Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip pasigaminti konditerinį vamzdelį?

Ką gi, pribrendo reikalas trumpai pamokėlei nuo A iki Z, kaip pačiai pasigaminti konditerinį vamzdelį, skirtą pyragaičiams kepti.
Kaip pačiai pasigaminti konditerinį vamzdelį?
Kaip pačiai pasigaminti konditerinį vamzdelį? / irri-style.blogspot.com nuotr.

Kai laiko vamzdelių paieškoms pervažiuoti visą Vilnių nebėra laiko, o sūrio kišenėlių recepto išbandymo nebeįmanoma atidėti, tenka suktis iš padėties...

Pirmiausia pabandykite susukti iš folijos cilindro formos vamzdelį. Deja, gautas rezultatas manęs visai netenkino: taip pagamintas vamzdelis neišsaugojo savo formos, o apvyniotas tešlos juostele gerokai apsilamdė. Tad teko pasukti galvą, ką būtų galima apvynioti aliuminio kepimo folija, kad:
 
♦ išliktų cilindrinė forma,

♦ ilgai tarnautų.

Eureka!!! Stalčiuje kaip tik voliojosi besibaigiančio kepimo popieriaus rulonėlis, kurio cilindro formos vidurys yra iš gana kieto ir storo kartono. Manau, šis bus pats tas!

irri-style.blogspot.com nuotr. / Gaminant konditerinį vamzdelį
irri-style.blogspot.com nuotr. / Gaminant konditerinį vamzdelį

Paimkite vidinį kartoninį rulonėlį nuo kepimo popieriaus, kepimo rankovės, maistinės plėvelės ar tos pačios kepimo folijos (tinka bet kuris), perpjaukite jį pusiau (galite ir nepjauti, palikti tokį ilgą – apie 30 cm ilgio) ir apsukite aliuminio kepimo folija lyg kokį saldainį.

irri-style.blogspot.com nuotr. / Gaminant konditerinį vamzdelį
irri-style.blogspot.com nuotr. / Gaminant konditerinį vamzdelį

Tada kyšančius kepimo folijos galus susukite ir užlenkite į vamzdelio vidų.

irri-style.blogspot.com nuotr. / Gaminant konditerinį vamzdelį
irri-style.blogspot.com nuotr. / Gaminant konditerinį vamzdelį

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voilà! Štai ir turite puikų konditerinį vamzdelį, kuris yra:

♦ atsparus karščiui,

♦ netoksiškas,

♦ daugkartinio naudojimo,

♦ labai ekonomiškas!!!

Dabar lašeliu aliejaus ištepkite vamzdelio paviršių ir apvyniokite tešlos juostele: tešla neprilips prie vamzdelio paviršiaus ir bus kur kas lengviau nuimti iškepusį cilindrinį pyragaitį. :)

Esant reikalui (pvz., likę tešlos likučiai ant vamzdelio paviršiaus), drąsiai galite pakeisti folijos sluoksnį kitu – nauju, t. y. tiesiog nuvyniokite seną ir užvyniokite naują kepimo foliją.

Beje, jei taip pagamintų vamzdelių diametras (iškeptų pyragaičių vidinis skersmuo buvo apie 3,5–4 cm) jums atrodys per didelis, yra kita išeitis – tiesiog paimkite medinius šaukštus (tinka ir metaliniai įrankiai), apvyniokite juos aliuminio kepimo folija, kaip parodyta žemiau pateiktoje nuotraukoje (galite ir vieną, galite ir po kelis šaukštus sudėti į vieną ir apvynioti; žodžiu, viskas priklauso nuo to, kokio skersmens jums reikia).

irri-style.blogspot.com nuotr. / Gaminant konditerinį vamzdelį
irri-style.blogspot.com nuotr. / Gaminant konditerinį vamzdelį

Paviršių vos vos patekite aliejumi, apvyniokite tešlos juostelėmis ir pastatykite kepti. Šiuo atveju vamzdelių diametras bus tikrai mažesnis ir tiks skystesniems įdarams. Beje, tokio mažo skersmens pyragaičiams įdaryti teks rinktis jau konditerinį švirkštą :)

Smagaus darbavimosi!

Straipsnis iš tinklaraščio „IRRI style“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius