Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Lengvi savaitgalio pietūs – per 15 minučių

Makaronai su tunais
Shutterstock nuotr. / Makaronai su tunais
Šaltinis: Ji24.lt
0
Skaitysiu vėliau
A A

Vasaros metu visiškai nesinori ilgai prakaituoti prie puodų, nes prakaitas varva nuo tempeatūros lauke. O ir maistą renkamės tokį, kuris neapkrauna skrandžio bei nežada prilipti vienu kitu papildomu kilogramu.

Kuo palepinsite save ir savo šeimą šiandien? Siūlome šūsnelį receptų, kuriems įgyvendinti neprireiks itin daug laiko, todėl galėsite ir toliau tingiai mėgautis vasarišku oru. Skanaus! 

Receptas: Soti užkandėlė
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.9 / 13
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Špinatai: 40.00 g (Saujelė)
Pomidorai: 1.00 vnt. (didelis)
Vištiena: 200.00 g (virtos)
Avokadai: 1.00 vnt. (ir užpilui pusė avokado)
Džiovinti pomidorai: 6.00 vnt.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Fetos sūris: 150.00 g
Aliejus: 1.00 valg. š. (ir užpilui 3 šaukštai)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. citrinos sulčių ir užpilui pusė citrinos)
Česnakai: 2.00 skiltelės (užpilui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (užpilui; ketvirtis)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir užpilui taip pat)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (keli lapeliai šviežių)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (užpilui)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (užpilui; pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Pomidorą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais, pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

2. Avokadą nulupkite, susmulkinkite ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.

3. Svogūną nulupkite, smulkiai sukapokite ir sumaišykite su kapotais saulėje džiovintais pomidorais, smulkintais avokadais. Viską pasūdykite, paskaninkite smulkintais bazilikais, šlakeliu citrinų sulčių ir šaukštu aliejaus.

4. Ant pomidoro griežinėlio krėskite šaukštą avokadų ir svogūnų masės, tada dėkite smulkintą virtą vištieną, užvožkite kitą pomidoro griežinėlį.

5. Ant viršaus dėkite smulkintų špinatų lapelių ir trupintos fetos.

6. Padažui skirtus produktus sudėkite į aukštą indą ir išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės.

Receptas: Patys greičiausi blynai
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.3 / 16
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 100.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Pienas: 120.00 ml
Varškė: 200.00 g (pusriebė)
Miltai: 6.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi.

2. Varškę atskirai pertrinkite ir sudėkite į kiaušinius. Gerai išmaišykite.  

3. Supilkite pieną ir vėl išmaišykite. Suberkite miltus ir dar kartą išmaišykite iki vientisos masės.

4. Kepkite įkaitintoje keptuvėje aliejuje.

Patiekti galima su grietine, uogiene  ar jogurtu. Skanaus :)

Recepto autorė Rasa Buklytė

! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška.

Receptas: Šalta pomidorų sriuba (gaspačas)
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.2 / 26
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautienos sultinys: 750.00 ml (neriebaus)
Sultys: 200.00 ml (pomidorų)
Svogūnai: 1.00 vnt. (trečdalis puodelio smulkiai sukapotų)
Paprikos: 1.00 vnt. (žalių saldžiųjų, trečdalis puodelio mažais gabalėliais pjaustytų)
Agurkai: 2.00 vnt. (pusė puodelio kubeliais arba griežinėliais pjaustytų)
Pomidorai: 4.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (lapkotis)
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š. (aštraus)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š.
Petražolės: 1.00 valg. š. (šviežių, smulkintų)
Kaip gaminti

1. Visus recepte nurodytus produktus, išskyrus agurkus, sudėkite į indą ir sutrinkite elektriniu maišikliu. Per naktį laikykite šaldytuve.

2. Prieš patiekdami, sudėkite agurkus.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Krevetės su česnakais ir pipirais
2 asmenims
Pagaminsite per 12 min.
3.0 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (2-2,5 valg. š.)
Česnakai: 2.00 skiltelės (2-3)
Krevetės: 250.00 g (lukštentos)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (raudonieji - grūsti)
Svogūnai: 20.00 g (2 valg. š. smulkintų)
Kalendros: 1.00 valg. š. (smulkintos)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus svogūnus, česnakus ir pakepinkite, kol švelniai paruduos.

2. Tuomet sudėkite krevetes, grūstus pipirus, supilkite sojų padažą ir kepkite dar kelias minutes. Tiekite su kuskusu, pabarstykite kapotomis kalendromis.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Kiniški kepti ryžiai su kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 23
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ryžiai: 200.00 g
Šaldyti žirneliai: 100.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kumpis: 2.00 riekės
Paprikos: 75.00 g (1/2 raudonosios)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kiniški prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Svogūnų laiškai: 10.00 g
Kaip gaminti

1. Užvirkite vandenį, pasūdykite, suberkite ryžius ir virkite neuždengę puodo ir nemaišydami 8 minutes. Suberkite šaldytus žirnelius ir virkite dar 2 minutes. Nukoškite.

2. Kol virs ryžiai, susmulkinkite papriką, juostelėmis supjaustykite kumpį ir plonytėmis riekelėmis česnako skilteles. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite papriką, česnaką ir kumpį. Kepkite 3–4 minutes.

3. Kiaušinius išplakite, pilkite į keptuvę ir kepkite, kol plakinys sukrekės. Suberkite prieskonius ir ryžius su žirneliais. Paruoštus ryžius dėkite į lėkštes ir pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Omletas su mėtomis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Sūris: 50.00 g (fermentinis)
Mėtos: 1.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite iki putų. Suberkite smulkintas mėtas. Pagardinkite druska ir pipirais.

2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, pakaitinkite, kol suputos, tada supilkite plaktus kiaušinius, tolygiai paskirstykite judindami keptuvę. Kepkite ant vidutinės ugnies 3–4 minutes.

3. Per tą laiką sutarkuokite sūrį ir pabarstykite omletą. Kepkite dar 2–3 minutes, kol sūris išsilydys. Kilstelėję vieną keptuvės kraštą perlenkite omletą pusiau ir leiskite jam nuslysti į lėkštę. Padalykite pusiau ir dalį perdėkite į antrą lėkštę.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Avižinių dribsnių blynai su pievagrybių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.2 / 13
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 280.00 g
Pienas: 150.00 ml
Vanduo: 150.00 ml
Miltai: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Druska: 2.00 arbat. š. (1 arbat. š. - blynams ir žiupsnelis - pievagrybių padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 arbat. š. - maltų - blynams ir žiupsnelis - pievagrybių padažui)
Aliejus: 10.00 ml (šlakelis - kepimui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (pievagrybių padažui)
Kumpis: 50.00 g (pievagrybių padažui)
Pievagrybiai: 200.00 g (pievagrybių padažui)
Grietinėlė: 100.00 ml (pievagrybių padažui)
Krapai: 1.00 sauja (ryšelis, šviežių - pievagrybių padažui)
Sviestas: 1.00 vnt. (gabalėlis - kepimui)
Kaip gaminti
  1. Iš vakaro avižinius dribsnius užpilkite pienu ir vandeniu. Išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve per naktį.
  2. Kitą dieną į dubenį su avižiniais dribsniais suberkite miltus, įmuškite kiaušinius, suberkite prieskonius. Išmaišykite.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir iškepkite apvalius blynelius. Iš kiekvienos pusės kepkite po porą minučių, kol gražiai apskrus.
  4. Kol kepate blynelius, paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto. Suberkite į jį smulkintą svogūną ir mažais kubeliais supjaustytą kumpelį.
  5. Pakepinkite, kol svogūnai suminkštės. Sudėkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius ir pakepinkite porą minučių, vis pamaišydami.
  6. Supilkite grietinėlę, suberkite kapotus krapus, pagardinkite druska ir pipirais.
  7. Maišydami pakaitinkite dar kelias minutes, kol pievagrybiai suminkštės. Iškeptus avižinius blynelius patiekite su pievagrybių padažu. Skanaus!
Receptas: Braškių salotos su feta
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Braškės: 10.00 vnt. (didelės)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Špinatai: 1.00 sauja
Fetos sūris: 200.00 g (arba fetos tipo sūrio)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Česnakai: 2.00 skiltelės (užpilui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (užpilui)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š. (užpilui)
Migdolai: 1.00 valg. š. (užpilui)
Medus: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (Užpilui)
Kaip gaminti
  1. Gražgarstes ir špinatus nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir išdėliokite į kelis dubenėlius. Sūrį nuvarvinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais. Braškes nuplaukite, nuskabykite, perpjaukite pusiau, išdėliokite ant salotų ir fetos, gausiai pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  2. Paruoškite užpilą: migdolus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir sumalkite. Medų ištirpinkite virš garų arba kambario temperatūroje. Česnakus sutraiškykite česnakų spaustuvu ir sumaišykite su aliejumi, balzaminiu actu, garstyčiomis ir medumi. Užpilą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir bent 10 min. palaikykite, kad susimaišytų skoniai. Atvėsintu padažu apliekite salotas.
Receptas: Spagečiai su ančiuviais ir kaparėliais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.8 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 200.00 g (spagečiai)
Alyvuogės: 12.00 vnt. (žalios be kauliukų)
Raudonasis svogūnas: 15.00 g (pusė galvutės)
Pomidorai: 2.00 vnt. (arba 6 vyšniniai)
Kaparėliai: 2.00 arbat. š.
Ančiuviai: 6.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Actas: 1.00 valg. š. (raudonojo vyno)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Bazilikai: 4.00 vnt. (lapeliai)
Kaip gaminti

1. Spagečius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, pomidorą – kubeliais, alyvuoges – per pusę. Susmulkinkite ančiuvius ir aitriąją papriką.

2. Į dubenį sudėkite alyvuoges, pomidorus, ančiuvius, kaparėlius, papriką, supilkite aliejų ir vyno actą. Viską išmaišykite.

3. Išvirtus makaronus, kol karšti, dėkite į dubenį su produktais ir viską gerai išmaišykite. Paragaukite, jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais. Pabarstykite bazilikų lapeliais.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Receptas: Vištiena su šparaginėmis pupelėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 13
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (viščiukų blauzdelių)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (grūdėtųjų)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st. (0,5)
Balzaminis actas: 2.00 valg. š. (1,5)
Apelsinai: 1.00 vnt. (0,5 nutarkuotų žievelių ir sulčių)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 nutarkuotų žievelių)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Šparaginės pupelės: 1.00 vnt. (pakuotė šaldytų)
Balzaminis padažas: mėgstamo pagal skonį 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Viščiukų blauzdeles nuplaukite ir nusausinkite.
  2. Mėsą nupjaustykite nuo kaulų, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  3. Paruoškite marinatą: apelsino ir citrinos žieveles nutarkuokite ir sumaišykite su išspaustomis apelsino sultimis, aliejumi, garstyčiomis, balzaminiu actu, aitriąją paprika.
  4. Marinatu užpilkite mėsą ir palaikykite apie valandą. Tada iškepkite ant grotelių ir sudėkite į lėkštes.
  5. Šparagines pupeles atšildykite, pakaitinkite garuose ir patiekite šalia vištienos. Apšlakstykite balzaminiu padažu.

Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).  

Receptas: Makaronai su tunais
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.1 / 16
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai vamzdeliai: 350.00 g
Alyvuogės: 100.00 g (juodųjų be kauliukų)
Tunas: 1.00 vnt. (skardinė konservuotų savo sultyse)
Pomidorai: 6.00 vnt. (slyviniai)
Parmezano sūris: 1.00 st. (tarkuoto)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 sulčių - padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (0,5 - padažui)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - padažui)
Kaip gaminti
  1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir atvėsinkite.
  2. Tuną ir alyvuoges labai gerai nuvarvinkite.
  3. Slyvinius pomidorus supjaustykite ketvirčiais.
  4. Makaronus, tuną, pomidorų ketvirčius ir alyvuoges išdalykite į salotų dubenėlius.
  5. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  6. Paruoškite padažą: česnaką nulupkite, smulkiais sukapokite, sumaišykite su citrinų sultimis, aliejumi, druska ir cukrumi. Paruoštu padažu apliekite salotas.
  7. Prieš tiekdami apibarstykite parmezanu ir bazilikų lapeliais.

Kulinaro patarimas. Jeigu mėgstate sočiau, į salotas galite dėti virtų kiaušinių.

Receptas: Salotos su vytintu kumpiu ir džiovintais pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.0 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (aisbergo)
Agurkai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Džiovinti pomidorai: 6.00 vnt.
Kumpis: 100.00 g (vytinto)
Riešutai: 1.00 sauja (kepintų kedro)
Sūris: 1.00 vnt. ("Džiugas")
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Garstyčios: 1.00 valg. š. (grūdėtos - padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės sulčių - padažui)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (padažui)
Balzaminis actas: 5.00 valg. š. (padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti

1. Supjaustykite aisbergo salotą, agurkus, pomidorus ir džiovintus pomidorus.

2. Uždėkite vytinto kumpio, sudėkite kepintus kedro riešutus.

3. Sutarkuokite sūrį ir uždėkite ant salotų, pagardinkite druska ir pipirais.

4. Pagaminkite padažą: iš nurodytų ingredientų ir užpilkite ant salotų.

Receptą atsiuntė Ilona

Receptas: Itališkos salotos su lašiša
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.3 / 12
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 100.00 g (mėgstamų)
Agurkai: 1.00 vnt.
Alyvuogės: 20.00 g (žaliųjų)
Lašiša: 150.00 g
Pomidorai: 1.00 vnt.
Balzaminis actas: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Batonas 2.00 riekės
Kaip gaminti

1. Pomidorą ir agurką supjaustykite, susmulkinkite lašišos filė.

2. Batoną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje be riebalų, kol apskrus.

3. Suplėšytas salotas gražiai išdėliokite lėkštėje, ant jų dėkite smulkintas daržoves, lašišos gabalėlius, alyvuoges. Apšlakstykite iš balzaminio acto, alyvuogių aliejaus ir Provanso žolelių sumaišytu padažu.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Karališka jūrų gėrybių sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.8 / 16
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Krevetės: 150.00 g (šviežių)
Midijos: 1.00 vnt. (maišelis šaldytų)
Pomidorai: 2.00 vnt. (nedideli)
Šaldyti žirneliai: 125.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Daržovių sultinys: 1.00 l
Vynas: 125.00 st. (sauso balto)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Avokadai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį; baltųjų)
citrinžolės pagal skonį 1.00 arbat. š.
Rytietiškas žuvų padažas 2.00 valg. š.
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (šviežių rozmarinų šakelių papuošti)
Kaip gaminti

1. Krevetes išlukštenkite. Midijas atšildykite ir nuvarvinkite.

2. Pomidorų galus įpjaukite, juos nuplikykite verdančiu vandeniu, tada nulupkite odelę ir susmulkinkite.

3. Svogūną ir česnakus nulupkite,  susmulkinkite. Aitriąją papriką išvalykite, irgi susmulkinkite. Viską pakepinkite gerai įkaitintame aliejuje. Kai prieskoninės daržovės suminkštės, sumeskite pomidorus, žirnelius ir dar 3 min. pakaitinkite. Sultinį supilkite į puodelį, tada sukrėskite kepintas daržoves, sumeskite lukštentas krevetes, atšildytas midijas, prieskonius, žuvų padažą, supilkite vyną.

4. Sriubą užvirinkite, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiais žalumynais ir išpilstykite į lėkštes.

5. Tiekite su citrinų sultimis apšlakstytais avokadais, rozmarinų šakele ir baltos duonos skrebučiu.


! DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ŠTAI ČIA

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie Ji24