-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Neįprasti receptai iš šviežių bulvių: spurgytės, kreminė sriuba ir sluoksniuotis

Šviežių lietuviškų bulvių derlius jau džiugina šias daržoves itin mėgstančius lietuvius. Šviežios bulvės išsiskiria savo plona luobele bei šiek tiek saldesniu skoniu. Tokios bulvės ypač tinka salotų, užkandžių ar apkepų gamybai.
Virtos bulvės su lupenomis
Virtos bulvės su lupenomis / „Fotolia“ nuotr.

Ieškantiems, ką dar būtų galima neįprasto pasigaminti iš šviežio bulvių derliaus, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen siūlo išbandyti tris ypač lengvai pagaminamus ir gardžius bulvių patiekalus.

Bulvių ir burokėlių sluoksniuotis

Kai norisi paprasto ir sotaus patiekalo, maisto ekspertė siūlo išbandyti bulvių ir burokėlių sluoksniuotį. Šviežiose bulvėse ir burokėliuose gausu organizmui reikiamų vitaminų ir mineralų, todėl patiekalai su šiomis daržovėmis bus ne tik skanūs, bet ir naudingi.

„Du nedidelius šviežius burokėlius bei bulves su visa lupena supjaustykite pusės centimetro riekelėmis. Skardą ištepkite sviestu ir susluoksniuokite pasiruoštas daržoves. Tris česnako skilteles ir svogūną pasmulkinkite ir sumaišykite su šaukštu alyvuogių aliejaus, druska ir pipirais. Pasiruoštą mišinį užpilkite ant daržovių ir apie valandą kepkite 190 ºC temperatūros orkaitėje“, – pataria kulinarė.

Gardūs bulvių rutuliukai su sūriu

Shutterstock nuotr./Bulvių ir varškės spurgos
Shutterstock nuotr./Bulvių spurgos

Apkeptos bulvių košės rutuliukai populiarūs visame pasaulyje, įprastai jie gaminami tiesiog bulvių košę apkepant su džiūvėsėliais. Šį kartą siūlome išbandyti patobulintus bulvių rutuliukus, įdarytus sūriu. Priklausomai nuo patiekimo, jie tiks tiek šventei, tiek savaitgalio priešpiečiams.

„Šviežias bulves išvirkite su visomis lupenomis ir atvėsinkite. Jau atvėsusias bulves nulupkite ir sutrinkite iki smulkios košės. Smulkiai supjaustykite petražoles, raudonąjį svogūną ir aitriuosius pipirus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Visus ingredientus sumaišykite ir iš gautos masės suformuokite nedidelius rutuliukus.

Savo mėgstamą sūrį supjaustykite nedideliais kubeliais ir jais prikimškite bulvių rutuliukus. Į atskirą indą įberkite porą šaukštų kukurūzų miltų, juos užpilkite trupučiu vandens ir gerai išmaišykite, kitame inde pasiruoškite duonos trupinius. Bulvių rutuliukus padrėkinkite į kukurūzų miltų mišinį, tuomet pavoliokite duonos trupiniuose ir virkite aliejuje, kol parusvės“, – dalinasi maisto žinovė.

Greitai ir sočiai: kreminė bulvių sriuba

Sriubos mėgėjams A.Rasmussen siūlo išbandyti šiek tiek neįprastą, bet tikrai gardžią kreminę bulvių sriubą. Vos iš kelių ingredientų paruošiama sriuba įtiks net išrankiausiam skoniui.

„4 šviežias bulves išvirkite su lupena, atvėsinkite ir nulupkite. Puode ištirpinkite 3 šaukštus sviesto ir suberkite porą smulkiai supjaustytų svogūnų. Kai svogūnai parusvės, įberkite truputį miltų ir maišykite, kad neliktų jokių miltų grumstelių.

Į puodą įpilkite porą puodelių sultinio ir pieno. Stiklinėje sumaišykite 1 šaukštelį kukurūzų miltų ir 2 šaukštelius šalto vandens, paruoštą mišinį supilkite į sriubą. Jau nuluptas bulves supjaustykite nedideliais gabaliukais ir taip pat suberkite į sriubą. Kadangi visi sriubos ingredientai jau išvirę, pakaks ją pavirinti apie 15 minučių“, – tikina kulinarė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius