Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 taisyklės, kaip iškepti gerą didkepsnį

Didkepsnis bus sultingas ir minkštas kaip aukščiausios klasės restorane, jei ruošdama jį paisysite tam tikrų taisyklių.
Didkepsnis
Didkepsnis / Fotolia nuotr.

1. Pirmiausia išsirinkite tinkamą mėsą! Geriausiai tiks šviežia jautienos išpjova, nugarinė arba sandarioje pakuotėje brandinta jautiena, kurią prieš pjaustant ir formuojant truputį reikėtų palaikyti vėsioje vietoje.

2. Kad kepsnys liktų sultingas ir kepdama mėsa neišdžiūtų, svarbu ją supjaustyti tinkamo dydžio – maždaug 2,5–3 cm gabalėliais.

3. Atminkite, didkepsnis – ne karbonadas, todėl volioti mėsos džiūvėsėliuose ar miltuose nereikia. Gera mėsa saikingai gardinama tik prieskoniais – druska ir būtinai šviežiai maltais mėgstamos rūšies pipirais ar jų mišiniu.

4. Tikrą didkepsnį patartina kepti ant didelės kaitros ugnies – nuo didelio karščio mėsos skaidulų pluoštas užsitraukia plutele, kuri neleidžia išbėgti iš mėsos sultims. Kepdama nevartykite mėsos šakute – jeigu ją pradursite, išbėgs sultys.

5. Iškepto didkepsnio nepulkite iš karto pjaustyti, kol jis dar karštas, nes labai greitai išbėgs sultys ir mėsa taps sausa. Verčiau padėkite jį į šiltą lėkštę ir palaikykite, kol truputį atvės. O jau tada galite tiekti. Su orkaitėje keptomis bulvėmis, su keptomis daržovėmis, šviežių daržovių salotomis ir pan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius