Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oranžinė terapija: patiekalai su morkomis – nuo salotų iki desertų

Remiantis spalvų psichologija, oranžinė spalva suteikia žvalumo saugumo, gyvenimo džiaugsmo pojūtį, turi teigiamą poveikį virškinimo sistemai, padeda sergantiems astma ir bronchitu. Taigi oranžiniai patiekalai jums. Į sveikatą!
Morkų duonelės su figomis
Morkų duonelės su figomis / Fotolia nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Gydytojos J.Tulčinos sukurtas mitybos planas, kuris padės išvengti peršalimo ligų

Trinta cukinijų ir morkų sriuba
Receptas: Trinta cukinijų ir morkų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 74
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 300.00 g
Morkos: 2.00 vnt. (nedidelės)
Bulvės: 2.00 vnt. (nedidelės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Duona: 100.00 g (kelios riekės baltos sumuštinių duonos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Morkas ir bulves nuskuskite, stambiai supjaustykite. Cukiniją nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite stambiais kubeliais. Svogūną nulupkite ir perpjaukite pusiau.

2. Sudėkite į puodą morkas bei bulves, užpilkite vandeniu (galite naudoti sultinį) ir virkite kol suminkštės. Tada sudėkite cukinijų gabalėlius bei svogūną ir pavirkite dar kelias minutes. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

3. Kol verda daržovės, supjaustykite duoną kubeliais ir trumpai apkepkite aliejuje.

4. Išvirusias daržoves sutrinkite blenderiu.

5. Sriubą išpilstykite į lėkštes, užberkite skrudintų duonos kubelių, papuoškite turimais žalumynais.

 

Suskleisti
Vištiena su morkomis
Receptas: Vištiena su morkomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 23
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 700.00 g
Morkos: 3.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Paukštienos prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Vištieną įtrinkite druska bei prieskoniais ir per naktį pamarinuokite.

2. Dėkite ją į keptuvę ir troškinkite apie valandą, vis įpildama vandens.

3. Galiausiai suberkite tarkuotas morkas, susmulkintus česnakus ir viską troškinkite, kol suminkštės morkos.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Suktinukai su morkomis
Receptas: Suktinukai su morkomis
5 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.8 / 12
Receptas
Ingredientai
Morkos: 3.00 vnt. (didelės)
Paprikos: 1.00 vnt.
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė romaninių)
Salierai: 1.00 vnt. (lapkotis)
Česnakai: 5.00 skiltelės
Rytietiškų ryžių lapų suktinukai „Spring Rolls": 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Žuvų padažas: 1.00 valg. š.
Austrių padažas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. „Spring Rolls“ suktinukus paruoškite taip, kai nurodyta ant pakuotės.
  2. Česnaką nulupkite, sukapokite, morkas nuskuskite, supjaustykite šiaudeliais, papriką perpjaukite per pusę, išvalykite, irgi supjaustykite šiaudeliais, saliero lapkotį – griežinėliais.
  3. Įkaitintame aliejuje pakepinkite česnaką, sumeskite daržoves ir kepkite, kol jos šiek tiek suminkštės.
  4. Tada suberkite cukrų, sukrėskite padažus, berkite druskos, viską gerai išmaišykite ir atvėsinkite.
  5. Salotas nuplaukite ir labai gerai nusausinkite.
  6. Ant paruoštų ryžių lapų lakštų išdėliokite salotų lapus, ant kiekvieno dėkite po šaukštą įdaro ir vyniokite suktinuką.
  7. Kad jis tvirčiau laikytųsi, sudrėkinkite vandeniu.
  8. Suktinukus supjaustykite griežinėliais.
Suskleisti
Sveikuolių pyragas
Receptas: Sveikuolių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 19
Receptas
Ingredientai
Morkos: 400.00 g (šviežių)
Miltai: 180.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Rudasis cukrus: 100.00 g
Razinos: 50.00 g
Burnočiai: 50.00 g (nebūtinai)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (pusė šaukštelio)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (pusė šaukštelio)
Gvazdikėliai: 3.00 vnt.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Pienas: 50.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (pusė šaukštelio)
Sviestas: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Morkas nulupkite ir sutrinkite bulvine tarka. Tada į jų masę suberkite miltus, riešutus, razinas, burnočius, cukrų, druską, prieskonius, įmuškite kiaušinių trynius, įpilkite aliejų ir pieną. Viską gerai išmaišykite.

2. Kiaušinių baltymus plakite atskirame inde, kol taps puria balta mase. Juos į morkų masę sukrėskite paskutinius. Iš lėto įmaišykite į pyrago tešlą.

3. Skardą ištepkite sviestu, sukrėskite pyrago tešlą ir pašaukite į orkaitę.

4. Kepkite 220 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.

 

Suskleisti
Sveikuoliškos korėjietiškos morkos
Receptas: Sveikuoliškos korėjietiškos morkos
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 30
Receptas
Ingredientai
Morkos: 500.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Kalendros: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Obuolių actas 50.00 ml
Aliejus: 2.00 valg. š. (saulėgrąžų)
Svogūnai: 40.00 g
Kaip gaminti

1. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite. Druską, cukrų, aitriųjų paprikų miltelius ir maltas kalendras sumaišykite, suberkite į morkas ir viską gerai išmaišykite.

2. Česnakų skilteles susmulkinkite, išmaišykite su obuolių actu ir užpilkite ant morkų.

3. Saulėgrąžų aliejuje pakepinkite pusę svogūno, atvėsinkite ir užpilkite ant morkų. Gerai išmaišykite ir palikite per naktį šaldytuve.

Ryte jau galite tiekti. Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Lydeka su morkomis ir alyvuogėmis
Receptas: Lydeka su morkomis ir alyvuogėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 800.00 g (jūrų lydekų filė)
Morkos: 4.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Alyvuogės: 1.00 vnt. (indelis juodųjų alyvuogių be kauliukų)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Žuvies prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Sūris: 100.00 g (brandintas)
Čiobreliai: 2.00 vnt. (švieži)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti
  1. Morkas nuplaukite, nuskuskite, supjaustykite kubeliais. Svogūnus nulupkite sukapokite.
  2. Žuvį išvalykite ir paruoškite kelias vidutinio dydžio filė. Jas nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite žuvų prieskoniais, čiobreliais.
  3. Į karščiui atsparią kepimo skardą įpilkite aliejaus, jį paskirstykite po visą dugną, berkite svogūnus ir morkas, ant viršaus išdėliokite sviesto gabalėlius, tada dėkite žuvį ir berkite alyvuoges. Žuvį su daržovėmis kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Galiausiai suberkite tarkuotą sūrį, į lėkštes išdėliokite žuvį ir daržoves.
Suskleisti
Silkė su morkomis, riešutais ir slyvomis
Receptas: Silkė su morkomis, riešutais ir slyvomis
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.4 / 200
Receptas
Ingredientai
Morkos: 5.00 vnt.
Silkė: 2.00 vnt.
Džiovintos slyvos: 200.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Aliejus: 100.00 ml
Kaip gaminti

1. Morkas smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite. Pabarstykite druska. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, suberkite morkas ir kepkite, kol suminkštės.

2. Silkes išskroskite, nulupkite, išrinkite ašakas. Susukite filė suktinukus ir persmeikite mediniais smeigtukais.

3. Graikinius riešutus ir džiovintas slyvas nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite. Slyvas supjaustykite juostelėmis.

4. Viską suberkite į keptuvę su morkomis ir išmaišykite. Dėkite į lėkštę, ant viršaus – silkių suktinukus.

Knyga „Geri receptai 2“
Knyga „Geri receptai 2“

Receptas iš knygos „Geri receptai 2“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

 

 

 

 

 

 

 

Suskleisti
Morkų, apelsinų ir persikų salotos
Receptas: Morkų, apelsinų ir persikų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 36
Receptas
Ingredientai
Morkos: 4.00 vnt.
Apelsinai: 2.00 vnt.
Persikai: 200.00 g (konservuoti)
Sezamo sėklos: 50.00 g (saujelė)
Kaip gaminti

Morkas sutarkuokite, apelsinus ir persikus supjaustykite kubeliais, užpilkite šlakelį persikų sirupo ir apibarstykite sezamo sėklomis.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Kotletukai su morkomis ir paprikomis
Receptas: Kotletukai su morkomis ir paprikomis
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 50
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 700.00 g (malta)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 50.00 ml
Kaip gaminti

1. Į maltą kiaulieną įmuškite kiaušinį, įdėkite prieskonių ir pusę pjaustyto svogūno.

2. Morką nuskuskite, sutarkuokite, papriką supjaustykite. Likusią svogūno pusę ir česnako skilteles smulkiai supjaustykite. Daržoves pakepinkite keptuvėje aliejuje, kol suminkštės.

3. Formuokite kotletukus į vidų įdėdamos daržovių. Kepkite orkaitėje arba keptuvėje (vėliau patroškinkite).

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Morkos su rozmarinais ir riešutais
Receptas: Morkos su rozmarinais ir riešutais
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.4 / 5
Receptas
Ingredientai
Morkos: 1.00 kg
Rozmarinai: 20.00 g (kelios šakelės šviežių)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, malti)
Kaip gaminti

1. Morkas nuskuskite, stambiai supjaustykite, išdėliokite karščiui atspariame inde, apšlakstykite aliejumi, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, riešutais ir rozmarinų šakelėmis.

2. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, kol morkos suminkštės, bet neištiš.

Suskleisti
Morkų sriuba su apelsinų sultimis
Receptas: Morkų sriuba su apelsinų sultimis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 9
Receptas
Ingredientai
Morkos: 4.00 vnt. (didelės)
Salierai: 1.00 vnt. (gabalėlis gumbo)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šviežio)
Apelsinai: 2.00 vnt.
Vanduo: 1.00 l
Daržovių sultinys: 2.00 vnt. (2 kubeliai ekologiško)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį)
Saulėgrąžos: 1.00 valg. š. (pagal skonį - lukštentų)
Grietinė: 3.00 valg. š.
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Imbierą nuskuskite, smulkiai sutarkuokite. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite. Nuskustas morkas ir salierą sutarkuokite šiaudeliais. Nuo pusės verdančiu vandeniu nuplikyto apelsino nutarkuokite žievelę, iš abiejų vaisių išspauskite sultis.

2. Saulėgrąžas paskrudinkite sausoje keptuvėje.  Į puodą storu dugnu įpilkite šaukštą sezamų aliejaus. Kai įkais, sudėkite smulkintus svogūnus bei česnakus ir maišydama kepinkite 2–3 minutes. Sudėkite tarkuotus imbierus, suberkite tarkuotą apelsinų žievelę ir kepinkite dar porą minučių. Sudėkite tarkuotas morkas, salierus ir maišydama kepinkite 5–7 minutes.

3. Supilkite vandenį, sumeskite smulkintus sultinio kubelius, išmaišykite. Virkite dar 5–7 minutes. Galiausiai pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, jei reikia, pasūdykite. Nukėlusi nuo ugnies, sutrinkite elektriniu plakikliu. Išpilstykite į dubenėlius, į kiekvieną įkrėskite po šaukštą grietinės. Įberkite skrudintų saulėgrąžų.  

Suskleisti
Blyneliai su morkomis ir saldžiosiomis paprikomis
Receptas: Blyneliai su morkomis ir saldžiosiomis paprikomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.8 / 22
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g (kvietinių)
Cukrus: 40.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Morkos: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio saldžioji)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Aliejus: 7.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Užmaišykite tešlą iš miltų, cukraus, pieno, kiaušinių ir iškepkite blynelius.

2. Sutarkuokite morką, supjaustykite svogūną, saldžiąją papriką ir viską porą minučių kepkite ant aliejaus keptuvėje.

3. Uždėkite ant blyno įdarą, o ant jo – kitą blyną, vėl dėkite įdaro ir uždenkite kitu nauju blynu ir t. t. Turėtų gautis sluoksniuotas blynelių bokštelis. Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Morkų tortas su riešutais ir maskarponės kremu
Receptas: Morkų tortas su riešutais ir maskarponės kremu
12 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 16
Receptas
Ingredientai
Miltai: 2.00 puodelis
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Soda: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Morkos: 600.00 g
Cukrus: 1.00 puodelis
Aliejus: 1.00 st.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Kokosų drožlės: 1.00 valg. š.
Saulėgrąžos: 2.00 valg. š. (sėklų)
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja
Žemės riešutai: 1.00 sauja
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 arbat. š. - tarkuotos žievelės)
Maskarponės sūris: 500.00 g (kremui)
Grietinėlė: 200.00 g (35 proc. riebumo - kremui)
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š. (kremui)
Brendis: 1.00 valg. š. (biskvitams sulaistyti)
Amareto sirupas:(biskvitams sulaistyti) 1.00 valg. š.
Kokosų sirupas:(biskvitams sulaistyti) 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Kokoso drožles, sezamų sėklas ir žemės riešutus apkepinkite.
  2. Žemės ir graikinius riešutus šiek tiek pasmulkinkite.
  3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, soda ir druska.
  4. Kitame inde morkas sumaišykite su riešutais, kokosais, sėklomis ir apelsino žievele.
  5. Trečiame inde cukrų plakite su aliejumi, po vieną įmuškite kiaušinius.
  6. Nuolat maišydami suberkite miltus, ir juos gerai išmaišykite, sudėkite morkas. Tešlą gerai išmaišykite.
  7. Tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite ~50~60 min (kol patikrinus mediniu iešmeliu jis liks sausas ir švarus) 170 laipsnių orkaitėje.
  8. Maskarponę sumaišykite su grietinėle ir milteliniu cukrumi. (Grietinėlės gali prireikti šiek tiek daugiau arba mažiau, tai priklauso nuo maskarponės ir norimos konsistencijos.)
  9. Biskvitų sulaistymui tiesiog sumaišykite visus ingredientus.
  10. Iškepusį ir atvėsusį biskvitą perpjaukite į dvi dalis (jei norite, galite pjauti ir į 3), sulaistykite sirupu ir pertepkite kremu.
  11. Puoškite pagal skonį ir pageidavimus. (recepto autorė puošė morkytėmis iš to paties kremo, tik jį nudažė reikiamomis spalvomis)
  12. Tortą geriausia per naktį palaikyti šaldytuve, tada jis bus dar skanesnis.
  13. Pagaminsite per 2 val., neskaičiuojant puošimo laiko.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Avinžirnių salotos su morkomis, datulėmis ir riešutais
Receptas: Avinžirnių salotos su morkomis, datulėmis ir riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.3 / 38
Receptas
Ingredientai
Morkos: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Avinžirniai: 2.00 st. (virtų arba konservuotų)
Datulės: 1.00 st. (1/3 smulkintų)
Petražolės: 1.00 vnt. (šakelės)
Graikiniai riešutai: 1.00 st. (1/3)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st. (1/3 - padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - padažui)
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (asafetida - pagal skonį - padažui)
Kaip gaminti

Avinžirnius galima naudoti ir nevirtus, o gerai pamirkytus. Daiginti avinžirniai yra minkšti lyg virti, o jų skonis daug turtingesnis.

  1. Supjaustykite arba sutarkuokite morkas, susmulkinkite datules, petražoles.
  2. Pakepinkite ir susmulkinkite riešutus.
  3. Paruoškite padažą sumaišydami visus ingredientus.
  4. Viską sumaišykite su avinžirniais, prieskoniais ir užpilkite padažu.
Suskleisti
Trinta morkų sriuba su apelsinais ir imbieru
Receptas: Trinta morkų sriuba su apelsinais ir imbieru
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 13
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Morkos: 3.00 vnt. (tarkuotos smulkiais šiaudeliais)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio, pjaustytas kubeliais)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 valg. š. (trinto)
Apelsinai: 1.00 vnt. (1-2 arbat. š. žievelės ir pusė stiklinės šviežių sulčių)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Grietinė: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Alyvuogių aliejuje apkepkite svogūną, morkas, imbierą ir česnaką. Pasūdykite ir pagal skonį pabarstykite juodųjų pipirų.

2. Į puodą supilkite vištienos sultinį, suberkite tarkuotą apelsinų žievelę, laurų lapelį, sudėkite apkeptą daržovių masę ir troškinkite, kol produktai suminkštės.

3. Atvėsinkite sriubą, supilkite apelsinų sultis ir sutrinkite elektriniu maišytuvu. Patiekite su grietine, citrinos sultimis ir žalumynais.

Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...

Suskleisti
Morkų ir varškės sūrio salotos
Receptas: Morkų ir varškės sūrio salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 39
Receptas
Ingredientai
Varškės sūris: 200.00 g (riebaus)
Šviežių prieskoninių žolelių mišinys (raudonėlių, melisų ir kt.) 3.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių)
Morkos: 2.00 vnt. (didelės)
Salotos: 2.00 vnt. (2 saujos šviežių salotinių sultenių)
Migdolai: 20.00 g (drožlių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (sėklų)
Kokosų drožlės: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Varškės sūrį supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubenį. Suberkite smulkintas šviežias prieskonines žoleles, užpilkite alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių mišiniu (kad vos semtų), pagal skonį įberkite druskos, atsargiai išmaišykite ir palikite pusvalandį pastovėti. Sūrio kubelius išgriebkite ir nuvarvinkite.

2. Nuskustas morkas sutarkuokite, sultenes nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

3. Sausoje keptuvėje trumpai pakepinkite garstyčių sėklas. Suberkite kokosų drožles ir maišydama dar kiek pakepinkite. Kai mišinys atvės, sumaišykite su tarkuotomis morkomis. Apšlakstykite aliejaus, citrinos sulčių, druskos ir rudojo cukraus mišiniu, išmaišykite ir palikite 15 minučių pastovėti.

4. Į serviravimo indą sudėkite paruoštas morkas, ant viršaus suberkite salotines sultenes ir varškės sūrio kubelius.

5. Tiekdama apibarsčiusi migdolų drožlėmis.

Suskleisti
Blynai su morkomis
Receptas: Blynai su morkomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 44
Receptas
Ingredientai
Pienas: 1.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 240.00 g
Manai: 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Miltelinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Miltus sumaišykite su žiupsneliu kepimo miltelių.

2. Kiaušinį išplakite su cukrumi ir pienu, suberkite manus ir miltus. Supilkite smulkiai tarkuotos morkos masę. Gerai išmaišykite.

3. Kepkite aliejuje. Pabarstykite milteliniu cukrumi.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Morkų, lęšių ir apelsinų sriuba
Receptas: Morkų, apelsinų ir lęšių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 38
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 30.00 g (ir skrudinukams apie 40 g)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 700.00 g
Bulvės: 2.00 vnt.
Daržovių sultinys: 700.00 ml
Apelsinai: 1.00 vnt.
Lęšiai: 100.00 g (skaldytų geltonųjų)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (Skrudinukams)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (Skrudinukams)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (žiupsnis)
Šalavijai: 1.00 arbat. š. (keli lapeliai (nebūtini))
Duona: 4.00 vnt. (Skrudinukams: 4 riekelės šviesios duonos ar batono)
Kaip gaminti

Sriuba tiršta, soti ir aromatinga. Kiek egzotiškai kvepianti apelsinais, prabylančiais su kiekvienu šaukštu – neįkyriai ir švelniai. Morkos nudažo sriubą apelsino geltonio spalva, lęšiai ir žiupsnis ciberžolės pasakoja apie Rytus, o orkaitėje kepantys cinamoniniai, saldūs mažučiai duonos gabalėliai, rodos, primena, kad turbūt viskas pasaulyje yra tam, kad pasidalytum.

1. Puode nesvylančiu dugnu ištirpinkite sviestą. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol suminkštės.

2. Sudėkite kubeliais pjaustytas morkas ir bulves ir patroškinkite 5 min. ant vidutinės ugnies.

3. Daržoves užpilkite sultiniu, sudėkite šalavijų lapelius, įberkite ciberžolės. Puodą pridenkite ir palikite virti 10 minučių, kol morkos ims minkštėti.

4. Apelsiną nuplikykite karštu vandeniu, nušveiskite šveistuku ir smulkia tarka nutarkuokite žievelę – prireiks vieno kupino šaukšto. Išspauskite sultis – jų prireiks maždaug 125 ml.

5. Lęšius perplaukite šaltu vandeniu ir suberkite į puodą. Sudėkite tarkuotą apelsino žievelę.

6. Virkite dar 10-15 minučių, kol daržovės bus minkštos, o lęšiai išvirs.

7. Išimkite šalavijų lapelius, sriubą sutrinkite rankiniu maišytuvu. Supilkite išspaustas apelsino sultis.

8. Duonos riekeles iš abiejų pusių sutepkite plonu sviesto sluoksneliu, supjaustykite kubeliais. Į plastikinį indelį arba tvirtą maišelį suberkite cukrų ir cinamoną, duonos kubelius, indelį/maišelį uždarykite, užriškite ir gerai pakratykite, kad duona apliptų.

9. Suberkite į kepimo formą arba skardą ir pašaukite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 10 minučių, kol duona apskrus.

10. Sriubą pašildykite – jei atrodytų per tiršta, įpilkite vandens ir leiskite užvirti. Paragaukite – galbūt trūksta prieskonių, ir išpilstykite į gilias lėkštes ar puodelius.

11. Patiekite su cinamoniniais skrudinukais.

Skanaus!

Tinklaraštis „Duonos ir žaidimų“

Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!

Suskleisti
Kokosiniai morkų blynai
Receptas: Kokosiniai morkų blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 54
Receptas
Ingredientai
Morkos: 4.00 vnt. (didelės)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 4.00 valg. š. (4-5 valg. š.)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 60.00 ml
Kefyras: 1.00 st. (1,5 st.)
Soda: 5.00 g
Kokosų drožlės: 4.00 valg. š. (kupini šaukštai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Miltai: 1.00 st. (1,5 st.)
Kaip gaminti

1. Morkas sutarkuokite smulkiausia tarka.

2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol ištirps.

3. Sodą užgesinkite kefyru ir pilkite į kiaušinių plakinį. Supilkite aliejų ir sudėkite morkas, gerai viską išmaišykite.

4. Kitame dubenyje sumaišykite kokoso drožles, cinamoną, kepimo miltelius ir miltus. Supilkite morkų masę ir gerai viską išmaišykite. Palikite penkiolikai minučių, kad kokosų drožlės išbrinktų. Tuomet kepkite, kol gražiai pagels iš abiejų pusių. Skanu su jogurtu, uogiene ar kitkuo, kuo mėgstate. Skanaus!

Recepto autorė Jūratė Jankauskienė

! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška

Suskleisti
Troškintos morkos
Receptas: Troškintos morkos
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 26
Receptas
Ingredientai
Morkos: 500.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Sviestas: 100.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Migdolai: 50.00 g (saujelė migdolų plokštelių arba kitokių smulkintų riešutų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį; džiovintų)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį; šviežiai maltų)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Petražolės: 1.00 valg. š. (pagal skonį; kapotų)
Kaip gaminti

1. Morkas nuplaukite, nuskuskite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais.

2. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir, kol dailiai pagels, pakepinkite svieste.

3. Į svogūnų ir česnakų mišinį suberkite čiobrelius, šviežiai maltus pipirus, masę pagal skonį pasūdykite.

4. Į keptuvę su svogūnais sumeskite morkų griežinėlius, suberkite cukrų ir vis pamaišydama troškinkite ant silpnos ugnies apie 20 min.

5. Galiausiai suberkite smulkintus riešutus ir dar kiek pakepinkite.

6. Morkas tiekite karštas, apibarstytas petražolėmis.

7. Galite valgyti vienas ar tiekti kaip garnyrą prie paukštienos patiekalų.  

Suskleisti
Bulvių košė su morkomis
Receptas: Bulvių košė su morkomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 13
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (pagal poreikį)
Morkos: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Pienas: 200.00 ml (pagal poreikį)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (milteliai - pagal skonį))
Kaip gaminti
  1. Bulves ir morkas nuskuskite, išvirkite sūdytame vandenyje. Išvirusias sutrinkite.
  2. Pieną užkaitinkite ir supilkite į bulvių košę. Gerai sumaišykite.
  3. Svogūną supjaustykite, apkepkite svieste ir sukrėskite į bulvių košę. Taip pat suberkite aitriųjų paprikų miltelius ir vėl gerai išmaišykite košę.
Suskleisti
Vištiena su morkomis ir agurkais
Receptas: Vištiena su morkomis ir agurkais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 15
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 vnt. (krūtinėlės filė)
Morkos: 2.00 vnt.
Agurkai: 1.00 vnt.
Medus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š.
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 arbat. š.
Sojų padažas: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite kubeliais ir pakepinkite kartu su česnaku. Truputį pakepinus suberkite šiaudeliais pjaustytas morkas ir troškinkite ant nedidelės ugnies, kol viskas suminkštės.

2. Vėliau sudėkite šiaudeliais pjaustytą žalią agurką, medų, pagal skonį prieskonius bei druską ir įpilkite pomidorų bei sojų padažo.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Bulviniai blynai su morkomis
Receptas: Bulviniai blynai su morkomis
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 65
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Morkos: 500.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Bulves ir morkas sutarkuokite smulkia tarka.

2. Įmuškite kiaušinius, įberkite saujelę miltų, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje.

Skanu su bruknių uogiene ir grietine :)

Recepto autorė Rima Vaniarchina

Suskleisti
Morkos su prieskoniais
Receptas: Morkos su prieskoniais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 10
Receptas
Ingredientai
Morkos: 1.00 kg (mažos šviežios)
Kmynai: 3.00 arbat. š.
Imbieras: 3.00 valg. š. (tarkuotas šviežias)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š.
Vanduo: 4.00 valg. š. (virintas)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (citrinų sultys ir tarkuota žievelė)
Kaip gaminti

1. Į įkaitintą aliejų suberkite kmynus, šiek tiek pakepkite, sudėkite kapotą česnaką, maltą papriką ir dar minutę kaitinkite nuolat maišydami.

2. Morkas sudėkite į verdantį vandenį ir kelias minutes pavirkite. Nuvarvinkite ir suberkite į keptuvę. Gerai išmaišykite ir kelias minutes kepkite, kol morkos šiek tiek apskrus.

3. Rudajį cukrų sumaišykite su vandeniu ir supilkite į keptuvę su morkomis. Gerai išmaišykite, pasūdykite, sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite 4–5 minutes.

4. Morkas tiekite pagardinę citrinų sultimis ir apibarstę citrinų žievelėmis.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Morkos vyno padaže
Receptas: Morkos vyno padaže
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Morkos: 675.00 g (nuskustų)
Vynas: 1.00 st. (sauso baltojo)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 valg. š. (susmulkintų lapelių)
Kaip gaminti

1. Morkas supjaustykite plonais griežinėliais ir 7 min. pavirkite garuose.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite plonais žiedais supjaustytą svogūną ir kepkite 5 min.

3. Suberkite miltus, gerai išmaišykite ir toliau kaitindami po truputį supilkite vyną.

4. Kai padažas pradės tirštėti, sudėkite morkų griežinėlius, petražoles, uždenkite ir troškinkite dar 15 min.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Morkų duonelės su figomis
Receptas: Morkų duonelės su figomis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 13
Receptas
Ingredientai
Morkos: 1.00 st. (1-1,5 (tarkuotos))
Cukrus: 100.00 g
Pienas: 125.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (baltymai)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Miltai: 475.00 g (350 g kvietinių ir 125 g viso grūdo)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 200.00 g (baltųjų pelėsių)
Figos: 10.00 vnt.
Brendis: 50.00 ml
Sultys: 1.00 valg. š. (šlakelis citrinų)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. tarkuotos žievelės)
Kaip gaminti

1. Gerai nuspauskite tarkuotas morkas. Jas dubenyje sumaišykite su išplaktais kiaušinių baltymais, ten pat suberkite cukrų, supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite.

2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską ir viską suberkite į morkų masę. Gerai išmaišykite.

3. Tešlą nestoru sluoksniu paskleiskite kepimo popieriumi išklotoje stačiakampėje skardoje ir kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

4. Atvėsintą duoną supjaustykite trikampėliais.

5. Figas susmulkinkite, sumaišykite su brendžiu, citrinos sultimis ir citrinų žievelėmis.

6. Ant kiekvieno duonos trikampėlio išdėliokite pjaustyto baltųjų pelėsių sūrio, ant viršaus dėkite figų ir papuoškite gražgarsčių lapeliais.

Suskleisti

TAIP PAT SKAITYKITE: Teisininkas atsako. Teisėtas vaiko išsivežimas į užsienį: kada, kieno ir kokios formos sutikimas reikalingas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius