-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokybiška „pasta“ – geriausias energijos šaltinis

Įvairiai paruoštus makaronus (italų k. „pasta“) ir virtinukus mėgsta visi – juolab kad šių patiekalų įvairovė tiesiog neišsemiama. Skirtingos formos, su įvairiais padažais ir įdarais paruošti makaronai suteikia energijos, nes šiuose tešlos gaminiuose, be mūsų organizmui reikalingų baltymų ir vitaminų, gausu ir angliavandenių.
Makaronai
Makaronai / Shutterstock nuotr.

Ne veltui pasta patiekalais stiprinasi bėgikai, dviratininkai, jie rekomenduojami visiems, kas nori pasisotinti, tačiau jaustis ne apsunkę, o kupini energijos. Daugelis tėvų paliudys, kad pasta bei virtinukus ypač mėgsta vaikai – skaniai paruoštus juos smagu valgyti, o pasistiprinus vėl atsiranda jėgų mokytis, žaisti ir šėlti. Priderinus sveikus ir šviežius priedus – mėsą, daržoves, jūros gėrybes ir pan. – pasta patiekalas gali tapti puikiu svarbiausių maisto medžiagų ir vitaminų šaltiniu.

Pasta bus vertinga mūsų organizmui ir gardi tik tinkamai ir iš kokybiškų produktų paruošta. Kaip ir daugelis produktų, skaniausia ir vertingiausia yra šviežiai pagaminta pasta ir virtinukai (itališkai – ravioli). Restoranų „Čili pica“ tinkle tešla, naudojama pasta gamybai, minkoma iš dviejų rūšių itališkų miltų: tai Semola – kietųjų kviečių rūšies miltai ir Baker miltai, ypatingi dėl jiems būdingo mažesnio pelenų ir baltymų kiekio. Šie miltai leidžia išminkyti elastingą, lygią, vientisą tešlą – tik iš tokios galima suformuoti idealios formos pasta gaminius. 

Pasta formų egzistuoja išties daugybė – nuo mažulyčių ragelių, naudojamų ruošiant, pavyzdžiui, salotas iki milžiniškų kriauklių ar vamzdelių, kuriuos skanu prikimšti įdaro. Skirtingos pasta formos sukurtos neatsitiktinai – prie vienokios formos pasta geriau „prikimba“ tirštas padažas, kitokia forma diktuos rinktis skystesnį padažą ar patiekti pastą su daržovėmis arba jūrų gėrybėmis. O kur dar spagetti ar lakštinių „šeimų“ gausa – jų būna įvairiausio storio ir ilgio, nepamirškime dar lazanijos lakštų ar trumpų storų vamzdelių, į kuriuos prikimšus įdaro galima ruošti cannelloni…  

Restoranų „Čili pica“ tinkle ruošiama keturių rūšių pasta: fusilli – itin populiarūs ir mėgstami spiralės formos makaronai, lakštiniai – ilgi plokšti makaronai, taip pat lakštai, skirti lazanijai ruošti, ir ravioli.

Restoranų „Čili pica“ tinkle gaminama keturių rūšių pasta: fusilli – itin populiarūs ir mėgstami spiralės formos makaronai, lakštiniai – ilgi plokšti makaronai, taip pat lakštai, skirti lazanijai ruošti, ir ravioli. Pastarųjų čia galima paragauti net su keturių rūšių įdarais – su varške ir špinatais, keturių sūrių įdaru, su vištiena ir grybais. Rinkdamiesi pasta patiekalus restoranų „Čili pica“  tinkle, klientai gali būti tikri, kad jie bus aukščiausios kokybės, itin švieži. Visa šiam tinklui tiekiama pasta yra gaminama ceche, laikantis aukščiausių kokybės reikalavimų, o į restoranus atvežama vakuuminėse pakuotėse – tokiu būdu pasta išsaugo visas savo skonio savybes, o klientas gali gardžiuotis puikaus skonio patiekalu.

Jei pasta, nesvarbu, šviežiai paruoštą ar parduotuvėje įsigytą džiovintą, ruošite namuose, prisiminkite keletą paprastų, tačiau svarbių taisyklių. Pirmiausia gerai suplanuokite darbų eiliškumą, nes atšalusi pasta nėra skani – tad iš pradžių paruoškite padažą ar kitus priedus ir tik tuomet kaiskite vandenį makaronams ar virtinukams. Pasta reikia virti dideliame kiekyje vandens (paprastai jos ir vandens santykis turėtų būti 1:10), neuždengtame puode. Pasta ar virtinukus dėkite tik į verdantį vandenį ir akylai stebėkite (t. y. į virimo pabaigą tiesiog ragaukite), kad nepervirtų. Gerai išvirtos pastos vidurėlis perkandus dar turėtų būti šiek tiek kietas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius