pirkti glaisto – pakaks įspausti baltos dantų pastos. O kai ši sukietės – sienos ir vėl atrodys kaip naujos.

Taip pat skaitykite: 7 didžiausios dantų priežiūros klaidos

Taip pat išsigelbėti galite ir tuomet, jei pastebėjote, kad tarp vonios plytelių atsirado įtrūkimų ar ištrupėjo plyšius užpildanti medžiaga.

Išvalo kūdikių buteliukus

Daugelis tėvų išleidžia išties nemažai pinigų pirkdami vis naujus buteliukus savo mažosioms atžaloms, mat ganėtinai greitai jos įgauna nemalonų kvapą, kurio įprastos plovimo priemonės nepašalina.

Vis tik patartina pabandyti buteliukus išplauti su dantų pasta. Į buteliuką įpilkite šilto vandens, įspauskite šiek tiek pastos, uždėkite dangtelį, buteliuką gerai pakratykite ir vėliau gerai praskalaukite vandeniu.

Padeda nuplauti vaškinių kreidelių žymes

Su šia problema tenka susidurti itin kūrybingų ir piešti mėgstančių vaikų tėvams – kaipgi nuo baltų sienų nuplauti mažųjų meno dirbinius? Ogi su paprasčiausia dantų pasta, skudurėliu ar kempine ir šiek tiek vandens.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius