-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 smagių idėjų Helovino vaišėms

Kasmet spalio 31-ąją mūsų šalis pasidalina į dvi stovyklas: į tuos, kurie švenčia Heloviną ir tuos, kurie jį visiškai ignoruoja. Šįkart nediskutuosime apie tai, ar šią šventę dera švęsti lietuviams. Jei kažkam ji teikia pozityvių emocijų, kodėl gi ne. Taigi šis straipsnis skirtas tiems, kurie mėgsta švęsti...
Helovino vaišės
Helovino vaišės / Fotolia nuotr.

Kaip žinia, kai kuriose šalyse, kaip antai Amerika, ši šventė turi gilias tradicijas. Pats žodis „Halloween“ yra minimas jau 1745 m. ir yra kildinamas iš škotų frazės „All Hallow‘s Eve“. Škotų kalba žodis „eve“ yra vartojamas kaip „even“, todėl, laikui bėgant „(All) Hallow(‘s) Even“ išsivystė į dabartinį ir visų žinomą žodį „Halloween“. Daugelio teigimu, Helovino tradicijos išsirutuliojo iš rudens derliaus nuėmimo švenčių. Dabar per jį  tradiciškai skaptuojami moliūgai, dalyvaujama kostiumų vakarėliuose, krečiamos išdaigos ir pan. Jei sugalvojote ir jūs surengti Helovino vakarėlį, siūlome keletą idėjų, kaip papuošti vakarėlio vaišes, kad jos smagiai atspindėtų šios šventės nuotaiką.

1. Nusipirkite šaldytos sluoksniuotos tešlos ir pieniškų dešrelių. Įvyniokite pieniškas dešreles į šaldytos sluoksniuotos tešlos juosteles, palikdami vieną dešrelės galą neapvyniotą. Tai bus Jūsų mumijos kūnas. Likusias juosteles užvyniokite ant pieniškos dešrelės galo taip, kad liktų tarpelis tarp mumijos kūno ir mumijos kepurės. Aptepkite sluoksniuotą tešlą kiaušinio plakiniu ir kepkite orkaitėje visas taip suvyniotas dešreles, kol sluoksniuota tešla pagels. Į likusią neapvyniotos dešrelės dalį įsmeikite po du gvazdikėlius, - tai bus jūsų mumijos akys.

Helovino vaiaės
todayscreativeblog.net nuotr. / Helovino vaišės

2. Iškepkite Raganų pirštelių. Vaizdas labai įtaigus. Bet iš tiesų piršteliai skanūs.

Raganų piršteliai
Receptas: „Raganų piršteliai“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 114
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 250.00 g (saldžiosios grietinėlės sviesto)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Miltai: 240.00 g (arba 2,5 stiklinės)
Druska: 1.00 arbat. š.
Migdolai: 50.00 g (be odelių (0,5 stiklinės)
Šokoladas: (0,5 plytelės) 50.00 g
Uogienė: (papuošti) 50.00 ml
Cukrus: 4.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Sumaišykite cukrų, sviestą, kiaušinį ir vanilinį cukrų. Įberkite miltų, druskos ir minkykite tešlą. Išminkę ją, 30 min. palaikykite šaldytuve.

2. Padalykite tešlą į lygias dalis ir kiekvienai suteikite piršto formą. Peiliu padarykite nedidelius įpjovimus, imituojančius rankų pirštų raukšleles.

3. Suformuotų „pirštų“ gale įspauskite migdolus ir apie 20 min. kepkite 180 °C orkaitėje.

4. Ištirpinkite šokoladą ir aplink migdolinius „nagus“ padarykite šokoladinį apvadą. Kad „raganos piršteliai“ dar šiurpiau atrodytų, raudonoje uogienėje pamirkykite kitą sausainio galą.  

Plačiau skaitykite: Pašėlusios idėjos Helovino vaišėms

Suskleisti

3. Jei planuojate Helovino vakarienę, išvirkite spagečius ir juos patiekite išskaptuotuose raudonose, geltonose ar žaliose paprikose! Taip pat iš mėsos faršo, pomidorų padažo  ir kitų ingredientų galite paruošti Bolognese padažą ir juo apšlakstyti makaronus – atrodys dar heloviniškiau..

Helovino vaiaės
meganscookin.com nuotr. / Helovino vaišės

4. Iškepkite šokoladinius pyragėlius ir ant viršaus užraitykite maskarponės kremo. Maskarponės kremui jums reikės gerai ištrinti 200 g sviesto su 100 g cukraus pudros ir 300 g maskarponės sūrio. Maskarponės kremą papuoškite dviem šokolado gabaliukais ar kitais papuošimais, - tai bus jūsų šokoladinių pyragėlių-vaiduoklių akys. Jūsų šokoladiniai pyragėliai gali atrodyti taip, o gal ir net geriau:

Helovino vaiaės
ichef.bbci.co.uk nuotr. / Helovino vaišės

5. Iš plėšomo sūrio ir traškių lazdelių labai smagu pasigaminti raganų šluotų! Atpjaukite plėšomos sūrio lazdelės trečdalį ir vieną jo galą įpjaustykite keletą kartų. Į kitą trečdalio galą įkiškite traškią lazdelę ir sutvirtinkite svogūnų laiškų juostelėmis.

Fotolia nuotr. / Helovino vaiaės
Fotolia nuotr. / Helovino vaišės

6. Išvirkite kietai keletą kiaušinių, juos perpjaukite per pusę, o vidų atsargiai išskaptuokite. Dubenėlyje sutrupinkite kiaušinių išvirtus trynius, įberkite smulkiai pjaustyto kumpelio, krapų, druskos, pipirų, ar kitų ingredientų pagal skonį. Į kiaušinių trynių masę įmaišykite majonezo ir šia mase įdarykite kiaušinius. Perjaukite keletą juodųjų alyvuogių išilgai pusiau ir uždėkite ant kiekvieno farširuoto kiaušinio viršaus – tai bus jūsų voro kūnas. Kitas alyvuoges išilgai supjaustykite į smulkias riekeles. Alyvuogių riekelėmis apdėkite voro kūną suformuodami vorui kojas.

Helovino vaiaės
whitelightsonwednesday.com nuotr. / Helovino vaišės

7. Desertui galite pagaminti braškių – vaiduokliukų. Ištirpinkite baltąjį šokoladą ir, paėmę po vieną braškę, merkite į baltąjį šokoladą. Braškes dėkite ant sviestinio popieriaus ir uždėkite juodojo šokolado gabalėlius suformuodami akis ir vaiduoklio burną. Leiskite šokoladui sustingti. Greičiau šokoladas sustings, jei keletą minučių leisite pastovėti šaldytuve.

Helovino vaiaės
pinterest.com nuotr. / Helovino vaišės

8. Norite patiekti vaisių? Šis linksmas moliūgas jums tikrai padės! Nupieškite moliūgui galvą ir prismaigstykite jau paruoštus vaisių gabaliukų iešmelių. Daug laiko tikrai nesugaišite, o atrodys išties smagiai!

Helovino vaiaės
pinterest.com nuotr. / Helovino vaišės

9. Dar viena idėja, kaip smagiai patiekti vaisius. Nulupkite ir perpjaukite pusiau bananus. Iš šokolado gabaliukų suformuokite bananinio vaiduoklio burną ir akis. Tai pat nulupkite mandarinus ir į jų vidurį įkiškite nulupto rabarbaro, ar kitos žalios daržovės ar vaisiaus gabaliuką. Tai bus jūsų mandarininiai moliūgai.

Helovino vaiaės
Fotolia nuotr. / Helovino vaišės

10. Desertui siūlome dar tokią idėją: pagaminkite želė drebučius išskaptuotuose apelsinuose. Nupjaukite apelsino viršų ir jį atsargiai išskaptuokite, nepažeisdami sienelių. Paruoštą želė sukrėskite į išskaptuotus apelsinus. Jūsų apelsinai-moliūgai gali atrodyti taip:

Helovino vaiaės
jwrecipes.com nuotr. / Helovino vaišės

Smagiai pašėlti pačiame šauniausiame Helovino vakarėlyje!

Tekstas Viktorijos Ramašauskaitės

DAUGIAU PUIKIŲ IDĖJŲ, KAIP PATIEKTI UŽKANDŽIUS HELOVINUI, RASITE NUOTRAUKŲ GALERIJOJE!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius