Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pasigamink namuose: #KepuTau finalisčių receptai

Ieškote naujų idėjų savaitgalio kepiniams? Štai dalinamės konkurso #KepuTau finalinio penketuko receptais. Maskarponė, varškė, kokosai, vanilė, šviežios uogos ar džiovinti vaisiai… Pasirink mėgstamiausią ir išbandyk!
Organizatorių nuotr. /Justinos Vasaros belaukiant
Organizatorių nuotr. /Justinos Vasaros belaukiant
  1. Justina Bičiukaitė – „Vasaros belaukiant“

Šis kepinys padėjo Justinai iškovoti didįjį #KepuTau konkurso prizą – daugiafunkcę „Electrolux“ orkaitę su garų funkcija „PlusSteam“. Paskanaukite:

Ingredientai:

Biskvitui:

  • 3 kiaušinių

  • 30 g miltų

  • 25 g krakmolo

  • 55 g cukraus

  • 1 a. š. kepimo miltelių

Kremui:

  • 400 ml 35 % grietinėlės

  • 400 ml graikiško jogurto

  • 150 g cukraus

  • 20 g smulkiai maltos želatinos

  • Šviežių vaisių ar uogų

Gaminimas:

  1. Kepame biskvitą. Baltymus išplakame su cukrumi iki standumo. Tuomet po vieną įmaišome trynius. Miltus persijojame su kramolu ir kepimo milteliais, beriame į kiaušinų masę. Pilame tešlą į torto formą ir kepame 190 °C 12-15 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname.

  2. Ruošiame kremą. Želatiną užpilame karštu vandeniu ir pastatome atvėsti. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Supilame jogurtą ir atsargiai, kad nesukristų grietinėlė, išmaišome. Atvėsusią želatiną plona srovele supilame į kremą. Viską gerai išmaišome.

  3. Imame vaisius ar uogas, supjaustome gabalėliais ir įmaišome į kremą.

  4. Ant lėkštės, kurioje patieksime tortą, dedame biskvitą. Apjuosiame jį torto formos žiedu. Supilame ant viršaus kremą, išlyginame paviršių ir statome į šaldytuvą. Sustingusį tortą papuošiame uogomis ar vaisiais, pagal savo norus.

Organizatorių nuotr. /Dalios Karališkas varškės apkepas
Organizatorių nuotr. /Dalios Karališkas varškės apkepas
  1. Dalia Dulkienė – „Karališkas varškės apkepas“

Dalios apkepas susižėrė visas „Verdu ir kepu“ simpatijas – šis kepinys labiausiai atitiko tiek #KepuTau konkurso, tiek VMG žurnalo „Verdu ir kepu“ koncepciją. „Buvo puikus bendras meninis įspūdis“ – taip apie Dalios kepinį atsiliepė viena konkurso komisijos narių „Verdu ir kepu“ vyr. redaktorė Elžbieta Monkevič. Dalia laimėjo knygą „7 VMG sezonai“. Štai receptas:

Ingredientai:

  • 1 kg varškės

  • 6 vidutinio (M) dydžio kiaušinių

  • 200 g manų kruopų

  • 200 g cukraus

  • 200 ml pieno

  • 100 g sviesto

  • Žiupsnelis vanilinio cukraus

  • Mėgstamų džiovintų vaisių (mėgstu džiovintus abrikosus, razinas ir džiovintas spanguoles), tarkuotos citrinos arba apelsino žievelės

  • Jeigu naudosite ne silikoninę kepimo formą, tuomet papildomai dar reikėtų sviesto jos patepimui ir džiūvėsėlių pabarstymui.

Gaminimas:

  1. Pirmiausia pienu užpilame manų kruopas, kad jos išbrinktų, kol bus gaminama likusi apkepo dalis.

  2. Baltymus išplakame su cukrumi iki standumo ir blizgesio. Paprasta patikrinti, ar užtenka: tereikia indą apversti aukštyn kojom – gerai išplakti baltymai pasiliks inde.

  3. Varškę kartu su kiaušinių tryniais ir kambario temperatūros sviestu sutriname blenderiu iki purios ir beveik vienalytės masės, tuomet dedame manų kruopas su pienu, maišome, toliau - džiovintus vaisius, tarkuotą žievelę, vanilinį cukrų, galiausiai – baltymus. Viską atsargiai ir kruopščiai išmaišome.

  4. Kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.

Organizatorių nuotr./Aidos Damų raistelis
Organizatorių nuotr./Aidos Damų raistelis
  1. Aida Atkočiūnaitė – „Damų raistelis“

Aidos skanėstas iš maskarponės sūrio ir sausainių sužavėjo puikiu skoniu ir subtiliu papuošimu.

Ingredientai:

Biskvitui:

  • 6 šaltų kiaušinių

  • 200 g cukraus

  • 100 g miltų

  • 50 g krakmolo

Maskarponės kremui:

  • 250 g maskarponės sūrio

  • 800 ml šaltos plakamosios 36% grietinėlės

  • 95 g miltelinio cukraus

Papuošimui:

  • 20 vnt. sausainių „Damų piršteliai“

  • Mėtos lapelių

Gaminimas:

  1. Biskvitams išplakame kiaušinių baltymus, kol ims blizgėti ir pradės standėti, tuomet palaipsniui pilame cukrų. Kai baltymai išsiplaks (apvertus dubenį baltymai nejuda iš vietos), pilame trynius ir atsargiai maišome. Įberiame persijotus miltus bei krakmolą, išmaišome.

  2. Įkaitiname orkaitę iki 180°C temperatūros. Kol kaista orkaitė, ant kepimo popieriaus blogosios pusės nusibrėžiame tris vienodo dydžio apskritimus. Galima apibrėžti ~21 cm skersmens lėkštę. Apverstą popierių klojame į skardą ir sudedame po 1/3 tešlos į kiekvieną apskritimą. Kepame apie 12 min., bet situaciją stebime – biskvito viršus turi būti sausas ir lengvai „spyruokliuoti“, o krašteliai – aukso spalvos. Išimame biskvitą, nuimame nuo kepimo popieriaus ir atvėsiname.

  3. Du pirmuosius biskvitus geriau kepkite kartu vienoje skardoje, o trečiąjį – po to. Nedėkite visų biskvitų į orkaitę vienu metu, jei norite išsaugoti jų vienodą tekstūrą bei aukštį.

  4. Kol vėsta biskvitai, į dubenį sudedame maskarponę ir supilame šaltą grietinėlę. Plakame elektriniu plaktuvu, kol kremas pradeda tirštėti. Tuomet suberiame miltelinį cukrų ir plakame toliau, kol gauname tvirtą kremą.

  5. Konstruojame tortą: į lėkštę dedame pirmąjį biskvitą. Prieš tai įsitikiname, kad visi trys yra vienodo dydžio, jei ne, apipjauname jų kraštus, kad suvienodintumėme. Ant pirmojo paskirstome 1/3 kremo, tuomet dedame antrą ir kartojame procesą. Po to apdengiame ne tik trečiąjį biskvitą, bet taip pat torto kraštus, kad prie jo kibtų damų piršteliai.

  6. Kremu apdengtą tortą apdėliojame damų piršteliais, o viršų puošiame mėtų lapeliais ir dekoracijomis.

Organizatorių nuotr. /Astos rožė
Organizatorių nuotr. /Astos rožė
  1. Asta Pipirienė – „Rožė“

Štai Astos pagamintam rožės formos tortui neatsispirs nė viena mergaitė.

Ingredientai:

  • 4 kiaušinių

  • 100 g cukraus

  • 100 g miltų

  • 1 a. š. kepimo miltelių

  • 1 a. š. natūralios vanilės

  • Žiupsnelis druskos

  • 250 ml plakamos grietinėlės

  • 1/2 citrinos sulčių

  • 3-4 šaukštai cukraus pudros

Gaminimas:

  1. Tris kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius su vienu kiaušiniu ir cukrumi plakame tol, kol masė taps balkšva.

  2. Supilame vanilę ir viską gerai išmaišome. Sudedame kepimo miltelius.

  3. Atskirai išplakame baltymus su druska. Dedame po šaukštą miltų ir baltymų į trynių masę ir maišome palengva, kad patektų kuo daugiau deguonies. Sudedame visus baltymus ir miltus.

  4. Torto kepimo formą ištepame sviestu ir supilame paruoštą masę. Kepame iš anksto iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol ismeigtas pagaliukas liks sausas (apie 20 min.).

  5. Grietinėlę su citrinos sultimis ir cukraus pudra suplakame iki standžių viršūnėlių. Biskvitą pjauname pusiau, tepame grietinėlę, dedame norimas uogas. Ant viršaus uždedame likusį biskvitą, viską aptepame likusia grietinėle ir puošiame, kaip norime.

  6. Dekoruojame spalvota ar balta cukrine mase, iš kurios galima formuoti mėgstamus personažus vaikų gimtadieniui, kitus norimus elementus.

  7. Tortas skaniausias po gamybos praėjus vienai parai.

Organizatorių nuotr./Agnės Kokosų ir maskarponės sūrio desertas
Organizatorių nuotr./Agnės Kokosų ir maskarponės sūrio desertas
  1. Agnė Masionytė – Kokosų ir maskarponės sūrio desertas”

O Agnės desertas su kokosais ir šviežiomis uogomis primins taip išsiilgtą saulėtą vasarą.

Ingredientai:

  • 5 porcijoms:
  • 2 kiaušinių

  • 200 g maskarponės sūrio

  • 1 siklinė cukraus pudros

  • Žiupsnelis druskos

  • Pusė stiklinės kokosų drožlių

  • Dvi saujos šviežių aviečių

  • 1,5 a. š. želatinos

  • Vanilės ankšties (gali būti ir cukrus)

Gaminimas:

  1. Pirmiausia pasidarome kremą, kadangi jis turės pabūti šaldytuve. Želatiną dedame į metalinį indelį, užpilame šaltu vandeniu tik tiek, kad apsemtų. Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus išplakame su trečdaliu stiklinės cukraus ir žiupsneliu druskos iki labai standžių putų. Atskirame dubenyje plakame maskarponę su cukraus pudra (cukraus dar šiek tiek paliekame) ir vanile. Želatina jau turėtų būti išbrinkusi – pakaitiname ant lengvos ugnies, kad visiškai ištirptų. Supilame į maskarponės masę. Baltymus labai palengva maišome su maskarpone – įmaišome maždaug pusę. Vientisą masę supilame į norimas formeles ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų (galima trumpam dėti ir į šaldymo kamerą).

  2. Gaminame kokosinius paplotėlius. Orkaitė turi būti įkaitinta iki 180 °C laipsnių. Kokosus labai atsargiai maišome su likusiais baltymais ir ant kepimo popieriaus formuojame apvalius paplotėlius. Dedame kepti, kol lengvai paruduos ir taps traškūs. Sutriname šviežias avietes su likusiu cukrumi. Uogų dedame pagal skonį – šiek tiek rūgštesnės uogos suteikia gaivumo, kadangi pats desertas ir taip saldus. Visus ingredientus galima koreguoti pagal skonį.

  3. Patiekiame sustingusius maskarponės sūrio putėsius su traškiu paplotėliu ir šviežiai trintomis avietėmis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius